Şimdi Ara

HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
233
Cevap
11
Favori
11.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet Zoom'daki ses codeclerinden olma olasılığı yüksek. Ancak Huawei'nin driver güncelleme uygulaması var ve üstüne bende Avast'ın driver update uygulaması da yüklü. Zoom'a gelirsek: onu da zaten 3 hafta önce indirmiştim. Güncel olması lazım. Ama deneyeceğim. Teşekkürler.

• mafaky kullanıcısına yanıt

Pandemi zamanlarında zoom web tarayıcısı üzerinden ayrıca program indirmeden kullanılabiliyordu. Microsoft Teams de öyle. hala öyleler mi bilmiyorum. O nedenle web ve desktrop sürüm farklı protokol kullanıyor olabilir demiştim. Protokolden kastımı da sasuta açıklamış benim dilinmedi codec işte :) Yok h264 yok h265 sıkıştırma kalite arttırma düşürme bir şeyler yapabiliyor bu programlar kafalarına göre belki onlar cızırtıya neden olabilir diye yazmıştım.HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU 

• Merhabalar. Dün ben de i9 işlemcili d16 2024 ile aranıza katıldım. Siparişin gelmesini bekliyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • borayeris B kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, şimdiden güle güle kullanın.

• Yeni sayılabilecek Huawei Matebook D16 laptopta (W11/i7/16GB/512GB SSD) durduk yerde bir ses sorunu oluştu. Dahili hoparlörden (yahut takılan kulaklıktan) You Tube veya Twitter videoları oynatılırken hiç ses gelmiyor. Tüm ayarlar olması gerektiği gibi. Ancak VLC üzerinden bir video oynatıldığında her şey (yani ses çıkışı) normale dönmekte.

Huawei PC Manager'dan bakıldığında tüm driverlar yerli yerinde ve güncel gözükmekte...

EDIT: şimdi farkına vardım ki "ses/audio" duyulmayan videolar sadece You Tube ve X (eski Twitter'a) yüklenmiş olanlar (ki bunlar çoğunlukla yine You Tube videoları). TikTok vb. uygulamalarda sorun yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 6 Temmuz 2024; 17:35:24 >
  • Windowsa bağımlı olmayanlara yeni yayınlanan "linuxmint-22-cinnamon-64bit" bi denemesini öneriyorum. Ben uzun zamandır her zaman win yanına dual boot ile linux kurarım ama hiç bu kadar hızlı ve sorunsuz linux kullandığımı hatırlamıyorum. Özellikle videolardaki akıcılık muazzam.

Windowsa sadece excell (bazı formülasyonlar nedeniyle), ps ve premiere pro nedeniyle arada geçiyorum onun dışında günün büyük bölümünü linux ile kullanıyorum.

• sasuta kullanıcısına yanıt
    D16'da Linuxmint 22 kullanan tek ben değilmişim demek ki ... 😎
    Sistem kaynaklarını bu kadar verimli kullanması ve en az ısınma dolayısıyla en çok batarya ömrü olması gayet iyi...
    Ayrıca biraz daha konforlu linuxmint kullanmak için ZORİNOS tavsiye ederim , zorinos çok daha hızlı...

https://zorin.com/os/

Yusuf İpekyoutube
    Zorin OS - Linux'un Mac OS'i Mi?
    https://www.youtube.com/watch?v=ivWhYOsgBOQ&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 16 Ağustos 2024; 6:47:50 >

• micro77 kullanıcısına yanıt

Zorinosu denedim ama hiçbir şekilde evdeki nasa bağlanamadım yoksa bir süre kullanmayı planlıyordum. Isınma konusunda ise kesinlikle haklısın.

• Bende NAS bağlantısı sorunsuz .

Şimdi düşününce ilk kurduğumda misafir ağına bağlanmıştım ve o ağın intranet bağlantısını kapatmıştım büyük ihtimalle o nedenle bağlanamadım :) Artık ne zaman denerim kim bilir...

• Herkese merhabalar, uzun kullanım sonrası fikrinizi almak istedim. Ikinci el, yaklaşık bir yıllık matebook d16(i5 12450) alma arefesindeyim. Iş amaçlı kullanacağım. Mevcut pil ve performans durumu hakkındaki deneyimleriniz nasıl acaba? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zafer_b kullanıcısına yanıt

Merhaba I7 versiyonunu kullanıyorum , windows çok kaynak tüketiyor o yüzden max. 1.5-2 saat dayanabilir...

Bu yüzden Linux yükledim...

Pil/batarya verimlilik ölçen programlar ile batarya ömrünü test etmenizi tavsiye ederim.

Bende de i7 işlemcili !'. Nesil i7-12700) versiyon var... Ben de bataryanın dayanma süresini çok titizlikle ölçmedim. Zaten şarj üst sınırını %80'e ayarladım ve de laptop "dengeli" tüketim modunda ayarlı... Ekran parlaklığı orta noktada (bana yeterli oluyor...) Büyük ölçüde evde ve şarja takılıyken kullanıyorum ama arada bataryaya geçip %15-20'lere düşene kadar bu şekliyle kullanıyorum. Tahminim %100 tam dolu bataryayı %5'lere düşene kadar kullanırsanız 2-2.5 saat, bilemediniz 3 saat kullanabileceğinizdir.HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 2 Eylül 2024; 12:39:42 >

Ofis ortamında 1,5-2 saat idare eder gözüyle bakın. Mümkünse alacağınız yerde bi çay kahve içerek de deneyebilirsiniz ne kadar süre dayandığını.

Bunun dışında i7 12700h için konuşuyorum bir çok uygulamada tam performansını sıcaklıktan dolayı veremiyor saat hızlarını düşürüyor ama yeterli.

Ben çok eskiden beri hep dualboot olarak hem win hem de lnx kullanırım ve lnx performansı özellikle yeni kernele sahip distrolarda çok iyi.

HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU
    HUAWEI Matebook D16 // ANA KONUwww.gpnteknoloji.com
    HUAWEI MateBook 16 Ryzen 7 5800H 16GB RAM 512GB SSD 16 inç 2.5K FullView Windows 11
    https://www.gpnteknoloji.com/urun/huawei-matebook-16-ryzen-7-5800h-16gb-ram-512gb-ssd-16-inc-2-5k-fullview-windows-11

tavsiye ederim çok memnunum.

• Arkadaşlar Huawei Matebook D16 Freedos bir bilgisayar aldım ancak Windows kuramıyorum internette denilen tüm yöntemleri denedim bir püf nokta mı var?

HUAWEI Matebook D16 // ANA KONU
  • W.Amadeus kullanıcısına yanıt

Kurulum yaptığınız aygıt bozuk bence. Başka bir USB bellek ile deneyin ve Rufus ile temiz bir ISO kullandığınızdan emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weisanstein -- 14 Eylül 2024; 2:15:3 >
    Bios ayarlarından "Secure boot " iptal edip denediniz mi?

Bir de resimdeki menüde aşağıdaki "tık"ı kaldırıp hdd ne görünecek bir bakın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 14 Eylül 2024; 22:11:16 >
  • @micro77

İkisini de denedim, olmadı maalesef.

@Weisanstein

Bence de donanımsal bir bozukluk var, denemediğim yöntem kalmadı şurayı geçemedim.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.