Bir sürü rehber var aslında İnternette < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hystou P09 Fansız Mini PC Router İncelemesi (19. sayfa)
-
-
6 lan içeren cihaz siparişi verdim. pfsense ile geliyor. buna openwrt yüklemeye gerek yok sanırım değil mi? bir de opensense varmış. bunları tam olarak bilmiyorum ancak videolardan izlediğim kadarıyla benzer şeyler. benim isteğim QoS ile ağdaki bazı cihazlara yüksek öncelik vermek. cihazı direkt ana modem olarak kullanacağım.
ya da öğrenmek adına proxmox kurup, ona pfsense mi ekleyeyim?
amazondan sipariş verdim. adamların içine yazılım yükleme ihtimali var mıdır? güvenlik bakımından tekrar yükleyeyim mi?
-
Ben opnsense ile uzun süredir kullanıyorum şu ana kadar pek sorun yaşamadım. Bazı büyük güncellemeler dışında yeniden başlatma bile gerekmiyor.
şu an için tek sorun güncel unix((opnsense/pfsense) çekirdeğin sürücü desteği linux(openwrt) gibi değil. Bu sebeple bazı ek uygulamalarda uyumsuzluk yaratsa bile, yine de sorunsuz çalışıyor.
Cihazda başka bir şey kullanmayacaksanız doğrudan kurabilirsiniz.Fiyat farkı çok değilse tavsiyem cihazı ramsiz ve ssd siz alıp kendinizin eklemesi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 27 Temmuz 2024; 22:31:58 > -
teşekkürler hocam. hocam ramli ve ssdli şeklinde aldım. o zaman gelince direkt formatlayıp yeniden kurulum yapayım. içine başka bir şey yüklendi mi vs diye güvenilirlik bakımından hep acaba dedirtecek bana.
şu an stabil ise yeniden başlatmamak için güncelleme yapmam. sistemin uzun süre online olması önemli. kesinti yaşamamam lazım.
-
şahsen proxmox üzerinden kurulumlar yapmanızı öneririm. diğer sanal makinelerle entegre çalıştırırsınız. ben modem olarak kullanıp proxmox üzerinden home asistant adguardhome vs. bir sürü şey kurdum o şkeilde çalıstırıyorum.
-
Fiyatları 150€ sınırını geçiyor revize güncel kasa modelin. Acaba gümrük ne olacak merak ediyordum hep. Umarım ekstra bir bedel ödemezsiniz.
Benzer sebepten Aliexpress üzerinden aynı satıcıdan Avrupaya'ya siparişle ben de farklı bir model aldım. Hatta gümrük öderim derken şak diye Avrupa'daki adrese ekstra bir şey ödemen geldi.
Çinlilerin gönderileri bir değişik oluyor. 😁
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
inşallah sıkıntı çıkmaz. amazon halleder muhtemelen. vergi dahil neticede. ben tr den sipariş veriyorum amazon nereden getirirse getirsin :)
24 mart 2024 tarihinde newegg üzerinden 38 bin TL'lik anakart ve ram aldım. dhl getirdi. sadece imzalı bir pdf belgesi gönderip ürünü almıştım. en kötü yetki belgesi isterler diye düşünüyorum.
ben de avrupa tarafına epyc işlemci siparişi vermek istiyorum ama oradaki arkadaş gümrükle uğraşmasın diye vermedim. türkiye'ye bu işlemciler sipariş verilmiyor. gümrüksüz ürün almanız çok iyi olmuş
-
N100 olandan almıştım daha önce.
Şimdi bunu aldım. I3-1215u işlemci olanı.
