Şimdi Ara

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.523
Cevap
196
Favori
472.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben şahsen Pc nın kitabını yazmış biri olarak tabletlere hayatım boyunca uzak kalmış biriyim. Bu benim ilk tabletim. Ondan mı bilmiyorum amasırf laptop almayayım diyerek aldım. Valla ben pek memnunum. Klavye ve kalemle kullanmak başka Bi deneyim. Tabi 120 HZ bence bilgisayarlardan bile daha çok yakışmış tablete. Çünkü boyut olarak yenileme hızını keyifle deneyime dönüştüren şey tablet olmuş. Telefon ekranı pek küçük bilgisayar ekranı pek hareketsiz. Tablet ise öyle değil. Tabi bu benim fikrim

Bu arada Opera konusundaki fikirlerinizi değerlendireceğim. Şuanda da oradan yazıyorum. ' gündür kullanıyorum çok zevkli ve evet Reklam konusunda inanılmaz iyi çalışıyor. Ben tarayıcıda masaüstünde kullandığım yer imlerimi pek fazla kullanır ve Chrome a bayılırdım. Şimdilik memnunum. Olmadı Chrome dan yer imlerimi Opera ya taşıyalım sonra da hesapla kullanayım misHuawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorukMactoo -- 24 Eylül 2021; 22:46:16 >

• TorukMactoo kullanıcısına yanıt

Yanlış hatırlamıyorsam İpad 6nın reklamındaydı; annesi çocuğuna ödevlerini yaptın mı bilgisayarını ni al diye sesleniyordu çocukta bilgisayar mı? O ne be! diye tepki veriyordu Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)  Aşırı güzel bir reklamdı ve artık gerçekten de yeni nesil tabletler bilgisayar mı o ne be dedirtecek seviyeye geldiler. Fan sesi, gürültüsü, hantallığı artık çekilir gibi değil (basit, ev kullanımı için) ama tablet öyle değil tak çıkar istediğin yere götür fan sesi diye bir şey yok inanılmaz keyifli bir kullanımı var.

• burak-82 kullanıcısına yanıt

Dün eniştem yeğenime bilgisayar almış oyun oynasın diye. Cihaz Acer 17" devasa birşeydi. Eski i7 470...Q işlemcili. O cihazı tabletimden sonra elime alınca farkettim o ne saçma aletti öyle. Yıllardır da ne laptop aldıysam hem minik ufak taşınabilir ve inceliğine vurulup almıştım. Bu tabletim de bence pek ideal. Neyse çok övemeyeyim. Nazar etmeyelim. Kısacası pek beğendim. Ama Verimlilikte hala çalışıp tableti kişisel kullanım alışkanlıklarıma böyle forumlarda öğrendiklerim sayesinde uyarladıkça memnun olacağım

Tarayıcı konusunda yüklü gelen tarayıcılara ek olarak mozilla ve opera var. Mozillayı eleyin çünkü tablet modu yok. Sadece telefonlar için özelleştirilmiş bir arayüzü var. Mesela sekmeler arası geçiş yapmak için adres çubuğunu kaydırmanız yada sekmeler listesini açıp seçmeniz gerek. Öte yandan operada tablet modu var, sekmeler pc gibi üstte dizili duruyor, (şekil b) hem hızlı hemde mozillaya nazaran daha geniş ayar çerçevesi sunuyor. Ben karanlık temada reklam engelleyici açık bir şekilde kullanıyorum. Reklam şikayetim olmadı şuana kadar. Sekmeler arası geçiş dediğim gibi çok kolay ve istediğimde tek tıkla masaüstü sitesi görünümlerine erişmek için arama çubuğunun sağına masaüstü şeklinde göster butonu koydum. Kullandığım temel sitelerin hepsinini hızlı erişime yerleştirdim. Kısacası tavsiye ederim.

Haber akışını çok kurcalayamadım ama zaten ben tabletten okumuyorum. Genelde otobüste falan giderken telefonda açıp okuyorum haberleri. (telefonada opera yükledim) Gündemi takip etmeye yetiyor diyebilirim.

wps office bir aylık edindim işim vardı ama pdf konusunda yetersiz buldum. Word ile çalışmak için sorunsuz çalışır. Yada sadece dosya görüntülemek isteyenler sorun yaşamaz. Bazen pdf indirip okuyorum gece modu falan işime yarıyor (gerçi tabletinde okuma modu var ama neyse)

Ekran sallanma konusunda ben klavye ve mouse ile çalışırken zaten hiç dokunmuyorum ekrana sallanma sorun değil. kalemle kullanırkende kılıfı ters katlıyorum, yine sorunsuz bir deneyim. dokunmatik ağırlıklı kullanacaksamda serçe ve yüzük parmağını kılıfın boşluğuna sokuyorum kalan işaret ve orta parmak cihazın arkasında kalıyor baş parmaklarlada rahatça kullanıyorum.

