Şimdi Ara

Hub motor elektrikli bisiklet kullananlar? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
15
Favori
40.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kit geldi, jant hariç montajını kendim yaptım. Jant da kolaydır ama bisiklette yeniyim uğraşmak istemedim.

Pedal destek sistemini takmadım, gaz koluna sonuna kadar basınca 5 saniye hızlanıp duruyor, arıza mı var, hız kontrol sistemi mi var bilmiyorum. Gaz koluna sonuna kadar basmayınca normal gidiyor. Dik yokuşlarda da gazı kestiği oluyor, motor bayılacağı zaman beyin elektriği kesiyor olabilir. 1-2 saniye bekleyince tekrar çalışıyor. Bunlara rağmen çok zorlandığım hatta inip yürüdüğüm yokuşları çok rahat çıktım. Bisiklet elde yürürken bile sistem sizi yokuş yukarı götürüyor :) Kullanması inanılmaz zevkli.

Yarın daha çok kullanır incelerim, foto yüklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanprg

Kit geldi, jant hariç montajını kendim yaptım. Jant da kolaydır ama bisiklette yeniyim uğraşmak istemedim.

Pedal destek sistemini takmadım, gaz koluna sonuna kadar basınca 5 saniye hızlanıp duruyor, arıza mı var, hız kontrol sistemi mi var bilmiyorum. Gaz koluna sonuna kadar basmayınca normal gidiyor. Dik yokuşlarda da gazı kestiği oluyor, motor bayılacağı zaman beyin elektriği kesiyor olabilir. 1-2 saniye bekleyince tekrar çalışıyor. Bunlara rağmen çok zorlandığım hatta inip yürüdüğüm yokuşları çok rahat çıktım. Bisiklet elde yürürken bile sistem sizi yokuş yukarı götürüyor :) Kullanması inanılmaz zevkli.

Yarın daha çok kullanır incelerim, foto yüklerim.

Hayırlı olsun kitiniz bu elektrik kesme olayını satıcıya bir sorun bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hasanprg H kullanıcısına yanıt
    niroli'ye katılıyorum. pilde bir sorun olabilir. en azından benim kullandığım kitte böyle bir kesinti yapmıyor gazı kökleyince direk uçuşa geçiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muscol -- 23 Temmuz 2014; 11:28:58 >
  • Pili hiç şarj etmeden montaj yaptım ama full ışığı yanıyordu. Şimdi şarja taktım. Yine yaparsa satıcıyla görüşürüm. 7 amper 36volt pil az geliyor olabilir mi ?

@niroli
    @muscol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanprg -- 23 Temmuz 2014; 12:43:07 >
  • Fiyatını geçersek gayet iyi

Hub motor elektrikli bisiklet kullananlar?
  •  Hub motor elektrikli bisiklet kullananlar? Hub motor elektrikli bisiklet kullananlar? Hub motor elektrikli bisiklet kullananlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanprg -- 23 Temmuz 2014; 16:37:06 >

• Sorun pilin eksik şarjındanmış. Şu an elektrik kesme gibi bir şey yok. Yokuşlarda çok hızlı azalıyor akü. İki günde bir şarj gerektirebilir, alacaklara 14 ya da 20ah tavsiye ederim.
  • quote:

Sorun pilin eksik şarjındanmış. Şu an elektrik kesme gibi bir şey yok. Yokuşlarda çok hızlı azalıyor akü. İki günde bir şarj gerektirebilir, alacaklara 14 ya da 20ah tavsiye ederim.

Hasan bey kac gun gittigi degil kac km gittigi onemli. Tam sarjla kac km gittiginizi olcerseniz biz de bir fikir sahibi olabiliriz 7amper pil 250w motor icin yeterli olur bence

• quote:

Orijinalden alıntı: muscol

quote:

Sorun pilin eksik şarjındanmış. Şu an elektrik kesme gibi bir şey yok. Yokuşlarda çok hızlı azalıyor akü. İki günde bir şarj gerektirebilir, alacaklara 14 ya da 20ah tavsiye ederim.

Hasan bey kac gun gittigi degil kac km gittigi onemli. Tam sarjla kac km gittiginizi olcerseniz biz de bir fikir sahibi olabiliriz 7amper pil 250w motor icin yeterli olur bence

7 amper tabiki yeterli motor için ama yokuşlar mesafeyi çok düşürüyor. Benim için sorun yok hatta fazla bile, amacıma ulaştım. Mesafeyi önemseyenler en azından 10-14ah akülere bakmalı.

