Şimdi Ara

Hukuk mu Subaylık mı (msü) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
8.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mamga

Tabiki subaylık ama hukuk hevesi kalacaksa ve içinde şüphe olacaksa hukuk okuyup sutasak alımlarını deneyebilirsin ileride ne olacağı belli olamaz bu ülkede belkide askeri yargıç bile olabilirsin
    Hukuk okursan devleti yönetirsin subay olursan emir kulu olup hep yönetilirsin diyenlerin sözünüde takma,cumhuriyet tarihinde en fazla cumhurbaşkanı çıkaran okul kara harp okuludur; subay olup görev yaparken hukuk okuyan örnekleride duydum.ama üstte yazılan gibi tehlikeli olduğu ihtimalini de unutmamalısınız.Umarım hakkınızda hayırlısı olur .
    Hocam bilmiom walla galiba aklimda kalır ama subayligi da istiyorum

Kalbim subayliktan aklim hukuktan yana hangisini dinleyeyim bilemiyorum

Yalnız bu konudan ve sizin yorumunuz da dahil gördüğüm kadarıyla Subaylığın prestiji en az hukuka denk yani fazlası var eksiği yok gibi yanlış mıyım? Sadece prestijini ele alırsak

İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: papini

"Askerlik meslekten ote hayat tarzidir " harbiden oyle msu sozlu mulakatindan bu sozu soyleyip gecmistim
    Ne zaman girdiniz hocam ve şu an askeri ogrenci misiniz
  • Gecen sene girdim hocam askeri ogrenci degilim yedeklerde kalmistim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD

Hocam bilmiom walla galiba aklimda kalır ama subayligi da istiyorum

Kalbim subayliktan aklim hukuktan yana hangisini dinleyeyim bilemiyorum

Yalnız bu konudan ve sizin yorumunuz da dahil gördüğüm kadarıyla Subaylığın prestiji en az hukuka denk yani fazlası var eksiği yok gibi yanlış mıyım? Sadece prestijini ele alırsak

İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Rica ederim dediğim gibi harp okulu okuduktan sonrada sadece sınavlara girerek hukuk okuyabilirsiniz hukuk okuyup da subay olabilirsiniz ama harbiyenin havası başkadır.Havasına gelince şöyle diyim subay olmanıza bile gerek yok mesela bankada bir insanla konuşurken asker olduğunuzu söylediğinizde ceketiniz iliklerler o derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 29 Mart 2020; 1:25:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD

Teşekkür ederim hocam yorumun için.

Alıntıları Göster
    Rica ederim hocam.Umarım hakkınızda hayırlısı olur subaylık olmasa bile hakim-savcılık da toplum tarafından gayet saygı gören mesleklerdir.
  • Hocam babaniniz savcı hakim buronuz hazir değilse okumayin ki artık o kadae populee olup artti ki 150bin tane hukukcu var sinavla alacaklar sen mezun olana kadar sayıyı sen düşün özel sektörde para yok asgarî ücretle çalışan avukatlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coox1907

Hocam babaniniz savcı hakim buronuz hazir değilse okumayin ki artık o kadae populee olup artti ki 150bin tane hukukcu var sinavla alacaklar sen mezun olana kadar sayıyı sen düşün özel sektörde para yok asgarî ücretle çalışan avukatlar var.
    Hocam hukuk bitirdikten sonra o kadar çok meslek yapılabilir ki bence önü kesinlikle kapalı değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Louie-Andy Anderson

Rica ederim hocam.Umarım hakkınızda hayırlısı olur subaylık olmasa bile hakim-savcılık da toplum tarafından gayet saygı gören mesleklerdir.

Alıntıları Göster
    Sağ olun tekrardan.

Aslında hakim-savcının saygı gördüğünü biliyordum benim asıl düşüncem subaylığın gördüğü saygı ve prestijiydi ama anlaşılan o da benim bilgisizliğimmiş subaylık da gayet prestijli sanırım.

Tabii her şey bu değil ama gerçekçi olursak insan istiyor işte çünkü bu etiketi ömür boyu taşıyacağız ne meslek yaparsak yapalım.