Bir diğer tavsiyem dokunmatik yada dik konumda çok kullanacağınız uygulamaları sağ veya solu çekili tutarken eriştiğimiz uygulama menüsüne koyun. Oradaki uygulamalar dikey ve telefon penceresi olarak açıldığı için tek başparmakla çok rahat kullanılıyor. (şekil a)

Harmony os yeni bir işletim sistemi. Güncellemelerle bir iki sene içinde hatrı sayılır bir ilerleme kaydedeceğini umuyorum. Bazı ufak tefek eksiklikleri tamamlasalar herşey mükemmel olur.

şekil a

https://www.hizliresim.com/9la1xno

şekil b

https://www.hizliresim.com/da7jo4z

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Telefondan yer imi aktarmayı bulamamıştım ben ama Pc den Opera kurup, Chrome dan tüm yer imlerinizi alırsınız sonra da tablette ya da telefonda Opera kurunca sadece Opera'ya kullanıcı ve şifrenizi girerek tüm yer imlerinize tek tıkla erişirsiniz.

Yıllar önce bilgisayarcıda çalışıyordum bir müşteri geldi Kamyon tamiri yapıyor musunuz dedi? Nasıl yani ne kamyonu dedim Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)  Devasa bir çantadan 17,3" Toshiba Qosmio X300 çıkardı. 5kg luk bir makineydi adeta, dizinin üzerinde 2 saat kullansan diz ağrısı yapar insanda. O zamanın cihazları kamyonmuş gibi geliyor şimdilerde. Şu an bu tabletleri kullanınca o günleri anımsıyorum, harbiden de neler kullanmışız zamanında.

HarmonyOs 2.0 ile Matepad 11 gayet verimli duruyor ama bakalım HarmonyOs 3.0 4.0 ile bizleri neler bekliyor. Değişimin ve gelişimin içinde olmak güzel bir şey. Tabi zamanında Windows Phone ile de bu değişimin bir parçası olmuştum ben ama Windows Phone kapanınca bir anlamı kalmadı. İnşallah HarmonyOs için geleceği Windows Phone gibi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 24 Eylül 2021; 22:58:27 >

Benim 3 4 yıllık bir casper laptop vardı geçenlerde bozuldu tekrar laptop almak istedim ama şuan 6000 liraya kadar tüm laptoplar çöp. Ekranları ses sistemleri bataryaları işlemcileri herşeyi çöp. c500 serisinden i7 işlemcili nvidia ekran kartlı falan orta seviye bir cihazdı kullandığım. Afedersiniz ben üniversitede kütüphanede açmaya utanırdım. Fan sesleri vuuuuuuuu milleti rahatsız eder diye çekinirdim. Şarjı adam gibi dayanmaz zaten laptopların. Taşıması ayrı zor güya taşınabilir bilgisayar ama hem hantal hemde kablosuz kullanılmıyor. Kütüphanede kimde laptop varsa hepsi prize takılı kullanıyor.

4000 liraya üst segment bir tablet rahatlığın ne olduğunu hatırlattı bana. Altı üstü 2 slayt hazırlayıp makale yazmak için laptop çok gereksiz. Eğer prof programlarda işiniz yoksa 3d tasarım falan yapılmayacaksa yada kod yazılmayacaksa laptoplar çok gereksiz.

Sözde laptop, yada türkçesiyle dizüstü ama bu aleti dizinin üstünde kullanabilen var mı? Cayır cayır yakıyor namussuz. Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) 

• inalmert996 kullanıcısına yanıt

Şimdi ki 5-6k ya satılan laptoplar bomboş hocam, Celeron işlemciye bi SSD takıyorlar tamam işte yeni nesil laptoplar... Eskiden Celeron ya da Pentium'un adı geçince insanların yüzü ekşirdi. İ5 İ7 den başka bir şey isteyen yoktu. Ama şimdilerde İ5 İ7 lere binlerce para isteniyor talebi karşılamak için de Celeron veriyorlar.

