büyük bir ihtimalle, bir aksilik olmazsa inşallah bu yıl gidiyorum.Selçuk hukuk gelir gibi duruyor.16bindeyim selçuk hukuk normal ve ikinci öğretim son tercihlerim olarak yaptım.Zaten 2. ögretim 20.100 olduğu için bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Gelelim soruma.Deneyimli veya bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.hukuk için sizce ne tür bir ön hazırlık yapmak gerekir.hem genel kültürü de geliştirmek için yani oraya - bir şekilde gitmeyelim.Neler tavsiye edersiniz? kitap olabilir bazı önemli kavramlar, terimler olabilir, siyasetten veya yakın tarihten bilmemiz gereken önemli olaylar, konular olabilir vs. Bunları bizimle paylaşır mısınız?
Hep birlikte faydalanalım.Umarım yararlı bir konu olur.Şimdiden teşekkürler.
valla aynı konuyu geçen hafta açtım bana sıyırmışsın falan yazdılar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Takip ve ayrıca up!!!
Hocam tebrikler öncelikle.Ön hazırlık olayına gelince bence abartmanın lüzumu yok.Senin okuma alışkanlığın yoksa , dünya gündemini ve siyasetini takip etmemişsen şu güne kadar , örnek veriyorum senin bölgende yakın zamanda gerçekleşen İran-Irak Savaşı , DP faaliyetleri , Ağdaban olayları , Hocalı ve Maragha katliamları hakkında bilgin yoksa , 1 ayda oturup ders çalışır gibi öğrenemezsin bunları.Bunlar hukuk eğitimi alan birini değil herkesi ilgilendiren şeyler ancak Türkiye insanının durumu malum.
Sen yine de diyorsanki en azından son dönem dünya siyasi tarihi hakkında bilgim olsun , Fahir Armaoğlu hocanın 20. Yüzyıl Siyasi Tarihi kitabını öneririm.Adı 20. yüzyıl olsa da 20. yüzyıldaki siyasi ortamın hazırlayıcı olan 1830 sonrasını da ele alıyor kitap.Az çok birşeyler oluşturur kafanda.Hukuk ön hazırlığına gelince en başta söylediğim gibi abartma bence , tatilinin keyfini çıkar.Okulun başlayınca yeterince uğraşırsın mesleki bilgilerle.
İstanbul Hukuk gelecek, takipteyim.
Benim de 14k Selçuk 1. veya 2. öğretim gelecek galiba, takip.
quote:
Orijinalden alıntı: koçbaşıtaşı
Hocam tebrikler öncelikle.Ön hazırlık olayına gelince bence abartmanın lüzumu yok.Senin okuma alışkanlığın yoksa , dünya gündemini ve siyasetini takip etmemişsen şu güne kadar , örnek veriyorum senin bölgende yakın zamanda gerçekleşen İran-Irak Savaşı , DP faaliyetleri , Ağdaban olayları , Hocalı ve Maragha katliamları hakkında bilgin yoksa , 1 ayda oturup ders çalışır gibi öğrenemezsin bunları.Bunlar hukuk eğitimi alan birini değil herkesi ilgilendiren şeyler ancak Türkiye insanının durumu malum.
Sen yine de diyorsanki en azından son dönem dünya siyasi tarihi hakkında bilgim olsun , Fahir Armaoğlu hocanın 20. Yüzyıl Siyasi Tarihi kitabını öneririm.Adı 20. yüzyıl olsa da 20. yüzyıldaki siyasi ortamın hazırlayıcı olan 1830 sonrasını da ele alıyor kitap.Az çok birşeyler oluşturur kafanda.Hukuk ön hazırlığına gelince en başta söylediğim gibi abartma bence , tatilinin keyfini çıkar.Okulun başlayınca yeterince uğraşırsın mesleki bilgilerle.