Şimdi Ara

Huawei P Smart 2019-Ana Konu- (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.263
Cevap
28
Favori
183.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam merhaba, bunu yaptıktan sonra telefonun performansı inanılmaz düştü. Reset atmadan uygulamayı geri getirme şansımız var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LightOfScience kullanıcısına yanıt
    Alıntılanan mesajı göremedim, PowerGenie den bahsediyorsunuz değil mi? Böyle bisey olması biraz tuhaf evet arka planda işlem tuttuğu için bataryayı olumsuz etkileyebilir fakat gözle görülür performans düşümü olmamalıydı. Her neyse 'adb shell cmd package install-existing com.huawei.powergenie' komutunu dener misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertBeet -- 4 Mart 2020; 22:12:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LightOfScience

Hocam merhaba, bunu yaptıktan sonra telefonun performansı inanılmaz düştü. Reset atmadan uygulamayı geri getirme şansımız var mı?
    Aynı işlemi;
    cmd package install-existing com.huawei.powergenie
    komutuyla yapın ve telefonu tekrar başlatın.
    Telefonun performansının düşmesinin powergenie'yi kaldırmakla alakası olduğuna emin misiniz?

Edit : Kusura bakmayın, zaten arkadaş cevap vermiş, dikkat etmemişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 5 Mart 2020; 1:44:42 >
  • Beyler 10 gün önce 13 ay kullandığım cihazımı verip yerine Mi 9T aldım. Bu cihazı ilk aldığım zamandan beri yaşadığım sıkıntılar beni Huawei' den uzaklaştırdı. Samsung' tan sonra tam 4 sene Huawei kullandım. Maalesef P Smart 2019 faciasından sonra Xiaomi' ye geçiş yaptım. Yaşadığım sorunlara bazı örnekler vereyim.

1-) İlk aldığım zamanlar uygulama baştan başlama/arka planda kapanma olayı Huawei' ye Allah belanızı versin dedirtti. Çünkü çok kullandığım bir özellik. Bunu Huawei' ye sorduğumda (verdikleri cevabı konuda da paylaşmıştım) ''cihazda kullanılan ram tipi ile alakalı donanım tercihi'' olduğu söylendi. Bazı arkadaşlar bana olmuyor falan dese de olduğuna adım gibi eminim.
    2-) Tam hatırlamıyorum ama aldıktan 4-5 ay kadar sonra telefon görüşmesi yaparken ekranın kararmadığını fark ettim. Sensöre toz kaçtığını düşünüyordum ki bir de ne göreyim, meğer ekran gövdeden ayrılmış. Garantiden ekran değişimi oldu. Bunu yaşayan sadece ben değilim. Konuda yaşayanlar da var.
    3-) Uygulama baştan başlatma olayı yüzünden Poweramp ile müzik dinleyemez hale gelmiştim. Müzik dinlerken mesela Facebook, Twitter gibi bir kaç uygulamada gezince müzik uygulaması pat diye kapanıyordu. Çok sinir bozucu. Sadece Huawei' nin kendi müzik uygulamasında olmuyordu. Bazı arkadaşlar Poweramp uygulamasının ücretli sürümünü dene dediler ama değişen bir şey olmadı.
    4-) Müzik dinlerken bluetooth kulaklık kullanıyorum. Telefon cebimdeyken bazen öyle bir parazit oluyordu ki, cihazı elimde taşımak zorunda kaldığım zamalar oluyordu. Sorunu kulaklıkta sanıyordum ama maalesef telefondanmış. Aynı kulaklıkla en ufak sorun yaşamadım.
    5-) Son olarak bu cihazın wifisi sorunlu mudur nedir tam çözemedim. Youtube videolarını wifi ile 480p den yukarı izleyemiyordum. Sürekli video yükleniyor olayı oluyordu. Mobile geçince sorun kalmıyordu.

Mi 9T de bunların hiç birini yaşamıyorum. Belki yazılımsal olarak biraz geride ama inanın cihaz canavar!
    Şu an ' oh be kurtuldum' modundayım.

