|
Bildirim
Açık kaynak kodlu bir projeyi kopyalamakta bir sıkıntı yok ama çıkıp bu yeni bir işletim sistemi dersen rezil olursun. Koskoca firmaların yaptığı cakalliklara bak sen
|
Tüm vizyonu rakibini taklit etmek üzerine olan yaratıcılıktan uzak bir firmanın işletim sisteminden ne bekleniyordu ki zaten. Android temelli olduktan sonra ne anladım bu işten? Orijinal Android kullanırım daha iyi. Linux çekirdeği üzerine tamamen sıfırdan yazılmış yepyeni bir işletim sistemi yazmak yerine gidip de Android’in temeli üzerine inşa edip yeni bir proje olarak lanse etmek kusura bakmayın da sahtekarlıktır.
|
Yine acik kaynakli kodlari kendilerinkiymis gibi yeni bir mobil platform isleim sistemi diye algi olusturdular sunular yapmislardir!
FOS cikmasindan ote HIRSIZLIK cikmistir. Haberde de bahsedildigi uzere seffaf bir sekilde catallama olayi yok ! Cin den bir cacik cikmaz ... Anca kopyalamalarda cabaliyorlar lakin onu da beceremiyorlar ... |
Huawei’in daha önceki vukuatlarını gördükten sonra çok da şaşırmamak lazım. Cihazlarını testlerde hızlı göstermek için gizli bir performans modu bulunduruyordu. Test uygulaması açıldığında cihaz teste girdiğini farkedip gizli performans modunu aktive ediyordu. Ortaya çıkınca rezil oldular. Sadece bu değil. DSLR kameralarla çekilen fotoğrafları telefonla çekilmiş gibi lanse ettiler.
|
Birbirine benzediği için aynı denilmiyor. Harmonyos bildiğin Android. Yeni bir işletim sistemi iddiasıyla yola çıkmışlardı fakat ui geçirilmiş android yapmışlar
|
Birbirine benzemiyor. Normalde android açık kaynak kodlu. Google ve gönüllüler tarafından geliştiriliyor. Google buna Google Servislerini yüklüyor ek olarak.
Huaweinin yaptığı aynı kaynak kodunu alıp, ufak görsel değişikliklerle piyasaya sürmek. Buraya kadar etik dışı bir şey yok. Zaten açık kaynağın amaçlarından biri de bu. Ancak etik dışı olan Huaweinin sanki sıfırdan bir işletim sistemi yazmış ve altyapısal olarak Androidten çok farklıymış gibi açıklamalar yapması. Teknolojiden anlamayanlar için şöyle anlatayım. İnternetten lahmacun tarifi buluyorsunuz. Sonra içine ceviz koyuyorsunuz. Adına da cevizli lahmacun değil de Pizza con carne macinata e noce diyorsunuz. Ne olduğunu soranlara da şefin spesiyalitesi gizli tarif diye açıklıyorsunuz. Ama müşteri siparişi verince görüyor ki tabakta lahmacun gelmiş önüne. |
Zaten harmony os u 3 aşamalı bir şekilde entegre edeceklerini söylemişlerdi. Kendim p30 kullandığım için bu konuyu yabancı sitelerde de takip ediyorum.
1-emui 11 çıkacak 2-harmony os 2.0 beta ve dağtılan sürüm emui 11 ile aynı olacak fakat hem android hemde harmony os uygulamalarını çalıştıracak ve böylelikle kullanıcıların alışkanlıklarının dışına çıkılmadan yeni bir sisteme geçiş yapılacak 3-hormony os kararlı sonrasından androidden tamamen baglantı koparılacak Hms entegreli tüm uygulamalar ve kullanıcılar sisteme geçiş yapacak Teknoloji editörü olmuş birinin bunu bilmeden kopyası olmuş demesi çok saçma. İşin doğrusu ülkemizde bazı firmaların fanları olduğu gibi yurtdışında da var. Redditte olsun xda da olsun googlesiz yaşanmayacağını düşünen insan çok. Dikkatli bakıcak olursanız çinlileri veri çalmakla suçlayanlara insanların verdiği en basit cevap Googlenin bildiğinden başka ne çalabilir oluyor. Hani çinlileri savunmuyorum ama adamlar bişeyler ile uğraşıyor çamur atmak hoş değil keşke biz yapsak |
CHINA= Copy+Paste |
Eveeeet o zamanda daha geriye gidelim. Android de Linux kopyası. Hatta sadece Linux kopyası değil, Android her telefon için Microsoft a patent ücreti ödüyor. Ve bunu Microsoft dava açarak ödeme almaya başladı. Yani Android in bunu beyan ettiği falan yoktu.
Şunu demiyorum, herkes zaten yalancı Huawei de böyle olsun ne olacak demiyorum. Bir projeyi çatallamak aynısı olmak ile alakalı birşey değil. Android Linux ın aynısı mı? O zaman Renault motorlu Mercedes Renault un aynısı mı? Resmen Huawei ye çamur atılmaya devam ediliyor. Android zaten açık kaynaklı çatallanabilir bir taban. Bu tabanı alıp üstüne bir dünya değişiklik yapıp bambaşka işletim sistemi inşa edebilirsiniz. Birde arayüzün aynısını koymakla suçluyorlar. La arayüzün üreticisi Huawei zaten. Belli ki entegrasyon masrafından kaçınmak için HarmonyOS nin o kısmını Android ile aynı bırakmış adamlar. Ben bu Huawei'yi kötüleyenleri gerçekten anlamıyorum. |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 3 Şubat 2021; 14:48:28 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Haberin orijinalinde var. Türkçe'ye çevirirken o kısmı atlamışlar. Kaynak linkinden bakabilirsiniz |