Şimdi Ara

Huawei'ye bir yaptırım daha: Telefonlarında artık microSD kart kullanamayacak (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
177
Cevap
2
Favori
7.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Violet Evergarden

Huawei zerre sevmiyorum
    90'ların başında beri cep telefonunu bilirim, Hayatım boyunca nefret ettiğim tüm markalar Huawei gibi kapalı sisteme sahip olanlardı

Samartphone dediğim oldu 90'ların sonunda ortaya çıkan yapıdır, bayraktarlığını 10 yılı aşkın Windows Phone ve Symbian yapmıştır.

O yıllarda da bu kapalı sistemin başını Microsoft'un Windows Mobile çekiyordu

Open Source olsun diyen yoktu, ama en azından o yıllarda da şeffaf olsun, adam akıllı geliştirsin derdik, PDA'dan port sistemleri önümüze dayar, symbian'dan başka seçenek bırakmazdı

Huawei'nin yediği nane ise zaten açık olan sistemi 2 yıldır kapalıya geçirmesi.
    Normalde birçok üretici,ürettiği telefonun çekirdek kodlarını yayınlar, bu sayede cihaz arka planda ne yapıp, ne ettiği büyük oranda belli olur, dahası custom rom dediğimiz olay ortaya çıkar, bağımsız yazılımlar ortaya çıkar, hatta tamamen google'dan arındırılmış Android çıkar.

Peki güzelim Huawei ise en son 2 yıl önce P10 denen telefonun çekirdek kodunu açmış, boot kilidini ise ömür billah açılmamak üzere kapatmıştır.

Aldıkları kararlar yıllardır zaten "casusluk" yaptıklarına dair şüpheleri son 2 yıldır ayyuka çıkarmışlardı.

Yan Huawei "şeffaflık" çağrılarına hiçbir zaman olumlu yanıt vermedi. Veremezdi çünkü Çin devleti ile göbekten bağlı.

Sen , ben dert etmeyiz ama "Eloğlu" dert eder.

Huawei asıl olayı kablosuz teknojilerdir. Huawei cep telefonlarını Modemin yanında eşartiyon olarak falan veriyordu. Eski AVEA anlaşmalarına bakabilirsiniz

Adamların olayı telekomikasyon

O servis sağlayıcıların yakın zamana kadar size verdiği tüm modemler Huawei markası idi mesela.

Peki zurna nerde ötüyor derseniz 5G kablosuz teknolojisi. Huawei sektörde kendi borusunu öttürüyor, yanına yaklaşabilen yok, Amerika'da bu pastayı yedirmeme derdinde,Huawei'nin kendi lisansları yerine ABD şirketlerininki dünyada hakim olsun istiyor, bu devlet olarak elbette hakkı sonuçta rekabet, ama ABD her zamanki gibi pis oynuyor, rekabet yerien rakibini yok etmeye çalışıyor. Ve bahane olarak yukarıdaki yazdıklarımı kullanıyor.

(5G dediğiniz şey öyle 3G-4G gibi birşey değil, önümüzdeki yılların temel standart teknolojisi, isteyen bu konuda yazılmış onlarca makale okuyuo kavrayabilir olayı)

"Huawei yeni işletim sistemi yapıyor" haberleri yeyıldı, Huawei yeni işletim sistemini yapmaya çalışmıyor, hali hazırda 2012'den beri geliştirdiği sistem var zaten
    Ama dünya 10-15 yıl öncesinin dünyası değil, Huawei'de hala bunun farkında değil

ZTE markasının başına ne geldiyse Huawei'nin de o geliyor.

Huawei ayrıca batmaz, en fazla global telefon pazarından çekilir.

Ve bir yerde Amerika'nın sesi çıkıyorda , orda haksız olan Amerika'dır. Hiçbir şekilde ABD ile ölümcül bağımız olmaması gerekiyor.
    Windows phone ve symbian smart phone mu ve 90 ların sonu?İmkansız böyle bişey.Nokia nın telefonlarıda smart falan değildi.Dandik telefonları kazıkladılar millete.2007 yılı ve sonrası belki smart phone diyebilirsiniz.Apple ın 2007 de iphone u çıkarmasıyla birlikte değişim başladı.Android in kendini geliştirmesiyle de arttı.Android de çok dandikti en başlarda Huawei,Xiaomi gibi markaların desteğiyke sevildi.90 ların sonunda smart phone diye bişey duyan oldu mu?3310 lar mı oluyor smart phone?64 kb lık ram li klavye eklenmiş Nokia telefonlar mı smart?Google a da söylesinler kendisini pek bişey sanmasın bence.Yaptıkları yazılım beş para etmez.Huawei nin optimizasyonları sayesinde millet Andoridi sevdi.Huawei den gören Samsung bile arayüz değişimi gerektiğini anladı ve düzeltmeye çalıştı.Yoksa Androidi böyle düzende kullanmayı akıl eden bir firma yoktu.Samsung hala aynıydı şimdilerde iğrenç Touchwiz le.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu benim için gerçekten bir telefonu alıp almama sebebi.
    sd kart takılmayan telefonu almam. isterse 12 gb ram, 60 mp kamerası olsun.
    kimisinde de meselâ kulaklık girişi yok. bu da saçma ve bir diğer dezavantaj.
    mono hoparlör olması da benim açımdan almamak için bir sebep.

