Şimdi Ara

HUAWEİ P20 LİTE [ANA KONU] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.444
Cevap
53
Favori
335.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zenfone 5

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar migrostan 2 adet p20 lite aldım cihazlardan birisi açılırken huawei diye açılıyor ve tüm güncellemeleri yaptı en son sürüme kendisini güncelledi. 2 cihaz ise açılırken TIM diye açılıyor ve güncelleme yapmadı ikiside ritzy garantili . Cihazlarda neden iki farklı yazılım yüklü acaba bu TIM olanı nasıl huawei yapabiliriz yada son sürüme güncelleriz bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. Ritzy i defalarca aramama rağmen telefona bakılmıyor maalesef

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cihazı 2 aya yakındır kullanıyorum buraya girince fakr ettim 2 ila 3 saat arasında şarj oluyor sorunumu var demek oluyor bu iadesimi gerekli bilgiler için şimdiden teşekkür ederim

• Hızlı sarj ile ilgili bir bilgi kirliliği mevcut.
    Şöyle ki, teknolojik olarak bataryaların zaten bir hızlı şarj özelliği yoktur.
    Normalde 1A yada 1,5A ile sarj edilen çıhazlar 2A yada daha fazla enerji verilerek daha hızlı sarj olmaya zorlanmaktadır. Normal şartlarda işlemcilerde bulunan yazılımlar ne kadar yüksek sarj'a imkan verdiğini kontrol ederler.
    Yani Adaptör 3A ile enerji yolluyor ve işlemci buna izin veriyorsa hızlı sarj denilmekte.

Özellikle sülfatlaşmış bataryaların açılması için şok sarj/desarj yöntemi kullanılmaktadır.
    Detaylarını belki müsait bir zamanda anlatırım.

Yapılan en büyük yanlış ilk sarj'a önem verilmemesidir.
    Marka model ne olursa olsun telefon kutusundan çıktığı andan itibaren gelen sarj bitirilip telefon kapalı bir halde iken mümkün ise hızlı olmayan normal sarj şekli ile %100 olmadan telefona dokunulmamalıdır.
    Ayrıca ayda bir ilk sarj yöntemi tekrarlanmalıdır.

Bataryanın uzun süre kullanımı için sakıncalı olan hızlı sarj yöntemi mutlaka kullanılacak ise pilin sıfırlanmaması çok önemli, %30-%50 arasında fişe taktığınızda daha hızlı sarj olduğunu zaten göreceksiniz.
    Başka bir ayrıntı ise hızlı sarj edecekseniz fişe taktığınıza uçak moduna alın yada cihaz destekliyor ise pil koruma modunda sarj edin.

• Arkadaşlar merhaba, ben p20 lite 27 haziranda aldım 2. Gün telefon elimden düştü ekran kırıldı. İlk 1 ay özel garanti olduğu için ücretsiz değiştirdiler. Şimdi daha 1 ay dolmadan ben tekrar düşürüp arka kapağı da kırdım. Bütün sitelerde bu telefonun ekran ve arka kapak garantisi olduğu yazıyor. Ben götürdüm arka kapak için yok dediler. Aynı durumu yaşamış birisi var mı? Acaba ekran değiştiği için mi hayır dediler yoksa arka kapak dahil olmadığı için mi?

• quasimodo32 kullanıcısına yanıt
    Bu aciklamayi p20 lite kronik hizli sarj sorunundan bahsettigimiz icin yaptin sanirim.Oncelikle hizli sarj sorunu ile ilgili bircok kisi sikayetci zira telefon 3 saatte sarj oluyor bu 3000 ma pil icin uzun bir sure ustelik sarj aleti 2.1 amper hizli sarj cihazi ayni cihazi lg g4 te test ettim hizli sarj oluyor ibaresi cikti ve hizli sarj etti. G4 um %10 da iken 1.8 amper normal sarj cihazi ile bile 2saat 10 dakikada tam sarj oluyor.Bu arada firmada bunu kabul etti telefonda.
    İlk sarj demissiniz o dediginiz eski teknoloji nikel-kadmiyum piller icin gecerli gunumuzde kullanilan li-ion pillerde ilk sarj olayi falan yok olsaydi zaten firmalar kullanim kilavuzuna sarj etme hakkinda detayli bilgi verirlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawash35 -- 23 Temmuz 2018; 23:45:6 >
  • Merhabalar migrostan 2 adet p20 lite aldım cihazlardan birisi açılırken huawei diye açılıyor ve tüm güncellemeleri yaptı en son sürüme kendisini güncelledi. 2 cihaz ise açılırken TIM diye açılıyor ve güncelleme yapmadı ikiside ritzy garantili . Cihazlarda neden iki farklı yazılım yüklü acaba bu TIM olanı nasıl huawei yapabiliriz yada son sürüme güncelleriz bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. Ritzy i defalarca aramama rağmen telefona bakılmıyor maalesef

