Bildirim
Hyperx 2 x 2 gb ram hız aşırtma
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Kısa yoldan gidelim. Anakartın bios menüsünde ilgili bölümün (ram çarpanı, voltajlar v.s.) görüntüsünü eklerseniz ordan yapmak daha kolay olur.quote:
Orijinalden alıntı: sefa_61_41
Bu mesaj silindi.
Eğer paneldeki sistemi kullanıyorsanız o anakartla zaten 1066 mhz çalıştırmanız mümkün değil. Anakart max 667 mhz destekliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 5 Şubat 2010; 17:15:42 > -
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
Kısa yoldan gidelim. Anakartın bios menüsünde ilgili bölümün (ram çarpanı, voltajlar v.s.) görüntüsünü eklerseniz ordan yapmak daha kolay olur.
Eğer paneldeki sistemi kullanıyorsanız o anakartla zaten 1066 mhz çalıştırmanız mümkün değil. Anakart max 667 mhz destekliyor.
Hayır paneldeki sistem deil gigabyte ep 45-ds3r -
Bios aynen bu şekilquote:
Orijinalden alıntı: sefa_61_41quote:
Kısa yoldan gidelim. Anakartın bios menüsünde ilgili bölümün (ram çarpanı, voltajlar v.s.) görüntüsünü eklerseniz ordan yapmak daha kolay olur.
Hayır paneldeki sistem deil gigabyte ep 45-ds3r
Alıntıları Göster
-
system memory multiplier yazan yeri açıp 3.20 yi seçin,quote:
Bios aynen bu şekil
Alıntıları Göster
DRAM Voltage yi 2.30 v yapın
Standart timing control yazan yeride 5-5-5-15 yapın.
-
Evet ayarları aynı şekil yaptım ama hala bellekler 400 mhz gözüküyor .cpu-z ,everest ,et6 gibi programlarda .quote:
system memory multiplier yazan yeri açıp 3.20 yi seçin,
DRAM Voltage yi 2.30 v yapın
Standart timing control yazan yeride 5-5-5-15 yapın.
Alıntıları Göster -
quote:
Evet ayarları aynı şekil yaptım ama hala bellekler 400 mhz gözüküyor .cpu-z ,everest ,et6 gibi programlarda .
cpu-z in memory bölümünde de mi 400 mhz yazıyor? -
Evet ayarlar bios ta kayıtlı ama 400 mhz gözüküyor .quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİRquote:
Evet ayarları aynı şekil yaptım ama hala bellekler 400 mhz gözüküyor .cpu-z ,everest ,et6 gibi programlarda .
cpu-z in memory bölümünde de mi 400 mhz yazıyor?
Alıntıları Göster -
quote:
Evet ayarlar bios ta kayıtlı ama 400 mhz gözüküyor .
Yardımcı olmak isterim ama şimdi çıkıyorum. Tekrar girdiğimde hala yapamamışsan, elimden geleni yaparım. -
Aynı sorun bendede var ama BIOS'da Ram'in zamanlamasını ve üzerine düşen voltajı ayarlamak için herhangi bir seçenek yok.quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİRquote:
Evet ayarlar bios ta kayıtlı ama 400 mhz gözüküyor .
Yardımcı olmak isterim ama şimdi çıkıyorum. Tekrar girdiğimde hala yapamamışsan, elimden geleni yaparım.
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: MrPesimist
Aynı sorun bendede var ama BIOS'da Ram'in zamanlamasını ve üzerine düşen voltajı ayarlamak için herhangi bir seçenek yok.
