Şimdi Ara

Huawei Matebook 13 AMD (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
9
Favori
21.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben tekrar yazayım belki gören olur. Bir yerde şarj %100 olduktan sonra cihaz prizdeyse enerjiyi prizden alır bataryayı kullanmaz böylece batarya ömrü arttırabilir gibi bir şey okumuştum ben de bunu yapıyorum doğruluğu nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bilgisayar geldi ama ısınıyor baya normal midir?

• ocean72 kullanıcısına yanıt
    hiç iyi olmadı ya
  • SUTURS kullanıcısına yanıt
    Driverları falan güncelleyen bazı ayarlara ve Huawei özelliklerine erişmeyi sağlayan uygulama ben memnunum sorun çıkaracak bir yük de görmedim
    Evet, genele baktığımızda doğru ama bizim cihazlarda bundan da gelişmişi varmış. Bios kontrollü pil şarj yönetimi...Ayarlanılan seviyede kesiyor, ayarlanan seviyede başlatıyor vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 9 Eylül 2020; 19:55:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kullanışlı bir yazılım. PC driverları , Hardware, pil yönetimi çok detaylı olarak takip edilip güncellemeler yapılabiliyor.

• GayrimeşruDanışmanıÖzgür kullanıcısına yanıt
    Güncellemeleri tamamen yapın. Sonra azalır.

Cihaz aslında termal olarak çok başarılı. İşlemci sıcaklığı daima 40-55 arasında. En ağır yükler altında dahi 55-60 arasında.

Lakin cihazın kasası bu serin çalısmaya göre ısınıyor. Genelde alt kasa sağ üst. Rahatsız eden bir sıcaklık değil.

Özetle cihaz ısınmıyor, kasa ısınıyor :) cihazın boyutlarını göz önüne alınca yine son derece normal. Tabii sizin durum bence güncellemeler ile alakalı zira o esnada normalden fazla ve yaygın bir isi söz konusu.

• Bu cihazı alıp Visual Studio ve Android Emulator açıp kullansak çok mu şey beklemiş oluruz acaba?
  • Cihazı bir kaç gündür kullanıyorum üniversite eğitimim için aldım hem taşıyayım hem performans alayım diyerek bu yorumu da cihazdan yazıyorum öncelikle 4x00u serisi işlemci bekleyen arkadaşlar için şahsi fikrim bütçeniz geniş değilse beklemeyin 6000 liradan aşağı gelmezler ve ne zaman gelecekleri bile belli değil Huawei'ye defalarca sordum Covidden ötürü belirsiz dediler ben beklemedim aldım zaten bütçem kısıtlıydı bu ekonomik havaya da güven olmaz biz 6000 deriz adamlar 7000'den sokar dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz şimdiki kurdan iyi bir alet alıp kriz sonuna kadar idare etmek lazım kanaatimce

Foruma yorumlarımı bu şekilde eklemek istedim bu konuda alırkenki süreçte destek olan forumdaşlara çok teşekkürler

oldukça detaylı bir değerlendirme yazacağım başlamadan önce bundan önce kullandığım cihazları söyleyeyim ki mukayese rahat olsun
    Lenovo Z510
    Lenovo idepad 510
    Asus N550jk
    thinkpad x260
    thinkpad r500
    thinkpad t440

KASA:(4.5/5)
    +Malzeme kalitesi çok iyi
    +İşçilik çok iyi
    +Ultra taşınabilir
    +Çok Şık
    -ekranla gövdeyi birleştiren nokta plastik ve N550Jk'da da böyleydi yıllar geçtikçe ekranı oynatınca ekranda kararmalar meydana gelecek hale geldi ama onun ekran daha geniş ondan hep bir esneme vardı bunda yok

Edit: yeni fark ettim kasa çerçeveleri plastik hoşuma gitmedi eski samsunglarda o plastikler soyuluyordu inşallah bunda öyle bir şey olmaz kasada 2 tane eksik var diyebiliriz bununla birlikte ama his olarak iyi anlaması zor bu durumu

KLAVYE :(4.5/5)
    Kullandığım en iyi klavye
    +Malzemeler çok kaliteli
    +basma hissi mesafeler çok iyi
    +Aydınlatma göz yormuyor yeterli kademeli
    +Caps Lock ve Fn ışıkları
    +Doğru tuş büyüklükleri
    +Sessiz
    -Arka Aydınlatma kilitlenmiyor kısa süre dokunmayın hemen sönüyor
    bundan ötürü ilk tuşu yanlış basıp öyle ışıkları yakıp devam ediyorsunuz tabi bir de o havalı ortam oluşmuyor

TOUCHPAD:(3/5)
    +Yeterli genişlikte
    +Hassas
    -Plastik malzemeden yapılma kalitesiz his(kasanın bütünlüğüne yakışmıyor)

EKRAN:(5/5)
    +Renkler canlı ve güzel
    +13.3 inç ekrana rağmen her şey rahat okunabilir anlaşılır(Thinkpad x260'da(12.5 inç) işkence yaşıyordum)
    Online dersler olsun film izleme olsun her alanda yeterli ekran boyutu(14 daha iyi bir boyut ama)
    +Göz yormuyor okuma yapmak için birebir
    +Parlama rahatsız edici değil

PİL:(2.5/5)
    En zayıf alan gerçekçi kullanımda 2/3 saat kasarsanız 5/6'yı görür
    +Power Delivery özelliği olan bir powerbankle şarj olabiliyor

