Şimdi Ara

Hukuk Ustten Ders Alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
13.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yillik sistem olan okullarda nasil oluyor.Okulu 3 ya da 3.5 senede bitirmek mumkun mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hukuk Üstten Ders Alma

Hukuk fakültesi, Türkiye'de genellikle dört yıl süren lisans düzeyinde bir eğitim programıdır. Ancak hukukta üstten ders alma imkanı sayesinde, bu süreyi bazı durumlarda kısaltabilirsiniz.

Hukuk Üstten Ders Alma Nedir?

Hukuk üstten ders alma, hukuk fakültesine daha önce başka bir yükseköğretim programından mezun olarak geçiş yapan öğrencilerin, daha önce aldıkları derslerden muaf tutulması ve bu derslerin yerine hukuk fakültesinde daha üst sınıflara ait dersleri almaları sürecidir.

Hukuk Üstten Ders Alma Şartları

Hukuk üstten ders alma şartları, üniversiteler arasında farklılık göstermekle birlikte, genel olarak şunlardır:

• Önceki yükseköğretim programının hukukla ilgili olması (ör. iktisat, işletme, siyaset bilimi)
    • Önceki programdan alınan derslerin hukuk fakültesindeki derslerle eşdeğer olması
    • Öğrencinin akademik başarı düzeyinin yüksek olması (not ortalaması genellikle en az 3,00 olmalıdır)

Hukuk Üstten Ders Alma Süresi

Hukuk üstten ders alma süresi, alınan derslerin sayısına ve öğrencinin akademik başarı düzeyine bağlıdır. Genellikle öğrenciler, önceki programdan aldıkları derslerden muaf tutularak hukuk fakültesinin 2. veya 3. sınıfından eğitime başlarlar. Böylece hukuk fakültesini 2 veya 3 yılda bitirebilirler.

Hukuk Ustten Ders Alma Avantajları

Hukuk üstten ders almanın avantajları şunlardır:

• Eğitim süresinin kısalması
    • Daha önce alınan derslerden muaf tutulma
    • Akademik başarı düzeyinin yükselmesi
    • Hukuk alanında daha erken uzmanlaşma

Hukuk Ustten Ders Alma Dezavantajları

Hukuk üstten ders almanın dezavantajları şunlardır:

• Üniversiteler arasında şartların değişkenlik göstermesi
    • Alınan derslerin hukuk fakültesindeki derslerle tam olarak eşdeğer olmaması
    • Öğrencilerin daha yoğun bir eğitim programına tabi tutulmaları

Sonuç

Hukuk üstten ders alma, hukuk fakültesini daha kısa sürede bitirmek isteyen öğrenciler için bir seçenek olabilir. Ancak şartları dikkatlice değerlendirmek ve potansiyel avantajları ve dezavantajları göz önünde bulundurmak gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam yıllık sistemde ortalaman biraz normalin üstünde olur ama o biraz aldatıcı. Mesela Ankara Hukuktayım ben burdan bahsedeyim. Ders geçme notu 60. her dersi 60 ile geçsen +2.50 ortalama oluyor. Elbette biraz üstünde almak için zorlayacaksın ve alacaksın. %85 ihtimalle ilk sene +3 ort yapacaksın ama üstten ders almak risktir. 2. sınıfta 7 ana ders (minimum) 2 seçmeli ders alacaksın. 9 ders... Zaten sürekli okuma ve kısmi ezber gerektiren bir bölüm dolayısıyla yüreğin yetmez üstten almaya alırsan da elinde patlar. Kalırsan kredin düşer ve daha ciddi zararlara yol açabilir, 1 sene kaybedersin. O yüzden her şey vakti ve yerinde iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 4 Temmuz 2019; 4:22:56 >
  • Ustten ders alip 3 yilda bitmez yerine 2.uni olarak aof secip ordan derslerleri saydirip 3 yilda bitiren vardi

• quote:

Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

Ustten ders alip 3 yilda bitmez yerine 2.uni olarak aof secip ordan derslerleri saydirip 3 yilda bitiren vardi
    Aof den hangi bolum ve dersler mesela ?

• ponchik P kullanıcısına yanıt
    Adalet bölümü olabilir, ceza hukuku, medeni usül, ticaret hukuku, infaz hukuku vs. dersler var. Ama tabi önce fakültenizin açıköğretim derslerini sayıp saymadığını öğrenmeniz gerekir.
  • 4 senede bitirmek ne kadar mümkün o bile tartışılır bence 😃

Hasta bakimi bolumu olacak degil ya adalet bolumu var ama okulla konusup dersleri saydirip saydiramayicagini ogrenmen lazim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversitede Alttan Ders Alma
    9 yıl önce açıldı
    Ustten ders alanlar klubu :)
    11 yıl önce açıldı
    KPSS Mat Mezunu Alan Seçme
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ankara Hukuk, açıköğretim derslerini sayıyor mu hocam?

• 5 yil oma ihtimali var zaten hocam bölüm ağır çünkü 3 baya zor

• quote:

Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

Hasta bakimi bolumu olacak degil ya adalet bolumu var ama okulla konusup dersleri saydirip saydiramayicagini ogrenmen lazim
    İki yillik bolumun derslerini 4 yillik sayanlar anca kenar mahallesi universitelidir ben de birsey biliyorsun diye itibar etmisim mercimek kadar beyninle bir de alay etmeye calismissin

Sana kenar mahalle universitelerinde basarilar makarna jenerasyonu

Biraz ağır olmadı mı hocam, arkadaş espri yapmıştı sadece

• Yahu zaten hukuk normalde 5 yıl olması gerekirken 4 yıla sıkıştırılmış yoğun bir bölüm, ne diye 3 yıla sıkıştırmaya çalışıyosun? Ha tabi ailevi ya da maddi durumlar vardır ona bişey diyemem ama sırf iş hayatına erken atılayım diye böyle bir hata yapma. Üniversite hayatının en güzel yılları, sen bunu 3 yıl sürekli ders çalışarak hiç zevk almadan bitirmek mi istiyorsun?
  • Hukuk 3 senede kağıt üstünde bitebilir ama bunun için çok yoğun ve sitematik bir çalışma gerekir. Marmara Hukuk'tan örnek verecek olursam senelere göre almam gereken ders sayıları şu şekilde: 10 - 8 - 10 - 9.
    1. sınıfta üstten ders alamazsın dolayisla 10 - 12 - 15 ders alarak mezun olmak teoride mümkün. Ancak seçmeli dersler dışında ana derslerin sınav dönemi 1000 - 1500 sayfa okuması olduğunu düşünürsen pratikte ne kadar mümkün ona sen karar verebilirsin.
    AÖF derslerini sayma konusu da kenar mahalle - prestijli üniversite tartışmasından ziyade ders içeriği ile ilgili. Genel olarak yıllık müfredatı hiçbir üniversite dönemlik müfredattan ders saymaz. Bu dersi açıköğretim ya da bogazicinden almış olmanız farketmez. Bunun istisnası donemlikten aldığınız türk dili, inkilap gibi dersler olabilir; onun nedeni de bu dersleri iki dönem aldığınız için aslında iki dönemde akinan derslerin içeriğinin yıllık müfredat içeriğine denk gelmesidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.