Şimdi Ara

Hukuk mu Subaylık mı (msü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
2
Favori
8.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bütün artı eksilerini koyarsak hangisini seçerdiniz

Karar veremiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hukuk okursan devlet falan yönetmezsin, slogan atma bence burada. Şunlar çalışır bunlar yönetir falan gibi şeyler yalan. Hükumete yakınsan mühendislik gibi gibi devlet işleriyle alakasız bir uzmanlığın olsa da devleti yönetirsin. Hükümete yakın değilsen dünyanın en büyük devlet adamı da olsan devleti yönetemezsin. Bu kadar basittir denklem. Her işletmeci ceo olacak demek gibi bir şey bu.

Konuyu açan arkadaşa da cevabım şu: eğer asker olmayı romantik bir hevesle istemediğinden eminsen subaylık düşün. Askerlik deyim yerindeyse gerekirse ölmeye ve öldürmeye hazır olmak için maaş aldığın, her insanın giremeyeceği bir ruh halini barındıran sert bir meslek. Bu sebeple liseden alıp subay yetiştiriyorlardı, o ruh halini, o nosyonu veriyorlardı genç subay adaylarına. Şu an 18 yaş çok geç bir yaş subaylığa girişe aday olmak için. Askerliğe uygun değilsen hayat sana zehir olur. Emir almaya uygun değilsen yine zehir olur, iyi düşün. Hukuka gelince de, hukuk bildiğin hukuk işte. Hakimlik, savcılık, müfettişlik gibi kamu görevleri mevcut hükumetin ve mhp'nin dominasyonu altında. Hakim savcı kontenjanlarını paylaşıyorlardır herhalde şu an aralarında. Elbette girmek imkansız değil, ama zor olduğu gerçek. Özel avukatlıksa standart özel sektör işi. Az maaşla başlarsın, yükselmek elindedir. Çok para da kazanırsın, yerinde de sayarsın. Hepsi mümkün.
    Hukuk okursan devleti yönetirsin subay olursan emir kulu olup hep yönetilirsin. Subay adam dışarda kendisini savunamaz. Hukukçu kendini her yerde savunur. Hukukçunun giremediği yer yoktur. Subay ise dışarda normal vatandaştır. Hukukçular kaymakam müfettiş savcı hakim olabilir. Subay ise hep kamuflajlı emir al emir ver modundadır. Hukuk ve subaylık karşılaştırılamaz. Hukukçu adam isterse avukatlık yoluyla çok para kazanır. Subaylık ise asla çok para kazanamayacaktır.
  • Ben Subaylık derim + - olarak bir tablo yapamam ama Hukuk okumanın - leri Avukatlık sınavı geldi ve o eskisi kadar prestijli değil kesinlikle . (Babam avukat o da aynı fikirde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çıtır Para -- 27 Mart 2020; 23:53:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çıtır Para

Ben Subaylık derim + - olarak bir tablo yapamam ama Hukuk okumanın - leri Avukatlık sınavı geldi ve o eskisi kadar prestijli değil kesinlikle . (Babam avukat o da aynı fikirde)
    Sağ ol hocam yorumun için

• Subaylık tabiki onurlu meslek, şerefli hizmet!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuscubasi

Subaylık tabiki onurlu meslek, şerefli hizmet!
    Nick mesaj uyumu

Şerefi onuru tartışılmaz zaten

Yorumunuz icin teşekkürler

Tek sorunum yaş 20 olacak girersem devre kaybettik baya aslında gecen sene puanım tutuyodu yaa 2018de tutturamadim astsubaylik kazandim gitmedim 2019 tutturdum aklim baska yerlere kaydi