Mb niz gigabyte sa bios a girince ctrl+f1 yapın
----------
@sefa_61_41
System memory multiplier ı artırmanız gerek 3.20 yse 3.33 vardı falan yukarı gider Ramleri 800 den yukarı çıkarsanız bile (ki 1066 yapmanız zor) alacağınız performans çok bişey kazandırmayacaktır İşlemciye oc yapmak daha avantajlı yani
Pci ex hızı 100,Ram timingleri artık sizinki kaçsa modeline göre(5-5-5-15 olabilir) Yetmediği yerde işlemciye ve ram e voltaj verilir
Bide advanced clock control varda onun ayarları standarttır büyük ihtimal(800,900,0,0)
Ayrıca her bilinmeden yapılan voltaj timing ve ad tim vs ayarı sisteminizi tehlikeye atabilir Dual bios olmasına rağmen biosu çökertme ihtimali de vardır
Yalnız spd nin altında memory frequency nin neden gözükmediğini anlamadım
-
quote:
Orijinalden alıntı: hellteam
quote:
Aynı sorun bendede var ama BIOS'da Ram'in zamanlamasını ve üzerine düşen voltajı ayarlamak için herhangi bir seçenek yok.
----------
@sefa_61_41
System memory multiplier ı artırmanız gerek 3.20 yse 3.33 vardı falan yukarı gider Ramleri 800 den yukarı çıkarsanız bile (ki 1066 yapmanız zor) alacağınız performans çok bişey kazandırmayacaktır İşlemciye oc yapmak daha avantajlı yani
Pci ex hızı 100,Ram timingleri artık sizinki kaçsa modeline göre(5-5-5-15 olabilir) Yetmediği yerde işlemciye ve ram e voltaj verilir
Bide advanced clock control varda onun ayarları standarttır büyük ihtimal(800,900,0,0)
Ayrıca her bilinmeden yapılan voltaj timing ve ad tim vs ayarı sisteminizi tehlikeye atabilir Dual bios olmasına rağmen biosu çökertme ihtimali de vardır
Hocam çok sağolun.Ben 5-5-5-15 yaptığımda ram hata veriyor ve bilgisayar açılmıyor.Manuelde yani 5-5-5-18 yaptığımda ise mavi ekran alıyorum ve bilgisayar açılmıyor.Kaç yapmam gerekir?
-
@MrPesimistquote:
Orijinalden alıntı: Juvixtedquote:
quote:
----------
@sefa_61_41
Hocam çok sağolun.Ben 5-5-5-15 yaptığımda ram hata veriyor ve bilgisayar açılmıyor.Manuelde yani 5-5-5-18 yaptığımda ise mavi ekran alıyorum ve bilgisayar açılmıyor.Kaç yapmam gerekir?
Alıntıları Göster
Hocam sizin ram e timing ayarı yapma sebebiniz nedir Auto ayarlarda mavi ekran mı veriyo
Daha önce hata vermiyosa auto da kalsaydı
Tabi ramlerinizin,anakartınızın marka ve özelliklerini yazarsanız daha sağlıklı bilgi veririz Ramleriniz ocz mi yoksa
-
quote:
@MrPesimist
Hocam sizin ram e timing ayarı yapma sebebiniz nedir Auto ayarlarda mavi ekran mı veriyo
Tabi ramlerinizin,anakartınızın marka ve özelliklerini yazarsanız daha sağlıklı bilgi veririz Ramleriniz ocz mi yoksa
Hocam 1066MHz ram 800MHz görünüyor.1066 olması için timing yapıyorum fakat bu seferda ya autoda mavi ekran veriyor 5-5-5-15 yapınca ise bilgisayar hiç açılmıyor.
Ram 2Gb DDRII Kingston HyperX 1066MHz
Anakart Gigabyte GA-M61PME-S2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juvixted -- 5 Şubat 2010; 23:12:59 > -
Hocam system memory multiplier den çarpanı 1066 mhz ye göre ayarladıktan sonra 5-5-5-15 yapın zamanlamayı bi de ram in voltajını 2.2 volt yapmanız gerekiyo(Tabi ramin koduna göre biz de bi bakın ama 2.2 dir)Diğer timingleri falan ayarını değiştirmeyin tabiquote:
Orijinalden alıntı: Juvixtedquote:
@MrPesimist
Hocam 1066MHz ram 800MHz görünüyor.1066 olması için timing yapıyorum fakat bu seferda ya autoda mavi ekran veriyor 5-5-5-15 yapınca ise bilgisayar hiç açılmıyor.
