büyük şehirler gelmese de hukuka gitmek mantıklı mı eksikliği çok yaşanır mı |
hukuk için şehir ve üniversite önemli mi?
-
-
yani ben 30-40k arasında bir sıralama bekliyorum da
-
pek oynama yapmaz, okuması daha kolay ve oturduğun yere daha yakın olanı seç rahatına bak
-
üniversitelerin etkisi azaldı mı yani ben en çok şehirin imkanları az olur kendimi geliştiremem diye endişe ediyorum 30-40k arasında balıkesir denizli bolu samsun sakarya kırıkkale gaziantep var
-
Kendini geliştirmen sana bağlı kral. İibf'de ankara ve istanbul dışına çıkılmamalı ama hukukta çok fark etmiyor iş sana ve çevrene bakacak mezun olunca
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
önemli ama o kadar da değil , klasik olacak ancak iş kendinde bitiyor
-
bu alan çevre tamamen iühf de boş aühf falan da fark yaratan üniler koç bilkent gs
-
Hocam ben de hukuk tercih edicem bu sene inşallah. Eğer kendi büronuzda veya kamuda herhangi bi görevde yer alacaksanız diplomanızdaki üniversitenin pek önemi yok. Tabi bir işverenin altına girecekseniz nerden mezun olduğunuz işveren için önemli bi kriter olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yani eğitim açisindan aşiri etkili tabi ama hani üni bittikten sonra her şey sende tabi oturup çalişirsan yargitay karari okursan açiği kapatirsin ''AKADEMİK'' olarak ama ''SOSYAL'' açik da çok onemli. Yani şehirden kastin Rize, Tokat, Çankiri, Afyon ise bence okuma. Mezun olunca sağdan soldan akrabalarin iş getirmesini beklersin. Ama büyükşehirlerde okursan zaten okurken belli bir çekirdek kitlen oluşuyor. Ben avukatlik stajimi ünide ebelik bölümünden taniştiğim bir arkadaşimin amcasinin yaninda yaptim. Eğitim fakültesinden 1, mülkiyeden 1 arkadaşim iş getirdi. Toplam 25k kadar para kazandirdilar bana 5 ayda maaşima haricen. (Ankara hukuk mezunuyun) yani sosyal çevre daha önemli aslinda hukukta. Bu çevreyi ben yaparim atilgan, sosyal ve girişken biriyim. 20 kişilik ortama pat diye dalar aninda muhabbet kurarim dersen hukuk çok iyi olur sana. Ama değilsen okumak çok kötü olur senin için. Bazi mesleklerde bazi özellikler olmazsa olmazdir. Kan görünce bayilan biri nasil ki hemşire olamazsa sosyal olmayan birinin de hukukçu olmasi düşünülemez.
Yani olur da ömrünün sonuna kadar asgari ücretle, bağli çalişan olursun
-
aslında sosyal biriyim diyemem. ortama alıştıktan sonra kabak çiçeği gibi açılanlardanım. bir de küçük bir şehirin ilçesinde yaşadığım için pek bir ortamda görmedim üniversitede daha iyi olur gibi hissediyorum şehir olarakta balıkesir denizli bolu samsun sakarya vb yerleri söyledim buralarda okunur mu peki
-
kafam yine karıştı 🥲
-
Netler kaç beklion tyt ayt
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarveyinStajyeri -- 7 Temmuz 2023; 22:0:31 >
aslında kontrol etmedim daha çok şu bunu yaptıysa bende böyle yapmışımdır diye sınıf arkadaşlarımın netleriyle kıyasladım tyt 60-65 ayt 55-60 bekliyorum daha kötüsü gelmez inşallah
-
Aciklansa da kurtulsak
son 10 gün hocam takriben
-
Sen kaç beklion tyt ayt tm ydin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarveyinStajyeri -- 7 Temmuz 2023; 22:24:5 >
ben de @denayli arkadaş gibiyim , hiç kontrol etmedim 15-25k arası belki gelebilir, sen kaç bekliyorsun hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara parçası -- 7 Temmuz 2023; 22:28:54 > -
Balıkesir için konusayim merkezi köy gibi. Üni çevresi aktif olabilir. İstediğin sosyalligi bulabilir misin, ne aradığına da bağlı. Sahil kesimi bulundugu icin haliyle canlı bi yanı da oluyor. Haftasonu ilçelere takılabilirsin üzmez yani. Kafa insanlar bulursan deniz keyfi yaparsiniz yazın. Küçükşehirden/taşradan geliyorsan sarar. Sosyal açıdan durum bu network'u bilemem.
Samsunu bi arkadaş çok övüyordu ama bilgim yok. Diğerleriyle kıyaslayamam. Sakarya ile ilgili de hiç yorum duymadim.
Hocam siz hakim savcılık düşünmüyor muydunuz?
Evet hocam. Akademisyen olmak istiyorum. Bu hedefim bilakis savciliktan geçiyordu. Planlarim doğrultusunda girdim
Benzer içerikler
- altuğ güneş tyt fizik pdf
- ankara deneme sınavı yapan kurumlar
- 345 geometri 2.kitap
- gata tıp msü ile mı alıyor
- ayt matematik kaç ayda biter
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X