Şimdi Ara

Huawei, kendi mobil işletim sistemini önümüzdeki 6 ay içerisinde tanıtabilir (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
7.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • O şekilde açıklamasının sebebi henüz tam anlamıyla bir yasaklama gelmedi. Hala açık bir kapı bulunuyor. Huawei Google ile çalışmak istiyor. Google Huawei ile çalışmak istiyor.

Şimdi bu 90 gün muhabbeti başladı.

İki tarafta birbirine muhtaç. Bu şekilde devam ederlerse iki tarafta kaybedecek.

Tekrar anlaşsalar bile bu süreç Huawei e ciddi müşteri kaybettirdi. Aslında Huawei kaybetmiş gibi görünse de Google tarafıda müşteri kaybediyor. Ben mesela artık Android işletim sistemi kullanmak istemiyorum. Yarın öbürgün Samsung a böyle bir yaptırım gelmeyeceği ne malum?

Geriye IOS kalıyor. O telefonlara da baktığım zaman teknoloji özürlü insanların kullandıkları bir teknoloji gibi geliyor. Özgürlük yok.
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    En basit örnek lig maçları diyelim sen geri kısmını anla. Bu işlere meraklı arkadaşlar ne demek istediğimi anlayacaklardır.

Forumda detaylı anlatmak doğru olmaz.

Android de çok kolay bir şekilde uygulama bulabilirken, IOS da bulamıyorsun. Bulsan bile uzun vadeli olmuyor

Örnekler çoğaltılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AREryilmaz

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Özgürlük dediği şey korsan uygulama yüklemek, yani şark kurnazlığı.

Görende o özgürlükle rom u zevkine göre kodluyor kernellerde değişiklik yapıyor sanacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    İllaki korsan tarafından anlamak istemişsiniz. Popüler örnek olması için vermiştim daha rahat anlaşılabilmesi için.

Madem öyle, başka bir örnek daha vereyim iş yerimizde kullandığımız ERP yazılım çok daha verimli ve etkin bir şekilde kullanılabiliyor IOS a göre.

Google pixel, Nexus cihaz kullananlar bilirler. ROM ları istediğiniz gibi düzenleyerek çok farklı amaçlar için kullanabiliyorsunuz. Açık kaynak kod olması nedeniyle daha özgürsünüz.

IOS un da kendine göre güzellikleri var mıdır? Mutlaka vardır. Bu kadar çok kullanıcı kullandığına göre değil mi?
  • Merak etmeyin o işleri de forum xda da çok yaptık. Hatta Note 8 N9500 modeli için volte, vowifi desteğinin gelmesi için çok fazla uğraş verdik. Samsung destek vermeyince bizler kendimiz rom üstünde çalıştık ve çok uğraş verdik. Hoş bir neticeye varamadık. Gerek forum xda da gerekse donanımhaber note 8 başlığı altında yapmış olduğumuz uğraşıları görebilirsiniz. Bu arada bir Türk arkadaşımızın yapmış olduğu Romu da linkte görebilirsin. Gurur duyduk kendisiyle.
    XDA Developers
    [ROM][9.0][SM-N9500][SND] ICE FOX v2.0 | DSE7 | VOLTE | GOODLOCK | DEX| 06.21.2019
    https://forum.xda-developers.com/galaxy-note-8/development/rom-ice-fox-v1-0-t3922135

Bilmediğiniz, tanımadığınız insanlar hakkında yorum yapmamanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svs -- 25 Mayıs 2019; 8:59:26 >

• musty578 kullanıcısına yanıt
    Teknoloji böyle kırılmalarda daha çok ilerliyor. Teknoloji kazanacaksa ARM tekeli kırılmalı. Açık kaynak Risc-V işlemcinin doğuşuna şahit olacağız

• Katılıyorum.. Ki Huawei yi savunanları da anlamıyorum. Kötü amaçlı bilgi erişimi yaptığı için bu tarzda yaptırımlar ve katı baskılar görüyor. Bizim bazı insanlarımız da öz babasının oğlu gibi arkasında duruyor. Hayır anlamadığım şey şu; kişisel bilgileri kötü amaçla kullanan bir firmanın, neden daha da gelişip güçlenmesi taraftarı oluyorlar veya kötüye gitmesine üzülüyorlar ? Yani illa istiyorlar ki ülkemizde de bilgiler işlenip bir şekilde kullanılsın mı ? Huawei yi kirin işlemcisi yüzünden sevmemiştim hiç. Bence az bile oldu başına gelenler. ABD' nin ve diğer iş ortaklarının net tavırlarını tebrik ediyorum. Huawei ye zaten 6-7 bin veren insan para kazanırken bence yorulmayan insandır. "6-7 bin lira telefona verecek olsam o paraya iPhone alırım" diye düşünen tek ben değilimdir herhalde.

