Şimdi Ara

Huawei için bunun telafisi çok zor | ARM krizi ve etkileri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
6.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yılların firması Intel ve AMD bile ARM'a rakip olamıyorken Huawei' nin bunu yapması çok ama çok zor. ARM' nin ve Android' in bu yaptırımları uzun vadede kendilerine daha büyük bir zarar olarak ta dönebilir. Sizin de değiniz gibi Çin' de yapılacak bir konsorsiyumla işlemci ve işletim sistemi hakkında adımlar atılabilir ve ileride Amerika' ya muhtaç kalınmamasına neden olabilir. Açıkçası Amerika (Trump) uzun vadede bunun zararını görecektir, eminim. Belki 5 yıl, belki 10 yıl sonra Çin veya uzakdoğudaki bir oluşum Android ve ARM'a kafa tutacaktır.

• ARM değil de Qualcomm gibi Krait yapsınlar? Krait ne de olsa ambargo koymadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Omega Speedmaster

O dediğin çok uzun vadede(o da belki) olacak bir şey... Ayrıca Huawei, Arm kisansıyla üretilecdk bir işlemciyi zaten kullanamaz

Huawei, 3 ay sonra şayet anlaşamazsa işi yaş

6 - 9 ay sonrasına kendi işletim sistemini çıkaracak deniyor falan da, o süreye kadar satışlar ne olacak? Daha bu işin borsası vs var

Alıntıları Göster
    bunlara en basit örnek bence elon musk denilen kişinin fonlanması gibi düşünülebilir.çin hükümeti bir şekilde kendi teknoloji devlerini ortak paydada toplayıp onları fonlayacaktır diye düşünüyorum.

sonuç almaları ne kadar sürer ? kimin umrunda.sonuçta amerigaya bir alternatif gerekli,bunu kendi içlerinden yapmaları gerektiğini bu yaptırımlarla tekrar ve tekrar anlayacaklardır (çin ve herkes).

kısaca bu işler satış,borsa,telif hakkı vs'den ziyade devletler arasındaki çeşitli çatışmaların yansımasıdır.şirketler ve son kullanıcılar hedef gibi algılanabilir ancak işin rengi öyle değil bence.

zaten bu işler sonucunda çıkmaza giren ilişkiler bir sonuca bağlanamayınca fiilen savaş çıkıyor.insanlık tarihi bunların örnekleriyle dolu.inşallah işler o boyuta taşınmaz tabiki.

ps. üretim ve doğal olarak küresel para amerigadan çin'e ya da başka yerlere kayıyor yıllardır,ameriganın refah düzeyini etkileyecek seviyelere gelmeden (belki de gelmiştir,bilemiyorum) ameriga bu işe engel olmaya çabalıyor kendince.bu ticaret savaşlarının esas nedeni de budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 24 Mayıs 2019; 15:11:37 >

• İroni yapıyorsun sanırım.

• Hadi bakalım huawei silin git telefon piyasasından.
  • 1000 liraya satan olursa alabilirim p30 pro modelini.
  • Bu hareket kesinlikle Çin'i uyandırdı ... Adamlar en büyük şirketlerinin dahi nasıl bir kaç cümlelik madde ile tehlikeden tehlikeye atladığının farkına vardı.

Uzun vadede bu kesinlikle Çin'e yarayacaktır, kendi işlemci-gpu-işletim sistemi demek ABD'den tamamen bağımsız olmak demek. Zaman alacaktır onu herkes biliyor ama bunu Çin'de yapamayacaksa kim yapacak yani ?

Başaracak birisi varsa o da Çindir, ki buna uzun süredir ihtiyaçları var.

ABD en büyük müşteri ve yatırımcısını kaybedebilir. Zira Çin şu anda kendisine en yakın ülkeye dahi 2-3 kat fark atmakta ABD yatırımları açısından. Tamamen bağımsız bir Çin'i düşünemiyorum
  • Bence anlaşmaya varırlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basturk9027 kullanıcısına yanıt
    girin vatan bilgisayara kutuların arkasına bakın nereden geliyor? ne patatesi ne patentinden bahsediyorsunuz. iş bitmiş çini durduramaz artık kimse. abd %25 vergi koydu çin ürünlerine zaten yinede durduramıyor. sadece gelişme hızını yavaşlatabilir sadece o kadar. huawei 1-2 yılda toparlar sonra japonu ingilizi beraber izleyeceğiz
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Hangi kutudan bahsediyorsun hocam made in prc yazinca onlarinmi oluyor icindeki. Bugun en basitinden telefonu sarj ettigin usb sinden wifisine ramine cpu gpu suna kadar herseye alternatifi 2 yilda bulacak oylemi ? Kolay gelsin o zaman. Dunyanin en sacma sapan kopyala yapistirci hirsiz memleketini kafanizda cok buyutmussunuz. Bugunku zenginlikleri tum dunyanin uretim banti olmalarindan kaynaklaniyor ve geri zekalilar kendilerini alternatifsiz sandi derin devlet tarzi isleyen abuk subuk hukumetleriyle.
  • P30 Pro 500Tl alınır.