• Sana burada destan yazardım da uğraşmak istemiyorum bir askerin sesi GÜR çıkar en iyi asker kendini savunur asla giremez dedikleri suriye topraklarına girer dışarıda normal vatandaş ta değildir ASKERLİK şereftir zaten SUBAYın amacı çok para kazanmak değil ki parası için yapılmayacak bir meslek ama bunları hayatın boyunca anlayamayacağın için çok ta kafanı yormana gerek yok. Esenlikler.
  • Yazdığım bir cevaptan dolayı ortalık karışmış belli ki. Cevap verme gereksinimi duydum. Ayrıca bana karşı verilen cevapların hiçbir tutar yanı yoktur.
    Askerlik yaptım ben. Yüzbaşı da gördüm. General de gördüm. Bilen bilir, şu anda rütbelilerin hepsi subay kökenlidir. Harbiyelinin havası kışladadır. Dışarda gerçekten kimse onları takmıyor. Benden sorumlu generali dışarda görsem takmam mesela. Hukukçuya maalesef dışarda saygı göstermek zorundasın. Mutlaka bir hukukçuya görüş danışman gerekiyor. Mutlaka bir hukukçuya işin düşecektir. Bu yüzden hep iyi geçinmek zorunda kalıyorsun hukukçu ile. Açıklanan son vergi rekortmenlerinden biri Gönenç Gürkaynak’tır. Kendisi avukat ve 9. Sıradadır Türkiye’de.
    Şu anda milletvekillerinin 5’te 1’i avukatlardan oluşuyor. Araştırmak isteyen bakabilir. Kanunlar nereden çıkıyor arkadaşlar? Meclisten değil mi? Sayı üstünlüğü avukatlarda mı peki? Sizce hukukçular yöneten midir yönetilen midir? 2018 yılında çıkan cumhurbaşkanlığı kararlarının hepsinde hukukçuların görüşü alındı ve ayrıca hukukçulardan oluşan bir komisyon tarafından hepsi düzenlendi.
    Bazı arkadaşlar cumhurbaşkanlarının asker kökenli olduklarını savunmuş. Arkadaşım o asker kökenlilerin DARBE ile başa geldiklerini sen de biliyorsun ben de biliyorum. Normal bir asker CB adayı olsun yüzde 1 bile oy alamaz. Ayrıca dikkat etmelisin yazdıklarına. Çünkü genişletici yorumla darbeyi ve darbecileri övmekten hüküm de giyebilirsin.
    Subay mülakatını geçen bir insan hakim savcı mülakatını da geçer. Yıllık 2000 alım oluyor genelde ama doğrusunu söylemek gerekirse bu sayı düşecektir. Ama işini iyi yapan avukatların aşırı sivrildiğini görüyoruz. Diğer taraftan hakim savcı çok olmak istiyorsan kazanırsın. Çünkü dünya kuralı budur.
    Hukuk özgürlüktür. Maalesef subaylık doğal olarak hep yönetilmedir. Hakim savcısın ya da kaymakamsın. Çek istifanı git avukatlık yap danışmanlık yap. Kara subayı olup da istifa edersen ya da meslekten atılırsan nerede çalışabilirsin?
    Hukuk okumak bir altın bileziktir. Subaylık öyle değil. Zaten yapılan araştırmalarda topyekün savaş dönemi bittiği için asker sayısı azaltılıp teknolojik silahlar artırılacaktır. Siha ve dron meselesi gibi. Subaylığın pek geleceği yok gibime geliyor.
    Her işetmeci ceo olamaz ama her ceo işletmecidir. Her hukukçu iyi avukat olamaz ama en iyi avukatlar ve hukuk danışmanları, hukukçudur.
    İyi bir hukukçu olmak istiyorsan iyi bir üniversitede de okumalısın. İmkanı daha fazladır. Ayrıca hukukçu olmak her gün resmi gazeteye bakmak demektir. İyi bir hukukçu çok kitap okur. İyi bir hukukçu mevzuat takibi yapar.
    Sen bence iyi bir hukukçu olmanın istediği özelliklere sahip misin değil misin diye bir araştır. Okumak istemiyorsan ve sabit kalmak istiyorum diyorsan memur olursun ya da subay olursun. Ama hayatımda aksiyon olsun istiyorsan hukuk okumalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reutersakonusanyetkili -- 29 Mart 2020; 15:57:0 >

• 5/1 den sonrasını okumadım :)
  • afterallthistime always A kullanıcısına yanıt
    Çok yazmaktan yanlış olmuş :) düzeltiyorum
  • üniforma ruha giyilir. üzerinden çıkarsan bile sıradan bir vatandaş değilsindir. buna meslek seçimi olarak bakıyorsan hukuk seçmeni öneririm çünkü askerlik meslekten öte bir yaşam biçimidir.

Ayrıca pişman olup ayrılmak istersen de 100 bin tl civarı (bizde bu civarda belki harp okullarında daha azdır.)
    tazminat ödemesi var. iyi düşün.

kısaca söylemek gerekirse gerçekten subay olmak istiyorsan tabii ki subaylık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khann10 -- 29 Mart 2020; 19:26:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khann10

üniforma ruha giyilir. üzerinden çıkarsan bile sıradan bir vatandaş değilsindir. buna meslek seçimi olarak bakıyorsan hukuk seçmeni öneririm çünkü askerlik meslekten öte bir yaşam biçimidir.

