Şimdi Ara

Hukuk okunur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Merhaba Sevgili Donanım Haber halkı.Konuyu yanlış yere açtıysam affola.
    Ben Lise 3.sınıf öğrencisiyim ve şimdiden ygs çalışmaya başladım.Benim okulum özel okul ve bursluyum. Mf'yim ama Edebiyat sınavınada gireceğim(burslular mfye gitmek zorundaydı).Amacım hukuk.

Şimdi sadete gelelim. Ben Hukuk'u Ankara Üni'de okumak istiyorum.Kazanabileceğimi biliyorum.Ama avukatlığı Ankara veya İstanbul'da değilde Kastamonu'da yapmak istiyorum çünkü avukatlık çevre işidir ve Kastamonu'da akrabalarımdan gelen çevrem var.Eniştem emekli Ziraat Bankası Müdürü ve çevresi var.Dayım Taşköprü ilçesinde Akp ve başka bir partini(adını unuttum) başkanlığını yaptı ve hala siyasette.Diğer eniştem ise müteahhit ve onunda bir çevresi var.

Şimdi sorular:
    Hukuk okunur mu?
    Hukuk mu Tıp mı Mimarlık mı(mühendislik istemiyorum)
    Avukatlığımı yukarıdaki bilgilere göre Kastamonuda mı Ankarada mı yapmalıyım?
    Yeni kanunla 30 yaşından önce avukat olunamayacakmış doğrumudur?

Biraz uzun tuttum ama benim için önemli, lütfen cevap yazın

• çevren varsa kesinlikle hukuk. O kanunla hakim savcı olunamayacak erkenden. Avukatlıkta öyle bi durum yok ve o kanun henüz geçmedi.

Zaten bi sayısalcı için hukuk kazanmak çocuk oyuncağı. 10 sene tıbbın kahrını çekeceğine okucam diye hukuk çok daha mantıklı bi seçenek. Mesleğini nerde yapacağına okurken daha sağlıklı karar verirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sağol Dr_Gölge
    Beni en çok endişelendiren 30 yaştı o kadar bekleyeceksem gider tıp okurum daha iyi diye düşünüyordum ama içime su serptim. Çevrem var.Yani bana yönlendirdikleri adamlardan da daha az para alırım.Mesela 4800 LİRA boşanma davası parası ben 4000 alırım.Ayrıca tıp okuyan birinden tıpın kahrı çekilmez lafını duymak tıptan soğumama neden oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliemirhanhüser

Çok sağol Dr_Gölge
    Beni en çok endişelendiren 30 yaştı o kadar bekleyeceksem gider tıp okurum daha iyi diye düşünüyordum ama içime su serptim. Çevrem var.Yani bana yönlendirdikleri adamlardan da daha az para alırım.Mesela 4800 LİRA boşanma davası parası ben 4000 alırım.Ayrıca tıp okuyan birinden tıpın kahrı çekilmez lafını duymak tıptan soğumama neden oldu.

Kardeşim tıp idealist bi şekilde tereddütsüz isteyen kişiler tarafından okunmalı. Yoksa hem kendine hem hastaya yazık olur.

Hukukta 30 yaş gibi bi sınır koysalar bile bu demek değil ki 30 yaşına kadar çalışmayacak.

Sana tavsiyem madem çevren var avukatlığı düşünme sadece. Devlette bürokratlığı da düşün. Bakanlıklarda müfettiş ve uzman olabilirsin. Yükseldikçe de zamanla iyi makamlara gelirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tavsiyelerin için sağol. Hele bi hukuk okuyalımda düşünürüz avukatlık mı müfettişlik mi
  • ne oldu hocam
  • bence de cevren varsa avukatlığı düşün.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    gata'da tıp okunur mu?
    14 yıl önce açıldı
    Mimarlık hala okunur mu?
    5 yıl önce açıldı
    HUKUK HALA OKUNUR MU
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.