Şimdi Ara

Hukuk okumayı düşünenler sorularını iletebilir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
10
Favori
4.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle hepinize geçmiş olsun, umarım severek okuyacağınız ve sonrasında başarılı olacağınız bir bölüme yerleşirsiniz.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuş, yaklaşık 10 yıldır serbest avukatlık yapan bir abinizim.

Bu sene ilgimi çeken bir alanda okumak için tekrar sınava girdim. Sınav sistemiyle alakalı pek bir bilgim olmadığından burayı da takip etmeye başladım.

Sonuçlar açıklandıktan sonra da görüyorum ki (doğal olarak) çoğunuzun kafası karışık seçeceğiniz bölümle alakalı.

Hukuk okumayı düşünen arkadaşlar meslekle ilgili sorularını sorabilirler, elimden geldiğince yanıt vermeye çalışırım.

• Hukuk okuyacağım mezun olduktan sonra staj nasıl oluyor
    hukuktan yurt dışına nasıl çıkarım
    bir yerde okumuştum 0 dan başlarsanız 30 yaşında evlenirsiniz 33 yaşında araba alırsınız diyordu ne kadar doğru
    çevrem yok kendimi nasıl insanlara duyurucam
    barodayken gelirim ne kadar olur
    teşekkürler:)
  • madembadem M kullanıcısına yanıt
    Staj bir sene sürer, altı ay mahkeme stajı, altı ay avukat yanında staj olarak. Bu arada Baronun düzenlediği yaklaşık 1 ay süren eğitimine devam edersin. Bunlar bitince,barodan bir heyete, seçeceğin konu üzerine 30-40 sayfalık sunum yaparsın.

Yurt dışında yüksek lisans yapılabilir ancak bildiğim kadarıyla gittiğin ülkenin hukuk fakültesinden o ülkenin hukuk diploması denkliğini almak için ayrıca dersler tamamlaman gerekli.

Para kazanma kısmı her meslekte olduğu gibi senin azmine, hukuk bilgine ve şansına bakar.
  • 1-Yeni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agahefendi10 -- 18 Ocak 2020; 0:16:42 >
  • hocam sorum gayet net. bu işi severek yapacam ama maddiyat da çok önemli. mezun olduktan sonra ilk 5 yılın ve su anki maaş ortalamanizi yazabilir misiniz çok özel olmazsa. marmara hukuk düsünüyorum bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi merhaba,
    benim birkaç sorum olcak.
    Öncelikle hukuk okuduğumuz üniversitenin prof sayısı sizce önemli mi?
    ikinci sorum ise çok iyi yabancı dil bilmek bir avukat için yararlı olur mu?
    En son sorum ise erasmus yapmak yararlı olur mu?
  • agahefendi10 A kullanıcısına yanıt
    1- Maalesef durum böyle. Son 10-15 yılda hukuk fakültesi sayısı arttığından mezun sayısı çok fazla dolayısıyla iş imkanları azalıyor gibi görünüyor.
    2-İstanbul için sadece bununla geçinmek kesinlikle mümkün değil.
    3-Ben serbest çalışıyorum kazanç çok değişken oluyor ve arkadaşlarımın maaşını da sormam. Tahminen söylüyorum, benim yaşımdaki arkadaşların maaşları 4bin-8bin aralığındadır. yukarısı veya aşağısını alanlar elbette var, ben tahmini bir ortalama söylemeye çalıştım.
    4-Bunun cevabı, senin ne olmak istediğinle alakalı.
  • glisalih kullanıcısına yanıt
    Maddiyat elbette önemli olmalı. Buna sadece benim kazancım açısından cevap verirsem doğru olmaz, çevremdeki insanları da düşünerek cevap verirsem; ortalamanın üstünde bir yaşam standartı olduğunu söyleyebilirim. Elbette maddi sıkıntılar her zaman olabiliyor ve olacak. Kimse halinden memnun olmaz, hayatın gerçeği bu :)
  • barbosaa33 B kullanıcısına yanıt
    Eğitim kalitesi açısından hen nitelik hem nicelik önemli, okulun prof sayısı azdır ama değerli hocalardır, bu sana daha çok şey katabilir.

Hukuk İngilizcem pek iyi sayılmasa da iyi düzeyde ingilizce biliyorum, benim iş hayatımda dil kullanacağım pek durumla karşılaşmadım doğrusu ancak mezun olduktan sonra bir şirkette işe girmeyi düşünürsen pek çok şirket İngilizce bilmeni ister veya ingilizce biliyor olman seni başkalarının önüne geçirir.

