Şimdi Ara

★★★★Huawei Mate 9 Ana Konu/Kullanıcı Kulübü [9.0 Pie Geldi]★★★★ (570. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.289
Cevap
83
Favori
605.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 568569570571572
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xtreme4495

bu telefonu ağustos 2017 den beri kullanıyorum toplam 15 ay olmuş günde 2 defa bazen 3 defa batarya boşalıyor ben de şarj ediyorum çoğu zaman da elektiriğe takılı kullanılıyor. telefonda oyun oynuyorum ve bilgisayar yerine bu telefonu kullanıyorum yani toplamda binlerce kez şarj edildi. bu telefonun bataryasını tamamen bozan ve yeni bataryayla değiştiren var mı? sizce bu pil daha kaç ay dayanır?
    bende ayni sekilde Ağustos 2017 den beri kullaniyorum. Bende çok sök tak yapiyordum sarja,son 1 aya kadar. Ama 3 4 gündür %100 den 10 dk gecmeden düşüyor. Sarj diğer telefonlar gibi oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • resmihesap kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptınız halledebildiniz mi problemimiz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef çözemedim, dc phoeix ile bootloaderi yazmayı denedim ama onların sunduğu board yazılımları nogat dönemine ait olduğu için başarısız oldu. yapımcılar yeni dosya yaparız ama zaman alır diyor. şimdi istanbulda bir telefoncuya verdim o jtag ile dahili hafızayı silip yeniden yüklemeyi deneyecek bakalım.
    Hocam Honor 9 forumunda android 7 yazılımını DC den yükleyerek yapan var diyecektim siz denemissiniz zaten. Çok çetrefilli bi durum. Sanırım mate 9 da hardbrick sık görülen bir durum değil. Mate 10 forumda sıkca konusu var(xda forumda). Servisten anakart değişimi ile çözen var ama o da garanti yoksa uçuk rakam isteniyor. Inşaallah çözüm bulunur hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hard brick yapmak gerçekten kolay bir şey değil. Ben biraz bile bile lades oldum. Xloader diye birşey varmış, samsungların knoxu gibi mi tam da anlamadım ama benim yüklediğim son yazılım b377 (gpu güncellemesi) ile bu xloade 02 olarak değişmiş. Önceki sürümler 00 olarak geliyormuş. Dolayısı ile bootloader de değişmiş oldu, dc programının board software diye kendi yaptıkları dtkgs uzantılı dosyalar var onlar da tamamen eski bootladerlere yönelik. Bootloader yazılamıyor yani. Adamlar yeni yazılımı işleyip ayıklasa olacak ama ne zaman yaparlar bilmiyorum. Bahsettiğim telefoncu biraz yol katettim dedi ama bilmiyorum yapabilecek mi.

Yani bu olayı eski sürümlerde yaşamış olsaydım kesinlikle çözülecekti dc ile.

Huawei ülkemizde yeni yayılan bir cihaz olduğu için mate 9 dediğimde o nasıl telefon diyen telefoncular oldu. Bakalım nasıl sonuçlanacak. Şimdi p9 vardı evde ekranı çatlak onu kullanıyorum, işlemci farkı kabak gibi ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmihesap -- 20 Kasım 2018; 13:4:4 >

Hayaletx olsa çözerdi belki senin sorununu ama bayadır sesi çıkmıyor telefonunu değiştirmiş olmalı. Özelden bir yaz berim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkolin -- 21 Kasım 2018; 0:21:11 >
  • erkolin E kullanıcısına yanıt
    Çinden biri ile tanıştım dün telegramda, aynı sorunu yaşayan ve çözen, huawei nin orjinal board yazılımı yükleme aracını ve gerekli yazılımı gönderecek, aracı gönderdi diğerini de gönderecek, onun gösterdiği dosya güncel olan. ama o da ücretli bir sitede, kendisinin üyeliği olduğu için benim için indirip gönderecek. şu an çözüme en yakın ihtimal o. telefonu bıraktığım telefoncu henüz ne aşamada bilmiyorum tabi. bugün bir gelişme olacak gibi bakalım.
    Boot.img sorunu varsa yeniden yükleyebilirsiniz zor bişe değil. Biraz detay bilgi yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Telefon sizde ise İsterseniz beraber bakalım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayaletx -- 21 Kasım 2018; 9:43:27 >
  • Hayaletx kullanıcısına yanıt
    hocam telefon tamamen kapalı, sadece bilgisayara takınca usb ser olarak görünmek dışında bir reaksiyon yok. Şu an benim gördüğüm 5 kişi var aynı durumda xda da. Mate 10 forumlarında da var . xloader sorunu diye adlandırılıyor, özetle gpu güncellemesini içeren b377 (432 için) romundan herhangi bir alt sürüme geçmeye çalışmak buna yol açıyor.

