Şimdi Ara

Huawei, kendi mobil işletim sistemini önümüzdeki 6 ay içerisinde tanıtabilir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
7.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi App Store'u bir şekilde oturacaktır ihtiyacı karşılar ama Maps, Youtube gibi servisler birçok kullanıcı için tercih sebebi. Çok ciddi kan kaybedecekler gibi duruyor.

• Tamarak kullanıcısına yanıt
    Birkac sene sonra mi bakariz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 22 Mayıs 2019; 17:17:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Game Capture TV kullanıcısına yanıt
    Android de klavye bile için bir sürü seçenek var. Ayrıca neredeyse hepsi Türkçe. İşletim sisteminin Türkçe olmasını geçtim programları Türkçe olacak mi

• Steve Jobs , akıllı telefon yapacağını söylediği zaman kurmayları "Yapamayız , yapsak da satamayız. Nokia , Sony gibi dev markalar var. Bizi bitirirler" der. Jobs işin sırrını söyler "Onlar donanımcı.Biz yazılımcıyız."

İşletim sistemi program olmadan işe yaramaz. Bunu çözen ilk firma Apple oldu. Yazılımcılara , müzik , film
    ve kitap sektörlerine yeni kazanç kapısı açtı. Neredeyse kendi cebinden kuruş harcamadan (Hatta üzerine dünya para kazanarak) kendi platformuna program geliştiren on binlerce yazılımcıyı çekti. Benzerini Google android ile yaptı , yazılımcılara sattıkları ürünle para kazandıramasa bile en büyük kozunu oynadı , reklamlarla gelir sağladı. Böylelikle iki firma ne kendilerinin ne de dünyada hiç bir firmanın yapamayacağı işi becerip onbinlerce yazılımcıyı kendilerine çalışır , kendileri için program ve servis üretir hale getirdi. Çin liler kendi işletim sistemini üretebilir , hatta bütün çin malı telefonları bu sisteme geçirebilirler , ancak çin dışında telefon satamazlar. Yani anca kendileri çalar kendileri oynar. Çin karşı hamla yapıp Amerikalı üreticilere misilleme yapabilir ama bunu bir kere değil bin kere düşünmesi lazım. Çin ucuz iş gücü avantajını kaybetti sayılır. Atık üreticiler fabrikalarını Vietnam , Tayvan , Hindistan gibi ülkelere kaydırmaya başladı. Nüfus avantajını yitireli yıllar oluyor , artık en kalabalık ülke Hindistan. Ve dünyanın borcunu yaparak ancak büyüme oranını aynı seviyede tutabiliyor.

Amerika nın şerefsiz olduğu konusu bir gerçek. Ama Çin in yaptıklarında tek rahatsız olan onlar değil. Avrupa da senelerdir casusluk faaliyetinden , tersine mühendislikten , patent ihlallerinden , sübvansiyondan (Öyle ki ; Çin ele geçirmek istediği pazarı alana , yerli üreticileri iflas ettirene kadar devlet desteğiyle piyasaya mal sürüyor. Firmalarının zarar etmesi mühim değil , piyasayı ele geçirene kadar bütün zararlarını Çin devleti karşılıyor) şikayetçi. Aldığımız her Çin malı ile kendi üreticimizin tabutuna çivi çakıyoruz. (Belki cep telefonu konusunda o kadar üreticimiz ve iyi ürünlerimiz yok ama , diğer bütün sektörlerde durum bu)

• quote:

Orijinalden alıntı: MAICO

Bu mesaj silindi.
    he windows'un da böyle bir işbirliği yapmasına izin verirdi turup sanki

zaten windows'ta huawei'ye karşı duranlardan oldu, mağazalarından huawei programları kaldırıldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

Huawei muhtemelen bu işin altından kalkamayacak. Ama kalkmasını isterim yeni ve güzel bir işletim sistemi görmek adına.
    işletim sistemini bırak çiplerde gitti

"Çip tasarımcısı ARM, Huawei ile olan çalışmalarını askıya aldığını duyurdu. Bu da Çinli üreticinin kendi çiplerini üretebilme konusunda ciddi sıkıntılar yaşayabileceği anlamına geliyor.

