Şimdi Ara

Huawei'ye bir yaptırım daha: Telefonlarında artık microSD kart kullanamayacak (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
2
Favori
7.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

• Huawei bu günlerinden daha iyi bir noktaya gelecektir. kötü komşu ev sahibi yapar.

• Dünyanın en güçlü markaları Amerika da , Önce değerli marka oluşturuyorlar hepsi hayatımızın vazgeçilmezi haline geliyor. sonra bizleri mahrumiyet silahı ile tehdit ediyorlar , yaptırım uyguluyorlar.

Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar bu olsa gerek.

Bundan 20 yıl önce hangimizin hayatında Google vardı, Apple vardı. Bizlerin de çok ivedi bir şekilde eğitim sistemini sorgulamamız gerekiyor.

• quote:

Üretim maliyetini azaltmak için yüksek insan gücüne, nüfusa sahip doğuda üretim tesisleri açıp iş imkanı tanıdılar.

bu kısım çok utanç verici olmuş, sömürmeyi iş imkanı tanıdılar şeklinde tanıtmışsın,sanki babasının hayrına fabrikalar açmışlar oralarda..
    bizlerin tek dostu bizleriz diyerek de ufkunu göstermiş oldun,müthiş evrensel entelektüel biri olduğunu anladık,sağol.

• ViRüS84 V kullanıcısına yanıt
    Sömürme mi?

İşveren - İşçi arasında neye dayanarak sömürgecilik görüyorsun? Çin aklını kullansaymış da kendi buluşlarını Amerika'da ürettirseymiş. Bugün Çin'den diğer ülkelerin açtığı, istihdam sağladığı üretim tesislerini, fabrikalarını çıkart bak bakayım Çin diye bir ülke kalıyor mu? 1.7 milyarlık nüfus, dünyaya yön verecek şeyler bulamıyorsa, beyin yerine kas gücünü kullanıyorsa işçi konumunda olmaya mahkum.

Dünden bugüne ne yaşandıysa yaşandı. Sömürerek, savaşarak, üreterek, düşünüp bularak kısacası aklını kullananlar bugün dünyaya yön veriyor. İki ülkede bana aynı uzaklıkta ama bu konuda haklı olan taraf ABD.

Anlamanız için; Patronun düşünerek limonla suyu karıştırıp limonatayı bulmuş, bunu çoğaltıp daha çok kazanmak içinde yanına seni almış. Sen zamanla işi öğrenip evinde de limonata üretmeye başlamışsın. Patronunun yanında çalışmayı bırakmayıp, evde ürettiğin limonataları patronunun belirlediği fiyattan daha ucuza satmaya çalışmışsın. Olay tam olarak bu.

• WB kullanıcısına yanıt
    s400 stratejisi tartışılır da, köle mi olalım? Çin bizim yaptığımız hataları yapmadı ama yine de maruz kaldığı şeyi görüyorsunuz. Anlatmak istediğimiz bu. Mesele biz çalışalım, üretelim, önce sesimizi çıkarmayalım falan değil. Tek yol var savaşıp yenmek. Değilse gıdım gıdım bitirecekler seni en iyi ihtimalle. Ama savaşacaksan da doğru şekilde ve doğru şey için savaşacaksın ki asıl mesele bu. Değilse teslim olmak asla bir seçenek olamaz, çünkü her gün daha da yok olmayı garantilemiş oluyorsun, o şekilde!
  • seckinar kullanıcısına yanıt
    Dünyanın geri kalanı da akıllı olsun. Genelde günümüzde insanlarda/ülkelerde FAHİŞE karakteri var. Sahibim bana bakar, besler, korur, arada bir düdükler, döver ama kocamdır mantığı, aman kızdırmayım mantığı, ne yaparsa arkasında durayım mantığı!!!!!!!!!
  • serafon kullanıcısına yanıt
    Adamlar bir şey üretiyor. Para etmeye başlayınca amerikalılar kapısına dayanıyor bize sat bunu. Sonuç ne çoğu şeyin sahibi amerikalı firmalar.

Bakın, Qualcomm Singapur menşeili Broadcomm'a satılacaktı. Ne yaptılar ne ettiler engellediler. İşte devletlerin bu şekilde dik durması, üç kuruş fazla para verdiler diye ellerindeki teknolojik birikimi elden çıkarmaması gerekiyor. Sonrasında ne olur adamlar kafasına estikleri zaman üretemezsin sahibi benim diye karşına çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 27 Mayıs 2019; 10:2:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARM İngiliz ve 2016 yılında 31.4 milyar dolara Japonlara ait softbank group tarafından satın alındı.

• quote:

Orijinalden alıntı: serhat.cinar

Barbarlık falan yok ortada!

Batı senelerce hep inovatif bir yer oldu. Bugün sanayiden otonoma, teknolojiden uzaya her alanda buluşlara, inovasyonlara sahip. Üretim maliyetini azaltmak için yüksek insan gücüne, nüfusa sahip doğuda üretim tesisleri açıp iş imkanı tanıdılar.

Ama Çin bu durumu kötüye kullandı. Hiçbir birikime sahip olmadan hazıra kondular. Batının ürettiklerini kopyalayıp üzerine bir kaç bişey ekleyip daha ucuza satmaya, piyasayı kendileri domine etmeye çalıştılar.

Hem batı sana iş imkanı sağlayacak hemde batının ürettiklerini kopyalayıp piyasayı domine edeceksin, yok öyle dava.

