Şimdi Ara

★★★★Huawei Mate 9 Ana Konu/Kullanıcı Kulübü [9.0 Pie Geldi]★★★★ (561. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.289
Cevap
83
Favori
605.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 559560561562563
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Güç tasarruf modunu açmamışsınız. Onuda açın bence 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mate 9 alarm araniza katildim. Tuz tanima nasil aciliyor bulamadım

• [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2429208/790003cc-2b25-4ae9-958e-1d9657647920.jpg[/simage

Merhabalar bugun cihaz alarak araniza katildim.Acaba cihazim guncelmi ve face unlock yok cihazda

• Arkadaşlar ,

Öncelikle tanıyın tanımayan tüm arkadaşların , dostların bayramını kutluyorum ve hemen sadede geliyorum.

Yurtdışından alıp yaklaşık 1,5 yıldır kullandığım Mate 9'da ; L29 8.0.0.370(C432) yazılımındayım ve şikayetim yok aslında ama akşamki gece çekimlerimde kameradaki bir detay dikkatimi çekti.

Gece çekimi yaptığımda resimlerdeki ışıklar sanki çizgi yani dikey yada detay şekilde yayılıyor.

( Aşağıdaki fotoğrafta lambalara ve havuzdaki ışık yansımalarına dikkat )

★★★★Huawei Mate 9 Ana Konu/Kullanıcı Kulübü [9.0 Pie Geldi]★★★★

Mesela aynı pozları ön kamera ile çekiyorum ve ışıklarda bu yayılma sorununu görmüyorum.

( Lambalara ve havuzdaki ışık yansımalarında sorun yok )

Bu sonuçlar sonrası bir de Mate 9 ve Mate 10Pro ile aynı anda çekim yaptım.Ve Mate 10Pro'da sorun olmadığını gördüm.

Mate 9 ile yapılan çekim ( ışıklarda yayılmalar var )

Aynı pozun Mate 10 Pro ile çekilmiş hali ( Işıklarda sorun yok )

Bu tespitler sonrası telefonumun kamera ayarlarını varsayılan ayarlara çektim , sonuç değişmedi.

PlayStore'dan Lightroom kamera uygulamasını yükleyip aynı yerde çekim yaptım , onda da aynı sonucu aldım.

Sanki arka kamera ile ilgili bir sorun var gibi ama emin de değilim.Çünkü önceki yazılımlarda çektiğim fotoğraflarıma baktım , böyle bir sorun yok arşivdeki fotoğraflarımda.

Donanımsal bir sorun mu var telefonumda yoksa yüklenen son yazılımda yada telefonun kamera ayarlarında benim bilmediğim bir şey mi var ?

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Ağustos 2018; 12:45:50 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de var hocam
  • Sistem Bilgisayar kullanıcısına yanıt
    Son yazılımlarda falan mı oldu ki acaba ?

Çünkü önceki gece çekimlerime bir göz attım , böyle bir sıkıntı yok eski fotoğraflarda...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Son yazılımlarda falan mı oldu ki acaba ?

Çünkü önceki gece çekimlerime bir göz attım , böyle bir sıkıntı yok eski fotoğraflarda...
    Olabilir hocam, eski çekimlerde bende de yok.
  • Arkadaslar selamlar, bu aralar ilginc bir problemle ugrasiyorum, yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Ben telefonu rootlu ve custom romlu kullaniyorum. Eskiden romaur kullaniyordum sonra buradan birinin tavsiyesi uzerine firedance adli roma gectim ve dertlerim ondan sonra basladi.

Telefonu xposed framework ile alttaki tuslari 3dot adli modul ile kaldirip xposed edge adli modulle de iphone x'e benzer sekilde kaydirarak kullaniyordum. Onun disinda app quarantine ile gereksiz dosyalari bazen devre disi birakiyordum bazen de system app remover ile komple siliyordum.

