Şimdi Ara

Huawei, kendi mobil işletim sistemini önümüzdeki 6 ay içerisinde tanıtabilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
7.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • diğer tlf firmalarıda işe el atarsa sıkıntı olmaz ama atmazlar sa er veya geç onların başlarınada gelicek aynı problem dünya artık abd nin tekelinden çıkmak zorunda sadece android iso la dünya denmez.

• android bir işletim sistemi değildir. !

linux sanal makine üzerine bir masa üzeri api platforumu dur.

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Valla bende şaşırırım. Özellikle (daha önceden kullanmış biri olarak) emui ara yüzünü bile daha doğru düzgün yapamadıklarını düşünürsek..

• Android İşletim Sistemi Kullanan Markalar Birleşip Nokia İle Birlikte SYMBIAN Efsanesini Yeniden Hayata Geçirsinler ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Code

Bu söylediğine cidden inanıyor musun?

Mobil işletim sisteminin yeni yeni ortaya çıktığı yıllarda bile çoğu tutmadı, şimdi tutar mı sence? (örnek: Samsung'un Badası)

Geçmiş olsun, bu saatten sonra Huawei telefon olayı bitmiştir. Kullanıcılarına Allah sabır versin!

Zira 6000-7000 TL'den millete dayadılar. Tüketicinin ne suçu var?

Alıntıları Göster
    İhtiyacı karşılayan, akıllıca, hoş tasarımlı, en az hatalı bir işletim sistemi çıkarırlarsa gayet rakip olabilirler. Ama en önemlisi uygulama konusunda uygulama yazan şirtletlerin teşvik edilmesi gerekir. Ayrıca, atıyorum Nokia salaklık yapmayıp MeeGo ile devam etseydi, şimdi Google a veya iPhone a ihtiyacımız olmayabilirdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend_84

Android İşletim Sistemi Kullanan Markalar Birleşip Nokia İle Birlikte SYMBIAN Efsanesini Yeniden Hayata Geçirsinler ...
    MeeGo ile olmalı.

• Üretemeyecekleri için bir anlamı kalmayacak ARM'da lisans vermiyor

• Herşeyin çakmasını yapabilen adamlardan bahsediyoruz.

• O iş çok zor. Geliştiricileri de kaybetti. Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter, YouTube gibi sosyal ağlar zaten ABD menşeli. Dolayısıyla bunlardan da destek görmeyecektir. WhatsApp'ın Instagram'ın ve YouTube'un olmadığı bir telefonu Çin harici hiçbir ülkede satamazsın. MeeGo Android'den fersah fersah ileride bir sistemdi. Fakat Microsoft'un baskısı sonucu hiçbir destek görmedi. WhatsApp bile çıkmadı ve silinip gitti. Ki burada baskı yapan Microsoft da değil. Bizzat ABD'nin kendisi. Ayrıca işletim sistemi yazmak o kadar kolay bir iş değil. Bir sürü hata olacak. Bu hatalar ayıklanacak güncelleme silsilesi başlayacak. Ayrıca ARM lisansı da iptal edildi. Huawei yazmakta olduğu işletim sistemini muhtemelen ARM mimarisi üzerinde çalışacak şekilde yazdı. Fakat ARM lisansı da iptal edildi. ABD muhtemelen ARM lisansıyla işlemci üreten firmalara da Huawei'ye işlemci satmamaları konusunda baskı yapacak. Aksi takdirde satan üreticilerin de ARM lisansını iptal etmeleri için onlara baskı yapacaktır. Kısacası Huawei bitti.

