Şimdi Ara

Hystou P09 Fansız Mini PC Router İncelemesi (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
415
Cevap
25
Favori
12.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş

Şimdi bende buna benzer bir setup kurmak istiyorum. Hatta Asus BE98 alacaktım o derece tp link ax73 5400 modem routerdan illahlah ettim. qos açtığımda 1 gbs interneti otomatik 600 mbs bandına düşürüyor. evde kablosuz olarak bağlı ps5 apple tv ve diğer çamaşır bulaşık airfrty .. vb baya cihaz bu tp linke bağlı. şimdi bir yandan da oyun oynarken bir anda ping zirvelere çıkıyor.

Ben sqm openwrt çalıştıracak router pc ile bu işi yapmak isterim. Sadece bu pc yi alınca tp link modemi yine eskisi gibi wifi 2.5 ghz ve 5 ghz den yayın yapabilecek mi? ve son olarak güncel olarak bana önereceğiniz mini pc var mı?

Teşekkür ederim.

• tek ethernetli minipc'de "Router-on-a-stick" yöntemini, beş portlu yönetilebilir cloud app'li bir switch ile uyguladım. kolay ve güzel bir yöntem.

switch'in bir portunu "trunk port" olarak seçiyoruz. bu porta istenilen vlan değerlerini atıyoruz. ben vlan35 ve vlan55'i atadım. varsayılan olarak vlan1 de var. trunk 5.port için vlan permit ayarı "1,35,55" , native vlan için "1" (vlan1 ağdaki tüm cihazların temel bir bağlantı noktası olarak işlev görüyor ve ağ yönetimi ve yapılandırma işlemleri için kullanılıyor) 1 ve 2.porta ise sadece vlan35 ayarı yaptım. switch'in minipc'den aldığı ip'yi otomatikte bıraktım. web arayüz ip'si ise 10'lu ip ve bu değişmiyor. switch'i yapılandırırken, sabit ip ip ve subnetmusk değerlerini minipc'de elle girmem gerekti.

portların eth hız ayarlarını otomatikte bıraktım. (her port 1000mbps) loop guard'ı aktif yaptım. tivibu kullandığım için 1 ve 2 nolu portları birbirine köprüledim. (port mirroring) veri trafiğinde gelen ve giden datanın her ikisi için de izin verdim. (direction:input&output) port isolation off durumda. dhcp snooping'i aktif etmedim. 3 ve 4 nolu portlarda ise sadece vlan1 ayarı var. port rate ayarında, sadece 2. port için (tivibu) 100mbps'yi input ve output değerleri olarak girdim. diğer portlarda limit ayarı yapmadım. strom control ayarı yine pasif durumda.

cloud için domain adresi ve ip otomatik (switch'in online upgrade güncelleme kısmı var ama yüklü olan versiyon için latest demesine rağmen, daha güncel bir firmware'i üretici sayfasında buldum ve yükledim. cihaz cloud'a ve internete bağlı durumda ama bu bölümdeki sürüm kontrol butonu nedense hala pasif durumda.)

kullandığım switch'in markasını reklam olur diye yazmadım. Hystou P09 Fansız Mini PC Router İncelemesi  sonuç olarak tek portlu minipc'ler'i, openwrt ve benzeri uygulamalar ile yönlendirici olarak değerlendirmek isteyen var ise bu yöntemi tavsiye ederim.

yazmayı unutmuşum. 1 nolu porta isp'den gelen vdsl hattını, trunk portu ise minipc'nin ethernetine veriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 29 Ekim 2024; 19:27:10 >

• Merhabalar tekrardan,

mini pc aldım proxmox kurdum - openwrt kurdum fakat orada kaldım. wan kablosunu 1 porta modemi 2. porta sokuyorum olmuyor. internette bununla ilgili olan bölümü bulamadım yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

• Bende şu an aynı sorunla uğraşıyorum. Bir türlü çözüm bulamıyorum. Bilen birileri bu konuda yardımcı olabilirse seviniriz.

• Nerede takıldınız belli değil tam. Temel mantık: fiziksel portu proxmox'ta sanal switch'e bind ediyorsunuz. Eğer passthrough falan uğraşmak isterseniz o ayrı.

Fizikselde ETH1 - ETH2 -ETH3 vb diye gidiyor.

Sanalda vmbr0 - vmbr1 vb diye gruplara ayıracaksınız.

Örn. diyelim ki

ONT cihazı eth1'de (enp1s0) takılı (bunu vmbr1 yaptınız.) OpenWrt içinde de WAN portu bu olacak.

