Şimdi Ara

Huawei'nin Harmony işletim sistemi, Android'in kopyası çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
4.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En mantıklı şeyi yapmışlar Microsoft bile mobil ortamda tutunamamışken huaweinin tutunma ihtimali yok en büyük sebep ise uygulamalar sıfırdan işletim sistemi yapsa kaç tane şirket o işletim sistemine uygulama çıkarır büyük ihtimalle kimse uğraşmaz şimdi zaten android için çıkan uygulamaları direk kullanacaklar hatla google play store bile yükleniyordur büyük ihtimalle

• huawei ve yalan görmeye alıştığımız ikili.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

Açık kaynak kodlu bir projeyi kopyalamakta bir sıkıntı yok ama çıkıp bu yeni bir işletim sistemi dersen rezil olursun. Koskoca firmaların yaptığı cakalliklara bak sen
    Huawei’in daha önceki vukuatlarını gördükten sonra çok da şaşırmamak lazım. Cihazlarını testlerde hızlı göstermek için gizli bir performans modu bulunduruyordu. Test uygulaması açıldığında cihaz teste girdiğini farkedip gizli performans modunu aktive ediyordu. Ortaya çıkınca rezil oldular. Sadece bu değil. DSLR kameralarla çekilen fotoğrafları telefonla çekilmiş gibi lanse ettiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 3 Şubat 2021; 16:43:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasirtmadi
  • Boynuz kulağı geçer demişler
    Herkes biliyor zaten Çinlilerin kopya ustası olduklarını
    Ama sonradan adamlar daha iyisini yapmayı da öğrendiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakasupi -- 3 Şubat 2021; 15:22:38 >
  • HarmonyOS Android’in monolith kernelinden farklı olarak microkernel üzerinde geliştirildiğini böylelikle çeşitli donanım seviyelerinde çözümlere Android’den daha iyi adapte olacağı avantajı konuşuluyordu ona dair birşey denmemiş sanırsam ama kendi servisleriyle birlikte modüler yapıyı sağlıyorlarsa fork etmede yanlış birşey yok ancak sıfırdan yazılan birşey de yok köklü farklılık var mı var arayüz karşılaştırması saçma
  • Yazının kaynağını okuyunca;

Esas sıkıntısı Android forku olması değil buraya geliştirme yapmak isteyen geliştiricilerden pasaport, kredi kartı bilgilerini isteyip, Çin'de kurulu makineaardan uygulama geliştirmesi yaptırıyor. Sonra neden güvenmiyorlar diyorlar.

• Bu haberden sayın Erdi ÖZÜAĞ'ın haberi var mı?

Bana yokmuş gibi geldi de...

• Android'in aynısı diyenlere cevap. Tüm arabalarda aynı, tüm telefonlar da aynı

• Zaten harmony os u 3 aşamalı bir şekilde entegre edeceklerini söylemişlerdi. Kendim p30 kullandığım için bu konuyu yabancı sitelerde de takip ediyorum.

1-emui 11 çıkacak

2-harmony os 2.0 beta ve dağtılan sürüm emui 11 ile aynı olacak fakat hem android hemde harmony os uygulamalarını çalıştıracak ve böylelikle kullanıcıların alışkanlıklarının dışına çıkılmadan yeni bir sisteme geçiş yapılacak

3-hormony os kararlı sonrasından androidden tamamen baglantı koparılacak Hms entegreli tüm uygulamalar ve kullanıcılar sisteme geçiş yapacak

Teknoloji editörü olmuş birinin bunu bilmeden kopyası olmuş demesi çok saçma. İşin doğrusu ülkemizde bazı firmaların fanları olduğu gibi yurtdışında da var. Redditte olsun xda da olsun googlesiz yaşanmayacağını düşünen insan çok. Dikkatli bakıcak olursanız çinlileri veri çalmakla suçlayanlara insanların verdiği en basit cevap Googlenin bildiğinden başka ne çalabilir oluyor. Hani çinlileri savunmuyorum ama adamlar bişeyler ile uğraşıyor çamur atmak hoş değil keşke biz yapsak

• apple'de mi androidmişşş

• Proprietor P kullanıcısına yanıt

Hocam ağzına sağlık çok güzel açıklamışsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize bir EMUI telefon alın. Bi de Stock Android alın. Arada dağlar kadar fark var. Huawei seviyesine stock android daha yeni yeni ulaşabildi tasarım olarak
    Zaten adamlar yıllardır kullandığı arayüzü niye değiştirsinler? Elbette benzeri olacak. Önemli olan uı tasarımı değil arka tarafta çalışan sistemin yetenekleri
  • Şaşırmadım, adamlar her şeyi kopyalıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Snmrtt

Zaten harmony os u 3 aşamalı bir şekilde entegre edeceklerini söylemişlerdi. Kendim p30 kullandığım için bu konuyu yabancı sitelerde de takip ediyorum.

1-emui 11 çıkacak

2-harmony os 2.0 beta ve dağtılan sürüm emui 11 ile aynı olacak fakat hem android hemde harmony os uygulamalarını çalıştıracak ve böylelikle kullanıcıların alışkanlıklarının dışına çıkılmadan yeni bir sisteme geçiş yapılacak

3-hormony os kararlı sonrasından androidden tamamen baglantı koparılacak Hms entegreli tüm uygulamalar ve kullanıcılar sisteme geçiş yapacak

Teknoloji editörü olmuş birinin bunu bilmeden kopyası olmuş demesi çok saçma. İşin doğrusu ülkemizde bazı firmaların fanları olduğu gibi yurtdışında da var. Redditte olsun xda da olsun googlesiz yaşanmayacağını düşünen insan çok. Dikkatli bakıcak olursanız çinlileri veri çalmakla suçlayanlara insanların verdiği en basit cevap Googlenin bildiğinden başka ne çalabilir oluyor. Hani çinlileri savunmuyorum ama adamlar bişeyler ile uğraşıyor çamur atmak hoş değil keşke biz yapsak

hms nin içi komple android uygulaması.

aynısı samsung galaxy storede de var. çok zor değil android temelli mağaza oluşturmak.

aynısını lgde yapar sonyde yapar. android linkleri mağazaya kopyalıyorsun oldu bitti.

baştan bir işletim sistemi değil. zaten öyle yapacak bir güçte de değil huawei.

daha öncede dolandırıcılık yapmıştı. antutu test programında telefonları test olduğunu algılayarak işlemcinin normalden daha hızlı çalıştırıyordu.

• SeferÇ kullanıcısına yanıt
    Siz anlamamışsınız olayı. Olay UI meselesi değil. Harmony bildiğiniz Android’in kaynak kodlarını alıp üzerine UI yazılmış bir şey. Arka tarafta değişen hiçbir şey yok. Bildiğin Android yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Yok kerneli şöyle böyle diye lanse etmişlerdi. Elbet bazı şeyleri androidten almış olabilirler. Fakat baştan aşağı aynı ise harbi ayıp. Etik olarak yanlış
    Android açık kaynak kodu hangi lisans tipi ile korunuyor bilmiyorum ama sıkıntı çıkabilir bel
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt

Microsoft kasitli birakti. Tutunama meselesiden cok yanlis stratejilere odaklandilar oyun konsollarina odaklandilar. Buyuk beklentiler de vardi ..

• CHINA= Copy+Paste

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.