1. Sıfırdan işlemci mimarisi tasarlaması gerek.
    2. Yazdığı işletim sistemini yeni mimariye göre optimize etmesi gerek.
    3. Yeni mimari üzerine tekrar işlemci tasarlaması gerek. ABD muhtemelen TSMC'ye, Apple ve Qualcomm üzerinden baskı kurarak bu firmaların işlemci dökümü için yaptığı ortaklıklarını iptal ettirme kozunu da kullanacak. Kısacası mimariyi tasarlasa bile işlemcinin dökümünü yapacak biri olmayacak. Samsung'un zaten canına minnet. En büyük rakibi konumunda.
    4. Uygulama geliştiricileri kendine çekemeyecek.
    5. Daha da kötüsünü söyleyeyim. ABD eğer programlama dilleri olan C/C++/Java lisanslarını da iptal edip uygulama geliştirme kitlerini de iptal ettirirse Huawei'in elinde hiçbir şey kalmaz ve doğrudan piyasadan silinir gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 22 Mayıs 2019; 15:52:16 >

• Herkes şunu yapar bunu yapar demiş ama şöyle bir tane temiz güzel haber bulamadım Google'ın bu hareketi neden yaptığına dair.

Casusluk suçlaması ile ABD tarafından sıkıntıları vardı bir-kaç zamandır. Bu mudur mevzu ?

Haftada bir, bir yerlerini çaldıran göçerten leak eden diğer markalara bir şey olmadı da neden şu anda özellikle Huawei ?

Ayrıca Amerika'da, önemli devlet kurumlarında çalışan eleman zaten huawei kullanmaz veya kullandırılmaz, bu casusluk neye yönelik casusluk olarak tespit edilmiş ?

Şunları ele alan güzel bir makale var mı ?
  • Huawei telefonları biblo ve kenar süsü olmaya adım adım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

MeeGo ile olmalı.

Alıntıları Göster
    Meego Sanırım Amerikan İntel İle Ortak Kurulmuştu, İşin İçinde Amerikalılar Olmamalı !
  • Kim niye android ve ios dururken bu isletim sistemini alsın? İnsanlar alistiklari için bu ikisi arasinda bile geçis yapmiyor. Lumia faciası da var üstelik. Uygulamalarin oraya entegre edilmesi de uzun sürer

• Legend_84 kullanıcısına yanıt
    SYMBIAN kestanesi demek istedin sanırım hocam?

o iğrenç OS'u yıllarca kullanmamış olsak efsane olduğuna inanırdık.
  • Diğer konularda da yazmıştım;

VW ABDli General Motors u geçip araç üretiminde 2. sıraya oturdu ve senesinde emisyon manipülasyonu patlatıldı ABD tarafından, cezalar, satıştan toplamalar vs. (VWde suçlu idi ancak bu sadece koz olarak tutulup kullanıldı.)

Huawei Telefon satışlarında ABDli Apple ı geçti ve 2. sıraya oturdu dünyada, senesinde bu iş patlatıldı, Huaweiye darbe vuruldu.

Kusura bakmayın ama ABD ile alakalı ne üretip onlara rakip olursanız bu başınıza gelir demek istiyorlar başka birşey değil kendi firmaları için hak, hukuk, adalet, ticaret anlaşmaları işlerine geldiğinde silip atıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 22 Mayıs 2019; 16:16:40 >
  • Android Open Source Project üzerine kurulacaktır. Google servisleri için çözümü var mı merak konusu. Google Play, Youtube, Chrome, Takvim, Haritalar, fotoğraflar, Drive. Bir çok kullanıcı bu uygulamalara göbekten bağlı. Kendi marketini kurabilir bunda sorun yok. Sorun içini doldurmakta. Amerikalı bir çok büyük geliştirici uygulama yüklemeye çekinir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Code

Bu söylediğine cidden inanıyor musun?

Mobil işletim sisteminin yeni yeni ortaya çıktığı yıllarda bile çoğu tutmadı, şimdi tutar mı sence? (örnek: Samsung'un Badası)

Geçmiş olsun, bu saatten sonra Huawei telefon olayı bitmiştir. Kullanıcılarına Allah sabır versin!

Zira 6000-7000 TL'den millete dayadılar. Tüketicinin ne suçu var?

Alıntıları Göster
    Şu mesajı bi alıntılayalım da birkaç yıl sonra bidaha bakarız.
  • Amerika hükümeti vatandaşlarımın bilgilerini, ülkenin iletişim ağlarını Çin hükümetine casusluk yapan bir şirkete vermem diye restini çekti ülkesinden banladı. Bakalım bizim ülke ne yapacak ileride.
  • Uzun vadede huawei kârlı çıkar bu işten

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.