Şimdi Ara

Huawei'nin Sailfish işletim sistemini kullanabileceği iddia ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei, bir süredir ABD ile yaşadığı yasal sorunlar ve ambargolar nedeniyle kendi işletim sistemi üzerinde çalışmalar yapıyor. Şimdiye kadar şirketin HongMeng (Ark OS) adında bir işletim sistemini cihazlarına entegre edeceği düşünülürken, Huawei'nin başka planlarının da olduğu ortaya çıktı.

Sailfish OS kafa karıştırdı

Yeni çıkan sızıntı haberlerine göre Huawei, kendi işletim sistemi yerine Sailfish OS olarak adlandırılan Linux tabanlı bir işletim sistemini kullanabilir. Şirket hali hazırda geliştirilmekte olan Sailfish OS ile bu süreci sancısız bir şekilde atlatabileceği görüşünde.  Eğer planlar hayata geçirilirse, Huawei cihazlarda Sailfish OS'un, Rus yapımı olan Aurora versiyonunu görebiliriz.
    Huawei'de Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Guo Ping, geçtiğimiz dönemde Sailfish işletim sisteminin kullanılabileceği konusunda görüşlerini dile getirmişti. Akıllı telefon pazarında Huawei hala önemli bir pazar payına sahip ve kullanıcılar bir an önce bu belirsizliğin sona ermesini istiyorlar. Önümüzdeki süreçte şirketin nasıl bir karar alacağı ise büyük bir merak konusu olmuş durumda.

• Benim anlamadığım olay sanki işletim sistemiyle bitecekmiş gibi aksettiriliyor. İstediği kadar işletim sistemi geliştirsin. Arm lisansı iptal, Google servisleri iptal. Bugün Hongmeng veya Sailfish'li Huawei alsak, neyimize yarayacak?

Hadi işlemci işini de halletti diyelim. Sıfırdan kendi mimarisini yaptı. Ne değişecek? Çin dışındaki kullanıcı WeChat mi kullanacak, Weibo mu kullanacak? Eğer bu ambargo devam ederse, Huawei sadece Çin ve türevlerinde satış yapabilir bu saatten sonra.

Hiç APK falan demeyin. Herkes telefonun inciğini cinciğini bilmez. Yazılımdır, APK yüklemektir. Çoğu kullanıcının böyle şeylerden haberi bile yok.
    Keşke öyle olsa salfish iOS tan bile stabil bir işletim sistemidir (şu anda iOS kullanıyorum) salfish yapan adamlar Nokia megoo işletim sistemini yapmış kişilerdir zamanında Nokia n9 kullanan biri olarak 500 mg RAM ille açamadığı oyun yoktu ki bunlar genelde portlanmış oyunlardı ve yağ gibi de ısınmadan akıyordu. Burada da Amerika devreye girdi Nokia ya Truva atı olarak Microsoft yöneticini CEO yapıp megoo yıl sonlandırıp Windows phone işletim sistemine geçildi. Windows kötü değildi bir çok Windows yüklü telefon da kullandım o da az donanımla büyük işler yaptı ama nedendir bilinmez onu da kaldırdılar . Toparlayacak olursak salfish bir çok insan duymadı araştırılsa bir çok insanın isteyeceği güzel bir işletim sistemidir.
  • Benim anlamadığım olay sanki işletim sistemiyle bitecekmiş gibi aksettiriliyor. İstediği kadar işletim sistemi geliştirsin. Arm lisansı iptal, Google servisleri iptal. Bugün Hongmeng veya Sailfish'li Huawei alsak, neyimize yarayacak?

Hadi işlemci işini de halletti diyelim. Sıfırdan kendi mimarisini yaptı. Ne değişecek? Çin dışındaki kullanıcı WeChat mi kullanacak, Weibo mu kullanacak? Eğer bu ambargo devam ederse, Huawei sadece Çin ve türevlerinde satış yapabilir bu saatten sonra.

Hiç APK falan demeyin. Herkes telefonun inciğini cinciğini bilmez. Yazılımdır, APK yüklemektir. Çoğu kullanıcının böyle şeylerden haberi bile yok.
  • Hani koca Cin kendi isletim sistemi ile gelecekti :) ?

Kendi ekosistemlerini kendi ulkelerinde bile kuramiyorken global pazarda kendi kafasina gore nefes alabilecegini mi saniyor ? Sonucta Huawei ikamesi bol ! Huawei vazgecilmez degildir ... Cin devleti de sessiz kalmasi dolayli yedikleri naneleri desteklemekteler. Cin devleti yas tahtaya basmaz ama Huawei 'de harcar ...

