Şimdi Ara

Hukuk mu Subaylık mı (msü) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
2
Favori
8.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    en iyisi bu olurdu galiba bunu başarsam dünyada benden mutlu insan olamaz

@iustumExtract
    hocam siz de o sebeplerden dolayı mı bıraktınız şu an ne yapıyorsunuz? Arkadaşınız pişman mı?

@Jlnsrl
  • Subay tabiki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Misugi Jun

Senin yerinde olsam msü denerdim hocam, olursa giderdim eğer olmazsa da hukuk yazıp okul biterken tekrardan hukuk mu subaylık mı diye düşünürdüm.
    Yaşa da pek takılmana gerek yok zaten çoğu kişi 2,3. denemesinde giriyor
    teşekkür ederim fikirleriniz için umarım siz de istediğiniz mesleği yaparsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F059F8BEE

Subay tabiki
    Biraz açar mısınız hocam neden?
  • Şu anki şartlarda subaylığın daha önde olduğunu düşünüyorum öyle diğer arkadaşların dediği gibi yok savcı olursun yok hakim olursun vs laflarına katılmıyorum o işlere öyle basit değil çok çalışman lazım yılda hakim savcı alınıyor ki?? Ayrıca o işler öyle uzaktan gözüktüğü gibi değil mental olarak çok fazla yorulursun eee tabii karar senin hangisinde mutlu olacağını düşünüyorsan onu seç derim eğer ikisine de eşitsen subaylık daha mantıklı

• Hukuk okursan devlet falan yönetmezsin, slogan atma bence burada. Şunlar çalışır bunlar yönetir falan gibi şeyler yalan. Hükumete yakınsan mühendislik gibi gibi devlet işleriyle alakasız bir uzmanlığın olsa da devleti yönetirsin. Hükümete yakın değilsen dünyanın en büyük devlet adamı da olsan devleti yönetemezsin. Bu kadar basittir denklem. Her işletmeci ceo olacak demek gibi bir şey bu.

Konuyu açan arkadaşa da cevabım şu: eğer asker olmayı romantik bir hevesle istemediğinden eminsen subaylık düşün. Askerlik deyim yerindeyse gerekirse ölmeye ve öldürmeye hazır olmak için maaş aldığın, her insanın giremeyeceği bir ruh halini barındıran sert bir meslek. Bu sebeple liseden alıp subay yetiştiriyorlardı, o ruh halini, o nosyonu veriyorlardı genç subay adaylarına. Şu an 18 yaş çok geç bir yaş subaylığa girişe aday olmak için. Askerliğe uygun değilsen hayat sana zehir olur. Emir almaya uygun değilsen yine zehir olur, iyi düşün. Hukuka gelince de, hukuk bildiğin hukuk işte. Hakimlik, savcılık, müfettişlik gibi kamu görevleri mevcut hükumetin ve mhp'nin dominasyonu altında. Hakim savcı kontenjanlarını paylaşıyorlardır herhalde şu an aralarında. Elbette girmek imkansız değil, ama zor olduğu gerçek. Özel avukatlıksa standart özel sektör işi. Az maaşla başlarsın, yükselmek elindedir. Çok para da kazanırsın, yerinde de sayarsın. Hepsi mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 28 Mart 2020; 16:14:26 >

• Kardeşim sana baştan uyarı yapayım. Eğer subaylık mı x mi diye soru soracak kadar emin değilsen subaylık seçme boştan yere. Çünkü gerçekten isteyen adam bir şeylerle kıyaslamaz. Ve subaylık çok forslu dursa da yeri geldiğinde dağda çatışmaya gireceğini de unutma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74C81C5CF

Kardeşim sana baştan uyarı yapayım. Eğer subaylık mı x mi diye soru soracak kadar emin değilsen subaylık seçme boştan yere. Çünkü gerçekten isteyen adam bir şeylerle kıyaslamaz. Ve subaylık çok forslu dursa da yeri geldiğinde dağda çatışmaya gireceğini de unutma.
    kara subayı olacağı ne malum, belki bahriyeli olup ülke ülke gezecek
  • yanlış anladın tazminatı sen alıyorsun sen vermiyorsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: afterallthistime always

yanlış anladın tazminatı sen alıyorsun sen vermiyorsun :)
    Hocam o zaman yanlışınız var

Muvazzaf subay 15 yıl dolmadan istifa edip bir de üstüne tazminat mı alacak? Ceza olarak tazminat öder tazminat almaz.