Şimdi de yaş düşündürüyor

• Bana sorarsan tercihim subaylıktan yana olurdu. Bayadır subaylık istiyorum her ne kadar bazı sebeplerden dolayı harbiyeye giremeyecek olsam da üniversiteden sonra subaylığı deneyeceğim.
    Bu arada subaylığa karar verirsen etrafında seni vazgeçirmeye çalışanları vs. pek takmamanı öneririm. İçinde küçük olsa bile askerlik isteği varsa yapabilirsin.
    Kimleri gördük biz, harbiye kimliğiyle kız tavlamaya çalışan, taksiye bedava binmeye çalışan... Bunlar yaptıysa sen de yaparsın aklında o yönden bir soru işareti olmasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuk okuyup ; askeri savcı , hakim olabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşletme mi? İktisat mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hukuk okursan devleti yönetirsin subay olursan emir kulu olup hep yönetilirsin. Subay adam dışarda kendisini savunamaz. Hukukçu kendini her yerde savunur. Hukukçunun giremediği yer yoktur. Subay ise dışarda normal vatandaştır. Hukukçular kaymakam müfettiş savcı hakim olabilir. Subay ise hep kamuflajlı emir al emir ver modundadır. Hukuk ve subaylık karşılaştırılamaz. Hukukçu adam isterse avukatlık yoluyla çok para kazanır. Subaylık ise asla çok para kazanamayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reutersakonusanyetkili

Hukuk okursan devleti yönetirsin subay olursan emir kulu olup hep yönetilirsin. Subay adam dışarda kendisini savunamaz. Hukukçu kendini her yerde savunur. Hukukçunun giremediği yer yoktur. Subay ise dışarda normal vatandaştır. Hukukçular kaymakam müfettiş savcı hakim olabilir. Subay ise hep kamuflajlı emir al emir ver modundadır. Hukuk ve subaylık karşılaştırılamaz. Hukukçu adam isterse avukatlık yoluyla çok para kazanır. Subaylık ise asla çok para kazanamayacaktır.
    Çok doğru bir yorum. Arkadaşım kho 2. sınıfta aynı fikirde. Ben de Jsga intibakta bıraktım. Oysa isteyerek gitmiştim.

• Hocam bu biraz sana bağlı. Diğer meslekler karşılaştırılabilir ama subaylık düşünüyorsan gerçekten istemen lazım. Çünkü uzun bir hizmet süresi var ve bu süre dolmadan istifa da edemiyorsun. Sana tavsiyem bu konuları bir harbiyeliyle veya subayla konuşman. Onların bakış açısı, vereceği bilgiler karar vermeni kolaylaştıracaktır.
  • Hocam hukukun sonu bayağı meşakkatli.. ben olsam direkt subaylığı seçerdim hazır meslek

• quote:

Orijinalden alıntı: steepstone

Hocam bu biraz sana bağlı. Diğer meslekler karşılaştırılabilir ama subaylık düşünüyorsan gerçekten istemen lazım. Çünkü uzun bir hizmet süresi var ve bu süre dolmadan istifa da edemiyorsun. Sana tavsiyem bu konuları bir harbiyeliyle veya subayla konuşman. Onların bakış açısı, vereceği bilgiler karar vermeni kolaylaştıracaktır.
    Hocam istiyorum aslında ya tanıdık subay ve astsubaylarla da konuştuğumda bana olumsuz konuşan olmadı mesela emekliliğine yakın bi astsubayla konuştum doğuda görev yapıyor kendisi bana şüphen olmasın kesinlikle istiyorsan ol pişman olmazsın dedi

ama hukuk kafamı karıştırıyor işte net karar veremiyorum sanki subay olsam hukukta gözüm kalacak hukukçu olsam subaylıkta

bir de yaşımın 20 olması beni düşündürüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 28 Mart 2020; 14:51:27 >

• Hocam hakim savcı değil de avukatlık istiyorsan biraz çevre yapman gerekiyor doğal olarak. Dışadönük biriyim ağzım laf yapar bu konuda kendimi geliştiririm diyorsan hukuk, hazır meslek diyorsan subaylık. Ha subay olacağın da kesin değil buna da kendini hazırlaman gerek.
  • eğer msü gidersen lisans da alırsın mesela bilgisayar mühendisliği lisansı + subaylık subay çalışma süresi ne kadar bilmiyorum ama bırakınca tazminat alıp yazılımla ilgilenebilirsin ama hukuk daha farklı ben hukuk okumazdım şahsen can sıkıcı bölüm tercih meselesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: steepstone