Ram 2Gb DDRII Kingston HyperX 1066MHz
Anakart Gigabyte GA-M61PME-S2
Alıntıları Göster
Bu linkte görülüyo 2.2 volt olduğuhttp://www.kingston.com/HyperX/products/khx_ddr2.asp
Bide böyle deneyin mavi ekran kitlenme vs olursa daha ayrıntılı ayara ve biosunuzun resmine göre bakarız
-
Hocam ramin voltajını nasıl ayarlıyacağım?BIOS konusunda hiçbir bilgim yok.quote:
Hocam system memory multiplier den çarpanı 1066 mhz ye göre ayarladıktan sonra 5-5-5-15 yapın zamanlamayı bi de ram in voltajını 2.2 volt yapmanız gerekiyo(Tabi ramin koduna göre biz de bi bakın ama 2.2 dir)Diğer timingleri falan ayarını değiştirmeyin tabi
Bu linkte görülüyo 2.2 volt olduğuhttp://www.kingston.com/HyperX/products/khx_ddr2.asp
Bide böyle deneyin mavi ekran kitlenme vs olursa daha ayrıntılı ayara ve biosunuzun resmine göre bakarız
Alıntıları Göster
Resimler biraz aceleye geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juvixted -- 6 Şubat 2010; 1:36:34 >
-
-
Hocam işte memory clocku arttırıp 1066'ya alınca mavi ekran veriyor.5-5-5-15 yapıncadahiç açılmıyor.Voltajı ayarlayamadığım için olsa gerek.Biosda Dram voltaj diye bir seçenek yok.Voltaj ayarlanan bir seçenek yok.quote:
Ram in voltajı resimlerde çıkmamış ama dram voltaj yazar Başka menüde de olabilir bilemiyorum
1066 ya çıkarmak içinse İkinci resmin en üstünde Memory clock var ordan çarpanı artırarak 1066 ya ayarlayabilirsiniz
Biosunuz ilk bakışta biraz karışık geldi bana da işte her kartta farklı ayarlar mevcut
Alıntıları Göster
-
Kartınızla ilgili bi inceleme buldumhttp://www.hardwaresecrets.com/article/721/6quote:
Orijinalden alıntı: Juvixted
Hocam işte memory clocku arttırıp 1066'ya alınca mavi ekran veriyor.5-5-5-15 yapıncadahiç açılmıyor.Voltajı ayarlayamadığım için olsa gerek.Biosda Dram voltaj diye bir seçenek yok.Voltaj ayarlanan bir seçenek yok.
Alıntıları Göster
Üzgünüm ama orda diyoki hiçbir şekilde voltaj artırımı yoktur İşlemci için saat hızı artırılarak oc yapılabilir diyo bide
Ram inizin 2.2 volt olması ve kartın voltaj özelliğinin olmaması sıkıntı yaratmış Zaten 1066 performans olsa çokta farketmez
800 de sorunsuz kullanıyosanız devam edin öyle
-
quote:
Kartınızla ilgili bi inceleme buldumhttp://www.hardwaresecrets.com/article/721/6
Üzgünüm ama orda diyoki hiçbir şekilde voltaj artırımı yoktur İşlemci için saat hızı artırılarak oc yapılabilir diyo bide
Ram inizin 2.2 volt olması ve kartın voltaj özelliğinin olmaması sıkıntı yaratmış Zaten 1066 performans olsa çokta farketmez
800 de sorunsuz kullanıyosanız devam edin öyle
Anladım, sağolun.Peki ben bunun yanına 2Gb 800MHz'lik ram alsam sorun çıkartır mı?Boşu boşuna 1066MHz'lik RAM'e para vermeyelim.
Benzer içerikler
- windows 7 hızlandırma
- ram cl değeri öğrenme
- corsair garanti sorgulama
- patriot ram alınır mı
- sodımm ram nedir
- telefonda ram ne işe yarar
- camm2 ram
- lpddr5 nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X