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
12.138,83TL | 12th Gen Soft Mini Router i7 1265U i5 1245U Firewall Mini PC 6x 2.5G intel i226-V i5 1245U 2xDDR5 NVMe Proxmox pfSense Computer
https://www.aliexpress.com/item/1005006959375391.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60731787963&aff_fcid=d56a10f1fc2c402090ba2fc11a61d7a9-1722160958721-00997-_EIf59uJ&tt=MG&aff_fsk=_EIf59uJ&aff_platform=default&sk=_EIf59uJ&aff_trace_key=d56a10f1fc2c402090ba2fc11a61d7a9-1722160958721-00997-_EIf59uJ&shareId=60731787963&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=91aab821ff5c400e8519a19437de8fd3&afSmartRedirect=y
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
bu güzelmiş hocam. n200 bakıyordum, gereksiz pahalı geldi. n100 yeter bana dedim. ancak sizin paylaştığınız bu modeli amazonda olsaydı alırdım. aliexpress neden türkiye'ye ürün göndermeyi bıraktı? çoğu elektronik parça gelmiyor
-
cihaz geldi. pfsense 2.7.2 kurdum. zor bela windows pc ye ip aldırdım. onu da elle girdim. yarın akşam devam edeceğim ayarlara. kavramaya çalışıyorum.
şimdi aklıma takılan windows ethernet bağladığımda otomatik ip neden almadı? manuel ip girince web arayüzü açabildim. ağda 3 switch, 1 köprü modunda modem ve bunlara bağlı 25 civarında cihaz var. bunlar otomatik ip almayacak mı?
tivibu cihazı var. iptv ayarı için en kolay yöntem nedir? internette biraz araştırdım karışık geldi.
Qos ile 10 adet cihazın paketlerine öncelik vermeyi nereden yapmam gerekiyor?
bu konularda yardımcı olabilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 1 Ağustos 2024; 23:53:51 > -
-
Portlara atama ve Dns servisini seçmiş miydiniz?
Eth0 Wan eth1 lan gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 2 Ağustos 2024; 10:0:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam wan için igc0 seçtim. eth0 portuna switchden gelen kabloyu taktım. lan olarak igc1 i seçip bilgisayardan çıkan eth kablosunu eth1 portuna bağladım. kurulum esnasında gelen ilk dhpc sorusuna enter ile geçtim. lan dhpc sorusuna ise No dedim. acaba orada mı yes deyip istenilen veriyi yazacaktık emin olamadım.
igc1 olan LAN bağlantısı static gözüküyor. bi onu değiştirip deneyeceğim
ayarlar halolduğunda PPPOE ayarını yapıp ana modem olarak bu cihazı kullanacağım. önce sıkıntısız olarak otomatik ip almasını görmem lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 2 Ağustos 2024; 18:15:58 > -
Router lan ayarlarından DHCP no dediyseniz landan bağlanamazlar. Sadece elle ip ayarlanmış cihazlar bağlanabilir.
-
Uzun zaman oldu kurulum yapalı ve sürümler baya değişti. Tam hatırlamıyorum ama siz dhcp kapalı ayarlamışsınız gibi. Hangi dns servisini aktif edecekseniz onu seçin ve dhcp kısmını aşağıdaki yerden aktif edin.
Gerekirse ayarlarınızı -özel bilgi varsa gizleyerek- paylaşabilir misiniz? dns / dhcp ve wan- lan
Bendeki aşağıdaki gibi.
dns unbound
dhcp servisi
Atamalar
-
Hocam detayları atacağım ancak şu an internet yok. Ayarlar olmadı. Cepten bakıyorum
Pppoe ayarlarını giriyorum ama internet bağlantısı yapmadı. Ont cihazındaki çıkışı eth0 a bağladım. İsp kuşlanıcı adı ve şifresini girdim. Vlanid eth0 için 35 olarak belirledim. Bir türlü olmadı
Aygıtın diğer lan portlarından da otomaik ip ile aynı ip aralığında nete çıkmasını istiyorum fakat o da farklı ip grupları ile olacak gibi
Şu an lan1 de otomatik ip alıyor. Fakat wan olmuyor
Eski asus modemde wan ayarında kullanıcı adı ve şifresini girip vlanid 35 yapınca nete giriyordu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambetiko -- 3 Ağustos 2024; 13:21:34 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Diğer lan portlarına atama yappıp köprülemiş miydiniz? opt1 opt2 (örn- sizdeki farklı olabilir.) bridge olacak. (yukardaki 3. görsel gibi) Hangi iss ve bağlantı tipini kullanıyordunuz ve vlan gerekip gerekmediği belli mi?
