Şimdi Ara

Huawei'nin Harmony işletim sistemi, Android'in kopyası çıktı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
4.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Youtube da harmonyos'u öve öve bitiremeyen Erdi Bey online mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Bari geliştirmeyeceklerdi open source hale getirselerdi insanlığa bir faydaları olurdu
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Hocam symbiana kalsaydık şu an bu mesajı telefondan yazamıyor olurduk. Ben işletim sistemi bile diyemiyorum o bakımdan 600 mhzde de çalışır. Berbat arayüz, kasma, multitouch desteksiz bir sistemdi.

• Üreticilerin ürettiği işletim sistemlerine bel bağlamamak lazım zamanında s8500 almıştım samsung bada ile çıkmıştı samsung o kadar reklam yapmıştı hayvan gibi geliştiricez diye bada 2.0 da bitti sistem millet badalı sisteme android port etti en son

• HarmonyOS'un android kopyası olması tüketicinin yüzde kaçının umurunda ki, başarısızlık olarak nitelendirilmiş? Huawei'nin önüne bir engel çıkardılar, o da "bu engeli en kısa sürede uygulama ayağıyla birlikte nasıl aşarım" çözümünü üretti. ilk etapta çözüm ise yaradı mı ona bakalım. Huawei akıllı cihaz satmaya devam ediyor mu/ şirketin surekliliği saglandı mı? Kriz yönetildi, engel aşıldı.

Yani şimdi huawei yepyeni bir isletim sistemini bu kadar kısa sürede hazırlayıp cuvallayıp batma riskini alsa daha mı akıllıca olacaktı? Cılız bir uygulama marketi eşliğinde...

Teknolojiden anlamayan birisi olarak yorumum bulunsun. Ben bu konuda başarılı buluyorum Huawei'i.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi godoro -- 6 Şubat 2021; 10:9:38 >
  • dosyalar kısmı bazen buga giriyor dosya gönderimi seçerken falan daha net fark ediyorsunuz imajlandığını anrdroid 4.0 ın üstüne tasarım atmışlar. tasarımı da ios dan çalmışlar ben bunları belirttiklerini sanıyordum ayıp etmişler

• Sahtekar, tek bildiği şey rakiplerini kopyalamak olan bir marka kısacası şaşırtmadı.

• Eee ne bekliyordunuz. Bu konuda yapamazlar dediğimde kendini çok bilmişler car car ötüryordu.

• Çinliler önce kopyalar sonra orjinalinden daha fazla geliştirirler diye bir umut fişeği atayım :)

• şuan beta olduğu unutulmamalı daha alpha ve rc sürümleri çıkacak ilk başta android uygulamalarını buna adapte etmek için eklemiş olabşilirler kaynak kodalarını

• onboardx O kullanıcısına yanıt

Gayet de yazılıyor. Telefonu servise verdiğimde iki hafta Symbian ile foruma girip mesaj atıyordum. Ayrıca multitouch da vardı. Siz de amma salladınız. Ben Symbian telefonumla torrent bile indiriyorum. Daha Android ile torrent indirilmiyordu bile. Şu an ölü bir sistem hiçbir desteği yok. Lakin kaynak tüketimi ve verimlilik noktasında evet Symbian rakipsizdir. Kasması da Nokia’nın Symbian üzerindeki aşırı kısmık donanım politikası izlemesindendi. Elinize Cortex-A8 işlemcili bir Samsung i8910 ya da Sony Ericsson Vivaz alsanız arada muazzam hız farkı olduğunu görürdünüz. Bu adamların ARM 11 sevdası yüzünden Symbian yavaş bir sistem olarak algılandı. 2006’da çıkardığı (N93) modelinde kullandığı ARM 11 işlemci mimarisini 2012’de çıkardığı (808) modelinde kullandı şaka gibi. Bir firma hiç mi işlemci mimarisini geliştirmez akıl alır gibi değil. Yıl 2012 bakıyorsun Android’e üreticiler Cortex-A8 hatta ilk kez çift çekirdekli Cortex-A9 işlemcileri kullanmaya başlamışken bunlar hala ARM 11’e Symbian’ı mahkûm ederek işletim sistemini boğmuşlardır. Sonra Symbian neden kasıyor. Sen işletim sistemini geliştirip donanımı geliştirmezsen kasar tabi.

• android kullanmışlar çünkü apk çalıştırsın diye hem android açık kaynaktır isteyen kullanabilir ve ya değiştirebilir diye yapılmıştır yani sen huawei den iyimi bileceksin

• İlk olarak androidin üzerine yapmasalardı apk çalıştıramazdı ve kimse onlara uygulama yapmayabilirdi bunun için androidden kopyalamışlar onun dışında değiştirmişlerde biraz yani sen huawei den iyimi bileceksin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.