Sizin dediğiniz emekli olanlar için olmasın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-74C81C5CF

Kardeşim sana baştan uyarı yapayım. Eğer subaylık mı x mi diye soru soracak kadar emin değilsen subaylık seçme boştan yere. Çünkü gerçekten isteyen adam bir şeylerle kıyaslamaz. Ve subaylık çok forslu dursa da yeri geldiğinde dağda çatışmaya gireceğini de unutma.
    Neden ki hocam herkes anasının karnından subay olacağım diye mi doğuyor ben bu görüşe katılmıyorum bence kıyaslanabilir.

• Hocam galiba biraz romantik heves de var ne yalan söyleyeyim

O üniforma, prestij beni kendisine çekiyor ve her anlamda maddi manevi çok iyi taşıyacağımı düşünüyorum. Kendimi subay olarak hayal etmek o prestij o üniformayi ustumde hayal etmek beni mutlu ediyor. Yani bunlar romantik heves ise evet biraz var.

Beni mahvedecek tek şey var plaza hayatı ve özel sektör. Bunları asla yapamam bana uygun değil. Tek bildiğim bu.

Avukat olursam zaten serbest olurum kendi işim olur kimseden emir almazsın çok çalışsan da kendine az çalışsan da.

Subay olursam da üstlerimden emir almak galiba çok koymaz şimdi bilemiyorum ki yaşamadık sonuçta. Ama sabah 8 akşam 6 başka birisinin zengin olması için aylık 2-3 bin TLye çalışmak haftanin 5-6 günü ben bunu yapamam. Standart 40 yil ayni hayat istemiyorum ha bu olacaksa da devlette olsun özelde değil

Aslında 2 mesleğin de az buçuk işleyişini biliyorum. İkisi de karakterime uygun. Hangisini seçeyim onu bilemiyorum net olarak birisi diğerinden daha iyi değil galiba konuda bile yari yariya kimisi subay kimisi hukuk diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 28 Mart 2020; 19:46:3 >

• Tabiki subaylık ama hukuk hevesi kalacaksa ve içinde şüphe olacaksa hukuk okuyup sutasak alımlarını deneyebilirsin ileride ne olacağı belli olamaz bu ülkede belkide askeri yargıç bile olabilirsin
    Hukuk okursan devleti yönetirsin subay olursan emir kulu olup hep yönetilirsin diyenlerin sözünüde takma,cumhuriyet tarihinde en fazla cumhurbaşkanı çıkaran okul kara harp okuludur; subay olup görev yaparken hukuk okuyan örnekleride duydum.ama üstte yazılan gibi tehlikeli olduğu ihtimalini de unutmamalısınız.Umarım hakkınızda hayırlısı olur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 28 Mart 2020; 19:51:37 >
  • Askerlik ruhtur. Zafer piyadenin süngüsünün ucundadır. Gercekten o buram buram taşsak kokusunu istiyorsan bir an bile geri durma devrem. Piyaaade Marş Marşş!
    Muharip sınıftan selamlarım olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Peter Jones P kullanıcısına yanıt
    Deniz piyadeleri kahır kahır güler bu söylediğine dostum. En iyi pilotlar ve en iyi piyadeler Dz.K.K dan çıkar.

• Hocam 4000 devresi misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Louie-Andy Anderson

Bu mesaj silindi.
    Teşekkür ederim hocam yorumun için.

• Louie-Andy Anderson kullanıcısına yanıt
    "Askerlik meslekten ote hayat tarzidir " harbiden oyle msu sozlu mulakatindan bu sozu soyleyip gecmistim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.