Şimdi Ara

Huawei, kendi mobil işletim sistemini önümüzdeki 6 ay içerisinde tanıtabilir (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
7.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Black Code

Huawei, zaten geçmişte Çin'de en çok satan telefon markasıydı(macerası da öyle başladı)

Çin'de veya o bölgede en çok kullanılan marka olması, bizim için ne yazık ki bir şey ifade etmiyor... Evet, bu süreçte kendi işletim sistemini piyasaya sürecek gibi ama bayağı bir müşterisini de kaybedecek...yazılımın tutup tutmayacağı da meçhul.

Facebook, WhatsApp gibi Amerikan menşeili firmaların da destek vermeyeceğini unutma(Çin'de zaten bunlar kullanılmıyor, onların kullandığını da sen-ben kullanamayız)
    Hocam ben zaten huawei yarın işletim sistemi yapsa kullanılır demiyorum. Bu yaptırımdan sonra muhtemelen sadece çin pazarında satar zamanlar büyüyerek devam eder diyorum. Kaldkı huawei böylebir yazılım yapsa hükümet kesinlikle onları destekler. Facebook Whatsapp destek vermese bile sorun değil çünkü yazılımla birlikte o uygulamarın çinli rakiplerinin kullanım oranı artacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

Wechat Çin için bir aplikasyon değil yaşam tarzı. 1 yıl boyunca üstünde tek bir yuan taşımadan yaşayabilirsin. En küçük bakkaldan hipermarkete, kargo dolaplarından 3 tekerli taksilere kadar herşey entegre. Tamamına online ödemeni yapıyorsun. Çinliler para taşımıyor sadece cep telefonu ile hayatını idame ettiriyorsun.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle öyle hocam kız burada kredi kartıyla alışveriş yaparken bi kaç kez sorun yaşadı. Sizin banka sistemleriniz çok dandik dedi. Teknoloji ve milli yazılım konusunda kesinlikle çok iyi noktadalar.

• asus ve huawei arasında kalmıstım iyiki asus almısım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 22 Mayıs 2019; 20:37:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apple_M1

YouTube WhatsApp Facebook Twitter Instagram Google Uygulamaları her türlü destek vermeyecektir

Bunların olmadığı telefona 7000 lirayi hangi enayi verir
    7000 lirayı bırak, öyle bir telefon sadece alo demek için alınabilir. O da 500 lira eder.
  • Böyle olaylar millileşmeye yarar bizim iha ve siha da olduğu gibi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • senlik bir durum yok neye helal etmiyorsun?
  • gbzlim kullanıcısına yanıt
    Bize (Huawei müşterilerine) şu an bir çözüm sunmaları lazım... yoksa 3-4 sene sonra işletim sistemi tutmuş tutmamış, satışı yükselmiş yükselmemiş benim için, Huawei telefon kullananlar için bir şey ifade etmiyor. Bu süreçte milyonlarca insan mağdur olacak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 22 Mayıs 2019; 21:7:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei yetkilileri gayet rahat cevaplar veriyor, bir bildikleri var herhalde.
  • Huawei bitti artık.

İşletim sistemini bir şekilde yazsalar bile ticari uygulamaların destek vermediği bir işletim sistemini kim kullansın? İşletim sistemini yazmak değil onunla pazar payı bulmak zor. Pazarlanmayan ürün, çöptür.

• Bildiğim kadarıyla şu anda kullanılan telefonları etkilemeyecek hocam. Ama ilerde piyasadan cekilirse felan bilemem.

• Herkes ayrı birşey söylüyor. Bazısı da tutturmuş İnstagram, Facebook, WhatsApp vs olmayacak diye. Huawei kendi işletim sistemini piyasaya sürse bile bütün Android uygulamalarını çalıştıracak bugün ne kullanıyorsanız aynı uygulamaları kullanmaya devam edeceksiniz sadece indirdiğiniz yer farklı olur Play Store değil başka bir marketten indirirsiniz. Huawei Aptoide ile görüşmeler yapıyor. Aptoide'e girip bakarsanız WhatsApp, Facebook, Instagram orada hepsi mevcut. Android sürümlerinin arttırılamaması da pek birşey kaybettirmez Huawei'ye, Android sürümünü güncelleyemese bile kendi arayüzünü güncelleyerek yeni özellikler ekleyebilir. Güvenlik güncellemelerini de aynen almaya devam edecek cihazlar. Pek bir kayıp yok şimdilik.

