Şimdi Ara

Husky mi dogo mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kel alaka diyebileceğim 2 seçenek sunuyorsunuz birbirinden çok farklı karakterdeki köpekler arasından öneride bulunmamızı istiyorsunuz.Husky ülkemiz şartlarında beslenebilecek bir ırk değil.Diğer özelliklerini tamamen geçin doğuda yaşamıyorsanız direk aklınızdan çıkarın.2 adet pointerimle birlikte 2 adet de dogo arjentino besliyorum şunu diyebilirim ki köpek konusunda tecrübesi olan kişiler için bile zor bir ırk.Aşırı baskın bir ırk yanlarında olduklarımda komut vermeden saldırıda bulunmuyorlar.Yanlarında yokken bahçenin yakınından geçen her şeye saldırıda bulunabiliyorlar.Dogo arjentino domuz avında kullanılacak bir ırk değil av köpekleri havlayarak domuzlara yön verirken dogo arjantinolar bodoslama domuzun üstüne atlıyor yani zarar görmemeleri imkansız.Bilinçli bir köpek sahibi köpeğinin zarar görmesine göz yummamalı diye düşünüyorum.Söylemlerinizden köpekler hakkında sandığınız kadar bilgi sahibi olmadığınızı düşünüyorum bana kalırsa 2 ırkta sizin için uygun değil.1. seviye olarak nitelenen ırklara yönelin.

• hocam bnce sn bırak golden al en sadıkları o
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.ÇakMoris

hocam bnce sn bırak golden al en sadıkları o

Bir git arkadaşım neye dayanarak aen sadık köpek golden diyorsun anlamadım çoğu köpek sadıktır.

• bnde olduğu içn
  • Konunun hepsini okumaya üşendim ama ben sana fikrimi söyleyeyim.Dogo enerji ihtiyacı yüksek bir köpekdir yani çok gezdirmek lazım.Husky sıcağa dayanamayan gecelerin köpeğidir.Dogonun eğitilebilirliği yüksekdir.Komutları rahat öğrenir sadıkdır.Husky eğitilebilirliği çok düşük ve sadıklığı epeyli düşükdür.Doğal kurtlardan olduğu için bağlılığı çok kuvvetli değil.Alıp ilerde başkasına verebilirim diyorsan husky iyi bir seçim çünkü dogoyu kendine alıştırıp başkasına verirsen çok büyük zorluk çeker fakat husky kolay gider.
  • huskyi eğitmesi zordur. dogo ise daha oturaklı bir köpek türü. ayrıca dogo güçlü ve çevik bir hayvan. husky için türkiynin kuzeybatı batı güney kesimleri iyi gelmez. bu hayvan soğuk ister. ben size dogo veya düşünürseniz rottweiler öneririm
  • Bu arada ben doberman besliyorum.Eğer imkanın yerin varsa dobermanı kesinlikle öneririm.Eğitilebilirliği çok yüksek köpekler çok hızlılar ve çok çevikler.Tüm dostlarıma öneriyorum.Petshop işiyle de yakından ilgili olduğum için soran herkese kesinlikle doberman öneriyorum.
  • Neye gore kopek ariyorsunuz iki tane birbiri ile alakasi olmayan cinsi onumuze secenek olarak sunmussunuz nerede bakacaginiza ne amacla alacaginiza gore degisir tercihler ama daha once kopek bakmamissaniz dogo yu secenek olarak bile sunmak yanlis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence dogo , yeri geldiğinde en iyi dostun , yeri geldiğinde bi koruma köpeği bi avcı bi bekçi olur. Husky bu söylediklerimin hepsini yapamaz. Ama dogo yapar.
  • lookuplook kullanıcısına yanıt
    Husky, Başına Buyruk Bir Köpek, Zor Eğitirsin, Ama Görüntüsü Asildir İlgi Çeker

Dogo; Çok Sadık Köpektir, Av Yapabilirsin, Kolay Eğitirsin Çok Zekidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OziBusa

Daha önce köpek beslememiş biri için dogo bence hiç uygun değil. Husky çok sevimli ve oyuncu bi köpek olmasına rağmen başına buyruk olması size sorun çıkartabilir ve köpeğinizden sıkılabilirsiniz. Besleyeceğiniz ortamı, tüylerin sorun olup olmayacağını ve ayırabileceğiniz vakti belirtirseniz tavsiyede bulunabilirim. Ama bir dost arıyorsanız golden retriever, labrador letriever, alman çoban köpeği, doberman, border collie. Apartman içinde besliceksen küçük ırklar daha mantıklı olur, cavalier king charles, chihuahua gibi köpekleri besleyebilirsin. Ama hem apartmanda besliceksin hem de illa büyük istiyosan en uygunları golden ve labradordur.

+1

Evde büyük köpek beslemek kolay bir iş değil. İleride bakamayacağınızı anlarsanız hem size hemde köpeğe yazık olur. Bahsettiğiniz cinslere evde bakabilmek gerçekten zor ve meşakkatlidir. Yarın öbür gün pes diyebilirsiniz. Bu konuda iyi bir karar vermeniz gerekir. Sonra yok ben bakamıyorum demek olmaz.

@OziBusa'ya katılıyorum; apartman hayatı için küçük bir ırk seçmeniz daha mantıklı olur. Bu işin birde tuvalet sorunu var, kolay tuvalet eğitimi alan küçük bir ırk seçebilirsiniz. Havlama sorunu apartman için sıkıntı yaratabilir. Bende Charles King Cavalier tavsiye ederim. Kesinlikle havlamaz, kolay tuvalet eğitimi alır, sevecendir.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.