Şimdi amacımız cihazı bir şekilde bootloader ekranında açabilmek. Yukarıda yazdığım gibi çinden bi arkadaş güncel board yazılımına ulaştı, şimdi upload ediyor bana göndermek için.

kendisi aynı dosya ile nougata geri dönmüş oldu ve telefonu açıldı, umuyorum ki benim telefonu da açabilir güncel dosya.

Telefon yanımda değil, ist da bir telefoncuda, dosya gelince ona göndereceğim beraber deneyeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmihesap -- 21 Kasım 2018; 9:56:12 >
    Telefon size döndüğünde berber bakalım . Oreo > Nugat dönüşlerinde benzer sorunlarla karşılaştık bazı arkadaşlarda bi şekilde çözdük.Fasboot a geçiş varmı.

Tavsiyem farklı yazılımlarla bişe atmayı denemeyin, zaten siz sadece versiyon yükseltip geri versiyon düşürme işlemi yaptı iseniz olabilecek sorunlar belli yani bozulması muhtemel kısımlar belli. Yaptığınız işlemle board yazılımına vs. zarar gelmesi pek mümkün değil, yapılan işlem ancak belli yerleri değiştirip güncelleyebilir . Sanırım Sizin boot kısmı bozulmuş onuda çözmek zor değil. Bir çok arkadaşda oldu geçmişde ve çözdük bir şekilde.
    Yapacağınız işlemlerle telefonu tam pert edebilirsiniz hatırlatmış olayım.

Bir inceleme imkanımız olsaydı daha net konuşabilirdik , şimdilik bu kadar.
    fastboot, recovery vs hiçbir şekilde açılmıyor hocam. sadece pcye bağlayınca usb cihazı olarak görünüyor. fastboot filan açılsa çözülür de şu durumda cihaz pert sayılır zaten. birazdan telefonun bulunduğu telefoncu ile görüşeceğim, eğer ilerleme yoksa ben alacağım geri, o zaman bakabiliriz.

Board yazılımının amacı da telefonu fastboota alabilmek bir şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmihesap -- 21 Kasım 2018; 12:48:54 >
  • Arkadaşlar telefon ekranının kenarlarında bir önceki girmiş oldugum programın izi kalıyor. Filim izlerkende menü deki ikonların hafiften simgelerini görüyorum kenarlarında sizdede bu sorun varmı nasıl çözebilirim...???
  • djomer05 kullanıcısına yanıt
    Bende yok ve bu tip şeyler LG telefonlarda olurdu camı değiştirdiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: djomer05

Arkadaşlar telefon ekranının kenarlarında bir önceki girmiş oldugum programın izi kalıyor. Filim izlerkende menü deki ikonların hafiften simgelerini görüyorum kenarlarında sizdede bu sorun varmı nasıl çözebilirim...???
    O sorun bende de var. Pubg mobil oynamaya başladıktan sonra çıktı, yada ben öyle düşünüyorum emin değilim.

Bazı programlar kalıyor bir süre, sonra kayboluyor.

Pubg yi bıraktım ama sorun devam. Yine de vazgeçemiyorum telefondan.

Dün akşam telefonu kardeşim aldı telefoncudan, uzaktan bağlanarak birkaç deneme yaptım, hisilicon idt diye bir uygulama ile yazılım flaşlamaya çalıştım ama başarılı olamadım. fastboot ekranı çok kısa süreliğine açılıp gidiyor, eski haline dönüyor. 2 saate yakın deneme yaptım ama olmadı. Hatta daha sonradan kardeşimin pc görmemeye başladı telefonu.

Bugün tekrar telefoncuya bırakıyor. Bakalım ne olacak.
    Haber verseniz beraber bakardık, sorunun nerde olduğu ile ilgili bir tahminim var ama bakmak lazım. Neyse elinize geçerse bakarız beraber.
  • Bu sağ üstte çıkan yüzen adam nedir?

• Şu büyük güncelleme bizim cihazlara ne zaman geliyor
  • Arkdaşlar çok önemli bir sorum var. Malum lg telefonlar g3 den beri 2tb a kadar sd kart desteği sunuyor

Mate 9 256gb max sd card demiş ama 400gb sd card almayı düşünüyorum 128 yetmiyor artık.

Var mı deneyen çalışıyor diyen boşa alırsam üzer

• Merhaba arkadaşlar cihazım teknik servisten geldi ön kamerası değişmiş ,sim ag kilidi kaldırılmış , özelliklerini kurcalarken su eklem hareketiyle islem yapma (ekran görüntüsü alma, ekran bölme vs bende çalışmıyor video izleyerek de yaptım yani unuttuğum bise yok eklemimi parmak gibi algılıyor işlem yapmıyor bu konuda bilgisi olan var mi ?

2. Sorum android 8.0 a gectim ama ayarlar menüsü çok karışık olmuş durumda sadece bu kısmı duzeltmemin bir yolu var mi ?

• 
Sayfa: önceki 568569570571572
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.