Şimdi Ara

HUKUK İSTEYENLER BURAYA BAKIN ÇOK ÖNEMLİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
476
Cevap
13
Favori
22.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pink freud

quote:

Orijinalden alıntı: SlideToUnlock

YGS 5 370p/61k

Mat 21,75
    Geo 14,50
    Edb 47
    Coğ 15,75
    Okuldan gelen 45

devlet hukuku tutar mı?

@pink freud

Tutar akdeniz cok zor ama onun altindaki yerler gelebilir

Akdeniz düşünmüyordum zaten hocam.
    2012 puanı 432 imiş Akdeniz'in,onun altındakiler olur diyorsun yani.
  • quote:

quote:

quote:

YGS 5 370p/61k

Mat 21,75
    Geo 14,50
    Edb 47
    Coğ 15,75
    Okuldan gelen 45

devlet hukuku tutar mı?

@pink freud

inşallah olur o civardaki üniversitelerde %100 e varan kontenjan artırımı var bu yüzden şansın yüksek

• quote:

quote:

quote:

quote:

YGS 5 370p/61k

Mat 21,75
    Geo 14,50
    Edb 47
    Coğ 15,75
    Okuldan gelen 45

devlet hukuku tutar mı?

@pink freud

inşallah olur o civardaki üniversitelerde %100 e varan kontenjan artırımı var bu yüzden şansın yüksek

Hayırlısı diyelim hocam.

• avukat enflasyonu devlet kontenjanları yüzünden.
  • Beyler bi de benim netleri yorumlasaniz. Ygs5 50k
    Mat30
    Geo11
    Edb43,5
    Cog16,5
    Devlet hukuk gelir mi? Tm2 siralamam kaç olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawm -- 25 Ocak 2016; 2:01:32 >
  • slm hocam ygs siralamam 509.000 mat-geo:5 edebiyat :40 cografya: 10 net obp:43 geliyor.
    siralamam kac olur tm-2
    ve de girne amerikan universitesi ucretli hukuk gelir mi???????????????????????????
  • @pink freud hocam şimdi 434le falan kesin dokuz eylül hukuk olur değil mi?
  • ne 1000 i arkadaşlar ufak bi hesap yaptık hocamla 10k lar en az 2-3k 15k lar 4-5k geriler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: perfectday

@pink freud hocam şimdi 434le falan kesin dokuz eylül hukuk olur değil mi?

Kesin oglu kesin %1000 sansin

• quote:

Orijinalden alıntı: messkara77

Beyler bi de benim netleri yorumlasaniz. Ygs5 50k
    Mat30
    Geo11
    Edb43,5
    Cog16,5
    Devlet hukuk gelir mi? Tm2 siralamam kaç olur?

okul puanın kaç 40+ ise ortalama üstü yerler gelebilir
  • pink freud kullanıcısına yanıt
    okulu puanım 41,5 ortalama üstüne bi kaç örnek verebilir misin mutlu oldum şimdi :)
  • Ankara Hukuk ile diğer hukuklar arası fark baya açılacak bu duruma göre hem sıralama hem puan olarak.
  • quote:

okulu puanım 41,5 ortalama üstüne bi kaç örnek verebilir misin mutlu oldum şimdi :)

akdeniz selçuk vs.
  • pink freud kullanıcısına yanıt
    sağol hocam bu iyi geldi Yalova da gelir o zaman
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: perfectday

@pink freud hocam şimdi 434le falan kesin dokuz eylül hukuk olur değil mi?

Kesin oglu kesin %1000 sansin

hocam sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün kesin oğlu kesinse tamam :D sağol hocam :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gsemjw

abi hadi tıpa ihtiyaç var kontenjan artıyo da hukuğun kontenjanı neden bu kadar çok artıyor. onada mı ihtiyaç var?

hukuğa da çok ihtiyaç var türkiye gelişmekte olan bir ülke eğitim seviyesi git gide artıyor bu nedenle boşanma oranlarında inanılmaz bir artış var zaten ceza mahkemeleri ticcaret mahkemeleri aylar sonrasına tarih veriyor o alanlar da çok dolu bu gibi nedenlerden dolayı hukuğun iş istihdamı çok geniş

Yaş kaç delikanlı, kaç yıllık hukukçusun? Duruşma günlerinin aralıklı olmasından nasıl oluyor da hukukçuya ihtiyaç olduğu sonucuna ulaşıyorsun?