düzeltme: vlan 35 ile giriş yatığınızı belirtmişsiniz.
vlan ayarı diğer türler kısmında bulunuyor. Doğru arayüzü seçip ekleme yaparak deneyebilir misiniz? Bende gerekmediği için kullanmamıştım.
docs.opnsense.orgOther Types — OPNsense documentationhttps://docs.opnsense.org/manual/other-interfaces.html#vlan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 3 Ağustos 2024; 14:4:43 >
-
hocam size de zahmet verdim. pfsense ile deneme yapıyordum. şimdi opnsense kuracağım.
amacım ONT cihazından gelen LAN kablosunu ethernet0 portuna bağlayarak internete giriş yapmak ve eth1 den eth5 e kadar bağlı bütün cihazları 192.168.1.x bloğunda internete çıkarmaktı.
pfsensenin ayarlarını kurcaladım, youtubedeki ayarları yaptım PPPOE olarak bilgileri girdiğimde bir türlü internet çıkışı sağlanmadı.
WAN ayar kısmında PPPOE değil de DHPC seçtiğimde telekomun 10.175.16.1 gateway ipsi geldi. yani bağlantıyı görüyor fakat giriş yapmadı. mutlaka bir yerde hata yapmışımdır ama nerede. kurcalayarak ve sizlerin sayesinde öğreniyoruz :)
köprüleme dediğiniz bütün portların aynı LAN dan çıkmasını mı sağlayacak?
türk telekom kullanıyorum. kullanıcı adı ve şifresi mevcut. daha önceki asus axe11000 modemde pppoe kısmında kullanıcı adı ve şifresini girip vlanID 35 yaptığımda internete bağlanıyordum.
-
Zahmetlik bir durum yok. Pek kullanan olmadığı için yeterli bilgi bulunmayabiliyor. Daha sonra benim çözemediğim durumlarda siz yardımcı olursunuz.
Ben de başta bazı ayarlarda sıkıntı yaşadım. Kurcalaya kurcalaya belirli yerleri çözdüm.
Hangi portları kullanacağınızı netleştirdiyseniz. Aynı ip alanında olması için lan olacak portları bridge moda almanız gerekiyor. Atama yapmadığınız müddetçe ilk kurulumda sadece 2 port 1'i lan 1'i wan olarak otomatik atama yapıyor.
Benim durumumda AP takmak için bridge moda aldım.(1 swich + 1 AP)
wanda sizin durumunuzda yukarıdaki ekrandan vlan ekledikden sonra işlem yapmayı deneyebilir misiniz?
Sizin durumda wan kısmı pppoe ve diğer türler/ vlan kısmı vlan35 olacak görünüyor.
-
hocam az önce vlan kısmında eth0 için 35 değerini girdim. daha sonra interface kısmında WAN ayarını açıp telekom bilgilerini girince internete bağlandı sonunda :)
şimdi dediğiniz köprüleme modu ile 5 adet lan çıkışını aynı ağ içerisine almaya çalışacağım
bilgiler için teşekkür ederim.
evde 1 tane 24 tane yönetilebilir switch, 1 tane modem, 2 tane 5 li yönetilemeyen poe switch var. LAN bridge işlerini yapınca hepsi otomatik ip alır sanırım değil mi?
bir de pfsense üzerinde ağdaki cihazlardan 10 tanesine gelen paketlere öncelik verebilmenin imkanı var mı?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X