Şimdi Ara

Huawei, Google Play Store alternatifi açık kaynaklı Aptoide ile anlaşma yolunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son birkaç gün içerisinde kendisini ilginç ve kötü bir durumda bulan Huawei, Amerikan hükümetinin yaptırımlarına mâruz kalıyor. Tüm Amerikan firmalarıyla bağlantıları kesilen Çinli firma, eksilen hizmet ve ürünlerinin yerini doldurmak için de çaba harcıyor.
    Gelecek telefonlar için Android lisansı dondurulan, hatta Android Q betasından da atılan Huawei, dün meydana gelen olayda ARM işlemcilerinin lisanslarını da kaybetti.
    ABD, yaptırımların 90 gün sonra başlaması talimatını verse de Huawei ister istemez destek planı peşinde. Şimdiye kadar geliştiricileri kendi uygulama mağazası App Gallery’ye içerik eklemeleri için teşvik eden Huawei’nin ilk yedeği bu uygulama olacaktır. Bu planın çalışma ihtimali tabii ki daha yüksek çünkü tüm Huawei modelleri bu mağaza uygulaması yüklü olarak geliyor.
    Portekiz’den bir haber kaynağı tarafından yapılan habere göre, Aptoide adlı açık kaynaklı Google Play Store alternatifi, Huawei ile görüşmeler yapıyor. Aptoide şu an için 900 binden fazla uygulamaya ve 100 milyondan fazla kullanıcıya sahip.
    Rapora göre Huawei ayrıca Avrupalı telekom firmalarına Huawei ve Honor telefonlara uygulama mağazası App Gallery’nin yüklenmesi için anlaşmalar teklif ediyor. Eğer firmanın Aptoide ile anlaşması olumlu sonuçlanırsa Huawei’nin uygulama ekosistemi sorunu bir nebze hafifleyecektir.

• Huawei hak ediyor. Çin devleti masum değil. Çin'de Apple hizmetlerini,Google hizmetlerini yasakla,bütün dünyaya ürünlerini kolayca sat ama dünya senin piyasana ürün satamasın. Kapalı kapılar altında,bürokratik işkencelerle ülkene mal satışını engelle ama kolayca başka ülkelere sat ve üstüne üstlük casusluk yap...
  • En mantıklısı olur..

• Arm lisansı iptal edildiyse nasıl işlemci üretecek bu adamlar? Oturup yeni mimari mi tasarlayacaklar?

• Helal olsun aslanıma 😂 Çin’de Amerikan ürünleri yasak nasıl ürettiriyor adamlar? Abd’de yasaklanması daha da güçlendirecek Çinli firmalarını. Parayı bastıktan sonra Arm marm hikaye arkadaşlar. Amerikan kafası düşünün, para gelcek yere tapar bu adamlar. Başkan bağırsın çağırsın arm parasını aldığı sürece sıkıntı olmayacak...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Huawei'in son zamanlarda yaptığı inanılmaz başarılardan sonra böyle ağır yaptırımların uygulanması son derece manidar...

• Huawei sevmezdim ancak bu yaptırımlar sonra markaya bayaa sempati duyar oldum. Sanırım kahrolası acıma duygum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 23 Mayıs 2019; 19:58:48 >
  • İşlemci sorununu çözmek zorundalar yoksa göz göre göre batacaklar. Tabi Amerika'ya boyun eğip tüm denilenleri yerine getirerek diz çökmeyi de kabul edebilirler. Seçenekler maalesef çok kısıtlı artık Huawei için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • He Facebook, WhatsApp, Instagram ve Twitter da destek verecekti zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei hak ediyor. Çin devleti masum değil. Çin'de Apple hizmetlerini,Google hizmetlerini yasakla,bütün dünyaya ürünlerini kolayca sat ama dünya senin piyasana ürün satamasın. Kapalı kapılar altında,bürokratik işkencelerle ülkene mal satışını engelle ama kolayca başka ülkelere sat ve üstüne üstlük casusluk yap...

