Köprü yaptığınızda aynı IP alanından alacaktır. Tarfik önceliklendirme vb. kullanmadım ama kurmadan önce araştırdığım kadarıyla fw ayarlarından yapılıyordu diye aklımda kalmış. Belki özel bir paketi de vardır. docs.opnsense.org / docs.netgate.com ve forum kısmında belki konuyla ilgili bilgi bulabilirsiniz. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrotek -- 3 Ağustos 2024; 15:57:54 > |
Hystou P09 Fansız Mini PC Router İncelemesi (20. sayfa)
-
-
internet ve ağ işi tamamlandı ancak tivibu iptv olmadı. 2024 yılında bunların bu kadar karışık olmaması gerekiyor yav.
tivibunun vlan id 55. çeşitli denemeler yaptım ama başarılı olamadım. eth0, aygıtın bağlı olduğu eth5 vlan id 55 tanımladım, bunları bridge yaptım, statik ip, dhpc, none ayarlarını denedim, firewall ruless den izin verdim, igmp den ip girmeden eth0 veya eth5 için upstream downstream kuralı tanımladım ama hiçbiri olmadı. mutlaka teknik bir yöntemi vardır fakat ben bilmiyorum.
pfsense için 5 nolu ethernet portuna bağlı tivibu iptv yi nasıl açabilirim?
-
maalesef IP tv kullanmadığım için net bir yorum yapamıyorum.
-
Aygıtta wifi yok. N100 işlemicili sistem. Wifi özelliği eklemek için hangi parçayı almalıyım?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayrı bir AP veya AP modunda kullanım için beğendiğiniz bir router alınması daha mantıklı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar selamlar, konuyu biraz inceledim. Paylaştığınız bilgiler için hepinize teşekkür ederim.
Benim amacım 500mbitlik superonline tarifemin bufferbloat sorununu çözmek. Anladığım kadarıyla şunun gibi:
www.hepsiburada.comTechstorm Silver Port Intel Celeron N100 8gb Ram DDR5 128GB Fiyatıhttps://app.hb.biz/ekqwwV3UeL6Ebasit bir mini pc aldığımız zaman modem görevi görebiliyor ve open wrt yüklediğimizde modem gibi çalışabiliyor. İşlemci gücüyle birlikte de 500 mbit bir hızın neredeyse tamamını kullanarak bufferbloat olmadan kullanabiliyoruz. Yanlış anladığım bir konu varsa düzeltin lütfen.
Ben hali hazırda daha geçen hafta asus dsl ax82u model modemi almıştım fakat bu modemle bufferbloat ı sıfıra çektiğim zaman manuel ayarlarla hızımı 170-160 lara kadar düşürmek zorunda kalıyorum. O halde bunu iade edip basit bir mini pc almak benim için daha doğru olacak.
Peki diyelim bir mini pc almalıyım ve bu mini pc open wrt ile 500mbit buffferbloat yapacak aynı zamanda oyun konsoluna kablolu bağlı olacak fakat aynı zamanda da eve hızımı neredeyse kayıpsız yaymak için atıyorum herhangi bir markanın 2 li mesh sistemini alıp bağlayıp güzel bir internet deneyimi sağlayabilmek için bu senaryoda bana önereceğiniz mini pcler hangileri olur? Ya da yukarıdaki attığım linktekini alıp ona bir de lan çoklayıcı takarsam sıkıntısız kullanabilir miyim?
Özellikle konuda denk geldiğim @0ldskool gibi bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhungok -- 19 Ekim 2024; 15:13:43 >
-
www.n11.comMaxwera MW1014 J1900 4 GB 128 GB SSD 4 Port Ethernetli Firewall Free Dos Mini PC Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/maxwera-mw1014-j1900-4-gb-128-gb-ssd-4-port-ethernetli-firewall-free-dos-mini-pc-2401620
işlemci önemli dye biliyorum. örneğin firewall kural sayısı arttıkça işlemciye binen yük de artıyor ve yüksek yüzdeyle çalışmasına sebep oluyor. bu da ısınma demektir. en az i3 işlemcili tavsiye ederim. bir de chipset uyumluluğu konusu da var. verdiğim linkdeki yerli diye biliyorum. üretimi de çin.