• Uygulamalardan ambargo yemeyecek bir alternatif olarak görüyor olabilirler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke öyle olsa salfish iOS tan bile stabil bir işletim sistemidir (şu anda iOS kullanıyorum) salfish yapan adamlar Nokia megoo işletim sistemini yapmış kişilerdir zamanında Nokia n9 kullanan biri olarak 500 mg RAM ille açamadığı oyun yoktu ki bunlar genelde portlanmış oyunlardı ve yağ gibi de ısınmadan akıyordu. Burada da Amerika devreye girdi Nokia ya Truva atı olarak Microsoft yöneticini CEO yapıp megoo yıl sonlandırıp Windows phone işletim sistemine geçildi. Windows kötü değildi bir çok Windows yüklü telefon da kullandım o da az donanımla büyük işler yaptı ama nedendir bilinmez onu da kaldırdılar . Toparlayacak olursak salfish bir çok insan duymadı araştırılsa bir çok insanın isteyeceği güzel bir işletim sistemidir.

• Bunların yıllardır kendi geliştirdiği işletim sistemi vardı hani ne oldu? Bu işin sonunda hiçbiryer çıkmayacakmış gibi duruyor. Yıllardır işletim sistemi geliştiriyorsan bununla işin ne? Bunu kullanacaksa kendi geliştirdiği işletim sistemi ne olacak. Huawei severler fazla ümitlenmesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    API seviyesinde engelleme olursa .apk kurulumu bile ise yaramaz hatta mod lu .apk ler bile ise yaramaz ...

Cihazi Huawei ve onun alt markalari olursa kolay anlasilacaktir her turlu kacis yok.

Sanki Sailfish yasaklilarin limani gibi mi dusunuyor Huawei ?

Bence Huawei kendi mevcut ve potansiyel musterilerine kandirmaca algilarla cabalarla ugrasiyor...

19 Agustos a kadar sefafliliga gecmelidir aksi halde sirf Amerigan karsitlilairn sempatisini alanlarin da tepkisini alacaktir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkes birşey sallıyor...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha hangi altyapıyı kullanacağı belli değil ama önceki habere göre Android'ten %60 hızlı.

• İmkansız. İos kullanması bile bundan daha yüksek bir ihtimal. Huaweinin ne kadar kısıtlamacı olduğu apaçık ortada: bootloader kilidinin açılamaması,launcher kısıtlaması,vlc kısıtlaması vb... Huawei gidip açık-kaynaklı gizliliğe önem veren Sailfish OS`u kullanmaz,ayrıa Nokia buna izin vermez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sailfish temelde free dir. desteklediği modellerde bile
    uygulama desteği andr. 4.4 . olmasını çok istyerim ama
    harbiden zor. aurora eepc netbok ubuntusunun geliştirilmiş
    hali yani şuan tel desteği falan yok desktop.

• SailFish Nokia’dan ayrılan Linux departmanı çalışanlarının yazdığı işletim sistemi. MeeGo bu adamların elinden çıkmıştı ve ne denli stabil ve hızlı olduğunu gördük. Gerçek anlamda tuşsuz kullanım sunan çağının ötesinde bir işletim sistemiydi. 2011’de millet eşşek kadar ana ekran tuşlarıyla ekranı kaplarken N9’da sadece el hareketiyle kullanım sunan Swype arayüzü mevcuttu. Eğer bahsedilen işletim sistemi gerçekten de SailFish ise Android’den %60 hızlı olması pek de imkansız değil. Çünkü SailFish safkan Linux’tur. Android gibi çakma Linux değildir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika ve Çin itişir bize de yorumlaması kalır....Biz hangi teknoloji üretiyoruz ki bu dev şirketler hakkında yorum yapıyoruz? Biz paşa paşa satın alıp güle oynaya tüketiyoruz

• Yolun sonu os market'e cikiyor.global bazda destek ,ubdate ,market baslica sorunlar.bugunden yarina olacak seyler degil.

Ios ve android e alternatif mutlaka bir cebheden gelmeli cevap gelebilecek bilgi birikimide sadece çin ve rusya var,yanina hisdistan... android google lutfen ilgileniyor.cok yavas calisiyorlar her anlamda.

• Zamanında Meego efsaneydi ama sailfishin arayüzü falan beni pek açmadı. Sağlam donanımlı bir cihazda görmek lazım bakalım nasıl çalışıyor.

• Sailfish OS'lu cihaz kullanmayı yıllardır isterdim. Sanırım bu dediğim gerçek olacak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

SailFish Nokia’dan ayrılan Linux departmanı çalışanlarının yazdığı işletim sistemi. MeeGo bu adamların elinden çıkmıştı ve ne denli stabil ve hızlı olduğunu gördük. Gerçek anlamda tuşsuz kullanım sunan çağının ötesinde bir işletim sistemiydi. 2011’de millet eşşek kadar ana ekran tuşlarıyla ekranı kaplarken N9’da sadece el hareketiyle kullanım sunan Swype arayüzü mevcuttu. Eğer bahsedilen işletim sistemi gerçekten de SailFish ise Android’den %60 hızlı olması pek de imkansız değil. Çünkü SailFish safkan Linux’tur. Android gibi çakma Linux değildir.
    Aynen öyle.

MeeGo enfes bir OS idi.

Sailfish android'den kat be kat daha iyi bir mobile OS
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.