Şimdi Ara

Hukuk okumayı düşünenler sorularını iletebilir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
10
Favori
4.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İdari hakimlik denilen bir alan var. Örneğin vergi hakimi olmak için hukuk okumuş olmanız zorunlu değil. İdari hakimlik haricindeki hakimlik ve savcılık için hukuk bitirmek şart.

Kaymakam ve valilerin çoğu hukuk mezunudur.

Müfettişlik çok geniş bir iş tanımı. Hukuk okuyunca pek çok müfettişlik sınavına girebilirsiniz (mesela banka müfettişliği) ama bazı müfettişlikler sadece kendi alanından alır diye biliyorum.
  • Savcı olmayı hedefliyorum sizce Türk-alman hukuk mu medeniyet hukuk mu?
  • Hocam ben fiziksel engelliyim de, yani tekerlikli sandalye kullanıyorum. Sizce hukuk okuduktan sonra meslek hayatımda çok sıkıntı yaşar mıyım?
  • Marmara Hukuk son sınıf öğrencisi olarak birkaç sorum olacak ;

1) marmara diploması, işe girerken veya bir hukuk bürosuna staj başvurusu yaparken ne kadar etkili oluyor?

2) okulda bir şey öğretmiyorlar, her seyi meslek hayatınızda öğrenirsiniz lafı ne kadar doğru

3) marmara veya istanbul mezunlarıyla kıbrıs veya özel üniversite mezunları avukatlar arasında bir fark var mı ?mesela bu tip üniversitelerde okuyanların sınav sorularına bakıyorum doğru yanlış veya test usulü olurken bizim sayfalar dolusu karar incelemesi veya olay çözümü yapmanız gerekiyor ama mezun olurken aynı statüdeyiz sonuçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeditepe mi ankara hukuk mu? (%100 burslu)

• BALASAGUN29 kullanıcısına yanıt
    İki üniversite hakkında da hiç bir bilgim yok.
  • hayalleriyikilan H kullanıcısına yanıt
    Şu anda yaşadığın sıkıntılardan daha fazlasını yaşamazsın emin ol. Görme engelli meslektaşlarımız bu işi yapabildiğine göre senin yapman için bir engel yok.
  • Bismarckk kullanıcısına yanıt
    1- Yukarıda bir arkadaşa cevap verdim bu konuda, cevap yeterli gelmezse daha ayrıntılı sorabilirsin.

2- Ben her işin mesleği yaparken öğrenildiğini düşünüyorum. Avukatlık da böyle. "Bir şey öğretmiyorlar" yanlış olsa da uygulamaya yönelik öğretimin pek olmadığını söyleyebiliriz.

3- Şöyle örnek vereyim: İkiniz de bir arabayla yola çıkıyorsunuz. Sana deposu ful, tüm bakımları yapılmış bir araba vermişler. Başkasına deposu tam olmayan ve bakımları düzgün yapılmamış bir araba vermişler. Yıllarca süren yolda sen arabanın bakımını düzgün tutmazsan, diğeri de arabayı modifiye ederek, güncelleyerek yoluna devam ederse seni geçer elbette.
  • Eğer 15 yıl öncesine göre değişen pek bir şey olmamışsa Ankara Hukuk.
  • 2 3 gün önce yine sizin gibi 10 senelik avukatlık yapan ve avukat dayisinin bürosunda calisan bir avukatla görüştüm.Ve biraz politik sebeplerden biraz ekonomik sebeplerden ötürü hukukun bu dönemde okunmaması gerektiğini söyledi durdu.Politik sebeplere girmek istemiyorum,çok politik bir kimliğim de yoktur hukukla ilgili sadece olsa olsa ticaret hukukuyla ilgili olurum.Ekonomik sebepler de kötüymüş,o da ayni sizin verdiginiz ortalamalari verdi.Kendisinin 4k maaş aldiğini ve bir avukat icin oldukca dusuk oldugunu söyledi.Acikcasi cizdigi tablo fazlasiyla karamsar.

