Şimdi Ara

HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
11
Favori
11.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Linuxmint usb ile fat32/ntfs format yapmayı yada disk test yapmayı da deneyebilirsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • micro77 kullanıcısına yanıt

Kurulum dosyasında sorun yok esasen kurulum yapılacak diski bulamıyor. Driver falan kurulması gerekir diye bilgiler var, o da kurulmuyor.

Komut listesine bakıyorum disk mevcut çalışıyor.

Bu kadar zor olamaz bir kurulum, daha önce bin defa yaptığım iş aslında.

• W.Amadeus kullanıcısına yanıt

Aynı kurulum diski ile başka bir PC'de windows kurma ekranına kadar gelebildiniz mi bu sorunu yaşamadan? Ya da arkadaşların da dediği gibi Lubuntu / Linux Mint kurulum diski ile bir sistemi açıp disk testleri yapmayı deneyin.

Bir çözüm bulabildiniz mi ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yedek şarj aleti öneri olan var mı acaba huawei laptop için?

• Jimmy77 J kullanıcısına yanıt

Huawei Matebook serisi için yedek şarj adaptörünü Servis Merkezlerinden elde edebiliyorsunuz ancak bugünkü fiyatları herhalde oldukça tuzludur (tahminen 1.500-2.000 TL arası, 2 ucu da USB-C konektörlü kablo zaten ayrı satılmakta...).

Bende, orijinal Huawei adaptör işlevini görürken epeyce ısınıyor. Zaten bu adaptör GaN bazlı falan da değil. El sürülmeyecek kadar ısınmamakla beraber, yine de epeyce ısınıyor. Elinizde 2 dakika tutmaya kalksanız rahatsız olursunuz.

Ben alternatif olarak 3 GaN bazlı 65W'lık adaptör" denedim. Burada dikkat edilmesi gereken husus "akıllı adaptörün" mutlaka 20.0Vdc/3.00 (ya 3.25)Adc verebilmesidir. Yani önünüze her çıkan 65/67W'lık adaptörü gözü kapalı almayınız.

Bunlardan Syrox (yerli markadır) ve USAMS markalı olanlardan olumlu sonuç aldım ve bunları halen kullanmaktayım. Syrox, USB-C & USB-A çıkışlı, USAMS ise 2*USB-C + USB-A çıkışlı. Boyutları (hacimleri) Huawei adaptöre göre daha da az sayılabilir. GaN bazlı olmaları nispeten soğuk kalmalarını gerektirse de her ikisi de aşağı yukarı Huawei orijinal kadar ısınıyor.

Tabi Matebook ile kullanırken sadece USB-C çıkışını kullanmanız gerekiyor.

Bende Xiaomi'nin de uyumlu gözüken 65W'lık adaptörü var. Hacmi yukarıdakilere göre biraz daha küçük ama bunu kullandığımda hepsinden daha fazla (elle tutulduğunda ilk anda dahi çok rahatsızlık verecek kadar...) ısındığını gözlemledim.

Spigen markasının da bildiğim kadarıyla uyumlu olabilecek ve 2 USB-C çıkışlı bir 65W'lık GaN bazlı adaptörü var ama onu deneme fırsatım olmadı. Keza Baseus'un da uyumlu olabilecek GaN bazlı bir şarj adaptörü var...

Yedek adaptör ihtiyacınız olduğuna göre muhtemelen bir de şarj kablosu ihtiyacınız olacaktır. En az 3A (60W), tercihan 5A (100W) bir kablo kullanınız. Bulacağınız kablolar maalesef çoğunlukla 1 ya da 1.2 mt uzunlukta olacaktır. Ben 2 mt'lik bir Baseus Crystal Shine serisi şarj kablosu (100W) buldum, halen rahatlıkla onu kullanmaktayım.

Bkz.:

HUAWEI Matebook D16 // ANA KONUwww.hepsiburada.com
    Baseus Crystal Shine 100W Type-C To Type-C Hızlı Şarj Kablo Fiyatı
    https://app.hb.biz/aLkaxS0Nw1Sj

Ben TeknoSA'dan 380 TL'ye almıştım. Aynı kablonun 1.2 mt'lik tipi de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 2 Ekim 2024; 18:36:50 >

• micro77 kullanıcısına yanıt

Denemediğim yöntem kalmadı. 1 günümü aldı, kuramadım Windows' u.