• yasin3322 Y kullanıcısına yanıt
    tr.wikipedia.org
    Symbian - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Symbian

Symbian, ortak bir işletim sistemi kurmak üzere yola çıkmış olan bir şirkettir. Symbian ... Seri 60 Nokia tarafından geliştirilmiş Smartphone yazılımı platformudur.

"

Symbian vaktine göre multitasting olayında aşmış bir işletim sistemidir.

Forumuzdaki konusuna göz atalım:https://forum.donanimhaber.com/symbian-ilk-hangi-telefonda-kullanildi--1726893

İlk symbian telefon ise Mart 1999 yılında tanıtılan "Ericsson r380"

Elbette Android çok çetin yollardan geçti, ancak Android önceesi dönemi yok sayamayız.

Nokia dandik değilde donanım bakımından inanılmaz fakirdi, Birinde Wifi olmaz, diğerinin kamerasında Flash

Avrupa'da mono hoparlörlü 6600 satar, Amerika'da sterio ve biraz daha hızlı işlemcisi olan 6600 pazara sürer.
    Yani acayip firmaydı, bu aptallıkları sonunu getirdi.

Olan 2010 yılında kaynak kodları açıklanan symbian ile , meego geliştirmelerine oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 25 Mayıs 2019; 19:29:32 >

• NAND Flash'ı 80'lerin başında Toshiba firması icat etmiştir. Dikkat ettiyseniz Toshiba marka bellek ürünlerinin paketinde 'Inventor of The Flash memory' ibaresi yer alır. Adamlar biz bulduk diyor. Ve gerçekten doğru da.

Kaldı ki patentin koruma süresinin geçti diye biliyorum. İsteseler de engelleyemezler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mamiks

ABD nand flash kullanımını engelleyebilir mi ki? Hiç o yönden düşünmemiştim birde Toshiba Japon markası değil miydi?
    Mucidi Toshiba...Patentlerinin çoğu onun elinde diye biliyorum. Neden olmasın?

Zaten Japon firmaları da boykota katılmış vaziyette(Panasonic...)

• Arkadaşın bahsettiği gibi patent koruma süresi dolmuşsa nasıl engeleyebilir ki? Hepsini geçtim bu Huawei düşmanlığını anlayamadım pazarını çok büyüttüğü için mi yani eğer sadece bunun içinse Xiaomi için neden bi yaptırım yok oda işinde çok başarılı ve oda yükselişte.
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Yok olan taraf hawai olmasın hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Mamiks

Arkadaşın bahsettiği gibi patent koruma süresi dolmuşsa nasıl engeleyebilir ki? Hepsini geçtim bu Huawei düşmanlığını anlayamadım pazarını çok büyüttüğü için mi yani eğer sadece bunun içinse Xiaomi için neden bi yaptırım yok oda işinde çok başarılı ve oda yükselişte.
    Patent süresi dolacak kadar da eski bir teknoloji değil...

Huawei'yle uğraşılmasının adıl sebebi, 5g alt yapısında açık ara 1.olması

• Ben Apple kullanıcısıyım ama huawei bir süredir rekabetçi cihazlar üretiyor ve bu benim hoşuma gidiyordu. Düşüncem şu ki yaptırımlar sonucu huawei ilk etapta zorluk çekecek olsa da ilerleyen zamanlarda beklenilenin tersine kendi teknoloji ve çözümlerini üretip büyümeye devam edecektir. Belki de çok daha fazla büyüyecektir.

Huawei sadece görünen hedef, Abd hızlıca büyüyen ve dünyanın çoğu kesimi tarafından kendine rakip, alternatif olarak görülmeye başlanan Çin’in evrensel piyasadaki pasta payını küçültüp kendi payına eklemek istiyor, ben herkesin abisiyim diyor. Gerçekler de öyle zaten, her ne kadar ürün atölyeden çıksa da asıl iş atölyenin üst katındaki ofiste bitiyor.

