Şimdi Ara

HUKUK İSTEYENLER BURAYA BAKIN ÇOK ÖNEMLİ (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
476
Cevap
13
Favori
22.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim. TM 2 sıralamam 8112 İstanbul Hukuk(İÖ) ile Marmara Hukuk arasında çok kararsızım sizce hangisini seçmeliyim?
  • kartal4444 K kullanıcısına yanıt
    hukuk gelir de en iyi hukuk olsun dersen edebiyatı yükselt
  • yıldırım beyazıt hukuk 3 yıl gibi şeyler var kaç yıl hukuk 4 mü 3 mü
  • noterdamee N kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • Erzurum Atatürk Üni mi yoksa Erzincan hukuk mu? Eğitim ve sınav sistemi hakkında bilgisi olan var mı? Devam zorunluluğu var mı? Vize-final yüzdeleri neler? %40'a %60 mı? Kimi hukuk fakülteleri ilk dönem sonunda vizeleri, yıl sonunda finalleri yapıyor, çok korkutucu. :) Böyle bir durum var mı bu okullarda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bsvrdm

quote:

Orijinalden alıntı: interrex

quote:

Orijinalden alıntı: ali ömer

arkadaşlar ben sayısal kökenli bir öğrenciyim.Tm ye öylesine bi gireyim dedim.İyi geldi.Hukuk geliyor.Ama işte bu zamana kadar hukuk fakültesini hiç düşünmediğimden dolayı bilgim yok.

Ben fazla konuşmayı seven bir insan değilim, konuşkan bir yapım yok.Endişelerimden birisi bu.

Bir diğeri avukat olmak istemiyorum.Hukuku bitirip avukatlık yapmak zorunlu mu? yardımlarınızı bekliyorum..

ben de sayısal mezunuyum. hukuk okuyorum. 4. sınıfa geçtim. şu ana kadar hayatta yaptığım en doğru iş hukuk tercih etmekti diye düşünüyorum. şunu sorayım öncelikle, lisede edebiyat ve tarih gibi derslerde sıkılıyo muydunuz yoksa zevkle girdiğiniz dersler miydi? çünkü hukukta sayı namına görebileceğin tek şey kanunlarda madde numaraları olacak. sürekli bişeyleri okumak durumunda kalacaksın. lisede bu dersler sana sıkıcı geliyosa hukukta da sıkılma ihtimalin var.

ancak şunu söyleyebilirim hukuk hayatın çok içinde bi alan, yani derslerde sürekli gerçek hayattan bişeyler bulacaksın. haberleri izlerken çeşitli vakıalar hakkında hukuki yorum getirebildiğini gördükçe mutlu olacaksın daha bi seveceksin. sağda solda hangi bölümde okuyosun dediklerinde "hukuk" diyince sana karşı olan davranışların değiştiğini, sana saygı duyulduğunu göreceksin.

hukuk bitirince avukat olmak zorunda değilsin elbette. hukuki danışmanlık yapabilirsin, hakimlik, savcılık, kaymakamlık gibi imkanlar mevcut, kamuda çeşitli müdürlük kadrolarında müdür olarak çalışabilirsin keza müfettişlik yapabilirsin diye biliyorum. soruların olursa cevap verebilirim.

ben bi şey sormak istiyorum. sizin hukuktan beklentiniz nedir? yani serbest avukatlık mı yoksa savcı, hakimlik mi istiyorsunuz? ve neden, çünkü savcı, hakim maaşları o denli abartılacak kadar yüksek değil, o yüzden soruyorum

açıkçası karar vermedim henüz ama şuan için avukatlık diye düşünüyorum. sebebi de istanbulda kalmak istemem ve ilerde kendi büromu açma imkanımın olması bunun neticesinde de iyi para kazanabilme ihtimalim. hakimlik savcılık da prestijli bi iş neticede, evet öyle aman aman çok para kazanamıyorlar ama hem karar veren bi mevkide olmak hem itibar hakimliği çekici kılmakta.

• sıralamam 6.575 ankara hukuk gelir mi?
  • Don Kroko kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: muhittin-65

Arkadaslar sizce istanbul i.ö mu yoksa marmara mi bir turlu karar veremiyorum yardim edin

benimde aynı sııntım var
    aynı dertten bende muzdaribim kimle konuştuysam ist yaz diolar
  • quote:

Arkadaslar sizce istanbul i.ö mu yoksa marmara mi bir turlu karar veremiyorum yardim edin

İstanbul tabii ki 2. Ogretim olursa bi farki yok harc disinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dry06

quote:

2. Ogretimden tek cekincem burs meselesi yoksa hic dusunmem tercihleri erteliyorum sirf bu yuzden

• sıralamam 13.910 marmara i.ö yada anadolu gelme olasılığı var mı yığılma olcak o yüzden puanlar yükselcek diyen var kontenjan arttı diyen var en azından sizde bi tahminde bulunun YARDIM EDİN LÜTFEN
  • quote:

quote:

quote:

2. Ogretimden tek cekincem burs meselesi yoksa hic dusunmem tercihleri erteliyorum sirf bu yuzden

Burs meselesi nedir?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Burs meselesi nedir?

2. Ogretim burs alamiyormus

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Burs meselesi nedir?

Devletin verdigi 200 liralik burstan bahsediyorsan onu alabiliyo 2. Ogretim

• tm2 sıralamam 15 722 anadolu hukuk gelir mi ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuaSe

Erzurum Atatürk Üni mi yoksa Erzincan hukuk mu? Eğitim ve sınav sistemi hakkında bilgisi olan var mı? Devam zorunluluğu var mı? Vize-final yüzdeleri neler? %40'a %60 mı? Kimi hukuk fakülteleri ilk dönem sonunda vizeleri, yıl sonunda finalleri yapıyor, çok korkutucu. :) Böyle bir durum var mı bu okullarda?

Erzurum.

• arkadaşlar tm2 sıralamam 11.559. dokuz eylül hukuk gelir mi sizce.cevaplarsanız çok mutlu olurum.kimisi sıralamalar düşer kimisi yükselir diyor.neye inanacağımı şaşırdım.lütfen cevap verin.teşekkürler şimdiden
  • açının hazırladığı tahmini başarı sırasını açamıyorum.sizde de aynı sorun var mı acaba.bir de onu sorucaktım arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pembebaşlıklıkız

açının hazırladığı tahmini başarı sırasını açamıyorum.sizde de aynı sorun var mı acaba.bir de onu sorucaktım arkadaşlar?

Sitede herhangi bir sorun yok, istersen dogrutercih sitesinden de bakabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Burs meselesi nedir?

ikinci öğretim sadece katkı kredisi alamıyor.burs alabilir.http://ankara.kyk.gov.tr/Hizmetler/BursHizmetleri.aspx

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.