Yabancı ülkede bir süre yaşamanın önemli ve gerekli olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • 1- İngilizce meslek hayatı için çok önem taşıyor mu?
    2- pek iyi gözle bakılmayan okullar var mı? mezun olduğumuz okul ilk işe girişimizde ve sonraki meslek hayatımızda çok büyük bir yer tutacak mı?
    3- iyi devletlerden ya da özellerden değil de, pek iyi olmayan bir özelden burssuz okuyarak mezun olursam (meslektaşlarım arasında-işe alınırken vs her konuda) önyargıyla karşılaşır mıyım?
    4- mesela okan hukuk avukatların ve işverenlerin gözünde nasıl bir yerde?
    5- okuldan mezun olurken not ortalamamız çok önemli mi?
    6- cumartesi günleri çalışmak çok yaygın mı? ağır bir çalışma temposu var mı,günde ortalama 8 saati aşıyor musunuz

hocam çok soru sordum kusura bakmayın... yardımınız için çook teşekkür ederim:) daha sorularımdan bile tembel bir izlenim vermyorumdur umarım :)
  • A La Luna kullanıcısına yanıt
    1- İngilizce ile ilgili yukarıda cevap verdim ama ekleme yapayım: Mutlaka 2. bir dil, özellikle ingilizce bilmenizi öneririm arkadaşlar, yalnızca işle ilgili değil sebebi. Herhangi bir konuda Türkçe kaynaktan çok daha fazla yabancı kaynak bulabilirsiniz, bu da araştırma yaptığınız konuyla ilgili çok daha fazla bilgi edinmenizi sağlar.
    2,3,4- Ben mezun olduğumda iş ararken devlet okulundan mezun olmak kesinlikle büyük avantajdı. Devlet okulunun daha iyi eğitim verdiğine dair bir intiba vardı işverenlerde. Şimdi bu durumun azaldığını gözlemliyorum, iyi bürolarda çalışan özel okul mezunları çok var ve işlerini de iyi yapıyorlar. İyi bir devlet okulundan mezun olmak belki size avantaj sağlayabilir başta, ancak avukatlıkta önemli olan kendinizi geliştirmeye devam edebilmektir. Ben şu anda birini işe alacak olsam, kağıt üzerinde Marmara mezunu, Okan mezunundan iyi görünebilir ama geldiklerinde hangisinin daha bilgili, öğrenmeye açık olduğuna bakarım.
    5- Not ortalaması, yüksek lisans yapacaksan önemli.
    6-Cumartesi çalışmak çok yaygın olmasa da çalışan bürolar var. Ben de ilk başladığımda 2 haftada bir cumartesi çalışılan bir ofiste çalışmıştım. Özellikle büyük kurumlarda çalışan arkadaşlarımın haftanın birkaç günü mesaiye kaldıklarını biliyorum.

• Merhaba bende bu sene hukuk fakültesine başlayacağım. Derslere nasıl çalışmalıyım yardımcı olur musun

• netmaster1903 N kullanıcısına yanıt
    Özel bir çalışma metodu yok. Kitabı alıp okuyorsun, anlamıyorsun, anlayana kadar tekrar okuyorsun, her üniversitenin ders notu satan fotokopicisi vardır. Ders notlarını da iyice okuyorsun. Ben birinci sınıftan itibaren boş zamanınızda gidip bir avukatın yanında durmanızı kesinlikle tavsiye ederim ama bu bize de söylendi yapmadık, siz de yapmayacaksınız muhtemelen :)
  • sa88racada8ra S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler derste ses kaydı alsam sizce faydası olur mu

• Mezun olur olmaz büro açıp avukatlık yapmak çok mu büyük hayal? Güzel paralar kazanılabilir mi bu şekilde?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Size bir marmaralı olarak sormak istiyorum

Okul sonrası staj yaptığımız ilin bir önemi var mı, Istanbulda staj yapmak bize bir avantaj sağlar mı avukatlık hayatımızda?

Hakim-Savcılık için Avukat olmak zorunlu mu ?

Hukuk mezunu birisinin Kaymakam ya da Müfettiş olma ve bu mesleklerde başarılı olma ihtimali nedir ?

• netmaster1903 N kullanıcısına yanıt
    Ona izin verdiklerini sanmam ama kesin çaktırmadan yapıyordur öğrenciler.
  • huzuryum kullanıcısına yanıt
    Ben öyle yaptım, çok büyük paralar kazandım mı? Hayır. Kazanalar var mı? Evet.

Bu senin bilgine, çevrenin genişliğine ve şansına bakar.
  • lesfleursdumal kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir avantaj sağlayabilir: İstanbul çok yoğun bir il. Daha zorlu olur çalışma ortamı, mahkeme kalemleriyle, icra dosyalarıyla cebelleşme, farklı bir çok dosya türü görmek,sizi iş hayatına daha pişmiş olarak hazırlar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.