8000 TL civarı bütçe ile uzaktan Bilişim öğretmenliği işleri için kullanılacak. Taşınabilirliği birinci planda olan, ufak tefek premiere vb programlarda video edit, render işleri için de kullanılacak laptop arayışımız var. Lenovo Flex 5 10.Nesil I5 işlemcili 8Gb 256 SSD seçenek de aklımızda ama az bir farkla RAM ve SSD yi ikiye katlamak sanki daha makul görünüyor gibi. Özellikle Huawei Ryzer 4600H deneyimi olan varsa, yorum okumaya çok ihtiyacımız var. |
HUAWEI MATEBOOK D14 RYZEN 4600H 16GB 512SSD
-
-
geçen hafta ind zamanı yeğenime aldım 8gb ram takviyesi ile 6900e geldi
işlemci olarak 4600den aşağı kalır yanı yok
bir bakın derim daha makul en azından huaweiden
yada 4750u işlemcili olanları var yine 4600h dengi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 30 Kasım 2020; 10:48:19 > -
Yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Kullanıcı genç bir kadın olunca ağırlık konusu ve freedos olması cazibeyi düşüren etkenler oldu. Yoksa bana kalsa çok iyiymiş :)
-
aynı nitelikte yani yeğenimde
win kurdum verdim kullanıyor şuan
200gr içinde 1500tl fark vermek
bişey diyemem tercih meselesi
kaldıki thinkpad kendini kanıtlamış bir seri
kökeni ibm yani
şahsen tercihim öncelik lenovo olur her zaman
-
Huawei ye karar verirseniz başlıkta bahsettiğiniz özellikler D14 de değil matebook 14 de var. Alırken dikkat edin. Ayrıca matebook da 2k ekran var
-
11-11 de matebook 14'ü 7500 TL ye getirdim. Eğer matebook'ta bu kadar indirim olmamış olsaydı yukarıdaki arkadaşların dediği lenovo 4700u olan modeli alacaktım.
Hali hazırda masaüstü bilgisayarım olduğu için matebook'u taşınabilir bir laptobum olsun diye aldım. 4600h gerçekten gayet güzel bir işlemci. 4700u ile neredeyse kafa kafaya olsa bile sanırım çok minik bir farkla 4600h öne geçiyor.
Sonuç olarak matebook'u 7500'e aldığım için diğerini pas geçtim. Şuan ki fiyatları ortada. Eğer 14 inç bir model isteniyorsa 4700u olan lenovo modeli biçilmiş kaftan. Bu arada ben de bilişim tek. öğretmeniyim.
-
Ekran parlaklığı, ekran kalitesi nasıl. Yansıma çok mu? Işık sızması olduğu söyleniyor sizinkinde öyle bir durum var mı? Şuan 16gb olanı 8700 üzerinden %5 indirim var. Neredeyse bir oyun bilgisayarı fiyatı var. Ama ben oyun oynamıyorum. Boyutu ve 2k ekranı beni cezbediyor. 14 inç ekranda 1920*1080 ile 2k farkını net bir şekilde görebilir miyiz webde gezinirken, dizi film izlerken? Ve ışık sızması siyah görüntülerde dizi film izlerken rahatsız eden bir durum var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: ANTtuArRiEkran parlaklığı, ekran kalitesi nasıl. Yansıma çok mu? Işık sızması olduğu söyleniyor sizinkinde öyle bir durum var mı? Şuan 16gb olanı 8700 üzerinden %5 indirim var. Neredeyse bir oyun bilgisayarı fiyatı var. Ama ben oyun oynamıyorum. Boyutu ve 2k ekranı beni cezbediyor. 14 inç ekranda 1920*1080 ile 2k farkını net bir şekilde görebilir miyiz webde gezinirken, dizi film izlerken? Ve ışık sızması siyah görüntülerde dizi film izlerken rahatsız eden bir durum var mı?
Ekran parlaklığını yarıda kullansam bile bana yetti ve çok beğendim. Yani yarı parlaklıkta bile beni tavladı.
Mat ekran olmadığı için minik bir yansıma oluyor. Tabi dışarıda açık alanda denemedim. Evde canlı derslerde kullanıyorum.
Kullanıcıların en çok canını sıkan konu ışık sızması. Açıkçası loş bir ortamda (karanlık değil) denedim. Işık sızması farketmedim. Belkide vardır ama ışık sızması benim için çok önemli değil. Sonuçta hali hazırda masaüstü bilgisayarım var. Oyundur filmdir bir çok işimi zaten masaüstünde hallediyorum.
Şarjı da web gezintisi, canlı ders ve dizi kullanarak tahmini 5-6 saat civarı gidiyor diyebilirim.
Sonuç olarak %5 indirim ile sanırım 8200 civarı fiyata denk geliyor. Yanında hediye veriliyorsa düşünülebilir. Ama lenovo'nun 4700u-8gb-512ssd modelini ekstra olarak 8gb ram ile sanırım 7300-7400 civarına denk getirilebilir. Aradaki fiyat farkı yüksek olduğu için benim seçimim lenovo 4700u olurdu.
-
Lenovo kaba geliyor açıkçası. Bu bilgisayarın tasarımı inceliği ve ekranı cezbetti zaten. Bir de kamera açısı hakkında bilgi verir misiniz? Gerçekten kötü mü? Biz ekrana bakarken alttan görüntü alıyor olması da karşı taraftan acayip görünebilir gibi. Çok mu tavana doğru gösteriyor?
-
huawei şık, yakışıklı tabiki ama aradaki fiyat farkı fazla. Ben aldiğimda kabul edilebilir bir seviyedeydi, 400 500 civarına inmişti fark.quote:
Orijinalden alıntı: ANTtuArRiLenovo kaba geliyor açıkçası. Bu bilgisayarın tasarımı inceliği ve ekranı cezbetti zaten. Bir de kamera açısı hakkında bilgi verir misiniz? Gerçekten kötü mü? Biz ekrana bakarken alttan görüntü alıyor olması da karşı taraftan acayip görünebilir gibi. Çok mu tavana doğru gösteriyor?
Kamera acısı alttan ve alışılagelmişin dışında. Yadırgadım mı, evet. Ama bir süre sonra insan alışıyor. Telefonla görüntülü konuşurken telefonu göz hizasında değil de biraz altta tuttuğumuzu düşünün. Aynı acı huaweide de var -
E14 Gen2 almanız daha iyi olur. Thinkpad Huawei’den daha sağlamdır uzun yıllar kullanılır. Ryzen 7 4700 olan modelini tercih edip 8 GB ram almanız yeterli olur. -
Hocam 14 ve d14 arasında çok özellik farkı var mı günlük kullanımdaquote:
Orijinalden alıntı: ANTtuArRiHuawei ye karar verirseniz başlıkta bahsettiğiniz özellikler D14 de değil matebook 14 de var. Alırken dikkat edin. Ayrıca matebook da 2k ekran var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X