Gençler 11 yıl oldu mezun olalı. Bir abiniz olarak anlatayım, siz yine bildiğinizi okuyun. (Biz de öyle yapmıştık) 96-97'de öğrenciyken avukat abilere nasıl piyasa diye sorardık. Cevap; "bir kaç yıl sıkıntı çekersiniz sonra arabanızı evinizi alırsınız"dı.

2001'de mezun olunca stajer olarak sorduk. Cevap; 5-6 sene sıkıntı çekersiniz sonra alırsınız evinizi arabanızı.

Staj ve askerlik bitti 2 sene sonra büroyu açıp yine sorduk. Cevap; 5-6 sene sıkıntı çekersiniz sonrası Allah kerim.

Şimdi 2013 bu soruyu bana sorarsanız, cevabım; Avukatlık saygın bir meslektir. Avukat sayısı ne olursa olsun bu saygınlık azalmayacak. Zira avukatlar hakkı ve hukuku bilir, çoğunlukla akıllı adamlardır. Bulundukları toplulukta sözü dinlenir. Ancaaak; bu demek değildir ki avukat olursan yırttın. Zengin olma vs öncelikle nasip.

Ama sebepler dairesinde düşünürsen kesinlikle sağlam bir kaç kurum bağlayacak sürekli akar olacak müvekkil ayarlayacak bir arkan olacak. Ne yazık ki serbest avukatlık yapan meslektaşların bir çoğu "gizli işsiz"

Üstelik toplumdaki bu yanlış önyargı nedeniyle avukatsan yaşam standartın yüksek görünmek zorunda. Aksi durumda ya cimri zannedilirsin ya da hiç bir şeyden anlamayan başarısız avukat. Mesleğin ilk yıllarında klimalı tv'li yayla gibi ofisimde pahalı takım elbisemle ama öğlen yemeği yemeye yetmeyecek boş cüzdanımla oturduğumu çok iyi hatırlıyorum.

Şimdi etrafınızda "hele sen bir avukat ol, sana ne işler bağlayacam" tarzı pek çok akraba, babadostu vs. vardır. Yarın mezun olup büro açtığınızda hiç birisi sizi tanımayacak, tecrübe ile sabittir. Evdeki dana öküz olmaz. Kendi öz annemin büromu arayıp "oğlum tanıdığın iyi bir boşanma avukatı var mı" diye sorduğunu bilirim bir yakını için.

Gelelim memleketin haline; Türkiye'de hukukçu sayısı çok fazla. Ama hakim - savcı sayısı az. Ancak bu azlığı devlet yapacağı hakim alımlarını mesela 10 katına bile çıkarsa yine hukukçu sayısı fazla.

Tabi bir de iyi bir hukukçu olmak için analitik düşünme tarzı önemli. Hukuk dersleri zordur. Gerçekten çalışma ister. Karşılaştırabilmeniz için söylüyorum, hukuk 1. sınıfta hukuku kazanmak için çalıştığınızdan daha fazla çalışmanız, 2. sınıfta 1.sınıftakinden daha fazla çalışmanız gerekir.

Yani para için hukuk seçmeyin, hukukçu olmak istiyorsanız hukuk seçin. Yoksa çekilmez, ne okuması ne sonrası.

• quote:

Orijinalden alıntı: henien

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gsemjw

abi hadi tıpa ihtiyaç var kontenjan artıyo da hukuğun kontenjanı neden bu kadar çok artıyor. onada mı ihtiyaç var?

hukuğa da çok ihtiyaç var türkiye gelişmekte olan bir ülke eğitim seviyesi git gide artıyor bu nedenle boşanma oranlarında inanılmaz bir artış var zaten ceza mahkemeleri ticcaret mahkemeleri aylar sonrasına tarih veriyor o alanlar da çok dolu bu gibi nedenlerden dolayı hukuğun iş istihdamı çok geniş

Yaş kaç delikanlı, kaç yıllık hukukçusun? Duruşma günlerinin aralıklı olmasından nasıl oluyor da hukukçuya ihtiyaç olduğu sonucuna ulaşıyorsun?

Gençler 11 yıl oldu mezun olalı. Bir abiniz olarak anlatayım, siz yine bildiğinizi okuyun. (Biz de öyle yapmıştık) 96-97'de öğrenciyken avukat abilere nasıl piyasa diye sorardık. Cevap; "bir kaç yıl sıkıntı çekersiniz sonra arabanızı evinizi alırsınız"dı.