• Öncelikle,
    Senin benim cebimdeki huawei telefon kimsenin şeyinde değil. Olayın boyutu başka şeyler.

Cep telefonu buzdağının sadece görünen yüzü. Huawei güçlü bir altyapı firması aynı zamanda. Sorun burada başlıyor. Çin gibi ülkelerin altyapı işinde hakim konumda olması batılı devletlerin işine gelmiyor.

Çin burada Hindistan ve Tayvan'ı da yanına çeker ülkesinde yapılan üretim işini askıya alırsa o zaman ancak lehine döndürebilir. ABD üretimde Çin'e muhtaç. ABD firmalarının Çin dışında üretim yaptırmaları pek olası değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei anlasilan akillanmiyacak. O zaman neden 3 ay icin beklensin ki icraatler derhal baslansin. Hem enteresandir Turkiye'dekilerin cogu cok rahat bu gelismelerden ... Huawei Turkiye icin yazili bir guvence yaptirimi olan ifade alin yani velevki Android guncellemesi almayacak para iadesini Huawei Turkiye'ye yaptirilacak mi bedel kayipsiz! Yine tekrarliyorum bu surecte cihazini asiri ucuza satmayin hatta degerinde bile satmayin ! Olan alana da olacaktir 2. elde ... Anlayana ...

Duz mantiklar on yargilar olmasa ...

• Qualcomm anlaşmayı iptal etti artık hiçbir şekilde işlemci alamazlar. ARM lisanslarını iptal ettiği için kendi işlemcilerini de üretemeyecekler. Huawei'nin bu saatten sonra telefon sektöründe ayakta durması imkansız

• Casusluk konusunda hepsi yapıyor. Yapmıyoruz diyen yalan söylüyordur. Diğer tüm yazdıklarında haklısın hiç böyle düşünmemiştim.

• Huawei sadece telefon üretmiyor ki. Samsung gibi bir çok sektörde var. Sorun sadece telefon olsa çözüm çok zor değil. Elindeki hisilicon firmasını satar başka ülkeye, gider lisanstan mahrum olmayan firmadan (mediatek, Samsung vb) işlemci satın alır. Yaptırımlar şuan sadece huawei için. Eminim işlemci firmasına talip çok olur.

Ancak diğer sektörlerde büyük sorunlar yaşayacak ve tek tek satmak zorunda kalacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Holk

Huawei hak ediyor. Çin devleti masum değil. Çin'de Apple hizmetlerini,Google hizmetlerini yasakla,bütün dünyaya ürünlerini kolayca sat ama dünya senin piyasana ürün satamasın. Kapalı kapılar altında,bürokratik işkencelerle ülkene mal satışını engelle ama kolayca başka ülkelere sat ve üstüne üstlük casusluk yap...
    Google 14 yıl boyunca şifreleri metin olarak saklamış onu bunu geç herkes casusluk yapıyor hepsi aynı burada siyasi oyun dönüyor
  • Dostum Avrupalı ve Amerikalı şirketler fuarlarda mini etekli kızların fotoğraflarını ceker,uzakdoğulu şirketler tanıtılan ürünlerin bilemem analatabildimmi ,zor günler için her şey hazırdır Çin'de .Çin Amerika'nın lazer silahı prototipinin proje taslaklarını elde ettiği söylenir ,Amerika bunu fark ettiğinde taslaklar sizde olsa ne olur yapacak mühendis bizde demiş onunda yaptıklarına inanıyorum .

• Katılıyorum ARM desteği kesmese belki Kirin ile yola devam edilebilirdi. Fakat ARM ABD malı olamamasına rağmen neden bu topa girdi anlamakta zorlandım.

• Beyhude cabalar, mecbur anlasacak. Asil konu ne kadar taviz verecegi..

• Holk kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız, ek olarak tüm devler bu tür kötü işleri bir şekilde yapıyorlar ya da kendilerine hükümetler tarafımdan yaptırılıyor. Her iki tarafın hamlelerini de sinema izler gibi takip ediyorum kime ne olacağı pek umrumda değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.