Şimdi Ara

HUKUKUN TM3E GEÇMESİ KARARINA DAVA AÇILMIŞ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ayazoğlan

Kardeşim ben bu siteyi kullanmaya bilmiyorum kusura bakmayın ama yorum yapmayı biliyorum sadece peki o tanidiğın bunu yaparken yıl kaybi oldumu hukuktan psikolojiye geçtiya hani 1.sıniftan başladı dimi

yok hocam ne demek

bahsettiğim şahıs tabiki de 1. sınıftan başlayacak bu sene psikolojide
  • ne çektin be hukuk
  • Bu durum bizi etkileyecek mi?bence hukuk tm3 de kalmalı sayısaldan çok sözel bir bölüm çünkü.barajda kalksın bu yıl amaçları iyi ama çok geç açıkladılar haksızlık oldu bu yıl girenlere.aynı şekilde bu yıl için tm2den almaya devam edebilirler hukuk isteyenleri.ne yapacaklarsa seneye uygulasınlar herkesin haberi olur ona göre çalışır,mezuna kalır ve hedef belirler.ne biçim ülke oldu burası her şey belirsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leviackerman -- 5 Temmuz 2015; 23:34:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben ygsden sonra edebiyat ağırlıklı çalıştım tm3 olduğu için. bu avukat, oğlu özel üniversitede okuyacak diye (151bindeymiş birde yazıklar olsun) benim hayatımı kaydırmaya ne hakkı var ?
  • e tm3e geçince edebiyat agirlikli calisanlar magdur olmuyor mu o zaman? bu karar ocak ayinda verildi. goren de sanacak ki matematigin katkisi %99dan %1e dusuruldu. matematik yine onemli yapmadan hukuk kazanamazsiniz. ayrica allah askina kac kisi ocak ayina kadar adamakilli lys calismistir ki? ocak ayina kadar lys calisanlar zaten tm2 de olsa tm3 de olsa hukuk kazanir. puan turunde degisim olmaz ama belki 150bin siniri kalkar

edit: adama sormazlar mı ocak ayında neredeydiniz diye. tercihlerin yapıldığı dönemde böyle bir dava açmak ne kadar ahlaki? bu davayı açan veli samimi olsaydı davayı ocak ayında açardı. emin olun çocuğu 151bin yapan bir velidir, bin kişiyle sınırın dışında kalkdığı için falan dava yoluna gitmiştir. mahkemenin iptal kararı vermesi olası değil. iptal kararı verilirse inanılmaz bir kamu zararı ortaya çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-43316ACAF -- 6 Temmuz 2015; 0:31:28 >
  • chaffrane C kullanıcısına yanıt
    Şu yüzden haksızlık: lisede psikoloji sosyoloji dersi var ama sen lysde bu bölümleri kullanmak yerine gidip psikolog olacak adama sirf elemek icin turev integral soruyorsun. Allah askina kardesim ulslararasi iliskiler okucak adamlarin hukuk pdr okucak adamlarin tarihte psikolojide sosyal bilimlerde başarılı olması gerekmez mi?Tarih bilmeen adam yönetici olsa ne olur olmasa ne olur. Dunyanin neresinde sirf adam elemek icin soru hazirlanir. Ayrica edebiyatada bi cift sozum var kardesim ben olaylar uzerine neden sonuc kuramicaksam edebiyat tarihcisi mi olucam ki o kadar detayli edebiyat goruyoruz. Bana ne kucuk iskenderin siirinden bana ne onun bunun yazdigi makalelerden bu ulkede hic eserinin okutulmadigi yazarlarin tum eserlerinin adini ezberletmek neyin kafasidir? madem ki cok istiyosunuz o zaman her hafta detaylica eserleri inceletseydiniz benden liselisede ne verdin de ne bekliyosun kardesim.Ayrica sayisalda bir sürü bölüm var cogu da biyoloji gibi sözel agirlikli suan tmyi de olan bölümlere 25 net yapan mfci hukuk icin yaziyor. Bari birakin da 25 dil anlatim yapabilen adamda hukuk okumasin kardesim yuh yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Pardaillan'

ben ygsden sonra edebiyat ağırlıklı çalıştım tm3 olduğu için. bu avukat, oğlu özel üniversitede okuyacak diye (151bindeymiş birde yazıklar olsun) benim hayatımı kaydırmaya ne hakkı var ?