Herkese iyi forumlar...

• Şem-i Ruhsar kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun

cihazımı verip yerine bunu adım derken. kime verdin telefonu kç paraya ?
  • Şem-i Ruhsar kullanıcısına yanıt
    Hocam p smart ı kaça verdiniz ? Ben de mi a3'e geçtim sıkıntılarından dolayı. P smartı da satacağım ama fiyat konusunda kararsızım

• jetblacklife27 J kullanıcısına yanıt
    Redmi note 8 gibi daha üstün bir cihazın sıfırı 1500 iken bu cihaz en az 6 ay garantisi varsa ve temiz ise 1100 lira civarı max
    Garantisi bitik ve cizikler varsa 1000 lira vermem ben.

• Arkadaşlar bu telefonda nfc ile mobil ödeme yapabiliyor muyuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Evet, nfc ile ödeme yapılabiliyor ama pos makinasında da o özellik olmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Evet, nfc ile ödeme yapılabiliyor ama pos makinasında da o özellik olmalı.
    Cevap için teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, emui 10 ile beraber arkaplan uygulama yönetimi daha berbat bir hal almadı mı ? Ben çok ciddi sorunlar yaşıyorum. Örneğin, playstore da uygulama güncellerken başka bir uygulamaya girdiğimde - örneğin whatsapp a mesaj yazmaya girdiğimde - playstore sonlandırılmış oluyor. emui 9 da böyle bir sorun yaşamadım, sanki arkaplan yönetimi daha agresif hale gelmiş. Bu arada 10.0.0.166 sürümünü kullanıyorum,yani stabil denilen sürüm. işin garip tarafı PowerGenie devredışı bıraktığımda telefonda kasmalar ve donmalar meydana geliyor, tekrar aktif ettiğimde sorun kalmıyor. Bu konunun ram tipi ile alakası olduğu söyleniyor ama saçmalık tabiki. ram tipi ile uygulama sonlandırmanın ne alakası var,olsa olsa ram miktarı nedeniyle olabilir, ama o kadar da az miktarda ram yok telefonda, 3 gb çok ideal bir ram miktarı. sonuç olarak telefondan kurtulmaya karar verdim. sizlerde de aynı sorunlar yaşanıyor mu?
  • oraytah O kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz play store sorunu bende de var. 134 sürümündeyken PowerGenie devre dışıydı ve play store sorunu hiç yaşamadım, herhangi bir kasma performans düşüşü de yoktu. 166 da henüz kaldırmadım. Huawei keşke bootloader kilidini açmaya izin versede GSI yazılımlar yükleyebilsek. Saf android deneyiminde bu tarz problemler yaşanacağına inanmıyorum tamamen yazılımsal bu sorun.

• quote:

Orijinalden alıntı: MertBeet

Bahsettiğiniz play store sorunu bende de var. 134 sürümündeyken PowerGenie devre dışıydı ve play store sorunu hiç yaşamadım, herhangi bir kasma performans düşüşü de yoktu. 166 da henüz kaldırmadım. Huawei keşke bootloader kilidini açmaya izin versede GSI yazılımlar yükleyebilsek. Saf android deneyiminde bu tarz problemler yaşanacağına inanmıyorum tamamen yazılımsal bu sorun.
    Haklısın, bu emui ile alakalı bir sorun, saf androidde bu tür sorunların yaşanacağını sanmıyorum. Ayrıca zaten android 10 altyapısında doze sistemi var, o gerekli pil tasarrufunu sağlarken üstüne emui nin kendi power genie uygulaması tam bir saçmalık. Keşke saf android e ulaşma imkanımız olsaydı rahatça ama baya uğraşmak gerek, bootloader kilidini açmak vs. Gerçi kirin için pek aosp vs romlari yok, benim bildiğim openkirin topluluğu var, onda da stabil romlar yok bildiğim kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: oraytah

Haklısın, bu emui ile alakalı bir sorun, saf androidde bu tür sorunların yaşanacağını sanmıyorum. Ayrıca zaten android 10 altyapısında doze sistemi var, o gerekli pil tasarrufunu sağlarken üstüne emui nin kendi power genie uygulaması tam bir saçmalık. Keşke saf android e ulaşma imkanımız olsaydı rahatça ama baya uğraşmak gerek, bootloader kilidini açmak vs. Gerçi kirin için pek aosp vs romlari yok, benim bildiğim openkirin topluluğu var, onda da stabil romlar yok bildiğim kadarıyla.