-
Merhaba,
Intel N100 işlemcili bir cihaz için 500 Mbps trafik devede kulak kalır. İnternette 1.3 - 1.4 Gbps (1400 Mbps) interneti +0 ms download active'de tutabildiğinin örneği var. Muhtemelen 2 Gbps ve üzeri SQM performansı verebilecek bir işlemciden bahsediyoruz.
kaynak: https://wiki.stoplagging.com/books/technical-guides/page/x86-routers-for-gigabit-sqm-with-openwrt
Örnek olması açısından ben de Superonline kullanıyorum. Fiber kablosu dairenin içine kadar geliyor. Gelen fiber kablo GPON ONT cihaza giriyor. Oradan da N100 cihaza bağlı. İnternet bağlantısını doğrudan benim cihaz yapıyor. Arada başka bir modem router falan yok. Wi-Fi kısmında da kendi mesh sistemim yayın yapıyor. Dertsiz tasasız evin her noktasında full hız kullanım var. TV plus cihazı dahil aktif durumda. O yüzden TR şartlarındaki maksimum 1000 Mbps internete sahip olan kişiler için ömürlük bir cihaz denebilir. Kendi adıma herhalde aldığım en fiyat/performans alışveriş oldu. Proxmox + OpenWrt yanında ıvır zıvır container'lar ile firewall/router işinin ideal çözümü oldu. Düşünen herkese n100 + i226 bir cihaz almayı tavsiye ederim. Bizim Amazon'dan aldığımız cihaz artık satışta değil ama muadilleri bulunabilir. N100 + i226 olarak ararsanız alternatifleri çıkıyor internette.
-
Yanıt için teşekkür ediyorum.
N100 işlemcili ucuz yollu bir şey aldığımda sanırım en az 3 ethernet portuna ihtiyaç var. Zaten birine ont den gelen lan kablosu bağlanıp o giriş openwrt de wan girişi olarak tanımlandığında 1 giriş kafadan elenmiş oluyor modem girişi gibi düşünürsek. Bir giriş mesh cihazının ilkine bağlansa son girişte oyun konsoluna kalıyor. Geri kalan cihazları da mesh sistemi üzerinden wifi ile bağlayıp kullanabilirim. Yani kafamda ki plana göre en az 3 ethernete ihtiyacım var, yanlışım varsa düzeltirsen sevinirim. Bakıyorum yukarıda attığım gibi ucuz yollu olanlarda 2 ethernet var. Kafamdaki sisteme göre bu sefer ethernet çoklayıcı almam gerekiyor 2 girişli bir cihaz alırsam. Yoksa sizin yaptığınız gibi yurt dışı satışlara bakmak durumunda kalırım değil mi?
-
Yanıt için teşekkür ederim.
Buna denk geldim ama biraz pahalı geldi gözüme sadece router görevi görecek diye. Bu işi daha ucuz yollu çözmenin yollarını danışmak istedim. Aslında 400 mbite kadar bufferbloat yapabilen routerda olur ama en iyisi 300'lerde tıkanıyor galiba. Türkiyede satışı olan modellerin. Bu konuda bildiğiniz varsa da önerilere açığım.
-
şimdi baktım da bu n100 de performans olarak i3'ün bir modeline göre %20 hızı düşük görünse de yakın performans veriyor görünüyor. benim verdiğim örnekteki işlemci ise daha düşük. o yüzden uyarıda bulundum. konu sahibi ve openwrt kullanıcılarının tavsiyelerini bence rahatlıkla değerlendirebilirsin. tek eth ve usb3.0 usb'li minipc'leri, usb to eth adaptörlerle yine değerlendirebilirsin. sıkıntı çıkaracaklarını düşünmüyorum. alırken nelere dikkat etmeli? 24 saat çalışmaya yatkın düşük watt tüketimine sahip olması, tercihen fansız, çok eth'li olması. ucuza nasıl bulabilirsin? tavsiyem gümrük satışlarını takip et. güzel indirimler olabiliyor. nasıl oluyor, satış olmayınca fiyat düşürüyorlar. mesela şu an sirkeci mağazasında iki tane satışta var. fiyat 10bin₺ görünüyor. satın alan olmaz ise fiyatı düşecektir. nasıl bir şey bilmiyorum, gidip bakmak lazım. gerçi bu mağaza biraz cimri. erenköy'deki mağaza ise daha bonkör ama orada şu an aradığın şey yok. ama takip etmein öneririm.
https://uygulama.gtb.gov.tr/tasfiye sirkeci için reyon 2, eremköy için reyon 3 için listeleme yap.
-
İşin doğrusu ethernet sayısı deal breaker değil aslında. Eğer network'le uğraşmayı seviyorsanız tek portla bile kurulum yapılabiliyor onun da ayrı teknikleri var. Örn. Raspberry Pi modellerini tek portla OpenWrt ile kullanan bir dünya insan var. Router-on-a-stick diye araştırabilirsiniz. Tek port üzerinden hem WAN hem de LAN kullanıyorsunuz VLAN'lar ile.
Yeni bir cihaz alacaksanız, en az 3 portlu (WAN, LAN, OPT mantığında kullanım için) x86 cihazları tercih etmenizi öneririm; 4, 5 veya 6 portlu modeller bulursanız tabii daha güzel
Gümrük sınırı en son 20-30 euro gibi bir şeye düşürüldü. O yüzden yurtdışı ihtimal dışı, TR'deki seçenekleri de iyi araştırmanız lazım. Duruma göre ikinci el ürünleri de değerlendirebilirsiniz.
