Şimdi Ara

Huawei'ye bir yaptırım daha: Telefonlarında artık microSD kart kullanamayacak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
2
Favori
7.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çin güçlü falan değil. Nüfusundan dolayı avantajlı olduğunu sanan bir ülke. Tabii 300 milyonluk nüfusun 1 milyarlık nüfusa döşediği boruyu saymazsak.

Öyle Çin'i falan da masum sanmayın. Telefonun yarısını ABD merkezli global firmalardan ithal edip kendini birşey sanan ülkeye verilen derstir bu. Üstelik bu adamların kendi pazarlarında yıllardır Google gibi ürünler engelli. ABD'nin yerine bizim ülkeyi koyun, bu denli teknoloji üreten bir ülkesiniz ve Çin gibi diktatör pozisyonundaki ülke iki üretim yaptı diye size dikleniyor. Bugün dünyada Amerika dışında adam gibi işlemci üreten ülke yok. Ruslar bir ara denedi, dandik birşey çıkardılar ortaya. Bir daha adını bile duymadık adam gibi.

Ben verilere bakarak konuşurum. Bu adamların ne yaptığı ortada. Belki arkada gizli saklı ABD'ye karşı birşeyleri varsa görürüz. Varsayımlara dayanıp konuşmak saçma. Burada Amerika zorba, Çin'e acıyorum, Çin boruyu döşer benzeri fanatik yorumlara da hiç gerek yok.

• SD Association (SD Birliği) diyelimki üyelikten çıkardı ve MicroSD kullanamazsın dedi kaç yazarki. Adamlara ceza kessen ödemezler bu saaten sonra. Battı balık yan gider deyip vız gelir tırıs gider diyebilirler. Çine rağmen zor kullanmak sıkar biraz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd silahla demokrasi götüremediği yerlere finansal olarak demokrasi götürüyor. s400 almamızı istememelerinin sebebi yakın zamanda bize demokrasi getirmek istemelerinden dolayıdır. Suriye ve ırak'a demokrasi götürdüler sonuç : en az 10 milyon ölü ve harabe olmuş şehirler.

• Yavaş yavaş çökertme hamleleri grliyor... Şimdi de Wifi sertifikası elinden alınmış. Yarın bir gün Bluetooth falan da kullanamaz!

Çıkaracağı yazılımla uçacak kaçacak diyenler, olayın bir de bu boyutu var!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi çok ilginç ya herşeyi kullanım izni bu adamlarda tuhaf değil mi gerçekten? Utanmasa elektrik ullanma hakkını alacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WB

S400 krizinde basimiza gelecek olaylar icin guzel bir ön gosterim oluyor dimi..
    Senin gibi mandacılar s400 gelecek, abd ye biat etmeyeceğiz diye uyuyamıyor.
  • Bu olaylar diğer firmalara da güzel ders oluyor, ABD bu yaptırımlarıyla birçok teknoloji üreticisinin kendi standartlarını belirlemesine yol açacak.
  • Çin: Bekleyin ve görün
    Huawei Milliye: Bizde kendi soket tipimizin patentini alır onu kullanırız morq.

Huawei'nin geçmişte casusluk yapma potansiyeli ile ilgili ABD'de sorunları vardı zaten, olayın bu noktaya gelmesi Huawei'nin Çin hükümetinden destek alıp dik kafalı olmasından kaynaklanıyor.
  • Çin'den karsi atak gelmis. Barutu biz bulduk, bizden baskasi kullanamaz demis ;)

• Burada buna sevinenleri anlayamıyorum. Bu durum:
    -ABD istediğine ambargo koyar, isterse sadece Apple ve diğer Amerikan üreticileri telefon üretebilir
    -ABD sadece kendisi casusluk yapsın diğerlerinin canı cehenneme diyor
    -Huawei cihazlar bayağı sıkıntı yaşayacak

Demek. Bunun neresi iyi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C973BD445 -- 25 Mayıs 2019; 13:26:20 >
  • Patentler bu adamların elinde, bu adamlar araştırmış kafa patlatmış bulmuş niye bir başkasına ekmek yedirsin? Zaten maliyetler azalsın diye Çin'e tonlarca yatırım yapmış, üretim tesisleri açmış oraya istihdam sağlamış şimdi niye kopyalanıp daha ucuza satılmasına, piyasayı Çin'in domine etmesine izin versin? Sen son kullanıcı olarak elbetteki Çin'den yana olabilirsin ama ülke gözüyle bak. Araştıracaksın bulacaksın maliyetler azalsın diye üretimi Çin'e kaydıracaksın, o ülkeye istihdam sağlayacaksın ve o ülke bununla yetinmeyip senin teknolojilerini kopyalayıp kendi telefonunu daha ucuza satacak seni piyasadan silecek. Burada haklı olan ABD.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat.cinar -- 25 Mayıs 2019; 13:50:48 >
  • Çin kestirmeden kâr elde etmenin yolunu bulmuş kullanıyor. ABD bu ihtimali düşünememiş ise bizim yapabileceğimiz bir şey yok.

Cebinden az para çıkacak diye risk alıyorsan, iş patladığında da mızıkçılık yapmayacaksın bu kadar basit. ABD'yi kim tuttu da kendi ülkesinde üretim yapmadı?

• Amerika'da üretilse alt kesime hiç bir telefon ulaşamazdı bile. İkisi içinde karlı oldu üretimin Çin'e kaydırılması. Ama hem başka markaların üretiminden kazanacaksın hem kendin üretip onların kazancını baltalayacaksın yerler öyle işi.