Bu işlere de yabancı değilim hayatımda yazılımsal bir problemi çözemediğim olmamıştı. Belki de donanımsal bir problem vardır diye iade ettim.

Merhaba

Donanımsal bir sorun yok , çünkü aynı diske UEFI ile Linux kurulum yapılarak kullanılıyor .

Aslında kurulum aşamasında disk fat32 yada ntfs olarak formatlı ise diski görüyor . (disk usb'den çalışan linux kullanarak formatlanıyor. )

Fakat asıl sorun "Intel VMD driver Windows 11 " sürücü olmadığı için kurulum devam etmiyor.

Intel'in sürücü sitesinden vmd sürücü dosyasını indirip setup dosyasından çıkartılabiliyor...

Birkaç versiyon VMD driver dosyası indirdim ve kurulumda gösterdim ama uyumlu olmadığı için kurulum devam etmedi.

Bu dosyalar windows yüklü HDD nin içerisinde farklı bir partisyonda bulunuyor.

Elinde "HP matebook D16 i7 "olan ve linux kullanan birisi varsa VMD sürücülerinin olduğu partisyondan dosyaları temin edebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 3 Ekim 2024; 0:25:15 >

• mafaky kullanıcısına yanıt

Kullandığım kablo biraz hasarlı idi.Epeyce araştırma yaptım.

Sonunda buradan orjinal kabloya çok yakın özelliklerde 1.8M uzunluğunda kablo satın aldım.

Şimdilik sorunsuz şarj ediyor diyebilirim...

Not: Daha uygun fiyatlı kablolar da vardı ama satın alanlar orjinal yazınca buradan satın aldım...

HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU

• Merhaba

Epeyce araştırma yaptıktan sonra HDD komple silinmiş yada Freedos yüklü Intel işlemcili Huawei matebook serisi laptoplar için kurulum sırasında istenen Intel VMD driver Windows 11 sürücüsünü buldum .

Bu sürücü dosyalarını usb diske kopyalayıp kurulumu başlatınca windows kurulumu diskleri otomatik olarak tanıdı...

Kurulum başarı ile tamamlanıp windows kullanabilir hale geldi.

Bu dosyaları ihtiyacınız olursa buradan indirebilirsiniz...

• Huawei Matebook D16 kullanıcılarına selamlar.

Benim cihazda tuhaf bir durum var. Ben mi uygulamayı doğru yapmıyorum yoksa uygulamanın yazılımında da bir sıkıntı var; henüz çözemedim.

Şimdi Huawei Manager'dan sağ üst köşedeki dört noktadan Ayarlar>Pil'e giriyorum. Malum, bataryanın şarj üst sınırlama seçenekleri çıkıyor.

Şimdi ilk olarak 2. seçenekten ("Özel Şarj Sınırı") %80'ni kullandım. Laptopu %90 prize bağlıyken kullanan birisiyim. Uzun bir süre bu seçenekteki "ayar tuttu", batarya hep %76-80 arası dolu gösteriyordu. Sonra bir gün, bir nedenle laptopu kapattım. Birkaç saat sonra açtığımda şarj kablosunu laptoptan ayırdım. Batarya doluluğu %35-40'a düştüğünde tekrar şarj kablosunu taktım. Tabi bu arada söz konusu ayara da dokunmamıştım; orası hala %80'deydi. Aaaa, bir baktım ki batarya %100 şarj oldu. Birkaç kez denedim, hep aynı olumsuz sonuç oluştu...

Bu defa oradaki ilk seçeneği (%70'e kadar şarj olma ve orada durma; "Akıllı Şarj") seçtim. O durumda da aynı olay oluşuyor; yani laptop kapatıldığında ya da kapatılmasa da şarjdan ayrılıp diyelim %50'ye kadar düşse dahi artık şarj kablosu takıldığında %100'e kadar şarj olup duruyor.

Başına geleniniz oldu mu???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 10 Ekim 2024; 9:59:1 >

• mafaky kullanıcısına yanıt

Bir iki sefer bana da oldu ama sonra ayarlardan tekrar %80'i aktif ettikten sonra düzeldi.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.