-
tek eth port olunca, yönetilebilir switch'e ihtiyaç oluyor ve switch üerindeki trank port'u tek eth porta saplayıp, farklı vlan ayarları ve ihtiyaca göre her vlan'a farklı hız atamaları yaparak, raspberry pi gibi cihazların kullanılması olayı, "Router-on-a-stick" konusu olarak adlandırılıyormuş. Zyxel GS1200, Netgear GS305E gibi yönetilebilir switchlerin fiyatlarına baktım şimdi de. çok ethernetli cihaz bulmak daha ekonomik olacak gibi görünüyor.
-
Ustad su ilandaki urunu yorumlarmısınız.
Supermicro X10SLH-N6-ST031 (Intel E3 1265 L3 - 16GB ECC Ram) sahibinden.comda - 1198351415
-
Merhaba,
Evde standart işler için bir proxmox pve kurayım, üstünde 3-4 VM veya CT çalıştırayım. OpenWrt, pfsense falan yaparım diye düşünüyorsanız uzak durmanızı öneririm. Neden? Dışarıdan bakancı cazip görünse de kullanım açısından mantıklı değil.
- Donanım çok eski
- Verdiği performansa göre elektrık tüketimi çok yüksek
- Isınma
- Anakart server tipi olduğu için standart ATX kasalara sığmaz
- Muhtelemen rack mount kullanıldığından üzerinde fanı yok. Bu tür anakartlarda kendi orijinal fanını isteme olayı olabiliyor. Mesela özel fan bağlantıları bulunuyor ve anakart bu fanlardan gelen bilgileri kullanarak soğutma sistemini optimize ediyor. Eğer anakart bağlı olan fanı tanımazsa güvenlik amacıyla fanı sürekli maksimum devirde çalıştırıyor falan filan. Bu model de öyle mi bilmiyorum.
Anakart modelini araştırırken google'da eğer doğru ise ethernet portları 10G diye gördüm. Tek cazip noktası bu görünüyor. O da ne kadar gerekli ya da değil size kalmış.
Eğer aliexpress'tekiler gibi mini pc bulamadınız veya x bir sebepten istemediniz diyelim: ikinci el sophos, barracuda, cyberoam gibi markalı firewall cihazları arayabilirsiniz. Bunların lisansları bitince epey ucuza ikinci ele düşüyorlar. Cihaza OpenWrt yazıp yeniden kullanabilirsiniz. Araştırmanızı öneririm hangi model nasıl oluyor vb gıbı
-
min 300 psu kullanılsa, 1,630₺'den ayda 35o₺ gibi bir elektrik harcaması yapar görünüyor. evet saatte 0,3kw/1,63t ile 24 saat kullanım sonucunda, ayda ~350₺
şöyle biraz daha bakındım da sanki raspberry pi 5 ile yönetilebilir 5/8 portlu bir switch kullanacak olmak, elektrik tüketimi açısından en iyi tercih gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 24 Ekim 2024; 15:25:22 > -
Kıyaslamanız yanlış ve saçma.
- Piyasada hala hosting firmaları DDR3 makineler kullanıyor. Yapacağı işe göre DDR3 sistemler hala aktif olarak kullanılır.
- Kartın ne odluğunu bilmeden performansını değerlendirmeniz hata.
- Soğutulmayan her kert ısınır.
- M-atx kasaya bile sığıyor. Siz atx kasaya sığmadığını nereden çıkardınız?
- Tamamen saçmalamışsınız.
Bu kartın asıl amacı firewalldur. Piyasada 6x 10G ihtiyacı olan için biçilmez kaftan. Proxmox içinde gayet verimlidir. 10G bağlantı ihtiyacı olan adamda elektrik yakıyor diye dert etmez herhalde. Nereden biliyorsun dersen senelerce kullandım.
-
Tamam:)
-
o boardı, m-atx kasaya sığdırmaya çalışacak olmak yani, orada ben 6 sata yuvası görüyorum. bu kartm-atx kasa uyumlu olsa bile, kasaya tıka basa yerleştirmeyi kimse istemez sanırım. m-atx kasalarda 2/3 hdd bays bulunuyor. kartın yorumlanmasını isteyen üye bu kartı tek hdd ile ve home user olarak kullanmak istemiyordur sanırım. istiyorsa zaten hiç yorum yapmaya gerek bile yok. bu kart çoğu m-atx kasaya uymaz görünüyor. m-atx kasaya bir kere tıkabasa iş yaptım o da abime, bence uğraşılmaz. biri müdahale etmek istediğinde, kulak çınlatabilir. bu kart için youtube'da inceleme var. xlatx, eatx kasa önermiş youtuber.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X