• Ah vah diyecekler. Hem de uyandıklarında ha
    Belki de "Huawei bizi affetsin kandırıldık" "papaz bizi kandırdı" da derler
    Şaka mısınız Amerika yaş tahtaya ne zaman basmış Basmışsa bile tahtayı kırmış münasip yerlere iade etmiştir
    Amerika hayranlığı yapmıyorum fakat Uyandıklarında diye söze başlamanız ürkütücü adamlar uyumuyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uğraşmıyorlar ise sevdiklerinden değil değer vermediklerindendir Kendimiz gidip Çin'den ithalat yapıyoruz bu bile sanayimizi çökertiyor Adamlar sana sadece ucuz mal satarak yok etme kapasitesine sahip

• Bilakis Amerika'ya yıllardır (neredeyse 60 70 yıl) boyun eğdiğimiz için donumuz var
    Farkında değilsiniz tabi gerek 1950 gerek 1980 lerde Amerika ile yakın ilişki de olduğumuzu için bugün bir İran yada bir Suriye yada bir Venezuela değiliz
    En basitinden çıkar bakalım ordundaki NATO mallarını çıkar bakalım İran'a yapılan ambargo Türkiye'ye yapılsa olacak şeyleri

• Patent koruma suresi dolmayacak kadar uzun bir şey değil. 20 yıllık bir süresi var. Bazı ülkeler bu süreyi uzatmaya izin verse de uzatılan süre sadece ülkenin iç hukukunda bağlayıcıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika Avrupa'ya bile ambargo uygularken çekinmiyor rahat rahat uyguluyor gerisi nerede kalmış. ABD sevmez eşit rekabet ortamını global ekonomik sistem bile ABD çıkarları üzerine kuruluyken tartışılacak başka bir konu yok.

• Huawei'nin ikinci bir işletim sistemi yok huawei fanları tarafından ortaya atılmış bir yalan

Haber:https://m.donanimhaber.com/haberler/Huawei-Mobil-isletim-sistemimizi-gelistirme-planimiz-yok-Androide-sadik-kalacagiz.htm

• Mate x' i gören apple.. Babasına şikayet etmiş.. olayın özü budur :)

• Yanlız Çinlilerin şöyle bir özelliği var. Ben fazla sıkıştırırsanız cidden daha iyisini yaparlar. Ve Huawei gibi bir şirketin epeyce iyisini yapacağından kuşkum yok. Amerika başa çıkamadığı zorunlarda stardart pislik yapıyor bu normal. Ancak bu sefer çattığı ülke Çin ve ciddi anlamda milliyetçi insanlar, adamlar sistemleri oturana kadar sırf anakara Çin pazarına bile satsalar yeter.... De bakalım Amerikan firmaları bu pazarı kaybetmeyi göze alabilecek mi? Ayrıca bir arkadaşımız innovasyonu batı yapıyor doğu kaymağını yiyiyor demiş, kısmen doğru ancak alınabilir olmadığı sürece innovasyonu beş para etmez. Düşünsenize amerikan mali bir iPhone alacaksınız(üretimin tamamen Amerika da olduğu) wuhuuu zihinsel orgazm olursunuz fiyatlara. Dolayısı ile aslında innovasyonun satılabilir olmasını sağlayarak batıya kay ak yediren aslında yine Çin... Buna mukabil adamların kafa da çalışmış ve kopyalamışlar iyide yapmışlar batıdan öğrendiklerini batıdan yer yer daha iyi ve daha ucuza yapıyorlar. Keşke bizde yapabilsek... Hiç Huawei kullanmadım ama imkanımmolursa kendi işletim sistemleri ile çıkan ilk cihazlarını denemeyi düşünüyorum. Apple gibi bir ekosistem oluşturabilmeleri durumunda Apple dan çok daha özellikli cihazlar ürettiklerinden bence uçarlar..

• sanki tek SD kart teknolojisi varmışta... troller saçmalıyor... iphondeda sd kart yok no problem...

• Ya şimdi sanki Çin'de birşey üretilmiyor gibi herşey yasak ?? çinli bir çok sd cart üreticisi var birde Huawei telefonlara ilk 3 ay ekran karılma garantisi veriyorsa kutudan kılıf çıkıyor bundan sonra sdcart da çıkar ?? kullanıcılar daha mutlu olur

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.