Şimdi Ara

Huawei HG658 V2 (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
578
Cevap
16
Favori
203.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alierr

birincisi, ttnet'in verdigi hic bir modem iyi degil :)

ikincisi ise broadcom en iyi chip ureticilerinden birisidir. 1000-1500 liralik asus modem ve routerlarda bulabilirsiniz broadcom chiplerini... (giris ve orta seviye cihazlarinda mediatek (mtk) var ya da eski adi ile ralink (rtl)

Siz ne diyorsanız öyle olsun o zaman :)
    Asusun Dsl ve Router için kullandığı cihazların farklı farklı chipsetlerine iyi bakmanızı öneririm . Dsl ve routerda aynı yolu izlemiyorlar farkı bildikleri için...

Eğer voip kullanmıyorsanız ilk mesajımda vermiş olduğum değerler tamamen ayrı bir çöp olan airties 5650tt modemle karşılaştırılmasıdır . HG658V2 vdsl için kullanılabilicek en kötü modem bunun aksi iddaa edilemez zaten.

@kelli felli
    Voip kullanıyorsanız benim durumumdasınız demektir. VOIP destekli vdsl modem açıkçası piyasada pek yok olanda çok pahalı zaten kurumsala giriyor çünkü standartlar.
    VOIP kullanmıyor olsaydınız kesinlikle değerdi modem değiştirmeye.
    Ama aklımda bir fikir var acaba daha iyi bir VOIP olmayan bir VDSL modemden data çıkışıyla interneti voipli cihaza bağlasak router mantığı ile voip çalışırmı acaba :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheGameGuard -- 3 Nisan 2017; 11:43:50 >

• vodafone yeni verdi ama mac filtreleme bir türlü olmuyor kaydedemiyorum adresi.bu mac filtrelemeyi yapabilen var mı varsa anlatabilirler mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGameGuard

quote:

Orijinalden alıntı: alierr

birincisi, ttnet'in verdigi hic bir modem iyi degil :)

ikincisi ise broadcom en iyi chip ureticilerinden birisidir. 1000-1500 liralik asus modem ve routerlarda bulabilirsiniz broadcom chiplerini... (giris ve orta seviye cihazlarinda mediatek (mtk) var ya da eski adi ile ralink (rtl)

Siz ne diyorsanız öyle olsun o zaman :)
    Asusun Dsl ve Router için kullandığı cihazların farklı farklı chipsetlerine iyi bakmanızı öneririm . Dsl ve routerda aynı yolu izlemiyorlar farkı bildikleri için...

Eğer voip kullanmıyorsanız ilk mesajımda vermiş olduğum değerler tamamen ayrı bir çöp olan airties 5650tt modemle karşılaştırılmasıdır . HG658V2 vdsl için kullanılabilicek en kötü modem bunun aksi iddaa edilemez zaten.

@kelli felli
    Voip kullanıyorsanız benim durumumdasınız demektir. VOIP destekli vdsl modem açıkçası piyasada pek yok olanda çok pahalı zaten kurumsala giriyor çünkü standartlar.
    VOIP kullanmıyor olsaydınız kesinlikle değerdi modem değiştirmeye.
    Ama aklımda bir fikir var acaba daha iyi bir VOIP olmayan bir VDSL modemden data çıkışıyla interneti voipli cihaza bağlasak router mantığı ile voip çalışırmı acaba :)

Ona gerek yok sadece oyun oynarken teli iptal ederim fakat cevremde odunc alacagim biri yok,siz denediniz mi hic,ss koyabilir misiniz kac ping fark ettigine dair? Bosu bosuna 150 200 tl vermek istemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elimde bu modemden var, modeme bağlı cihazları ve bu cihazların anlık ya da saatlik ne kadar internet kullandıklarını görebilme şansım var mı?
  • Bu modemin QoS desteği var mı, yada wifi sınırlamak için ne yapılması gerekiyor bilen var mı?
  • TheGameGuard kullanıcısına yanıt
    Hocam bu modem hat değerlerini kesinlikle yanlış ölçtüğünü düşünüyorum yanlış mıyım?

Birde hiç güncelleme gelmiyor mu bu modeme yazılımı hiç güncellenmedi henüz.

