Şimdi Ara

Hukuk okumayı düşünenler sorularını iletebilir. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
10
Favori
4.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lars Mikael Akerfeldt kullanıcısına yanıt
    İstanbul Hukuk'ta okuyan arkadaşlarla hep takılırdık birbirimize, bizim okul daha iyidir diye ama neticede iki okul da iyidir. İstanbul Hukuk geçmişi daha köklü bir okuldur kabul etmek gerekir.

Herhangi bir hukuk fakültesinin ikinci öğretimiyle birinci öğretimi arasında hiç bir fark yoktur. Puanı ikinci öğretime yeten arkadaşlar istedikleri okulu gönül rahatlığıyla yazsınlar.

Savcılıkta iki sene önce başlangıç maaşları 7bin gibi bir miktardı.
  • Ben istanbul öneririm çünkü yukarıda söylediğim gibi sizin kendinizi diğer alanlarda geliştirmeniz, değişik insanlar tanımanız okuduğunuz okul kadar önemli ve bu İstanbul'da daha kolay.
  • Hocam okuldan beraber mezun olduğunuz arkadaşlarınız durumları nasıl hemen hemen hepsi kendi bürolarını mı açtı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Kendi bürosunu açanlar daha az, genelde şirketlerde, bankalarda çalışıyorlar. Hukuk harici işler yapan arkadaşlarım da var. Kendi işlerini kurdular. Mesleği sevmeyip bırakan da var, çok seven de var.
  • sıralamam 2538 büyük ihtimalle Ankara Hukuk olur gibi. Ankara hukuk, hukuk çevresinde de popüler bir bölüm mü? yani mezunlarının bir +sı var mı?
  • sa88racada8ra S kullanıcısına yanıt
    Hocam galiba kendi büronu açmak tecrübe ve en çok ta cesaret işi kendimize güvenip kendi büromuzu açarsak aç kalmayız herhalde yani başkasının yanında 4k alacağını Kendi yerinde 2,5 kazan daha iyi değilmi

• ceyhunumut8 kullanıcısına yanıt
    Ankara Hukuk ülkenin en köklü ve saygın fakültelerinden biridir. Elbette pek çok okula göre önde başlarsınız iş hayatına.
  • sa88racada8ra S kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Bunun kararını vermek için çok erken daha zaten, çok düşünme bunu. En önemli mesele hukuk okumak istiyor musun? 5-6 yıl sonraki halini düşündüğünde, avukat, hakim savcı olmak düşüncesi hoşuna gidiyor mu yoksa başka bir meslekte daha mı mutlu olursun?

Bunu tahmin etmek çok güç ama maalesef şimdi bir meslek seçeceksiniz ve bunu en azından elinizden geldiğince doğru seçmeniz gerek.
  • Öncelikle merhaba. Puanım beklediğim gibi olmamakla beraber tobb bilkent gibi okullara ücretli veya bir miktar bursla gidebiliyorum bazı devlet üniversiteleri de tutuyor. Şimdi bunu düşünmek için erken mi bilmiyorum ama ben avukatlık yapmak istiyorum hakimlik savcılık düşünmüyorum. Ve bana tabii ki yabancı dil lazım. Bunun için bilkent ve tobb benim için en iyi karar olacak gibi. Forumlarda internette Bilkent hep çok övülüyor hukuk alanında sizce de öyle mi yoksa iş ne olursa olsun kişinin kendisinde mi bitiyor?

• Hocam merhaba. Ben geçen yıl ham sıralamada 25 bindeydim ama yerleştirmede 37 bine gerileyince devlet hukuk fakültesine yerleşemedim. Hazırlık okuduktan sonra bu yıl 37bin sıralama ile Kıbrısa geçiş yaptım. İlerde savcılık-hakimlik gibi hedeflerim var. Sizce Türkiyede devlette okuyan veya özelde okuyanlara oranla şansım nedir? Hakim-savcılık dışında diğer çalışma alanları içinde geçerli bu. Orta seviyede ingilizce biliyorum üniverste sırasında geliştirmek içinde çabalayacağım bunu ve en önemlisi bu mesleği yapmak hayatım boyunca en çok istediğim şeylerden biri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocky*

