Şimdi Ara

hukuktan anlayan Acilll...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuma baslamadan once Selamin Aleykum. Abiler ben 16 yasindayim arkadasimla okullar kapanmadan once bi sarap aldik ictik foto cekildik felan bizim arkadasin annesi fotograflari telefon galerisinden goruyo bu kadin benim aileme felan soyliyecekti son anda ikna ettim soylemiyecek bizim arkadas ta 1 hafta eve gitmedi aileside polise gitmisler benim oglan icki sigara kullaniyo demis halbuki sigara kullanmiyoruz ickiyide deneme amaciyla aldik dun ogleginde arkadas polise ifade vermeye gidince ailesiyle karsilasmis orda kavga etmisler felan ailesi hem beni hemde arkadasima dava acmis. Simdi benim sorum 18 yas alti icki icmenin sucu nedir davada ne olur acil yardin edin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 18 yaşından küçüklerin alkol satın alması yasak. Kullanmasıyla ilgili bir kanun var mı bilmiyorum. Büyük ihtimal yoktur. Olsaydı aynısı tütün içinde geçerli olurdu. Sokakta çoluk cocuk sigara içiyor. Polis elbette hepsine ceza yazabilirdi.
    Kamu alanında vb. yasak bölgelerde alkol kullanmış isen kabahatlar kanununa göre 89 tl civarı bir cezası olması gerek. O da zaten eve makbuzla gelir. Polise gidipte çocuklarımız sigara içiyor diye dava açamaz. Davayı zaten savcılıktan açabilir. Okul etrafında içmişsen ve bu görüntülenmiş ise ceza yer ve okul saatleri içerisinde içmiş isen okulundan ceza alırsın. Davalık bir durum göremiyorum. Korkutmak istemiş olabilirler. Gönlünü ferah tut. Git ailesinden özür dile. Arkadaşınlada bağını kopart sıkıntı olmaz. Tabi bunları yardımcı olmak için söylüyorum. Yaşın daha küçük alkol kullanman kesinlikle onaylanamaz. En azından bundan sonra alkol kullanmazsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yabgu Emre

18 yaşından küçüklerin alkol satın alması yasak. Kullanmasıyla ilgili bir kanun var mı bilmiyorum. Büyük ihtimal yoktur. Olsaydı aynısı tütün içinde geçerli olurdu. Sokakta çoluk cocuk sigara içiyor. Polis elbette hepsine ceza yazabilirdi.
    Kamu alanında vb. yasak bölgelerde alkol kullanmış isen kabahatlar kanununa göre 89 tl civarı bir cezası olması gerek. O da zaten eve makbuzla gelir. Polise gidipte çocuklarımız sigara içiyor diye dava açamaz. Davayı zaten savcılıktan açabilir. Okul etrafında içmişsen ve bu görüntülenmiş ise ceza yer ve okul saatleri içerisinde içmiş isen okulundan ceza alırsın. Davalık bir durum göremiyorum. Korkutmak istemiş olabilirler. Gönlünü ferah tut. Git ailesinden özür dile. Arkadaşınlada bağını kopart sıkıntı olmaz. Tabi bunları yardımcı olmak için söylüyorum. Yaşın daha küçük alkol kullanman kesinlikle onaylanamaz. En azından bundan sonra alkol kullanmazsın.

Hocam cevabiniz icin tesekkur ederim...
    Bende daha buyuk bi ceza uygulanir hapis gibi seyler sanip korkmustum

• quote:

Orijinalden alıntı: scroll064

quote:

Orijinalden alıntı: Yabgu Emre

18 yaşından küçüklerin alkol satın alması yasak. Kullanmasıyla ilgili bir kanun var mı bilmiyorum. Büyük ihtimal yoktur. Olsaydı aynısı tütün içinde geçerli olurdu. Sokakta çoluk cocuk sigara içiyor. Polis elbette hepsine ceza yazabilirdi.

Hocam cevabiniz icin tesekkur ederim...
    Bende daha buyuk bi ceza uygulanir hapis gibi seyler sanip korkmustum

Hukuk okuyorum hapislik bir sey olmaz en fazla ilgili maddelerden para cezasi keserler ki buyuk ihtimal hic bir sey olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bi cacık olmaz

• Bişe olmaz. Dava dilekçesini kabul edileceğinden bile şüpheliyim. Benim anlamadığım nokta şu: Arkadaşının ailesi içki içti diye arkadaşını mahkemeye mi verdi ? Sen nasıl manyaklarla takılıyon
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.