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • almirabugra A kullanıcısına yanıt
    Pararlel ithalat olarak satilan telefonlarda bu durum normal cunki bu telefonlar turkiye icin uretilmiyor farkli ulkeler icin uretilen telefonlar sizdeki tim yazmasinin nedenide italyan telekom operatoru kisaltmasi yani avea vodafone gibi.

• MicroChip34 M kullanıcısına yanıt
    ersan06 @ 13 Temmuz 2018 14:11:02

Herkese merhaba telefonu 1 ay önce aldım. Benim beklentilerimi karşılıyor (sosyal medya - mail - arama v.s.) Aldıktan 2 gün sonra düşürdüm ve arka camı kırıldı. Telefonu media maktetten alırken tezgehtar garanti kapsamında ilk bir ay ön ve arka camın garanti kapsamında değiştirildiğini söylemişti. servise götürdüm 165tl istediler sadece ön cam garanti kapsamında değişiyormuş. Bu arada çok hızlı bir servisi var.
    p9lite telefonumda ekranda sararma vardı servise teslim ettim. 1 saat sonra ekranını ve ön camını ücretsiz değiştirip teslim ettiler.

Bu arkadaş garantinin sadece ön cam için olduğunu yazmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MicroChip34

Arkadaşlar merhaba, ben p20 lite 27 haziranda aldım 2. Gün telefon elimden düştü ekran kırıldı. İlk 1 ay özel garanti olduğu için ücretsiz değiştirdiler. Şimdi daha 1 ay dolmadan ben tekrar düşürüp arka kapağı da kırdım. Bütün sitelerde bu telefonun ekran ve arka kapak garantisi olduğu yazıyor. Ben götürdüm arka kapak için yok dediler. Aynı durumu yaşamış birisi var mı? Acaba ekran değiştiği için mi hayır dediler yoksa arka kapak dahil olmadığı için mi?
    DonanımHaber'in yaptığı habere göre de;

P20 Lite için 1 ay, ekran,
    P20 ve P20 Pro için 3 ay, ekran ve arka kapak.

https://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Huawei-P20-serisi-icin-ozel-ekran-garantisi.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: quasimodo32

Hızlı sarj ile ilgili bir bilgi kirliliği mevcut.
    Şöyle ki, teknolojik olarak bataryaların zaten bir hızlı şarj özelliği yoktur.
    Normalde 1A yada 1,5A ile sarj edilen çıhazlar 2A yada daha fazla enerji verilerek daha hızlı sarj olmaya zorlanmaktadır. Normal şartlarda işlemcilerde bulunan yazılımlar ne kadar yüksek sarj'a imkan verdiğini kontrol ederler.
    Yani Adaptör 3A ile enerji yolluyor ve işlemci buna izin veriyorsa hızlı sarj denilmekte.

Özellikle sülfatlaşmış bataryaların açılması için şok sarj/desarj yöntemi kullanılmaktadır.
    Detaylarını belki müsait bir zamanda anlatırım.

Yapılan en büyük yanlış ilk sarj'a önem verilmemesidir.
    Marka model ne olursa olsun telefon kutusundan çıktığı andan itibaren gelen sarj bitirilip telefon kapalı bir halde iken mümkün ise hızlı olmayan normal sarj şekli ile %100 olmadan telefona dokunulmamalıdır.
    Ayrıca ayda bir ilk sarj yöntemi tekrarlanmalıdır.