Hocam hakim savcı değil de avukatlık istiyorsan biraz çevre yapman gerekiyor doğal olarak. Dışadönük biriyim ağzım laf yapar bu konuda kendimi geliştiririm diyorsan hukuk, hazır meslek diyorsan subaylık. Ha subay olacağın da kesin değil buna da kendini hazırlaman gerek.
    Hocam çevre yaparım zaten aile ve arkadaşların desteğiyle de o çevre işi sorun olmaz. Hakkımı savunurum ağzım laf yapar asosyal veya içe kapanık değilim çok yırtık olmasam da

Dediğiniz doğru subay olacağım da kesin değil ama eleme aşamalarını biliyorum 2018'de girdim hepsinden geçtim tabii bir kere daha geçebileceğimin garantisi yok (astsubaylıktan geçtim ama aşamalar her şey subaylıklla aynı sadece puan farkı var)

Galiba ben düşünmekle bu işin içinden çıkamayacağım en iyisi kazandıktan sonra düşünmek mesela subaylığı kazanırım o zaman bidaha düşünürüm

Ama böyle de yolumu tam çizemiyorum işte

Aslında konuda da yazılmış en iyisi hukuk bitirip hukukçu sınıfı subay olmak galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: afterallthistime always

eğer msü gidersen lisans da alırsın mesela bilgisayar mühendisliği lisansı + subaylık subay çalışma süresi ne kadar bilmiyorum ama bırakınca tazminat alıp yazılımla ilgilenebilirsin ama hukuk daha farklı ben hukuk okumazdım şahsen can sıkıcı bölüm tercih meselesi
    evet hocam çift diploma alınıyor da

15 yıl zorunlu hizmet var tazminat miktarını bilmiyorum ama kolay ödenecek bir miktar değildir ki firar edenler filan oluyor

hadi diyelim tazminatı ödedik çıktık o da olumlu bir intiba bırakmaz zaten kendime de yakıştıramam

mühendislik ve sayısalla filan zerre bilgim yok becerim de yok benim ilgi alanım sosyal bilimler siyaset ve hukuk gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Misugi Jun

Bana sorarsan tercihim subaylıktan yana olurdu. Bayadır subaylık istiyorum her ne kadar bazı sebeplerden dolayı harbiyeye giremeyecek olsam da üniversiteden sonra subaylığı deneyeceğim.
    Bu arada subaylığa karar verirsen etrafında seni vazgeçirmeye çalışanları vs. pek takmamanı öneririm. İçinde küçük olsa bile askerlik isteği varsa yapabilirsin.
    Kimleri gördük biz, harbiye kimliğiyle kız tavlamaya çalışan, taksiye bedava binmeye çalışan... Bunlar yaptıysa sen de yaparsın aklında o yönden bir soru işareti olmasın.
    Hocam aslında içimde istek var ve her yönüyle mesleği hakkıyla yapabileceğimden taşıyabileceğimden kesinlikle eminim. O vazgeçirmeye çalışanlar benim karşıma çok çıkmadı aksine konuştuğum kişiler yakın çevrem filan hepsi bana yakıştırdı. Subay ve astsubay tanıdıklar da sizin dediğiniz gibi konuştular genelde içinde istek varsa ol pişman olmazsın diyorlar hayatını bu meslekle geçirmiş insanlar.

Dediğiniz tipleri de biliyorum subaylık duydu mu sürekli çok zor yapamazsın edemezsin diyenelr de oluyor. Ciddiye almıyorum fazla çünkü dolu konuşmuyorlar.

Kalbim subaylıktan yana mantığım hukuktan yana ne yapacağım bilmiyorum. Ayrıca yaşım 20 olacak bunu da hesaba katarsak sizce normal üni bitirip bitirdikten sonra dış kaynak mı deneyeyim yoksa bu sene msü mü deneyeyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 28 Mart 2020; 15:19:4 >

• Senin yerinde olsam msü denerdim hocam, olursa giderdim eğer olmazsa da hukuk yazıp okul biterken tekrardan hukuk mu subaylık mı diye düşünürdüm.
    Yaşa da pek takılmana gerek yok zaten çoğu kişi 2,3. denemesinde giriyor

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.