Huaweinin 12.5 inçlik modeli de gelseydi Türkiye'ye laptopu da satıp onu alırdım evdeki kalabalıktan kurtulurdum. Ama getirmediler.

• inalmert996 kullanıcısına yanıt

Word konusunda haklısınız office 365 in yazılımı daha iyi ama pdf konusunda kesinlikle ben WPS Office i tek geçiyorum. Örnek görselde de görürsünüz derslerimi böyle anlatmaya çalışıyorum.

Sağdan çekilme kısayolunu evet gördüm ama kanıksayamadım henüz.

Harmoy OS gerçekten 3.0 4.0 da bambaşka olacaktır

Not: WPS Office premium olmazsa bu kalemle yazdığım içerikleri yani açıklama sekmesini maalesef kullanamıyorsun. Bu yüzden şimdilik elim ayağım bu özellik ve bu program. Belki ilerde premium için bişeyler düşünürüz. Keşke ömürlük key opsiyonu olsa onu alırım.

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu)

Bu yöntemi siz yazmadan düşünmüştüm ama sizin yazmanız da başkalarına ve bana daha net yol göstermiş oldu. Teşekkürler

Laptoplar dan tabletlere bir yazılım geçişi de şart bence. Yani tabletin bir masaüstü kullanım arayüzü ve tablet arayüzü olmak üzere 2 senaryosu olmalı. Bu tabletlere HARMONY gelmeden önce varmış Pc modu aslında. İnternete videoları vardı ve ben pek sevmiştim. Aynı Winsows arayüzü gibiydi

Pdf üzerinde bu şekilde çalışmak için wps tabiki işinizi rahatlıkla görür hocam. Ben pdf üzerinde düzenleme yaparken bazı sorunlarla karşılaştım sadece. Belkide kullanmayı tam bilmediğim içindir.

Genel olarak word ile çalıştığım için google docs kullanmaya devam edicem sanırım. Wps için bütçe ayırmak istemiyorum şuan.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inalmert996

Zoom, telegram, skype ve discord var bende şuan yüklü olan, hepsinde görüntülü görüşme yaptım. Arayüz olarak ipad den geliyorsanız yabancılık çekmezsiniz. Uygulama konusunda ciddi bir sıkıntı yaşamazsınız ama 100% her uygulama çalışır diyemem. İhtiyacınız olan spesifik uygulamaları yazın bana, size çalışıp çalışmadıklarını söyleyeyim. Hatta çalışmayan olursa güzel alternatiflerde önerebilirim.

Cevap için teşekkür ederim, zoom tarzından ziyade daha facetime benzeri ve dediğim gibi cross platform çalışabilecek bir uygulama da varsa onu da öğrenmek isterim açıkçası. Sanırım google duo vardı android platformunda lakin malum sebeplerden ötürü onu elemek zorundayız.

Peki spotify, netflix gibi platformlar ile microsoft uygulamalarında durum nedir? Office uygulamalarını sık kullanıyorum, tablette oluyorsa memnun oluyorum açıkçası. Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: TorukMactoo

Bu yöntemi siz yazmadan düşünmüştüm ama sizin yazmanız da başkalarına ve bana daha net yol göstermiş oldu. Teşekkürler

Laptoplar dan tabletlere bir yazılım geçişi de şart bence. Yani tabletin bir masaüstü kullanım arayüzü ve tablet arayüzü olmak üzere 2 senaryosu olmalı. Bu tabletlere HARMONY gelmeden önce varmış Pc modu aslında. İnternete videoları vardı ve ben pek sevmiştim. Aynı Winsows arayüzü gibiydi

Rica ederim, ne demek..

S6 Lite'da da var hocam masaüstü modu, ilk geldiğince çok beğenmiştim hatta S6 Lite konusunda da bayağı yazmıştım ama sonrada unuttum gitti desem yeridir. Çünkü sadece Samsung'un kendi uygulamaları ile tam uyumluydu. Dosya yöneticisi, Tarayıcı, Galeri gibi uygulamalar güzel ve verimliydi ama Twitter, İnstagram gibi uygulamaların masaüstü mod için özel bir optimizasyonu yoktu. Ve muhtemelen bu optimazyon sorunu Huawei'de de vardı ki Emui dan HarmonyOs a geçişte kaldırdılar. HarmonyOs, İpadOs'a çok benziyor ve kullanım tarafı zaten halihazırda masaüstü deneyime çok yakın. Bu yüzden de eklememiş olabilirler.