Bataryanın uzun süre kullanımı için sakıncalı olan hızlı sarj yöntemi mutlaka kullanılacak ise pilin sıfırlanmaması çok önemli, %30-%50 arasında fişe taktığınızda daha hızlı sarj olduğunu zaten göreceksiniz.
    Başka bir ayrıntı ise hızlı sarj edecekseniz fişe taktığınıza uçak moduna alın yada cihaz destekliyor ise pil koruma modunda sarj edin.
    "Yapılan en büyük yanlış ilk sarj'a önem verilmemesidir.
    Ayrıca ayda bir ilk sarj yöntemi tekrarlanmalıdır."

Bu paragraf komple yanlış. Çağ dışı kalmış eski telefonlar için geçerli uygulamalar. Üstelik telefonunuzun şarjını %100 yapmadan almanız aksine batarya ömrünü uzatır.

• Arkadaşlar selam
    3 yıllık İphone 6'm sabah saatlerinde temelli gitti.İleri planlı p20 düşüncem de şu anki durumda p20 lite'a geçti.
    P20 lite ilk incelememden beri eski teknoloji ve fiyatının p20 pro benzerliğinden dolayı aldığını düşünmekteydim. Siz kullananların yorumları nelerdir memnun musunuz hala p20 Lite'dan var mıdır bir kronik sorunu?

Bir de Android Auto kullanan var mıdır,android auto ile p20 lite'ı bağlayabilir miyim?
  • ErenA. kullanıcısına yanıt
    Hizli sarj sorunu ve konusma sirasinda gorusmeler kapanma sorunu olabilir benim basima bizzat geldi sifir telefonu servise yolladim 10 gun oldu cihaz gondermelerini bekliyorum fiyatinin telefonu degil ayrica daha iyi secenekler var zenfone 5 nokia 8 xiaomi note 3 sony xz1

• Telefonun bildirimlerinde sorun yaşıyorum. Yani şöyle ki: gelen mesajların sayısını mesajlar logosunun üstünde sayı halinde belirmesini isterdim ama sadece bir baloncuk çıkıyo. Nasıl ayarlanır? Ya da var mı böyle bişey?
  • ErenA. kullanıcısına yanıt
    AAuto kullanımında sorun yok, ben memnunum.

• Ayarlar>uygulamalar ve bildirinler>bilirim yönetimi(sağ üst köşedeki üç noktaya dokun, çıkan seçeneklerden>simge bildirimleri>işaret görüntüleme modu>okunmamış mesaj

• quote:

Orijinalden alıntı: bunkerops

Ayarlar>uygulamalar ve bildirinler>bilirim yönetimi(sağ üst köşedeki üç noktaya dokun, çıkan seçeneklerden>simge bildirimleri>işaret görüntüleme modu>okunmamış mesaj
    Adamsın sen adam adam
  • Rica ederim.

• Nightful kullanıcısına yanıt
    Uzmanlık alanım Endüstriyel Tip Kurşun Asit Aküler. Diyeceksiniz elma ile armut olayı ama değil, batarya kimyasal direnç esası ile çalışıyorsa Kurşun-Asit/ Lİtyum-İyon/ Nikel-demir/ Nikel-kadmiyum v.b. hepsi bataryadır ve çalışma prensipleri benzerdir.
    Lityum-İyon teknolojiside aynı kurşun-asit mantiğı ile şarja tabi tutularak Lİtyum iyonlarının bakır negatif kalıptan aliminyum pozitip folyo kısma toplanması sağlanarak direnç elde edilir. Elektrikten çekildiği andan itibaren lityum iyonları pozitif kutuba hücum ederek enerji elde edilir. Mısır döneminde sirke testileri ile bulunan ilk batarya da kullanılan fiziksel ve kimyasal teknoloji, yıl olmuş 2018 olmasına rağmen hiç bir zaman homojen bir yapıda işlememiştir.
    Basit bir örnek vermek gerekir ise denizde kullanılan yuvarlak bir simit şişirilirken bile hava simit içerisinde her yere aynı oranda birikmez, bir taraf fazla diğer taraf az şişer, ne zamanki son hamle de son nefesinizde tümüyle şişirene kadar.
    Farklı bir örnek vermek gerekir ise artık uzay çağı arabalar yapılmakta en son teknolojiler kullanılmakta, motor ne kadar gelişirse gelişsin mekanik aksam için olmazsa olmaz motor yağı uzun süre kullanılmadığı taktirde yer çekimine teslim olur, dolayısı ile hacımurat'ı da mercedesi de ilk çalıştırdığınızda motorun kendine gelmesi için en az 1dk rolantide çalıştırılması tavsiye edilir.
    Çağ dışı dediğiniz bu iyonların negatif yada pozitif kısımda takılı kalmasını ve batarya ömrünü azaltmasını önlemek için ilk sarj önemlidir. Kaldı ki sıfır telefon almış olsanız bile batarya kimbilir ne zaman alınmış ve üreticinin deposunda saklanmıştır bilemeyiz, yapıları gereği üretildikleri anda çalışmaya başlayan bataryalar için ilk sarj her zaman önemlidir.
    Burada önemli bir nokta bunu belirli zaman aralığında yapmaktır. Kurşun-asit aküler sarj'ı ne kadar çok seviyorsa da lityum-iyon piller çok sevmezler, dolayısı ile uzun süre elektrikte kalmayı istemezler, ayrıca hafıza etkileri olmadığından illa %100 sarj yapmanız gerekmez. Telefonu uzun süre kullanmayacak olanlar ise %40 oranında şarj edip saklasınlar.
    Batarya ömrü için tavsiyem ayda bir tam deşarj ve tam şarjdır. Aradaki süre için ise %25'in altına inmeden ve istediğiniz şekilde şarj edilebilir.