• ABD ucuz işçiyi sömürüp işini yaptırıyor ama sanki adamlara çok bir şey bahşetmiş gibi bazı insanlar tarafından savunuluyor.
    Çin alnının teriyle çalışmış ve hakkından da azını aldığına inandığım şekilde bu sistem de yerini almıştır.
    İsteğin kadar tarlan ve tohumun olsun, bunu ekip biçecek işçin yoksa bir yere varılamaz.
    ABD nin zoruna gidiyor çünkü bir marka doğuyor ve bu marka gümbür gümbür geliyor. Nasıl ki Nokia krallığını kaptırdıysa, korkuyorlar ki Apple da böyle olabilir.
    Huawei özellikle P30 gibi bir cihaz çıkararak tüm dünyaya gövde gösterisi yaptı. Lokomotif olacağını adım adım göstermeye başladı. İşlemci vs. hiç bir şey Çinli firmaları durduramaz ama işletim sistemi sıkıntısı yaşayabilirler. İşletim sistemi yapmak da kolay ama buna destek verecek uygulama yapımcılarını bu sisteme kısa sürede entegre edilmesi ve neredeyse eksiksiz ve sürekli güncellenen bir uygulama marketin yapılması oldukça zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• loradona kullanıcısına yanıt
    Hiçbirşey üretmedi diğer ülkeler. Onun ceremesini çekiyorlar. Bu işler dinle, bağırıp çağırma ile olmuyor...

• zatenkullanılıyor mu ki?yeni telefonlarda marka farketmez inatla kart taktırmıyorlar

• Emin ol kardeşim dost falan kalmadı artık. Eğer diyorsan ki benim dostum yine benim ülkemin insanıdır, yiyeceğin kazıklar ve ihanetler için kendini hazırla.
  • Huawei zerre sevmiyorum
    90'ların başında beri cep telefonunu bilirim, Hayatım boyunca nefret ettiğim tüm markalar Huawei gibi kapalı sisteme sahip olanlardı

Samartphone dediğim oldu 90'ların sonunda ortaya çıkan yapıdır, bayraktarlığını 10 yılı aşkın Windows Phone ve Symbian yapmıştır.

O yıllarda da bu kapalı sistemin başını Microsoft'un Windows Mobile çekiyordu

Open Source olsun diyen yoktu, ama en azından o yıllarda da şeffaf olsun, adam akıllı geliştirsin derdik, PDA'dan port sistemleri önümüze dayar, symbian'dan başka seçenek bırakmazdı

Huawei'nin yediği nane ise zaten açık olan sistemi 2 yıldır kapalıya geçirmesi.
    Normalde birçok üretici,ürettiği telefonun çekirdek kodlarını yayınlar, bu sayede cihaz arka planda ne yapıp, ne ettiği büyük oranda belli olur, dahası custom rom dediğimiz olay ortaya çıkar, bağımsız yazılımlar ortaya çıkar, hatta tamamen google'dan arındırılmış Android çıkar.

Peki güzelim Huawei ise en son 2 yıl önce P10 denen telefonun çekirdek kodunu açmış, boot kilidini ise ömür billah açılmamak üzere kapatmıştır.

Aldıkları kararlar yıllardır zaten "casusluk" yaptıklarına dair şüpheleri son 2 yıldır ayyuka çıkarmışlardı.

Yan Huawei "şeffaflık" çağrılarına hiçbir zaman olumlu yanıt vermedi. Veremezdi çünkü Çin devleti ile göbekten bağlı.

Sen , ben dert etmeyiz ama "Eloğlu" dert eder.

Huawei asıl olayı kablosuz teknojilerdir. Huawei cep telefonlarını Modemin yanında eşartiyon olarak falan veriyordu. Eski AVEA anlaşmalarına bakabilirsiniz

Adamların olayı telekomikasyon

O servis sağlayıcıların yakın zamana kadar size verdiği tüm modemler Huawei markası idi mesela.

Peki zurna nerde ötüyor derseniz 5G kablosuz teknolojisi. Huawei sektörde kendi borusunu öttürüyor, yanına yaklaşabilen yok, Amerika'da bu pastayı yedirmeme derdinde,Huawei'nin kendi lisansları yerine ABD şirketlerininki dünyada hakim olsun istiyor, bu devlet olarak elbette hakkı sonuçta rekabet, ama ABD her zamanki gibi pis oynuyor, rekabet yerien rakibini yok etmeye çalışıyor. Ve bahane olarak yukarıdaki yazdıklarımı kullanıyor.

(5G dediğiniz şey öyle 3G-4G gibi birşey değil, önümüzdeki yılların temel standart teknolojisi, isteyen bu konuda yazılmış onlarca makale okuyuo kavrayabilir olayı)

"Huawei yeni işletim sistemi yapıyor" haberleri yeyıldı, Huawei yeni işletim sistemini yapmaya çalışmıyor, hali hazırda 2012'den beri geliştirdiği sistem var zaten
    Ama dünya 10-15 yıl öncesinin dünyası değil, Huawei'de hala bunun farkında değil

ZTE markasının başına ne geldiyse Huawei'nin de o geliyor.

Huawei ayrıca batmaz, en fazla global telefon pazarından çekilir.

Ve bir yerde Amerika'nın sesi çıkıyorda , orda haksız olan Amerika'dır. Hiçbir şekilde ABD ile ölümcül bağımız olmaması gerekiyor.

• ABD nand flash kullanımını engelleyebilir mi ki? Hiç o yönden düşünmemiştim birde Toshiba Japon markası değil miydi?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.