Size güzel geliyor uygun fiyata iyi bir cihaz almak ama bir de ülke gözüyle bakın. Hiçbir ülke kendi ürettiklerinin, inovasyonlarının kaymağını bir başka ülkenin yemesini istemez.

Diğerleri için; Çin'i de bu kadar sevmeyin, en az batı kadar çakal bir ülke. Amerika kazanmasın da Çin kazansın, Çin kazanmasın da Rusya kazansın... düşüncesinden de uzak durun, bizlerin tek dostu bizleriz.
    Sadece 1 sorum olacak size. Bu söyledikleriniz çerçevesinde Huawei'nin 5G konusunda dünyanın en öndeki firması olmasını nasıl açıklıyorsunuz? Söylediklerinize göre sadece kopyalayarak büyüyen bir ülkeden bahsediyoruz?

• Bahaeddin91 B kullanıcısına yanıt
    Huawei senelerdir telekomünikasyon üzerine çalışmalar yapan bir marka, bu yoldaki başarıları küçümsenemez zaten. Benim değindiğim nokta telefon sektörü, basamakları çaba sarfetmeden çok hızlı çıktı bunun sonucunu da her alanda ödüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuya farklı bakıyoruz. İlgili yaptırımlar neden sadece ZTE ve Huawei firmalarını kapsıyor? Oppo, OnePlus, Xiaomi gibi firmalara neden bu yaptırımlar uygulanmıyor? Neden Apple'ın Huawei'ye karşı kazandığı 1 tane bile patent davası yok?

Bu soruların cevabı şöyle. Huawei, Amerika'nın kırmızı çizgilerine bastığı için bu şekilde muamele görüyor. Yoksa bunun teknoloji çalmakla alakası yok.

Ekran altından parmak izi okumayı sektöre sokan firmalar Çin firmaları. Sizin söylediğiniz durum 20-30 yıl önce geçerliydi. Adamlar firmalara ucuz iş gücü sağlarken kimsenin gıkı çıkmıyordu, şimdi az kafalarını gösterince hemen ezmeye çalışıyorlar. Artı olarak fabrika açmalarını isteyen de Çin değil, aksine firmalar ucuz içgücü ve gelişmiş dağıtım altyapısı için Çin'i tercih ettiler. Çin de buradan kazandığı paralar ile kendi teknolojilerini üretti veya satın aldı.

Gittiler Volvo'yu satın aldılar, gittiler Lenovo'yu satın aldılar, gittiler Motorola'yı satın aldılar, gittiler Toshiba'yı satın aldılar. Adamlar o işgücü ucuz diye Çin'de ürettirdikleri cihazlardan kazandıkları para ile bu duruma geldi. Ama bunu teknoloji çalarak değil, buradan gelen mali kazanç ile satın alma yoluyla yaptılar.

Bir de Huawei firması sandığınız kadar yeni bir firma da değl. 1987 yılında kurulmuş bir firma. Xiaomi gibi 10 yıllık firmalardan değil.

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Bizimkiler daha büyük devletin ne olduğunu nasıl oluştuğunu anlayamadılar. Bizde potansiyeli olan firmaları daha erik boyutundayken hüpletiyorlar. Onlar işin başına/temeline odaklanıyorlar, biz sonuna, görünen kısmına, iş işten geçmiş kısmına!
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    Müşteri, F/P'ye ve kullanılabilirliğe bakacaktır. Her şeyin bir alternatifi bulunur. Asıl problem bu servislerin kaybedeceği müşteri sayısı. Adamların tek derdi para, güvenlik hikaye. Güvenliği dert eden, oturup anlaşalım demez.
  • Bahaeddin91 B kullanıcısına yanıt
    Huawei'n yeni bir marka olduğunu söylemedim zaten, senelerdir telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteriyor. Akıllı telefon pazarında çaba sarfetmeden hızla yükselmesi göze battı.

Diğer Çin'li markalara yaptırıma tâbi tutulmamasının sebebi belirttiğiniz kırmızı çizgiyi aşmamaları. Çin'li telefon üreticileri her çıkardıkları model için ABD'ye tonlarca lisans ücreti ödüyor. İki tarafında işine geliyor.

Teknoloji hırsızı bir ülke olduğu sözümün hala arkasındayım, bahsettiğiniz ekrana entegre parmak izinden tutun, amoled ekranlara kadar batının senelerce geliştirdiği teknolojilere çaba sarf etmeden ulaşıp ilk piyasaya kendisinin sokması Çin'in inovatif bir ülke olduğunu göstermez.

Hatta ağır teknoloji hırsızı bir ülke; senelerce Apple tasarımlarıyla telefon çıkarttılar, çentikli ekran tasarımının hala ekmeğini yiyorlar, senelerdir başka markaların replika cihazlarını çıkartıyorlar hatta o markadan daha önce kopyasını çıkartır hale geldiler, iPhone X çıkmadan piyasa çakmalarıyla dolmuştu. Facebook Google Whatsapp gibi bir ton platformun çakmasını çıkarttılar.

Kopyayla kazandıkları paraları şimdi batıdaki markaları satın alarak daha da güçlenmeye çalışıyorlar. Bu gidişata göze en çok batan markayla dur dediler, devamı da gelecektir. Bu marka odaklı yaptırım değil, hedef kopyalayıp büyüyen Çin.

Edit: Şimdi Mesut Bey'in videosuna denk geldim, tam olarak anlatmak istediğim anlatılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat.cinar -- 27 Mayıs 2019; 16:48:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• adamların bütün planları hazırdır
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.