Mate 20 Lite 400Tl alınır.

• basturk9027 kullanıcısına yanıt
    hocam çin 2001demi nedir dış dünyaya açıldı. 15-20 yılda buraya kadar geldi. hindistanda 1,3 milyar insan var neden çin gibi olamadı? ha siz dersenizki batı çinden elini çeksin 2001den önceki hiçbirşey üretemeyen çine geri döner. hayır. artık çine fabrikalar kuruldu. artık çin işi öğrendi. yani siz kuaförsünüz, yanınıza bir kalfa aldınız 15 yıl çalıştı siz o kalfayı işten atınca sizin yaptığınız işi yapamaz aç kalır mı zannediyorsunuz? 2001 geçti gitti eski çini unutun. ay ın öteki tarafının fotoğrafını çeken uçak gemisi üreten bir çin var şu anda. esas çin bu batı destekli şirketlerden ürün almazsa o batılı şirketlerin yaşayacağı kaybı düşünün. birde derin devlet falan diyorsunuz çine yani sanki batılı devletler melekmiş gibi. cia çalışanı 20bin miydi neydi. nsi yani dinleme çalışanı 60bin kişi. orduya abd yılda 720 milyar dolar harcıyor. rusya 50-60 falan, çinde öyle 40-50 gibiydi. yani batı masum? sömürgeci hırsız katil batı. ama kopyalayıcı çin suçlu? ben daha dünyada bir terör örgütünün elinde çin malı silah görmedim hocam. siz esas gaspçı başkasının hakkını yiyen arıyorsanız terör örgütlerinin kullandıkları silahları hangi ülkeler üretmiş onlara bakın. çünkü abd gibi ülkeler sizin canınızı alarak hakkınızı yiyor. apple tuttu birinin patentini ihlal ettiği için bir sürü para ödedi daha yeni bus ene unuttum hangi şirketti o. ama apple watch için nabız sensörünü başka şirketin patentli teknolojisini kopyalayarak üretmiş. bu bizim duyduğumuz kimbiliz iç ettikleri duymadığımız neler var neler. yani hırsızın malını çalan hırsızı suçluyorsunuz. esas hırsıza laf yok.

• cabriyo kullanıcısına yanıt
    Batı masum değil ama bu Çini de masum yapmaz. İnsanlarına işkence eden ve George Orwel'in kitabını gerçek hayata çeviren bir hükümetten söz ediyoruz. Tianmen meydanı olaylarını örnek alalım mesela. O gün ne oldu diye Çin'de yazsana bir? Çin hükümetini Çinli birisi olarak eleştirsene? Adamlar Google bile kullanamıyor. Böyle bir ülkeye nasıl olurda "Batıdan iyi" diyebilirsin ki? Batı şuan belki iyi durumda değil ama yarın Çin daha da güçlendikçe neler yapacağını kim bilecek? Komünist ülkelerden ne bekliyorsunuz ki? Yani şunu söylemekten nefret ediyorum ama liberalleri komünistlere tercih ederim. Özellikle Çin gibi bir ülkeden bahsediyorsak. Uygur Türklerine yaptıklarından bahsetmeye gerek bile yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: South of Heaven

cin buyuk bir guc degil buyuk bir kole imparatorlugu. kullandigimiz elektronik urunlerin temel bileseni transistor amerikalilar tarafindan icat edildi. internet yine abdlilerin icadi vs her turlu gelistirme ve patentler vs amerikalilarda ve hatta avrupalilarda bulunur bak adamlar lisanslari ta ingiltereden iptal ediyorlar cinliler ise bunlari kendi ulkelerinde ureten isci kolelerdir kendilerinin icat ettigi ya da kendi baslarina dusunerek urettikleri birsey yoktur varsa da temeli zaten batililara ait olan seylerin kopyasidir japonya bile buna dahildir hicbir uzak dogulu taklitten oteye gecip de yeni birsey bulmus degildir

Alıntıları Göster
    Buram buram cahillik kokuyor.