• yasin3322 Y kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf konusunda anlaşmaya çalıştığın kadar da başarılı değil. Video da hiç değil. 4k 60 FPS bile mevcut değil. Herşeyi geçtim; el alemin ülkesinde casusluk peşinde koşarsan karşılığını da alırsın. Aslında telefona kirin işlemcileri koyarak zaten daha ne kadar pahalı satabilirler. ABD olup olmaması umrumda değil.

Ek olarak iPhone daki portre modunda, stüdyo ışığı vb. özellikleri başarılı şekilde baska yapabilen bir cihaz yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin3322

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    İngilizlerin sinsiliği ve kalleşliği meşhurdur. Bunların kültürleri böyle. İngilizce dilini konuşan bütün anglo sakson ülkeler amerika dahil böyledir. Son çare olarak her zaman büyük bir kalleşliğe baş vururlar. Bu alışılmadık birşey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmgewehr44 -- 28 Mayıs 2019; 21:39:39 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    ARM de Risc işlemcidir, Risc-v komut seti dir. yani fiziksel bir işlemciden bahsetmiyoruz, bunu şöyle düşünebilirsin. AMD işlemciler ile Intel işlemcilerin komut seti aynıdır. ama tasarımları birbirinden çok farklıdır. biri diğerinden üstün olabilir.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Abarttikca abartmissin.. iPhone 7, 5000 lira falan değil ve kimsenin de güncel fiyatıyla iPhone 7 aldığını zannetmiyorum. iPhone 7 artık eski bir model 4 yıla yaklaşıyor ve portre den kastımda; fotoğraftaki nesnenin arkasini bulanıklaştırma değil.
    Elvin Levinleryoutube
    iPhone 8 PLUS KAMERA TESTİ | Fotoğraf ve Videolarımı Nasıl Çekiyorum?
    https://youtu.be/u5nTAtU7Hts
    sahne ışığı ve özellikle sahne ışığı mono.. Bu tarzda fotoğraflar oluşturabilen bir baska cihaz var mı anlık olarak ?

Fotoğrafları kiyaslarken herhalde sen 6S ve P30 Pro karşılamaları izlemişsin. Düşük ışıkta ki fotoğraf başarısı evet iyi olabilir ancak bu onun fotoğrafta en iyisi olduğu anlamına gelmiyor. iPhone kadar gerçeğe yakın fotoğraflari hiçbir zaman o diyafram açıklığı ile çekemez. Gökyüzü sanki pastel boya ile boyanmış gibi, kırmızı renkleri hele insanın gözüne sokarcasina abartarak çekiyor. İnsanlar sence gece nekadar görülebilir fotoğraf çektigine mi bakıyor yoksa günlük kullanımda ne kadar başarılı ve doğal fotoğraflar çekmesine mi. Hatta anlık olarak düzenleme gerektirmeden yukarıdaki videoda bulunan fotoğraf örnekleri çekebilmeye mi ? Herşeyi geçtim insanlar fotoğraf ve video neden çekiyor ? Tabi ki de sosyal medyada paylaşım için. Peki sosyal medya da en az kayıp ile bunu başaran kim tabiki iPhone.. Şimdi ülkemizde artan dolar kurlari yüzünden evet fiyatları yüksek ama buna rağmen halen talep aynı. Buda senin karalamaya çalıştığın gibi kolay değilmiş demekki. Başarılı olan karşılığını alıyor. Sen ABD diye olayabakip bir şekilde üste çıkmaya çalışıyorsunda boşuna uğraşma elindeki cihazdan destekler çekilince bol bol artık karanlıkta fotoğraf çeker durursun.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.