Daha sonra bu yeni roma gecince tuhaf seyler olmaya basladi. Xposed framework kurunca telefon bazen bootloop oluyor ve acilmiyor. Telefonu sifirlayip yeniden kurunca ve ilk is framewok kurunca bu sefer de system app remover ile gereksiz seyleri silince bootloop oluyor. Hadi diyelim ki bir kac sefer telefonu formatladim ve bootloopdan kurtardim ve bu iki isi de hallettim, bu sefer telefonda kendi ayarlarimi yapip (ornegin ekran modunu kucuge alip, animasyonlari kapatip) kapatip acinca bootloop oluyor.

Yani kisaca anlatacak olursam, ilk basta telefon ayarini yaparsam ve uygulamalari silersem framework kurunca bozuluyor, ilk basta framework kurup uygulamalari silersem bu sefer son ayarlar bozuyor, ayarlari yapip framework kurarsam da uygulama silerken bozuluyor.

Karisik oldu biraz ama ancak boyle anlatabildim. Sanki telefonun 2 islem hakki varmis da 3. İslemde bozuluyormus gibi bi hali var. İsin ilginc tarafi, diyelim ki framework kurdum ve uygulamalari system app remover ile silmeyeyim de telefonun kendi icinden devre disi birakayim dedim, yine bootloop.
    Dun geceden beri sanirim 20 kere falan telefonu bastan kurdum, hem romaur hem firedance denedim ve eskiden kullandigim romaur da artik duzgun calismiyor.

Hafiza kartim bozuldugu icin full wipe yapamiyorum, sistemi datayi falan siliyorum ama internal storage bolumunu silemiyorum. Acaba bundan kaynakli olabilir mi bu durum?

Su anda gereksizleri silmis ve kendi ayarlarimi yapmis sekilde framework'suz kullaniyorum telefonu. Yardim ederseniz sevinirim.

Bu sanal tuslardan kurtaracak her turlu bilgiye acigim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sanal tuslar icin root istemeyen xda nin navigation gestures uygulamasini kullanabilirsiniz. Playstore da mevcut.

• zopheal kullanıcısına yanıt
    Aa hocam bu cok iyiymis, cok tesekkur ediyorum, su anda deniyorum gayet iyi gorunuyor. İnsallah bi sorun cikarmaz.

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Gece çekimi konusunda maalesef cihazımiz pek iyi değil ama bende bu sorunla son zamanlarda muzdarip duruma düşüyorum aslında bazen çok hoş şekilde ortamı aydınlatıyor ama bazen ışıklar gereksiz patlıyor renkler tam oturmuyor. Belki pro moda alıp kendimiz ayar yapsak daha başarılı fotoğraflar elde ederiz ama buna da kimse anlık bir foto için uğraşmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Arkadaşlar ,

Öncelikle tanıyın tanımayan tüm arkadaşların , dostların bayramını kutluyorum ve hemen sadede geliyorum.

Yurtdışından alıp yaklaşık 1,5 yıldır kullandığım Mate 9'da ; L29 8.0.0.370(C432) yazılımındayım ve şikayetim yok aslında ama akşamki gece çekimlerimde kameradaki bir detay dikkatimi çekti.

Gece çekimi yaptığımda resimlerdeki ışıklar sanki çizgi yani dikey yada detay şekilde yayılıyor.

( Aşağıdaki fotoğrafta lambalara ve havuzdaki ışık yansımalarına dikkat )

Mesela aynı pozları ön kamera ile çekiyorum ve ışıklarda bu yayılma sorununu görmüyorum.

( Lambalara ve havuzdaki ışık yansımalarında sorun yok )

Bu sonuçlar sonrası bir de Mate 9 ve Mate 10Pro ile aynı anda çekim yaptım.Ve Mate 10Pro'da sorun olmadığını gördüm.

Mate 9 ile yapılan çekim ( ışıklarda yayılmalar var )

Aynı pozun Mate 10 Pro ile çekilmiş hali ( Işıklarda sorun yok )

Bu tespitler sonrası telefonumun kamera ayarlarını varsayılan ayarlara çektim , sonuç değişmedi.

PlayStore'dan Lightroom kamera uygulamasını yükleyip aynı yerde çekim yaptım , onda da aynı sonucu aldım.

Sanki arka kamera ile ilgili bir sorun var gibi ama emin de değilim.Çünkü önceki yazılımlarda çektiğim fotoğraflarıma baktım , böyle bir sorun yok arşivdeki fotoğraflarımda.

