Şimdi Ara

Huawei, Samsung'un tahtını ele geçirdi! Katlanabilir telefonlarda lider

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Huawei, Samsung'un tahtını ele geçirdi! Katlanabilir telefonlarda lider
    ABD'nin kara listesine alınan Huawei'nin, bildiğiniz gibi 5G, Android işletim sistemi ve ABD merkezli teknolojilere olan erişimi yasaklanmıştı. Ancak yakın süreçte tanıtılan Kirin 9000S ve HarmonyOS Next, tüm algıları tersine çevirmeyi başardı. Şimdi ise Çinli dev, bir alanda daha rakiplerini geride bıraktı. Counterpoint Research, en çok satan katlanabilir telefonları ve markaları açıkladı. 

Huawei, Samsung'un tahtını ele geçirdi

Bildiğiniz gibi katlanabilir telefonlar söz konusu olduğunda akla gelen ilk isim Samsung oluyor. Ancak Koreli dev, bu yaygın inanışın aksine 2024'ün ilk çeyreğinde yalnızca ikinci sırayı alabildi. Üstelik yılın aynı dönemine kıyasla satışlarda yüzde 42'lik bir düşüş yaşadı. Buna karşılık Huawei, %257 oranında artış göstererek birinci sıraya yerleşti.

Ayrıca Bkz.Huawei Watch 5 ve Watch 5 Pro'dan yeni detaylar paylaşıldı

Huawei'in bu başarısı, büyük ölçüde Mate X5 modelinin Çin'deki satışları ve uzun zamandır beklenen 5G desteğinden kaynaklanıyor. Ayrıca başka bir Çinli üretici olan Honor da katlanabilir pazarında önemli ilerleme kaydederek %460'lık bir sevkiyat artışı ile üçüncü sırada yer aldı. Ancak en etkileyici büyüme, geçen yılın aynı dönemine göre katlanabilir telefon satışlarını %1,473 oranında artıran Motorola'dan geldi. 

Huawei, Samsung'un tahtını ele geçirdi! Katlanabilir telefonlarda lider
    Üstelik Honor ve Motorola'nın başarısı Huawei'nin aksine büyük ölçüde Çin dışındaki pazarlardan geliyor. Öyle ki Honor'un katlanabilir segmentteki pazar payı bir yıl içinde %3'ten %12'ye yükseldi ve Honor Magic V2, 2024'ün ilk çeyreğinde Batı Avrupa'da en çok sevk edilen katlanabilir telefon oldu.

Motorola'nın başarısı ise büyük ölçüde Kuzey Amerika'da Razr serisinden geliyor ve bu durum Motorola'nın küresel katlanabilir pazarındaki payını %11'e çıkardı. Ayrıca Counterpoint Research, toplam satışlarda yatay modellerin sevkiyatların %55'lik bölümünü oluşturduğunu söylüyor. Ancak, bu trend yılın ilerleyen dönemlerinde Samsung'un Galaxy Z Flip6 modelini piyasaya sürmesiyle tekrar değişebilir.

Kaynak:https://www.counterpointresearch.com/insights/global-foldable-smartphone-market-q1-2024/

• Benim deneyimlerime göre çinlilerin cihazları lak diye bozuluyor vakti dolunca buna örnek olarak lenovo verebilirim. Huawei’nin en son 5 hoparlörlü çakma Nokia telefonunu kullanmıştım sene 2003 civarıydı sanırım. Fakat Samsung yıllarca sorunsuz çalışabiliyor. Dolayısıyla çinlilerin yükselişi geçici heves.

- Samsung Galaxy S3 Mini (2012’de çıktı)
    - Samsung Galaxy Ace 2 (2012’de çıktı)

bendeki bu cihazlar hala ilk günkü gibi sorunsuz çalışıyor.

Efsaneyi unutmuşum;
    - Google Nexus 10 (Samsung - 2012’de çıktı)

Hiçkimsenin umurunda değilken hatta Apple şeytanının dahi umurunda değilken telefonların çekirdeğine ısı koruması özelliği entegre eden koca yürekli şirketin adıdır Samsung. Dolayısıyla çinlilerin telefonlarına bulaşmam hiçbir zaman. En uygun fiyatlı Samsung ne varsa ona bakarım direk.

Not: iPhone 14 kullanıyorum.
    Arkadaşın günahını almayayım da, bana biraz Çin kara propagandası gibi geldi.

Apple'ı yüceltip Çinli şirket dövmeye çalışınca artık yemiyor millet, tepki de çekiyor. Dolayısıyla Samsung övüp oradan Çin'e sallayınca sözlerin inandırıcılığı biraz artıyor. :) Millet politikayı politikacılardan iyi yapıyor doğrusu, hakkını vermek lazım. :p
  • Adamlar fiyat performansta lider

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim deneyimlerime göre çinlilerin cihazları lak diye bozuluyor vakti dolunca buna örnek olarak lenovo verebilirim. Huawei’nin en son 5 hoparlörlü çakma Nokia telefonunu kullanmıştım sene 2003 civarıydı sanırım. Fakat Samsung yıllarca sorunsuz çalışabiliyor. Dolayısıyla çinlilerin yükselişi geçici heves.