• Huawei demek çin hükümeti/devleti demek, yani dünyanın 1/4 ü. Huawei bunlarla batmaz, biraz etkilenir belki Ama Çin android ve Apple a yasak getirirse sadece Apple karı %29 azalıyormuş. Kaldı ki insanlar son 4 5 yıldır herhangi bir etkileyici yenilik getirmeyen bu sistemlerden sıkıldı. Bence biz kullanıcılar için faydalı birşey olacak, ios ve android in iyi yanlarını barındıran bir sistem çıkarırlarsa tadından yenmez

• quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

Bildiğim kadarıyla şu anda kullanılan telefonları etkilemeyecek hocam. Ama ilerde piyasadan cekilirse felan bilemem.
    ya o müşterileri ürkütmemek için söyleniyor... Sistem güncellemeleri falan ne olacak? bilen yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 22 Mayıs 2019; 21:23:44 >
  • Huawei bu kozu iyi oynarsa android kendiliginden ona geri gelir.. Ustune apple urunlere fazlaca vergi koyarsa off off

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei telefon satmasa bile internet ağından, altyapı çalışmalarından parasını kazanır. Alternatif bir işletim sistemi getirse bile bu son kullanıcının işine yarar.

• Globat çapta;
    -Telekom sektörü lideri.
    -Mobil cihaz sektörü ikincisi.

Ne bekliyordunuz? ABD tabiki tepesine binecekti.

• _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    Şunu benimsemeniz gerekiyor artık... şu an ki durumda Abd isterse hiçbir Huawei telefona bahsi geçen uygulamaları yükletmez. Çünkü hepsi Abd ye ait şirketlerin yazılımları Ancak rootlarla vs yüklenir onun da istediği an ipini çeker. Ama ben işin oralara geleceğini düşünmüyorum. Şu an ki Huawei kullanıcılarını anlık etkilemese de alamayacakları ilk büyük güncelleme de üzülmeye başlayacaktır.

• Xiaomi zte ve huawei nin cok uzun suredir rakip bir mobil platform uzerinde calistigi biliniyor hatta bi ara zte firmasi mozilla os ve ubuntu gibi isletim sistemlerini denemisti bunlar zaten bugunler icin denendi huawei kendi isletim sistemini zte xiaomi oppo vivo lenovo vs gibi buyuk firmalari yanina alarak cok rahatlikla yapar merak etmeyin ki adamlarin bu konuda gecmisi var zaten
    Ancak sorun isletim sistemi degil sorun islemci ve diger componentler
    Huawei firmasi ekran wifi bilesenleri ram vs gibi bir cok parcayi amerika yada amerikalilarin gudumundeki ulkelerden aliyor
    Ayrica huawei telefon firmasindan ziyade bir telekominikasyon firmasi asil darbeyi ordan yiyecekler
    Cinli teknoloji devlerinin isi zor ancak bence bir cozum bulunacaktir bu ise biraz kopruyi gecene kadar ayiya dayi denecek
    Su is gosterdiki her ne olursa olsun bir ulkeye gobekten bagli olmayacaksin
    Oturup dusunelim ve biz kendi derdimize yanalim sadece rusyadan bu sene 2 milyar dolarlik hububat alacagiz varin gerisini siz dusunun birakin telefonu vs adamlar vermiyoruz dese ac kalicaz ac yemisim telefonu

• Tamam yapsınlar yine hobi olarak ama uygulamalar Amerikan. Buna nasıl bir çözüm bulacaklar ? Google, Facebook ve Microsoft'a ait onlarca hizmet var. Milyarlarca insan kullanıyor bunları. Tiktok mu yükletecekler millete ?

• teknoloji özürlüsü gibi ipx kullanıyorum ikinci eli pra ediyo ve diğerlerine cok para versen bile belli olmuyo 900 tane aynı model çıkardıkları için :Dd bu sebeplerden almıştım bi kez daha yanıltmadı apple xd

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.