2001'de mezun olunca stajer olarak sorduk. Cevap; 5-6 sene sıkıntı çekersiniz sonra alırsınız evinizi arabanızı.

Staj ve askerlik bitti 2 sene sonra büroyu açıp yine sorduk. Cevap; 5-6 sene sıkıntı çekersiniz sonrası Allah kerim.

Şimdi 2013 bu soruyu bana sorarsanız, cevabım; Avukatlık saygın bir meslektir. Avukat sayısı ne olursa olsun bu saygınlık azalmayacak. Zira avukatlar hakkı ve hukuku bilir, çoğunlukla akıllı adamlardır. Bulundukları toplulukta sözü dinlenir. Ancaaak; bu demek değildir ki avukat olursan yırttın. Zengin olma vs öncelikle nasip.

Ama sebepler dairesinde düşünürsen kesinlikle sağlam bir kaç kurum bağlayacak sürekli akar olacak müvekkil ayarlayacak bir arkan olacak. Ne yazık ki serbest avukatlık yapan meslektaşların bir çoğu "gizli işsiz"

Üstelik toplumdaki bu yanlış önyargı nedeniyle avukatsan yaşam standartın yüksek görünmek zorunda. Aksi durumda ya cimri zannedilirsin ya da hiç bir şeyden anlamayan başarısız avukat. Mesleğin ilk yıllarında klimalı tv'li yayla gibi ofisimde pahalı takım elbisemle ama öğlen yemeği yemeye yetmeyecek boş cüzdanımla oturduğumu çok iyi hatırlıyorum.

Şimdi etrafınızda "hele sen bir avukat ol, sana ne işler bağlayacam" tarzı pek çok akraba, babadostu vs. vardır. Yarın mezun olup büro açtığınızda hiç birisi sizi tanımayacak, tecrübe ile sabittir. Evdeki dana öküz olmaz. Kendi öz annemin büromu arayıp "oğlum tanıdığın iyi bir boşanma avukatı var mı" diye sorduğunu bilirim bir yakını için.

Gelelim memleketin haline; Türkiye'de hukukçu sayısı çok fazla. Ama hakim - savcı sayısı az. Ancak bu azlığı devlet yapacağı hakim alımlarını mesela 10 katına bile çıkarsa yine hukukçu sayısı fazla.

Tabi bir de iyi bir hukukçu olmak için analitik düşünme tarzı önemli. Hukuk dersleri zordur. Gerçekten çalışma ister. Karşılaştırabilmeniz için söylüyorum, hukuk 1. sınıfta hukuku kazanmak için çalıştığınızdan daha fazla çalışmanız, 2. sınıfta 1.sınıftakinden daha fazla çalışmanız gerekir.

Yani para için hukuk seçmeyin, hukukçu olmak istiyorsanız hukuk seçin. Yoksa çekilmez, ne okuması ne sonrası.

bir büyüğümüz olarak fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim ,ben kendi adıma hukuku parası için değil saygınlığı ve sevdiğim için seçmek istiyorum aşırı bir zenginlik de istemiyorum ama bu işi severek ve hakkını vererek yaparsam kendimi geçindirecek kadar kazanırım değil mi ?

• @henien

Hocam diyelim savci olmak istiyoruz ama bilgilerimiz kisitli. Arada universite hocalari nasihatte bulunup avukatlik, savcilik ve hakimlik hakkinda bilgi verirler mi ?

Avukat olmayip direk savcilik sinavlarina hazirlanmak riskli bir sey. Size etrafinizdan ve hocalarinizdan aktarilmis birikimlerle yola cikarak savci olmak isteyen birine ne gibi tavsiyeleriniz var ?

• quote:

Yalova Hukuk düşünenler varsa gelsin. Yalovaliyim yalovada yasiyorum. Ufak ve şirin heryere yuruyerek ulasabilirsiniz. Sahili guzel ve deniz kenarina cok buyuk kampus yapiliyor. İstanbul,Bursa ve Kocaeliye günübirlik gezmeye cok rahat gidebilirsiniz. Hepsi 1 saat uzaklikta.

Hocam ben dusunuyorum tercih donemi kapini calarim

Hukuk icin ozel fakulte yapiliyor demi ? Oyleyse super olur

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.