Donanımsal bir sorun mu var telefonumda yoksa yüklenen son yazılımda yada telefonun kamera ayarlarında benim bilmediğim bir şey mi var ?

Selamlar...
    Kamerayı çok iyi temizlemelisiniz. Temizleyince dahi camında kılcal lekeler geçişler kalabilir ve parlamaya sebep olur.

• arkadaşlar en son sürüm nedir acaba b198 mi?
    stock rom arıyorum ancak xda da emin olamadım hangisi en güncel stock rom
    bir de telefondan son sürümü indiriyorum restart atıyor indirdikten sonra twrp ye giriyor ordan nasıl yüklemek lazım son sürümü
  • Arkadaşlar son zamanlarda telefonum hep aşırı ısınıyor, direk elimde tutamıyorum böyle kenarlardan tutuyorum. Sebebini bilen olabilir mi? Format atmayi düşünüyorum belki geçer diye. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: wagg1sch

arkadaşlar en son sürüm nedir acaba b198 mi?
    stock rom arıyorum ancak xda da emin olamadım hangisi en güncel stock rom
    bir de telefondan son sürümü indiriyorum restart atıyor indirdikten sonra twrp ye giriyor ordan nasıl yüklemek lazım son sürümü
    en son sürüm b373 oreo sürümü. twrp ile orjinal romu kuramazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: resmihesap

en son sürüm b373 oreo sürümü. twrp ile orjinal romu kuramazsınız.

Alıntıları Göster
    evet dün baya bir araştırma yapınca onu öğrendim. sağolsunlar konunun başında çok güzel anlatmış arkadaş hwota yöntemini 373 sürümünü yükledim sayesinde.
  • CRoSSBoNeSS C kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Ben tavsiye etmiştim size romu. Ben uzun süre kullandım hiçbir sorun yaşatmadı. Muhtemelen wipe işlemlerinde veya xposed sürümünde bir sıkıntı çıktı. Ben standart xposed v89 sdk24 arm64 ile kullanıyordum.

Şu aşamada size tavsiyem oreoya geçmeniz olacaktır. Xposed henüz çalışmasa da sanal tuşlarla ilgili çözümler mevcut. Ve oreo çok stabil durumda. Aynı alman forumunda oreo için magisk modu mevcut, onunla daha hızlı bir rom elde edebilirsiniz.

Oreoya geçerken de zaten telefon sıfırlacağı için mevcut sorunlarınız da ortadan kalkacaktır. İlk mesajda yer alan hwota ile pc aracılığı ile oreoya geçmenizi tavsiye ederim. Ama oreoya geçtikten sonra pc üzerinden hwota çalışmıyor, o yüzden illa ki sd kart lazım.
  • ★★★★Huawei Mate 9 Ana Konu/Kullanıcı Kulübü [9.0 Pie Geldi]★★★★

Arkadaslar sabahtan beri yukaridaki ekran cikip duruyor. Tarama ayarlarinda wifi taramasi kapali. Bu uyariya tamam deyinve açıyor kapatınca yine bu uyariyi veriyor. BilGisi olan var mi
  • resmihesap kullanıcısına yanıt
    Hocam oreoyu sevmiyorum acikasi, ozellikle bildirim bari sorunu ve hangi program acik olursa olsun, muzik bile dinlerken "muzik uygulamasi calisiyor kapatin" tarzi uyarilari yuzunden gecmeyi dusunmuyorum. Android 7 ile aram iyi. Zaten su an sd kartim da bozuldugu icin gecis yapamam :)

• CRoSSBoNeSS C kullanıcısına yanıt
    ben de o bildirimler yüzünden kullanmadım uzun süre oreo fakat şimdiki sürümlerde arka planda çalışıyor uyarısı yok. sadece diğer uygulamaların üzerinde uyarısı var onu da küçük bi uygulama ile kaldırabiliyoruz kalıcı olarak. geçiş yapmak için sd karta ihtiyacınız yok, sonrasında güncelleme yapmak için veya 7 ye dönmek için ihtiyacınız olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 559560561562563
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.