• tezekos kullanıcısına yanıt
    modem güncellemesi el ile yapılıyor, en son versiyonu V100R001C163B013 HG658 modeli için, 2016 dan beri güncelleme gelmedi, bende 2 modem var Airties Air 5760 ve huawei HG658 2 modemle de kontrol ettiğimde hat değerlerim birbirine çok yakın çıkıyor modemin hat bilgileri doğru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deividde -- 18 Mayıs 2017; 15:11:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sancar Onbasi

Yukarı
    Bağlantı durumu:
    Showtime
    Yukarı akım hattı hızı (kbit/s):
    799
    Aşağı akım hattı hızı (kbit/s):
    4092
    Maksimum yukarı akım hızı (kbit/s):
    1171
    Maksimum aşağı akım hızı (kbit/s):
    13456
    Yukarı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):
    18.9
    Aşağı akım gürültü güvenliği katsayısı (dB):
    23.3
    Yukarı akım aralık derinliği:
    1
    Aşağı akım aralık derinliği:
    1
    Hat standardı:
    ADSL_2plus
    Yukarı akım hat zayıflaması (dB):
    18.7
    Aşağı akım hat zayıflaması (dB):
    28.5
    Yukarı akım çıkış gücü (dBm):
    12.3
    Aşağı akım çıkış gücü (dBm):
    15.6
    Kanal türü:
    Hızlı
    DSL çalışma zamanı:
    0 gün 1 saat 27 dakika 31 saniye

modem 16 megabitlik ancak internetim aşırı yavaş ve lole giremiyorum ping yüzünden. hatası nedir, ne yapmam gerekiyor?

http://i.hizliresim.com/LQaQza.png = speedtest

ping değerin çok kötü değil bendede aynı ping online oyunlarda bi problem yaratmıyor net hızın sıkıntılı

• quote:

Orijinalden alıntı: deividde

modem güncellemesi el ile yapılıyor, en son versiyonu V100R001C163B013 HG658 modeli için, 2016 dan beri güncelleme gelmedi, bende 2 modem var Airties Air 5760 ve huawei HG658 2 modemle de kontrol ettiğimde hat değerlerim birbirine çok yakın çıkıyor modemin hat bilgileri doğru.

Bende yanlış ölçüyor modem. Bende zyxel modemde snr 27.3 çıkıyor download için huawei modemde 22 çıkıyor ölçüm hatası yaptığı ortada modemin.

• merhaba arkadaşlar,
    bu modemde lan portlarından bir çıkış alıp ucunu huba girdiğimde internet bağlantısı sağlayamıyorum.
    ne yapmam lazım bilgi verebilir misiniz?

hub 5 portlu airties markadır. Huawei HG658 V2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realjackal -- 6 Haziran 2017; 22:54:37 >
  • 54oguz75 kullanıcısına yanıt
    onun tek pratik çözümü kablolu bağlanıp mac filitresini aktif edip beyaz listeye cihazlarını eklemen... bu garip olay huawei routerlarda oluyor airties ile olmuyor wifi ile her işlem sorunsuz yapılıyor...
  • Superonline'ın vermiş olduğu bu modeli kullanıyorum, sanırım dns değiştirmek için kesin bir çözüm yok.

Modemi değiştirmeyi düşünüyorum. Hangi modemi önerirsiniz? VDSL olduğu için eski verdikleri modemi kullandım ama çalışmadı.
  • Bu modemin güncellemesini nasıl yapabiliriz. Güncelleme için dosya istiyor nereden indirebilirim?

Huawei sitesinde bulamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vega

Bu modemin güncellemesini nasıl yapabiliriz. Güncelleme için dosya istiyor nereden indirebilirim?

Huawei sitesinde bulamadım.

Modem özel modem olduğu için güncelleme vs yapamazsınız. Modem değiştirmeniz gerekiyor fakat modem değiştirsek interneti kullanabiliyor muyuz bilmiyorum.
  • Vdsl destekli modeme ihtiyacım olduğu icin modemi 60 tl ye ikinci el almayi dusunuyorum modemden memnunmusunuz turknette calisir mi bilgisi olan varmi yardim edermisiniz

• Değerler ttnetin verdiği 5650 v3 ve Tp link vdsl modemlerden daha iyi gibi..Wifisi diğer 2 sinden daha çok çekiyor ve resimdeki ile aynı hız cıkıyor testte telefondan. 24/3 mb kullanıyorum.

Huawei HG658 V2
  • Bu modemde hat standardini degustirebiliyor muyuz ben vdsl gectim ama hala adsl2 gorunuyor.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxdboyxx -- 28 Mart 2021; 10:53:15 >
  • Bu modemde sadece wifi de googleye erişemiyorum sorun ne olabilir ? Ayrıca kablolu bağlantıda gayet hızlı giren sitelere kablosuz bağlantıda çok yavaş giriyor sıkıntı ne olabilir?
  • turkcell'den 16 mbps olarak bağlattık modem olarak da bunu verdiler ama 16 mbps'le alakası yok hız testleri 3ü geçmiyor modem mi sıkıntılı acaba

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.