Hocam merhaba. Ben geçen yıl ham sıralamada 25 bindeydim ama yerleştirmede 37 bine gerileyince devlet hukuk fakültesine yerleşemedim. Hazırlık okuduktan sonra bu yıl 37bin sıralama ile Kıbrısa geçiş yaptım. İlerde savcılık-hakimlik gibi hedeflerim var. Sizce Türkiyede devlette okuyan veya özelde okuyanlara oranla şansım nedir? Hakim-savcılık dışında diğer çalışma alanları içinde geçerli bu. Orta seviyede ingilizce biliyorum üniverste sırasında geliştirmek içinde çabalayacağım bunu ve en önemlisi bu mesleği yapmak hayatım boyunca en çok istediğim şeylerden biri.
    37k ile neden kibrisa gectim ozellerden bircoguna yeter bu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • justtitia kullanıcısına yanıt
    T.O.B.B. ve Bilkent arasında kalsaydım Bilkent derdim.
  • Rocky* kullanıcısına yanıt
    Hakimlik ve savcılık için okul bitince Adalet Bakanlığı'nın açtığı sınava girmen gerekli. Çoğu kişi bunun için de okul bitince ayrıca kursa gidiyor. Hangi okulda olursan ol iyi çalıştıktan sonra yaparsın. İyi bir devlet veya özel okul elbette eğitimi daha zorlu olduğundan seni daha çok çalışmaya teşvik eder dolayısıyla hakimlik ve savcılık sınavlarında daha iyi bir derece yapma şansın artar ancak her şey senin elinde yine. Aynı lise gibi düşün pek bir farkı yok. İyi liseler neden daha iyi derece çıkarırlar? çünkü öğrencileri olabildiğince çalışmaya zorlarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D09D347C5

37k ile neden kibrisa gectim ozellerden bircoguna yeter bu

Alıntıları Göster
    Maddiyat hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: sa88racada8ra

Hakimlik ve savcılık için okul bitince Adalet Bakanlığı'nın açtığı sınava girmen gerekli. Çoğu kişi bunun için de okul bitince ayrıca kursa gidiyor. Hangi okulda olursan ol iyi çalıştıktan sonra yaparsın. İyi bir devlet veya özel okul elbette eğitimi daha zorlu olduğundan seni daha çok çalışmaya teşvik eder dolayısıyla hakimlik ve savcılık sınavlarında daha iyi bir derece yapma şansın artar ancak her şey senin elinde yine. Aynı lise gibi düşün pek bir farkı yok. İyi liseler neden daha iyi derece çıkarırlar? çünkü öğrencileri olabildiğince çalışmaya zorlarlar.
    Anladım hocam teşekkür ederim.

• Büro açma maliyeti nedir? Çok zorluyor mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sa88racada8ra

Staj bir sene sürer, altı ay mahkeme stajı, altı ay avukat yanında staj olarak. Bu arada Baronun düzenlediği yaklaşık 1 ay süren eğitimine devam edersin. Bunlar bitince,barodan bir heyete, seçeceğin konu üzerine 30-40 sayfalık sunum yaparsın.

Yurt dışında yüksek lisans yapılabilir ancak bildiğim kadarıyla gittiğin ülkenin hukuk fakültesinden o ülkenin hukuk diploması denkliğini almak için ayrıca dersler tamamlaman gerekli.

Para kazanma kısmı her meslekte olduğu gibi senin azmine, hukuk bilgine ve şansına bakar.
    Bu sunum işini ilk defa duydum. Nasıl bir şey,yapmak zorunlu mu?

• huzuryum kullanıcısına yanıt
    Yaşadığın şehre göre değişir. Tutacağın yere göre değişir. Bir ev kirası ve bu evin giderleri gibi düşün. üstüne stopaj, mali müşavir ücreti vergiler gibi kalemler ekle :)
  • Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    Yapmak zorunlu ama pek zor sayılmaz, bu sunumu yapamayıp avukat olamadım gibi bir durum yok. İlkinde yapamazsan bir ay sonra tekrar olmazsa tekrar, kabul edilene kadar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.