"Runtastic mountain bike" kurdum. Tam şarjla çok hafif rampalı, inişli, çıkışlı nispeten düz diyebileceğim sahil yolumuzda denerim ilk fırsatta.

• Sahilde 8,6 km sürdüm, çok nadir pedal çevirdim. Şarj ışığı yarıya indi.
    15 dereceden sonra motor bisikleti çekemiyor pedal çevirmek gerekiyor.

Hub motor elektrikli bisiklet kullananlar?

Ruble muhafazası plastik halka yerinden çıkmış, tırnaklar kırılmış. Parçalayıp çıkardım, bu şekilde kullansam zincir çıkıp janta ciddi zararlar verir mi ?
    Ya da zincir dolaşıp fren yaptırır mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanprg -- 8 Ağustos 2014; 18:06:35 >

• Ön veya arka hub motorun farkı nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thorri

Ön veya arka hub motorun farkı nedir ?

On motorda belli bir gucu astiktan sonra ayni otomobillerdeki gibi verimlilik azalmaya basliyor.

Bisiklet icin on tekerde ust sinir bence 1000w. On tekere takilan 2000w bir motor anca patinaj ceker. (1000w bile patinaj cekip kisa surede lastigi asindiriyor)

Ayni motoru arka tekere taktiginizda gucu eksiksiz kullanirsiniz (bisiklet on kaldirabilir hatta ani kalkista tepetaklak donebilir)

• Senin bifold da önde. Kron fd500 de arkada. Öndekini arkaya alabiliyormusun.

• quote:

Senin bifold da önde. Kron fd500 de arkada. Öndekini arkaya alabiliyormusun.

Arka teker sipariş ettiğinizde ruble takmak için çıkıntı dişi olan hubmotor gönderiyorlar.

Eğer ön teker sipariş ettiyseniz bu çıkıntı diş olmayacaktır (motoru arkaya aldığınızda dişli takamazsınız ve pedal tamamen iptal olur.)

Arka tekeri de öne takamazsınız çünkü bu çıkıntı diş olduğu için çok geniş olacak ve ön çatala sığmayacak.

o yüzden sipariş verirken doğru karar verip ona göre almakta fayda var.
  • Arkadaşlar öncelikle mrb. Yazışmalarınızı heyecanla okudum. Bende bu işe merak saldım. Merak ettiğim konu b-fold bisiklete kiti monte ettiğimizde, bisikleti katlama konumuna getirebiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: akvaryumcu84

Arkadaşlar öncelikle mrb. Yazışmalarınızı heyecanla okudum. Bende bu işe merak saldım. Merak ettiğim konu b-fold bisiklete kiti monte ettiğimizde, bisikleti katlama konumuna getirebiliyor muyuz?

Katlanabiliyor evet. Zaten guzelligi orda ama biraz agir oldugunu soylemek lazim arabanin bagajina atarken biraz zorlaniyorum.

• Haftasonu Muscol arkadaşıma özenerek Kron Fd 500 d almak için önce metin bisiklet'e akabinde bike outdoors'a gittim. Dönüşü bagajımda bir adet çil Dahon vybe ile tamamladım.
  • quote:

quote:

Arka teker sipariş ettiğinizde ruble takmak için çıkıntı dişi olan hubmotor gönderiyorlar.

Eğer ön teker sipariş ettiyseniz bu çıkıntı diş olmayacaktır (motoru arkaya aldığınızda dişli takamazsınız ve pedal tamamen iptal olur.)

Arka tekeri de öne takamazsınız çünkü bu çıkıntı diş olduğu için çok geniş olacak ve ön çatala sığmayacak.

Peki hub motoru arkaya alırsam Dahonun rublesinimi takacağım ? Ben kendi üzerinde ruble var zannediyordum.

• quote:

quote:

quote:

Peki hub motoru arkaya alırsam Dahonun rublesinimi takacağım ? Ben kendi üzerinde ruble var zannediyordum.

üstünde istediğin kadar diş olan rubleyle gönderiyorlar ama kalitesini beğenmezsen istersen kendi rubleni takabilirsin

• Hayırlı olsun kilometresi tatmin etmedi bizim burda biride kullanıyor
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.