Onurdan yoksun, tamamiyle çıkarcı bir hareket zaten bir sonuç çıkmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bansai!

Psikoloji hukuk gibi bolumlerin tm de olması basli basina bi haksizlik zaten bide sayisallar kazanamicak diye dava mi acmislar

Hukuk ve psikolojide çok az da olsa istatistiksel mantıksal ve işlemsel konular söz konusu. Hatta pek çok dersin içeriğinde mevcut ve zorunlu bilinmesi gerekiyor. Tmde olması o yüzden mantıklı. Ama lise müfredatında sözellerin bu bölümlerle ilintili derslerden sorumlu olması yanlış.

• Anlamadigim madem bu kadar magdurdunuz neden zamaninda dava acmadiniz sonuclari beklediklerine gore belli ki umutluydular olmayinca da magdur edebiyati kontenjanlar buna bagli olarak azaltilmis,kontenjanlar yayinlanmis herkesin asagi yukari tercih listesi belli her sey eski haline donecek peki ya bizim magduriyetimiz? Ocak ayinda herkes haberdardi ona gore calisildi. Sayet iptal edilirse aksi dava acilir o olur yani en fazla surec uzar da uzar. Ben de en fazla baraj kalkabilir gorusundeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adenozintetrafosfat

Bence Mf4'e geçmelidir hukuk. Sorarım size Fizik bilmeyenin adaletinden ne hayır gelir?

Arkadaşım senden de çok daha iyi fizik biliyorumdur kalıbımı basarım. 20 25 türkçe sorusu çözüp tmcileri gerizekalı yerine koymayın. ^^

• Ben matematik hiç verilmesin demiyorum ama bu bölümlerin agirlikli olarak sözele yakin oldunu soyluyorum bu yuzden buna göre sinav yapilmali yani muhendis olacak adamla psikolog olacak adami ayni sinava sokmak ne kadar mantikli

• quote:

Anladım çok saol. Ben aslında sunu sorcaktim bana özelde %50-75 burslu psikoloji geliyorama maddi açıdan aailesi zor duruma sokmak istemiyorum ve bende İst üni felsefe okuyup ardından ALLAH 'ın izniyle çap ile psikoloji okuyacam eğer ALLAH korusun çap ı kazanamazsam ilk yılkı puanımla tercih yapip %75 ilk psikolojiye gitcem sende mantiklimi

hocam umudunuzu kırmak istemem ama felsefe okuyup çap ile psikoloji okumak biraz imkansız bence hemde devlet üniversitesinde bunu gerçekleştirmek hele ki istanbul üniversitesinde psikolojiye 10k ile giriliyor

ben pek bilgili değilim bu konularda rehberlikçiniz ile konuşun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okeanos_1

İsterse bin kişi yazı yazsın artık kabul edin mfciler(kendi bölümünden meslek kazanamamış aciz mflere sesleniyorum diğerleri üstüne alınmasın, kendi bölümlerini tuttturamayıp birde tmlere laf atan ezikler o kadar zekiyseniz kendi bölümünüzü tuttursaydınız?) tm3 e geçti hukuk. Hangi karar o mahkemeden geçmiş ki? Bir kere çıkan kanun çok istisnai bir durum olmadıkça dönmüyor... Ki bu hiç dönmez gayet mantıklı (hatta bu hükümetin yaptığı en mantıklı) bir karar. Haydee geçti borun pazarı sür eşeği niğdeye...

Hukuk tm-3 geçtiyse bile çok satıda mf arkadaşım kaliteli hukuk yazabiliyor şu an ve bir kısmı da yazacak. Evet lisede öğrenilen alan dışı edebiyat ve coğrafya ile yaptılar bunu. Siz de mf3'ten tıpa girmeyi deneyin bakalım. Ne kadar fen yapabileceksiniz merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mulksuz

quote:

Bence Mf4'e geçmelidir hukuk. Sorarım size Fizik bilmeyenin adaletinden ne hayır gelir?

