Şimdi Ara

Hukuk Okurken Memur Olmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
5.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12. Sınıfım, Ygs den iyi denilebilecek bir puan aldım ve hukuk olacak gibi, inşallah sıralamayı geri atmazsam Ankara Hukuk düşünüyorum. Bunun yanında bu sene lise-kpss varmış ve girmeyi düşünüyorum. Mat1 konuları var dediler, bunun yanında hangi dersler oluyo, kaç soru gibi bilgilere ihtiyacım var ve en önemlisi;
    Hukuk okurken memur olursam çalışma saatlerim okuluma göre düzenlenir mi, derslerim için çok zor mu gelir? Yoksa çalıştığım kurum bana esneklikler sağlayabilir mi? Tecrübesi olan, şu an hem okuyup hem memur olarak çalışan birileri varsa yardımlarını bekliyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çalıştığın kuruma göre değişir , ama bence en önemlisi okuduğun üniversitenin devam zorunluluğu olmaması lazım
  • Cogu hukukta devam mecburi degil ayrica saglam calisirsan okula gitmeden bitirebilirsin maas cebinde kalir kral ogrenci olursun

• Sağlık bölümleri ve bazı üniversiteler hariç devam zorunluluğu yok diye biliyorum. Sadece derslere çalışır ve sınava girersin zor olur ama güzel olur :)
  • Hukuk okuyorum, çoğu üniversitede devam zorunluluğu yok. Fakat KPSS ile memur olmak biraz zor. Meslek lisesi çıkışlı olmadığın sürece lise mezunu olarak düz memurluklar 94-95 ile kapatıyor ilk atamalarda. En son 90'lara kadar düşüyor. Derece yapman lazım bu da bayağı bilgi birikimi gerektiriyor. Fakat onun haricinde avukatlık bürolarına sekreter olarak girebilirsin maaşın memurlardan düşük olur fakat böylece kendi iş alanında da tecrübe edinirsin.

• 2009 yılı atamasında kpssden 94 puan alarak bir kuruma atandım.kurumumda vardiya düzeni olduğu için hem 1. öğretim mühendislik okuyup hem de hazırlık ile birlikte 5 yıl boyunca 16:00-24:00 24:00-08:00 vardiyalarında çalışarak mezun oldum. geçen sene açılan ünvan değişikliği sınavı ile mühendis ünvanını da kazandım ve şu an kamuda mühendisim. yüksek lisans yapıyorum ve burdanda ya müdürlük, müfettişlik, iç denetçilik vs ya da üniversitede akademisyenlik düşünüyorum. olmaz diye bir şey yok sen çalış mücadele et zor olsada sonu güzel oluyor.
  • sınavda mat 1 türkçe tarih coğrafya anayasa ve güncel genel kültür soruları olur. Ders saatlerinin ayarlanması ise atanacağın kurum ve okuyacağın üniversite ile alakalı. 8-5 çalışan bir kuruma atanıp daha sonrada 1. öğretim tercih edersen sonuçta kimse sana dersin var mesaiye gelme demez, vardiya usulü çalışan bir kurum tercih etmen veya üniversiteyi 2. öğretim okuman gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 2 Haziran 2016; 18:22:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AÖF Memur Olmak?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

sınavda mat 1 türkçe tarih coğrafya anayasa ve güncel genel kültür soruları olur. Ders saatlerinin ayarlanması ise atanacağın kurum ve okuyacağın üniversite ile alakalı. 8-5 çalışan bir kuruma atanıp daha sonrada 1. öğretim tercih edersen sonuçta kimse sana dersin var mesaiye gelme demez, vardiya usulü çalışan bir kurum tercih etmen veya üniversiteyi 2. öğretim okuman gerekli.

vardiye sistemi olan memurluk benim bildiğim yok , hastanelerde taşeronlar yapıyor vardiyalı işler , emniyette zaten bir tek düzelik yok , hangi kurumlar var gece çalışılabilecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodfalles

quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

sınavda mat 1 türkçe tarih coğrafya anayasa ve güncel genel kültür soruları olur. Ders saatlerinin ayarlanması ise atanacağın kurum ve okuyacağın üniversite ile alakalı. 8-5 çalışan bir kuruma atanıp daha sonrada 1. öğretim tercih edersen sonuçta kimse sana dersin var mesaiye gelme demez, vardiya usulü çalışan bir kurum tercih etmen veya üniversiteyi 2. öğretim okuman gerekli.

vardiye sistemi olan memurluk benim bildiğim yok , hastanelerde taşeronlar yapıyor vardiyalı işler , emniyette zaten bir tek düzelik yok , hangi kurumlar var gece çalışılabilecek

Hastaneler için hastabakıcı ve şoför, belediyelerde zabıta ve aslında çoğu memur, adli tıp, bazı bakanlık teşkilatları eüaş vs.

• Kardeşim sen hukuk kazan vede kendini hukukta geliştir. Eğer maddi durum çok sıkıntı değilse memurluğa hiç bulaşma, para tatlı gelir, sonra zor okursun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SirSdü

Kardeşim sen hukuk kazan vede kendini hukukta geliştir. Eğer maddi durum çok sıkıntı değilse memurluğa hiç bulaşma, para tatlı gelir, sonra zor okursun :)

Galiba selçuk ikinci öğretim gelebilir, eğer öyle olursa kpssye hazırlanıyorum zaten türkçe mat tarihte sıkıntım yok, diğer konularıda çalışıcam olursa üni içinde kontenjana yerleşmeye çalışıcam, aileme yük olmak istiyorum mevsimlik çalışıyoruz dondurmacıyız :) kışın zorlar babamı şehirdışında okumam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.