Ayrica gsü hukuk geliyorsa yaz yoksa yurtdisi denkliği icin de ugrasirsin dedi.Denklik işlerini sorduğumda ise "neredeyse gittigin memleketin hukuk fakultesini tekrar okumak zorunda kalrsin dedi ben 35 yssimdayim bir daha okuyamam hukuk dedi.

Sizce doğru mudur ? Ben 2 avukatla gorustum ve fikrimi degistirdim yurtdisina cikabilecegim alanlara yöneldim.Hukuk yurtdisi olanagi olarak nerededir ?

Ülkemizde hukuk okumak bu dönemde artik mantikli midir gelecegi nasildir sektör icinden biri olarak size sorayim hocam

Tesekkurler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• LaktozSuzSüt kullanıcısına yanıt
    Ekonomik rahatlığın gittikçe zorlaştığı doğru ancak bunu yaşamayan bir meslek örneği verebilir misin? Psikolog olsan da yaşayacaksın, reklamcılık okusan da yaşayacaksın çünkü her alanda çok fazla mezun var ve iş imkanları o kadar geniş değil. Bu, ülkemizde hayatın gerçeği ve neredeyse her meslek için var.

Yurt dışında hukuk okumak bence de çok zorlu. Bu alan matematik, mühendislik gibi evrensel dili olan bir bölüm değil. Her ülkenin farklı kanunları ve uygulaması var.
  • Hocam yukarıda 10 yıllık avukatın dayısının yanında 4k aldığını söylemiş bu aşırı düşük değil mi kendi bürosunu açsa 1-2 yılda zaten bu rakama ulaşmaz mı

• Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    Maalesef aşırı düşük değil.

Kendi büron olsa da işler her zaman iyi gitmeyebilir. Bir ay iyi kazanırsın sonraki birkaç ay kazanamazsın.

Hukuk harici genel ekonomik durumdan çok farklı değil. %5'lik kısım çok iyi kazanır. Çoğumuz orta halli bir hayat süreriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sa88racada8ra

Maalesef aşırı düşük değil.

Kendi büron olsa da işler her zaman iyi gitmeyebilir. Bir ay iyi kazanırsın sonraki birkaç ay kazanamazsın.

Hukuk harici genel ekonomik durumdan çok farklı değil. %5'lik kısım çok iyi kazanır. Çoğumuz orta halli bir hayat süreriz.
    Yuzede 5lik kisima nasil girilir ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baskent hukuk nasildir?

• Ilerde iyi kazanmak icin universitede ne yapilmali ?

• Cevabı çok zor bir soru.

Öncelikle okulun önemi burada işe yarıyor. Teorik bilgiyi çok iyi öğrenirseniz onu pratiğe çevirirken daha az zorlanırsınız.

Serbest avukatlık yapacaksanız çevrenizin geniş olması gerekli, bunu sağlamak için de sosyal bir insan olmanız lazım. Okula girdiğinizde klüplere katılın elinizden geldiğince çok insanla tanışın, farklı hobileriniz olsun, bunlarla ilgili çalışın vb.
    Bunu sadece çevremi genişleteyim mantığıyla değil yeni şeyler öğrenmek, farklı tipte insanlar tanımak için yapın. Üniversite size yalnızca meslek kazandıran bir yer değil, hayata hazırlayan bir yer olsun.

Bunların yanında yukarıda söylediğim gibi şans da yüzünüze gülerse başarılı olma ihtimaliniz yükselir.
  • Tek tek üniversitelerin hukuk bölümleri hakkında fazla bilgim yok.
  • sa88racada8ra S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben avukatlık istiyorum ve kendimi geliştirmek içinde istanbulda kalma gibi bir düşüncem var. Sizce şehir dışındaki üniversiteler mi ( selçuk,erciyes,uludağ vb) yoksa istanbuldaki vakıflarda tam burslu mu( fsm,medipol,kültür vb)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İstanbul i.o vs Marmara?

Ya da Marmara tutmazsa Marmara i.ö?

Bir de savcılıkta da avukatlık gibi düşük maaşlar mi var yoksa daha mı yüksek?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.