Arkadaşım senden de çok daha iyi fizik biliyorumdur kalıbımı basarım. 20 25 türkçe sorusu çözüp tmcileri gerizekalı yerine koymayın. ^^

İroni yaptığımı söyledim kardeşim kendinizi bu kadar kasmayın. Benim kadar fizik bilmiyorsundur hadi canım sende. ^^
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mulksuz

quote:

İroni yaptığımı söyledim kardeşim kendinizi bu kadar kasmayın. Benim kadar fizik bilmiyorsundur hadi canım sende. ^^

Ay pardon o halde okumamıştım onu. ^^ sayısalcıydım ben eskiden fkbde iyiyimdir..

• quote:

İmkansız derken psikoloji bölümünün dersleri biraz fazla ve agir olduğu icinmi yoksa çap ile psikolojiye geçmekmi zor bildiğim kadarıyla 3.80 gibi bi ortalamayla oluyormuş

İkisi de hocam. Benim sıralamam 20k mesela ben iü psikolojiye giremiyorken size 100kdan çap ile psikoloji okunması şansı bahşedilir mi bilemiyorum

• çok afedersiniz de hayatınızda hiç hukuk dersi aldınız mı siz. yahu şu hukuka ezber, tamamen sözel demeyin artık. o sözelin içinde acayip derecede analitik var. boş boş okunmuyor o kanunlar, verilmiyor o kararlar. her hukuk dalının kendi içinde analitiği var sadece edebiyatı çok iyi yaparak hukukçu olunmuyor. edebiyat ezberledim, artık hukuk ezberlemeye hazırım diye bir şey çok saçma. matematik sadece sayılardan ibaret değil; çok yönlü bakabilme, olayları biribirine bağlayabilme bambaşka bir olay. şu saatten sonra olacak iş değil ama bunun böyle olduğunu da görmek lazım. tm2'de olunca hepsi sayısalcı dolmuyor zaten, sadece tm2 sıralamasının içinde dadha fazla sayısalcı var onun dışında başka sorun yok.
  • ozzy190591 O kullanıcısına yanıt
    Sanki tm3 olunca matematik etkisi 0 oluyor. Ne analitik zekaymış bu arkadaş MF'ye alınsın hukuk sizde kurtulun bizde
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy190591

çok afedersiniz de hayatınızda hiç hukuk dersi aldınız mı siz. yahu şu hukuka ezber, tamamen sözel demeyin artık. o sözelin içinde acayip derecede analitik var. boş boş okunmuyor o kanunlar, verilmiyor o kararlar. her hukuk dalının kendi içinde analitiği var sadece edebiyatı çok iyi yaparak hukukçu olunmuyor. edebiyat ezberledim, artık hukuk ezberlemeye hazırım diye bir şey çok saçma. matematik sadece sayılardan ibaret değil; çok yönlü bakabilme, olayları biribirine bağlayabilme bambaşka bir olay. şu saatten sonra olacak iş değil ama bunun böyle olduğunu da görmek lazım. tm2'de olunca hepsi sayısalcı dolmuyor zaten, sadece tm2 sıralamasının içinde dadha fazla sayısalcı var onun dışında başka sorun yok.

Hocam neden sadece edebiyat ya da ezber çerçevesinden bakıyorsunuz ki? TM3 puan türü için YGS türkçe de çok önemli. LYS edebiyatta da yaklaşık 20 tane türkçe sorusu var. YGS türkçe ile toplamda 60 türkçe sorusu ediyor. bu 60 türkçe sorusunun da ezberden ziyade düşünme üzerine olduğunu biliyoruz. ezber olarak nitelendirebileceğimiz 36 tane edebiyat sorusu var, ki 36 sorunun 36sı da düz ezber sorusu değil. evet hukuk analitik düşünmeyi gerektirir ama analitik düşünme yeteneğini sadece türev integral çözerek ortaya çıkarmayı beklemek mantıklı değil. size söylemiyorum bunu, sınav sistemine ithafen söylüyorum. ygs türkçe sorularıyla da analitik düşünce konusunda seçicilik sağlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-43316ACAF -- 6 Temmuz 2015; 0:26:59 >

• sayılsalcı değilim. yaklaşık 12 tane hukuk dersi aldım ve bu derslerde gördüğümü söyledim. hepinizin hakkında hayırlısı olsun ne diyim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.