Intel ve Qualcomm da Huawei'ye satış yapmıyor. MediaTek ve Samsung Exynos kaldı. Huawei açısından Android kısıtlamasından çok daha büyük bir sorun bu bence

bu kadar şeye rağmen nasıl ayakta kalacakları merak konusu.
  • Bu olay, huawei meselesi degil. Mesela Çin-Amerika arasinda. Eğer Amerika ile Çin bu verilen 3 ay süre içerisinde anlaşamaz ortada Huawei falan kalmaz kimse kendini kandırmasın. Işletim sistemi yapmak sorun değil, önemli olan uygulama desteği. Appstore benzeri bir şeyin yoksa hicbirsey yapamazsın. Kaldi ki cogu uygulama Amerikan firmalarinin tekelinde. Hernekadar Cin de uygulama magazasi yasak olsa bile yinede Çin li bile olsam almam çok uygun fiyat olmadıkça.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 22 Mayıs 2019; 17:10:40 >
  • Play storedaki uygulamalardan mahrum bir işletim sistemi yok olmaya mahkumdur..

Bknz. Microsoft Store

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

O iş çok zor. Geliştiricileri de kaybetti. Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter, YouTube gibi sosyal ağlar zaten ABD menşeli. Dolayısıyla bunlardan da destek görmeyecektir. WhatsApp'ın Instagram'ın ve YouTube'un olmadığı bir telefonu Çin harici hiçbir ülkede satamazsın. MeeGo Android'den fersah fersah ileride bir sistemdi. Fakat Microsoft'un baskısı sonucu hiçbir destek görmedi. WhatsApp bile çıkmadı ve silinip gitti. Ki burada baskı yapan Microsoft da değil. Bizzat ABD'nin kendisi. Ayrıca işletim sistemi yazmak o kadar kolay bir iş değil. Bir sürü hata olacak. Bu hatalar ayıklanacak güncelleme silsilesi başlayacak. Ayrıca ARM lisansı da iptal edildi. Huawei yazmakta olduğu işletim sistemini muhtemelen ARM mimarisi üzerinde çalışacak şekilde yazdı. Fakat ARM lisansı da iptal edildi. ABD muhtemelen ARM lisansıyla işlemci üreten firmalara da Huawei'ye işlemci satmamaları konusunda baskı yapacak. Aksi takdirde satan üreticilerin de ARM lisansını iptal etmeleri için onlara baskı yapacaktır. Kısacası Huawei bitti.

1. Sıfırdan işlemci mimarisi tasarlaması gerek.
    2. Yazdığı işletim sistemini yeni mimariye göre optimize etmesi gerek.
    3. Yeni mimari üzerine tekrar işlemci tasarlaması gerek. ABD muhtemelen TSMC'ye, Apple ve Qualcomm üzerinden baskı kurarak bu firmaların işlemci dökümü için yaptığı ortaklıklarını iptal ettirme kozunu da kullanacak. Kısacası mimariyi tasarlasa bile işlemcinin dökümünü yapacak biri olmayacak. Samsung'un zaten canına minnet. En büyük rakibi konumunda.
    4. Uygulama geliştiricileri kendine çekemeyecek.
    5. Daha da kötüsünü söyleyeyim. ABD eğer programlama dilleri olan C/C++/Java lisanslarını da iptal edip uygulama geliştirme kitlerini de iptal ettirirse Huawei'in elinde hiçbir şey kalmaz ve doğrudan piyasadan silinir gider.
    Programlama dili lisansı mı? C++ lisansı nedir hocam nereden alınır merak ettim açıklar mısınız? Hatta link de atın.

• O iş öyle kolay olmuyor ama... Google bile bu yazılımı 11 senede adam akıllı bir seviyeye getirebildi. Android'in ilk zamanlarını bilen bilir, o rezil sürümler yüzünden birçok insan IOS'tan hala vazgeçemiyor.
  • MAICO kullanıcısına yanıt
    Microsoft, ABD merkezli bir firma. Huawei için Windows kullanımı bilgisayar tarafında da mümkün olmayacaktır.

• filojistoN kullanıcısına yanıt
    Şartlar farklı bizim için. ABD gibi kapıları kapatırsak dışarıda kalan biz oluruz.

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Burada gözden kaçan şey Android ve İos sıfırdan başladı. Huawei sıfırdan başlamayacak, know how ı zaten var.

Şöyle düşünün bugün biri otomobil üretmek istese Henry Fordun başladığı yerden mi başlayacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

Burada gözden kaçan şey Android ve İos sıfırdan başladı. Huawei sıfırdan başlamayacak, know how ı zaten var.