Ayrıca pişman olup ayrılmak istersen de 100 bin tl civarı (bizde bu civarda belki harp okullarında daha azdır.)
    tazminat ödemesi var. iyi düşün.

kısaca söylemek gerekirse gerçekten subay olmak istiyorsan tabii ki subaylık.
    Siz astsubay myo ogrencisi misiniz hocam
  • gülhane tıp fakültesi milli savunma bakanlığı adına.
  • Bu arkadaşa katılıyorum .bunu dinleyerek karar ver .
  • Askerliğin A sından anlamayan, hayatı boyunca hiç araştırmamış adamlar gelmiş burada askerlik hakkında tavsiye veriyor.

Bir kere sorusu saçma, askerliği canıgönülden isteyen adam böyle derin bir kararı DHye soracak kadar kararsızlık içinde bulunmaz. Ayriyeten MSÜ kazanmak öyle basit bir şey de değil yani burada isteyip yapanları yüzdeye vurursak 1 den yukarı olmaz. Genelde iş garantisi ve maaşı için arada akıllar kayıyor zaten. Msü sınavını hadi gectiniz diyelim zira kolay bir sınav zaten ama bunun sporu, sözlüsü, sağlığı var. Hele sağlığa ankarada girecekseniz işiniz zor, çok detaylı bakıyorlar kusursuz olması lazım. Birde sıralama listesi mevcut hepsini geçseniz de sporunuz düşükse arkada kalabiliyorsunuz. Şu andan itibaren de hedef değiştirilip MSÜ gideyim demek te hiç doğru değil zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yksoldier

Askerliğin A sından anlamayan, hayatı boyunca hiç araştırmamış adamlar gelmiş burada askerlik hakkında tavsiye veriyor.

Bir kere sorusu saçma, askerliği canıgönülden isteyen adam böyle derin bir kararı DHye soracak kadar kararsızlık içinde bulunmaz. Ayriyeten MSÜ kazanmak öyle basit bir şey de değil yani burada isteyip yapanları yüzdeye vurursak 1 den yukarı olmaz. Genelde iş garantisi ve maaşı için arada akıllar kayıyor zaten. Msü sınavını hadi gectiniz diyelim zira kolay bir sınav zaten ama bunun sporu, sözlüsü, sağlığı var. Hele sağlığa ankarada girecekseniz işiniz zor, çok detaylı bakıyorlar kusursuz olması lazım. Birde sıralama listesi mevcut hepsini geçseniz de sporunuz düşükse arkada kalabiliyorsunuz. Şu andan itibaren de hedef değiştirilip MSÜ gideyim demek te hiç doğru değil zaten.
    Kendime göre en iyi kararı vermeye çalışıyorum. İkisinde de aklım kalıyor işte net karar veremiyorum. Dediğin gibi derin bir konu hele subaylığa girdim mi geri dönüşü yok. Pişman olmak istemiyorum.

Msü kazanbilecek yeterliliğim var ki bu soruyu soruyorum. 2018 yılında girdim o dediğiniz bütün aşamalardan geçtim, yedek listede kaldım. Yani o abarta abarta anlattığınız aşamaların hepsinden geçtiğime göre neyin ne olduğunu biliyorum tahmin edersiniz ki. Öyle bir abartmışsınız ki sanki süpermen olmak gerekiyor geçmek için.

Aklımın kayması da iş garantisinden değil daha çok hangisinde daha rahat ederim, hangisinin sosyal statüsü daha yüksek olur hangisini okumam benim için daha iyi olur bunun gibi kaygılarım var. Burada bunları benden daha iyi bilenler olabilir, ailesinde yakınlarında asker veya hukukçu olanlar bana fikir verebilir bizzat yasadiklari-gorduklerini anlatabilir, olaya benim bakamadigim yerlerden bakip tavsiye verebilirler. Hiçbiri olmasa bile fikir alışverişinde bulunmuş oluruz.

İstediğinizi yazmakta özgürsünüz ama yazdığınızın bu haliyle hiçbir doluluğu yok. Madem çok iyi biliyorsunuz siz aydınlatın bizi siz tavsiye verin.

• Beyler baba mesleğim olur, bir asker kadar bilgim-fikrim var bu konuda. Size duyduklarımla değil bizzat içinde büyümüş biri olarak gördüklerimle cevap vereyim.

Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.