LAN portları da eth2 (enp2s0) ve eth3 (enp3s0) olsun. Bunları vbmr0 yapacaksınız. OpenWrt içinde de LAN portu bu ikisi olacak. Proxmox'ta vmbr0 üzerinde ise zaten kendi arayüzüne erişiminiz doğal olarak olacak.

Ben de bir de Turkcell tvplus var vmbr103 ismini verdim o aklınızı karıştırmasın. Siz ONT hariç tüm portları LAN (vmbr0) altına atabilirsiniz. Bende 1 ONT, 2 tane LAN, 1 tane de tvplus var 4 port zaten cihazım.

Hystou P09 Fansız Mini PC Router İncelemesi

Bu da OpenWrt VM arayüzündeki hardware sayfası network kısımları için paylaşıyorum

Hystou P09 Fansız Mini PC Router İncelemesi

Geçmiş mesajlarda ben örnek bir kurulum paylaşmıştım.

• Bu arada tek bir kurulum şekli yok. Farklı yollar mevcut. En basitinden kimisi VM üzerinde kimisi CT üzerinde OpenWrt çalıştırıyor. Benim denk geldiğim en sade ve kolay anlatım bu.

https://www.youtube.com/watch?v=_fh7tnQW034

https://i12bretro.github.io/tutorials/0405.html

Bir iki farklılık dışında ben bunu kullanıyorum. Bu arkadaşın rehberleri çok faydalı bu arada. Yer imlerine kaydetmenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0ldskool -- 31 Ekim 2024; 1:12:8 >

• Ben CT olanında gittim. Artık okuya okuya bir hal oldum. Bende sorun şu lan1 portuna laptopla bağlanıyorum ve openwrt ye we proxmoxa ping atıyorum hatta proxmox arayüzüne giriyorum. Fakat openwrt arayüzüne giremiyorum. ping atıyorum fakat wepten giremiyorum. Ayrıca lan2 portuna tatkınca bu sefer openwrt arayüzüne girebiliyrum fakat proxmox a ping yada arayüze giremiyorum. normalde ben lan1 e wan kablomu ve lan2 ye de modemi takacağım. daha bunları takamadımHystou P09 Fansız Mini PC Router İncelemesi 

• Ben CT olarak kurdum, OpenWRT arayüzüne girdim. Fakat PPPoE ayarlarını yapıp modem üzerindeki wan kablosunu OpenWRT cihazına taktığımda cihaz internete bağlanmıyor. Bu akşam tekrar seferber olacağım.

• cezzar58 C kullanıcısına yanıt

sen her iki lan dan da birbirlerine bağlanabiliyor musun? özelden görüşelim istersen belki çözeriz.

• ayarlarınızda route list gibi bir yer vardır mutlaka. bu listeye uygun ip yapılandırması girerek, hangi ağ yönlendiricisinin hangi ağ veya ağlara nasıl bağlanacağını ve hangi rotaları izleyeceğini belirtmeniz gerekiyor diye düşünüyorum. aslında AI'ye soru sorarak bu sorununuzu çözebilirsiniz. örnek uygulama verecektir. sadece doğru soruyu soracaksınız.

• SnowGuardian S kullanıcısına yanıt

Hepsini aynı networke topladım, Devre dışı bırakacağım router arayüzüne, proxmoxa ve openwrt arayüzüne erişebiliyorum. Fakat PPPoE ayarlarında kullanıcı adı ve şifre girdikten sonra devredışı bırakacağım routerdan wan kablosunu söküp mini pc ye bağladığımda internete erişemiyorum.

• proxmox da scrict çalıştırdığımda default ayarlarda LAN arayüzüne 999 Vlan tanımlıyor. Bu sebeple internete erişemiyormuşum. Sorun çözüldü. Proxmox üzerinde OpenWRT ve Adguard Home aktif olarak çalışıyor. Başka neler kurup deneyebiliriz. Fikri olan paylaşırsa sevinirim :)

• cezzar58 C kullanıcısına yanıt

Unbound kurup yerel DNS sunucusu çalıştırabilirsin. NAS sunucusuna çevirmek, Aria2 gibi downloader, TransmissionBT torrent client ve pluginleri gibi bir çok imkan var. Ne hayal edersen artık. Her birini ayrı containerda çalıştırırsan, OpenWRT güncellerken hiç sorun yaşamazsın. Takıldığın yerde yapay zeka kullan. ChatGPT, Claude, Gemini, HuggingChat, Le Mistral Chat vs. Gerçekten sorun çözüyor. Dünyanın en iyi linuxçusu yapay zekadır. Hystou P09 Fansız Mini PC Router İncelemesi 

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.