- Samsung Galaxy S3 Mini (2012’de çıktı)
    - Samsung Galaxy Ace 2 (2012’de çıktı)

bendeki bu cihazlar hala ilk günkü gibi sorunsuz çalışıyor.

Efsaneyi unutmuşum;
    - Google Nexus 10 (Samsung - 2012’de çıktı)

Hiçkimsenin umurunda değilken hatta Apple şeytanının dahi umurunda değilken telefonların çekirdeğine ısı koruması özelliği entegre eden koca yürekli şirketin adıdır Samsung. Dolayısıyla çinlilerin telefonlarına bulaşmam hiçbir zaman. En uygun fiyatlı Samsung ne varsa ona bakarım direk.

Not: iPhone 14 kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3e katlanır telefon getir kral

Açılınca tablet formu alan

• mystiery_ kullanıcısına yanıt

Yazdıklarınızın konuyla alakası nedir peki? 14 kullanıyorum diyorsun ama en ucuz samsung bakarım diyorsun, Neden samsung marka üst model kullanmıyorsun madem merak ettim?

O koca yürekli şirketin donanımsal sorunlarını yazsak genel olarak belki ilk sırada yer alır ayrıca.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

Alakası Huawei’nin çinli olması.

• Fold5 kullanıyorum.Katlanabilir telefonlardan özellikle magic v2 ile honor çok iyi bir katlanabilir telefon ortaya koymuş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Aynen 2003teki Huawei ile şuanki aynı zaten dimi. Akıl deryası. Samsung dandik menteşe ile takoz gibi cihazlar üretirken Çinliler İsviçreli saat markaları ile taş gibi ama ince daha uzun ömürlü menteşeler koyuyor. O yüzden Fold 5 takoz gibiyken Mate X5 incecik.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın günahını almayayım da, bana biraz Çin kara propagandası gibi geldi.

Apple'ı yüceltip Çinli şirket dövmeye çalışınca artık yemiyor millet, tepki de çekiyor. Dolayısıyla Samsung övüp oradan Çin'e sallayınca sözlerin inandırıcılığı biraz artıyor. :) Millet politikayı politikacılardan iyi yapıyor doğrusu, hakkını vermek lazım. :p

• Kseo kullanıcısına yanıt

apple cihazlarında made in china yazdığı gün kaybetti zaten, ucuz iş gücü falan fıstık fabrika açarsan oraya ben hayatı yaşayayım onlar çalışsın kafası ile olacak buydu artık çinliler de bir yerden başlayacak kendi markalarını tek gerçek almaya, zaten istenen de bu yerelleşme anack bugüne dek dünyayı dibine kadar sömürenler yine işin içinden tereyağından kıl çeker gibi sıyrılacak mı asıl merak ettiğim şey bu bu konuda, katlanabilirde liderliği samsung haketmiyordu iyi olmuş

• huawei menteşeleri züper yapmış

• Her zaman söylerim Huawei den de Çin'den de haz etmem ancak ortada bir gerçek var ki vidasından ekranına neredeyse herşeyini kendi ürettiği Fold serisi tuğlayı 5 senedir ısıtıp ısıtıp üstüne fiyat ekleyerek bir nevi sırtını Abd nin ambargolarına dayayarak tüketiciyi gerizekalı yerine koyan Samsung başına gelecek her şeyi fazlasıyla hak ediyor belki şimdi değil ama 1-2 nesi sonranın Honor'un katlanır telefonu kesinlikle herşeyiyle alınabilir bir telefon olacak.

• Samsung bunu ancak uygun fiyatlı orta seviye katlanabilir cihaz yaparak değiştirebilir. FE tarzı ürünle satışlarda öne geçebilir.

iPhone da Çin malı :D

Hocam bir firmayı 2002 yılında çıkardığı bir ürünle eleştirmek....

Aynı firmanın 2018 yılında çıkardığı giriş segment cihazını kullandım, çok memnundum.

Nova9 seirisi orta segment cihazını bir arkadaşım kullandı, kendi seviyesinde mükemmel cihaz diyordu.

Akıllı saatini kullanan ağabeyim, kendi eşine de aldırdı, üst modele geçerken hine Huawei tercih edeceğini söyledi.

Bir firmayı objektif eleştirin hocam.

Çin malı diye kendimizi kandırmayalım. Youtube da "çin malı anahtar vs alman malı anahtar vs 1966 yılından kalma anahtar" gibi videolar izledikten sonra gidip Huawei ye kusmayın.

Bahsettiğiniz Samsungun bir ara patlayan cihazları vardı hatırlatırım

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

2002’de çıkardığı ürünle eleştirmedim. En son çinli huawei’nin kullandığım telefonu belirttim. Sonra ne yapmışım genel bir çinli tablosu çizip dayanıklılık konusunda berbat olduklarından bahsetmişim. Okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz nedir.

• Honor magic çok güzel cihaz fakat ön kamerasını anlam veremediğim kadar kötü çamur gibi çekiyor resmen.

• Kseo kullanıcısına yanıt
    Bence de.
    Huawei deler geçer Samsung u.
    Huawei e yapılanlar Samsung a yapılsaydı tarih olmuştu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tüm biyolojik verileri kopyalayan demokrasisi olayan bir ülkenin telefonu saati alınmaz aldırılmaz...

• Yine tercihim samsung olacak seviyorum samsungu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.