Alıntıları Göster
    En son Aralık ayında paylaşılmış bir rom var ama o da preview. Bootloader kilidi bir şekilde açılır da ulaşabileceğin bir custom rom yok.

Huawei P Smart 2019-Ana Konu-

• quote:

Orijinalden alıntı: MertBeet

Alıntılanan mesajı göremedim, PowerGenie den bahsediyorsunuz değil mi? Böyle bisey olması biraz tuhaf evet arka planda işlem tuttuğu için bataryayı olumsuz etkileyebilir fakat gözle görülür performans düşümü olmamalıydı. Her neyse 'adb shell cmd package install-existing com.huawei.powergenie' komutunu dener misiniz?
    Aynı sorunu yaşayanlar olmuş, muhtemelen arka planda daha fazla uygulama açık kalınca telefonun performansı düşüyor. Dün format atıp temiz kurulum yaptım, şuan çok akıcı oldu telefonum. Takılmalar yaşamaktansa uygulamaları tekrar başlatmak daha az yoruyor beni ama tercih meselesi tabi. İlginiz için teşekkür ederim.

Bu cihazı aldığımdan beri GSI forumları takip etmiyorum. Eskiden moto z2 play kullanıyordum ve GSI kullanıyordum. Yanlış hatırlamıyorsam havoc os kirin cihazlarda da boot edilebiliyordu. Tabi bu her huawei cihaz için stabil olacağı anlamına da gelmez bunları inceleyip sorunları düzeltebilen geliştiriciler lazım. Openkirin de sanırım tam bu işlevi yürütüyor GSI yazılımları kirin cihazlara stabil hale getirmeye çalışıyor. Ki zaten bootloader kilidi açılmadığı için bunları konuşmakta anlamsız. Geçenlerde bir geliştiriciye denk geldim bir algoritma kullanarak bootloader kilidi üretmeye çalışıyor. Bilgisayar olmadığı için deneyemedim isterseniz bir bakın. Artık rahatlamak için sanırım xiaomi almak gerekiyor, istediğin her ROM kernel vs mevcut. İmkanım olsa hemen değiştiririm cihazı

• MertBeet M kullanıcısına yanıt
    Konuya bir göz gezdirdim. Sanki işlem sıralamasında bir hata var, tam kavrayamadim. Sanırım benim de tercihim ya xiaomi ya da Apple olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oraytah -- 6 Mart 2020; 15:35:55 >
    Dedigim gibi bende deneyemedim ama şu şekilde olmalı
    Önce görüntüdeki dosyayı indirin
    Huawei P Smart 2019-Ana Konu-

Sonra bu linkten o indirdiğiniz .c dosyasını derleyin

https://www.wikihow.com/Compile-a-C-Program-Using-the-GNU-Compiler-(GCC)))))

Android Developer Tools indirin
    Geliştirici seneceklerinden USB hata ayıklama modunu ve OEM kilidi açmaya izin veri etkin hale getirin

Daha sonra ADB yi indireceksiniz ki zaten burayı biliyorsunuz . '.c' dosyasını sanırım adb klasörü içinde derlenecek. ADB üzerinden cihazı fastboota aldıktan sonrada derlenmis .c yi çalıştıracaksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertBeet -- 6 Mart 2020; 15:45:51 >

• MertBeet M kullanıcısına yanıt
    Akşam tekrar inceleyeceğim. Şu an iş yerinde olduğum için bakamıyorum. Android developer tools dediği android studio mu peki?

Evet android studio olmalı fakat emin değilim. Denerseniz eğer sonucu bizede haber verirsiniz

• 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.