Hızlı şarj kısmına gelir isek;
    Hızlı şarj için telefonunuzun açık şekilde şarj edilmesi gerekiyor. Telefonun hızlı şarj protokolü varsa yazılım şarj'a takıldığı anda telefonun uygulayacağı sistematiği yerine getirir. Hızlı şarj için öncelikle işlemcinizin yüksek amper değeri ile şarj edilmesine izin veriyor olması gerekir, gerisi basittir.
    Örnek vermek gerekir ise 5tonluk bir su bidonu var diyelim, en altta bir çeşme ile giderimiz var, aynı havuz problemi gibi bidon'u dolduran çeşme 5 saat'te dolduruyor, lakin altta 10 saat'te bidonu boşaltan bir çeşme daha var, toplamda kaç saat'de tam dolar. Mantık gereği alt kısımda ki çeşmenin tanziğini ne kadar azaltabilirsek o kadar hızlı dolar. Aynı şekilde siz telefonunuzu elektriğe taktiğınızda telefonunuz çalışmaya devam ediyor, bir yandan doldurmaya çalışırken wi-fi açık, konum açık, arka plan uygulamalar açık, bildirimler açık, mesajlar açık, hatta dolmuşmu diye 10dk'da bir bakıp ekran açılıyor falan filan, telefon şarjda iken ne kadar az elektrik harcar ise o kadar hızlı şarj olur.

Şimdi bu anlatılanları uygulamak o kadar da kolay değil sanırım, mesela oğlum şarjdan çıkardığı gibi oyuna başlar ve telefon sıfırlanana kadar elinden bırakmaz, ne zaman ki pil bitti oğlanın yüzünü o zaman görürüz. Batarya ömrü için yanlış olan bu alışkanlık bozulursa yenisi ile değiştirisin mantığından dolayı umurunda olmaz! Bazen anlatmaya çalışıyorum, pil tam bittiğinde şarj olması oldukça uzun sürer, lakin %40 çivarı olduğunda şarj edersen ve %90 gibi çıkarısan çok çok daha hızlı şarj süresi alacaksın, günde 2 defa şarja takmasındansa 4 defa kısa aralıklar ile takması aslında görece olarak daha fazla kullanım zamanı yaratacaktır.

P20 Lİte kısmına geri dönersek ilk şarj işlemini bir kere yaptım ve gerçekten uzun sürdü, lakin günlük kullanımda %50 altına hiç inmediğim için hep kısa sürelerde full doldu, dolayısı ile iyi bir gözlem yapamadım. Karşılaştırma siteleri hızlı şarj özelliği var demesine rağmen Kirin 659 işlemcisinin hızlı şarj özelliği yok diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quasimodo32 -- 25 Temmuz 2018; 17:17:29 >

• Nova launcher indir arkadaşım ama prosunu alman lazım bildirim adedini görebilirsin

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.