Artık devir icat devri değil, tasarım devri. O icatlar iyileştirme devri. Sen sanıyor musun ki huawei kendi mimarisini oluşturmaz? ARM yaygın olduğu için önemli.

• Tam olarak yazacagim seyleri yazmissin hocam. Kimse batıya masum demiyor ama ne oldugu bati bunlari yapiyorsa pisikopat cin hukumeti global gucu eline alsa ne yapar merak ediyorum. Suan bile en ufak elestiri ortadan kaybolmana sebep oluyor. Ayrica apple bile patent parasi odedi diyorsun sonrada cin isi ogrendi ? İsi ogrenmekle yapabilmek o patentleri kullanmak baska. Ayrica cinin bugun uyguladihi etnik ve dini baskiyi bir arastirin.

• güç çinin eline geçince onlarda suriyeye türkiyeye saldırır venezuellaya ambargo uygular yada saldırı planı yapar bu kesin bunu sormanıza gerek yok. ama ülkenin adı venezuella suriye olmazda ingiltere portekiz olur. abd nin çıkarları avrupa çıkarları ile paralel. ancak çinin avrupa ile ortak değil ters çıkarları var, türkiye ilede ortak çıkarları var. genel olarak diyorum tabiki. o yüzden bir bakmışsınız çin italyaya bir incirlik üssü koymuş güçlenince. ayrıca türkiyenin gelişebilmesi için abd den kurtulup bir nefes alması gerekiyor. nasıl sovyet döneminde rusya güçlü iken türkiye ile uğraşıyordu şimdi ise kuzu gibi, aynı abd de gücünü biraz kaybettimi kuzu gibi olur. abd yi desteklemek çini desteklemekten türkiyeye daha çok zarar verir.
    .
    uygur türkleri çin sınırları içindeyken, batı artık sınırlarının dışında zulümler yapıyor tüm müslüman türk arap afrikalı venezuella güney afrika ukrayna.... sayim mi daha? sizce hangisi daha kötü? önce hangisi önce gelir?
    .
    çin tarım ilaçları çıkana kadar bayer tarım ilaçları 300 liraydı mesela. çin ilacı bir çıktı 10 liraya bayer düştü 50ye 80e. o yüzden çin tüketicinin de faydasınadır. huaweiye verilen ceza çine ders olmuştur şu yönde bundan sonra çin kendi çipini kendi üretir. kendi ar-ge sini kendi yapar.
    .
    patent dediğinizde batının size ürününü pahalı satması için bahanedir. yoksa rusya abd ingiltere nükleer füze yaparken patentlere bakıp ona göre mi yapıyorlar zannediyorsunuz? fransada fuarda türkiyenin keskin nişancı tüfeğini çalmışlar ilk gün. Allahtan mekanizmayı söküp götürüyormuş oradaki türkler. sadece iskeleti çalmışlar. soyuz filmini izleyin gerçek olaya dayanıyormuş. abd rusyanın bozulan uydusunu çalmak için uzay aracı gönderiyor uzaya. neden? hani nerde patent hanş kopya yasaktı? tutup rusların teknolojilerini kopyalayacak işte. sonra vidayı yuvarlak değilde ben üçgen vida attım tasarım farklı diyecek patent olarak kitabına uyduracak.
    .
    sadece çini abd yi iyi kötü değil işin içine türkiye çıkarlarınıda koyup komple bakmanızı öneririm. ve emin olun kötü bir liberalist, iyi bir koministten kötüdür, yada tam tersi. bize iyi insan iyi niyetli lider lazım öncelikle. lider iyi olursa o sistem iyi olur. yada iyi lider, kötü sistemi iyi sistem haline getirir zaten. ama iyi sistem, kötü lideri iyi hale getiremez. o yüzden önce iyi insan diyorum.

• ABD düşmanlığı hat safhada girsin komünist cinlilere iyi oldu
    not:xioami kullanıyorum

• yaptirim sayesinde cinliler mobile ve pc cpusu ve ekran karti gelistirir artik boylece rekabet artar fiyatlar duser
  • telafi edeceklerdir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.