PERFORMANS:(4/5)
    +Takılma donma olmadan ofis,günlük,okul işlerini rahatlıkla yapabiliyor
    +Termal olarak fan sesine rağmen çok başarılı
    +SSD oldukça hızlı
    +Pek çok iş için yeterli işlemci ve grafik kartı gücü(gönül isterdi ki 4500u+16gb ram olsaydı)
    +/-ram yeterli ama keşke 16gb olsaydı 500 lira fazla vermeye razıyım Pycharm, Chrome ve spotify çalışıyor ama son sınırı bu
    -Fan zaman zaman devreye giriyor çok gürültücü değil ama ses oluyor günlük/ofis işlerinin dışına çıkar çıkmaz kütüphanede yine de kullanılabilir

SES SİSTEMİ(4.5/5)
    +Stereo Hoparlör sistemi çok başarılı
    +Jack girişi temiz kaliteli ses veriyor

İNTERNET HIZI (5/5)
    Wi-fi 6 olmalıydı ama şuan ki hali bile internet bağlantısı çok zayıf olan evimde uzun süredir hasret kaldığım performansı sağladı

PARMAK İZİ OKUYUCU(4/5)
    Ortalama bir telefon performansı gayet yeterli

WEBCAM(3/5)
    Uzaktan eğitim ya da çalışma ihtiyaçlarını görecek düzeyde

ŞARJ ALETİ:(4/5)
    +Oldukça Hafif ve ufak olmasına rağmen hızlı şarj ediyor
    -Kablo kırılgan ve bana göre kısa

HUAWEİ/AMD YAZILIMLARI:(4/5)
    +Yeterli desteği sunuyor
    Bios pil kontrolü, ekran renk modu, sürücüleri güncel tutma vs.
    -Fazla yer kaplıyor cihazda 188gb boş alan var

HEDİYELER:
    ÇANTA:(5/5)
    +Oldukça Kaliteli ve Sağlam
    +Şık
    +Geniş
    MOUSE:(2/5)
    +Çok rahat ergonomik
    +Hızlı bağlanıyor
    -Malzeme kalitesi çok zayıf
    -Yeterli hassasiyete sahip değil
    -Tıklamalar sesli

SONUÇ:
    Bütçeniz kısıtlı taşınabilir ofis/okul ihtiyaçlarınız için bir cihaz arıyorsanız oldukça başarılı

GENEL YORUMLAR:
    Cihaz beni baya etkiledi bir sonraki cihazım bütçem el verirse Matebook 14 ya da Matebook x Pro olacak inşallah o denli şuan için memnunum 13.3 inç tam sınırda 14 olsa çok daha iyi olur ondan bir sonrakine inşallah

sorularınız olursa yazın iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackman193 -- 12 Eylül 2020; 11:37:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

Bu cihazı alıp Visual Studio ve Android Emulator açıp kullansak çok mu şey beklemiş oluruz acaba?
    Çok şey beklemezsiniz ama bir şeyler beklemiş olursunuz ram kısıtlı aşırı suyunu çıkarmadığınız takdirde işlem gücü klavyesi vs. Gibi nitelikleriyle harika olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackman193 -- 10 Eylül 2020; 20:19:15 >
  • YETISEN kullanıcısına yanıt
    Avantajix indirimini nasıl yapmam gerekiyor hocam

Peki kullanmadığımız zaman, kapağı kapalı iken yani, hala prize & adaptöre bağlı mı cihaz?

Yok yav kullanmayınca çıkarıyorum prizden

• Buradaki ekip bilgisayar işlerinden anlıyor biraz :D o zaman bir de şunu sorayım bu cihaz intel olsa GHz hızı kaça tekabül ederdi sizce tahmini?

• warrior3442 W kullanıcısına yanıt
    Avantajix sitesine gideceksiniz.
    Kullanıcı bilgilerinizi gireceksiniz ( Yoksa üye olacaksınız tabi)
    Avantajix arama kısmından Huawei yi arayıp bulacaksınız. Buradaki sekmeden Huawei sitesine gideceksiniz.
    Avantajix sekmesi açık kalacak. Huawei sitesinden de kullanıcı adı ve şifrenizi girip alımı yapacaksınız.
    Browser ınızda, reklam önleyici vb programlar varsa, alım tamamlanana kadar kapalı tutun. Bir süre sonra Avantajix kısmında Huawei iadeniz rakam olarak görünecek. Bir süre sonra da hesap oluştururkenki banka hesabınıza gönderim yapacaklar...

Sadece kullanım esnasında,
    piliyle değil, bağlı adaptörü sayesinde şebekeye bağlı elektrikle çalıştırıyorsunuz yani değil mi?
    Buraya takılmıştım ben de...

Aynen öyle

• hackman193 H kullanıcısına yanıt
    AMD işlemcili model değil mi bu, herhalde bir de Intel li model var. Aralarında fark var mı ki acep

• quote:

Orijinalden alıntı: warrior3442

AMD işlemcili model değil mi bu, herhalde bir de Intel li model var. Aralarında fark var mı ki acep
    notebookcheck
    Huawei MateBook 13 (2020) review - A Ryzen laptop isn't always the better choice
    https://www.notebookcheck.net/Huawei-MateBook-13-2020-review-A-Ryzen-laptop-isn-t-always-the-better-choice.478890.0.html

bu adresten cevabınıza ulaşabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: SUTURS

Buradaki ekip bilgisayar işlerinden anlıyor biraz :D o zaman bir de şunu sorayım bu cihaz intel olsa GHz hızı kaça tekabül ederdi sizce tahmini?
    hocam böyle bir yorum yapmak zor ama benchmarklarda i5 8265u'dan iyi 8. nesil i7 ayarında 10. nesil i5'den çok az geri gibi ki üretim nm'si olarak geride değil
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.