Şöyle düşünün bugün biri otomobil üretmek istese Henry Fordun başladığı yerden mi başlayacak?
    Yazılım aynı kararlılıkta çalışması için yine de uzun bir süreye ihtiyaç var. Android ile bugün her şeye rağmen tam anlamıyla olmuş bir yazılım değil. Açın bakın forumdaki konulara, donma takılma şişme şikayetlerinden geçilmiyor ortalık.
  • Bırak kendi yazılımını üretmeyi kendi işlemcisini bile yapamayacak. ARM ilişkileri durdurdu.

Bazı arkadaşlarda başka başka örnekler vermiş. Dünya da Amerika’ya rağmen bir şey yapmazsınız. Satamazsınız. Teknoloji onda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazall -- 22 Mayıs 2019; 17:53:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerden biliyorsun bilim adamimisin kendi isletim sistemini kurar basarili olur olmaz bekleyip gorecegiz her kafadan biri bilmedigi seye yorum yapmasin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

işletim sistemini bırak çiplerde gitti

"Çip tasarımcısı ARM, Huawei ile olan çalışmalarını askıya aldığını duyurdu. Bu da Çinli üreticinin kendi çiplerini üretebilme konusunda ciddi sıkıntılar yaşayabileceği anlamına geliyor.

Intel ve Qualcomm da Huawei'ye satış yapmıyor. MediaTek ve Samsung Exynos kaldı. Huawei açısından Android kısıtlamasından çok daha büyük bir sorun bu bence

bu kadar şeye rağmen nasıl ayakta kalacakları merak konusu.

Alıntıları Göster
    Kendi işletim sistemimizi yapacağız sözüne misilleme olarak işlemciler de gitti evet. Bakalım şimdi ne yapacak huawei.

• sadece huawei ile kalmaz bu tepki, çin baskı yaparak diğer markalarınıda kendi platformunda toplayacaktır. google kendi ayağına sıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

O iş çok zor. Geliştiricileri de kaybetti. Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter, YouTube gibi sosyal ağlar zaten ABD menşeli. Dolayısıyla bunlardan da destek görmeyecektir. WhatsApp'ın Instagram'ın ve YouTube'un olmadığı bir telefonu Çin harici hiçbir ülkede satamazsın. MeeGo Android'den fersah fersah ileride bir sistemdi. Fakat Microsoft'un baskısı sonucu hiçbir destek görmedi. WhatsApp bile çıkmadı ve silinip gitti. Ki burada baskı yapan Microsoft da değil. Bizzat ABD'nin kendisi. Ayrıca işletim sistemi yazmak o kadar kolay bir iş değil. Bir sürü hata olacak. Bu hatalar ayıklanacak güncelleme silsilesi başlayacak. Ayrıca ARM lisansı da iptal edildi. Huawei yazmakta olduğu işletim sistemini muhtemelen ARM mimarisi üzerinde çalışacak şekilde yazdı. Fakat ARM lisansı da iptal edildi. ABD muhtemelen ARM lisansıyla işlemci üreten firmalara da Huawei'ye işlemci satmamaları konusunda baskı yapacak. Aksi takdirde satan üreticilerin de ARM lisansını iptal etmeleri için onlara baskı yapacaktır. Kısacası Huawei bitti.

1. Sıfırdan işlemci mimarisi tasarlaması gerek.
    2. Yazdığı işletim sistemini yeni mimariye göre optimize etmesi gerek.
    3. Yeni mimari üzerine tekrar işlemci tasarlaması gerek. ABD muhtemelen TSMC'ye, Apple ve Qualcomm üzerinden baskı kurarak bu firmaların işlemci dökümü için yaptığı ortaklıklarını iptal ettirme kozunu da kullanacak. Kısacası mimariyi tasarlasa bile işlemcinin dökümünü yapacak biri olmayacak. Samsung'un zaten canına minnet. En büyük rakibi konumunda.
    4. Uygulama geliştiricileri kendine çekemeyecek.
    5. Daha da kötüsünü söyleyeyim. ABD eğer programlama dilleri olan C/C++/Java lisanslarını da iptal edip uygulama geliştirme kitlerini de iptal ettirirse Huawei'in elinde hiçbir şey kalmaz ve doğrudan piyasadan silinir gider.
    Sağdan soldan googlelayıp yazmışsın ne yazdığını kendin de bilmiyorsun

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.