S6 lite da en çok şikayetim büyük ekranlı bir telefon kullanıyor gibi hissettirmesiydi. İpad bu konuda farklı olduğunu ve hayır telefon kullanmıyorsun bu bir ipad hissini çok iyi veriyor. Matepad gelsin bakalım ondaki deneyim nasıl çok merak ediyorum. Huawei'de yazılım tarafına gereken özeni gösterirde uzun yıllar seve seve kullanırız.

Mesela Twitter'ın Android ve İpad üzerinde ki görünmü bu bahsettiğim şeyi çok iyi örneklendiriyor;

• Gravaze kullanıcısına yanıt

Ben cevaplayayım isterseniz. Spotify sorunsuz. Arkaplanda çalışabiliyor. Office 365 de aynı şekilde mobil cihazlarda neyse bunda da o. Ben bir tek Netflix in 4k veya en kaliteli haliyle desteklenmeyişinden şikayetçiyim. Ekran harika Netflixde de 4k sürüm var. Ama destek yok. HENÜZ

Evet bu tablette ki Twitter gerçekten saçma ama sanırım yakınlaştırmayı zorladığı için sanal bir arayüz olmuş. Ben bir de tek dikey konumda kullanılabilen Instagram ı da hiç sevmedim. Hel klavye takılıyken gelen bildirime Bi bakayım dediğimde klavyeyle tableti ve kafamı eğip baktığım o görüntü çok komik oluyor gerçekten Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) 

• Gravaze kullanıcısına yanıt

Skype discord zoom telegram... hepsi cross platform uygulamalar ister pc ister ios kolayca iletişim kurabilirsiniz.

WPS office güzel ama illede microsoft office isterseniz app gallery de mevcut.

spotify ve netflix apkpure store dan güncel olarak indirdim

İkiside sorunsuz çalışıyor, Netflix hd oynatabiliyor.

Dikkat edin spotift a giriş yaparken google yada facebook ile giriş yapamıyorsunuz spotfiy üzerinden hesap oluşturduysanız sorun yok. (spotify indikten sonra gspace e eklerseniz google yada facebook ile giriş yapabilirsinizde)

• Peki birşey soracağım. Whatsupp ı nasıl kullanıyorsunuz tablette ve telefonda? Keşke telegram gibi bir uygulama ile İnternete bağlı olanlarda ve uygulamasında çalışsa. Sizlerin çalışma senaryosunu merak ettim açıkçası

• Dokunurken sallanma konusunda şuan fark ettim. Kılıfın eklem yeri bir süre sonra alışınca iyice oturuyor ve sallanma komple kesiliyor.

1 yıldır Whatsapp tablette kurulu, mesajlaştığım ya da iletişim kurduğum herkesi Telegram kurmaya ikna ettim. Sabah evden çıkıp akşam eve geliyorum Whatsapp'dan mesaj geldiyse önce mesaja cevap veriyorum sonrada bir sonraki mesajını telegram ya da sms den yaz yoksa gün içersinde dönemem çünkü whatsapp tablette kurulu diyorum sorun çözülüyor Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) 

En son berberime bile bu mesajı atmıştım, bir sonraki randevuda sms'den iletişim kurmuştu Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) 

• quote:

Orijinalden alıntı: burak-82

1 yıldır Whatsapp tablette kurulu, mesajlaştığım ya da iletişim kurduğum herkesi Telegram kurmaya ikna ettim. Sabah evden çıkıp akşam eve geliyorum Whatsapp'dan mesaj geldiyse önce mesaja cevap veriyorum sonrada bir sonraki mesajını telegram ya da sms den yaz yoksa gün içersinde dönemem çünkü whatsapp tablette kurulu diyorum sorun çözülüyor  

En son berberime bile bu mesajı atmıştım, bir sonraki randevuda sms'den iletişim kurmuştu  

Huawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) Çok iyi yaa. Ama benim gün içinde anlık yazıştığım gruplarım çok fazla. Whatsupp şuan beta aşamasında sözde Telegram gibi sadece İnternete bağlı kalabilen cihazlarda erişime izin veriyor. Ben de bu sayede kesintisiz kullanmaya çalışıyorum. Ama Bi telegram kullanışlılığı yokHuawei Matepad 11(Harmony OS) Kullanıcıları (Ana Konu) O yüzden bekleyip onu da göreceğiz

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.