Hocam konusu açılmışken yeni cihaz almayı düşünenler için hangisini önerirsiniz. Örneğin siz şimdi almak isteseniz hangi cihazı tercih ederdiniz? Amaç: 1 Ghz interneti bölebilmek, VPN, NAS vb. şartlarda sorunsuz kullanabilmek. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 14 Kasım 2023; 12:46:52 > |
Hystou P09 Fansız Mini PC Router İncelemesi (7. sayfa)
-
-
tamam buraya kadar hepsini yaptım portainerida calıstırdım(port veriyor buna) ama homeassistant a port vermiyor işte bendede oyleydi o yuzden acamıyorum
nerde yanlıs yapıyorum dedıklerınızınde aynısını yaptım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apexmaster -- 14 Kasım 2023; 23:30:21 > -
Hocam en az 4 ethernet portlu, işlemcisi 20 watt tdp altında güç harcayan, en ucuz herhangi bir mini pc alabilirsiniz. Zaten genelde bu tarz cihazları çinliler üretip üzerine herkes kendi markasını basıyor. Veyahut ucuza x86 firewall cihazı bulursanız alabilirsiniz ama bu seçenek yerine çinden alacağınız cihazların işlemcisi daha güçlü ve daha güncel olur.
1 gigabit interneti sqm ile sorunsuz kullanabilirsiniz. Hatta üzerine istediğiniz ne varsa onu kurarsınız yine banamısın demez.
Çok araştırmadım ama şöyle bir bakındım aliexpresste şu cihaz gözüme çarptı daha ucuzu varsa elbette onu alın bunun yerine.
https://www.aliexpress.com/item/1005004825130366.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60423761554&aff_fcid=0e69a4805a484c648134480df2abdd4e-1699993845596-04742-_EHQZVZx&tt=MG&aff_fsk=_EHQZVZx&aff_platform=default&sk=_EHQZVZx&aff_trace_key=0e69a4805a484c648134480df2abdd4e-1699993845596-04742-_EHQZVZx&shareId=60423761554&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=06dc0b785802449fbcfb52923c65e3f8&afSmartRedirect=y
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 15 Kasım 2023; 0:29:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Docker da default network modu bridge dir. Hâliyle ana cihaz ve container arasında port eşleştirmesi yapıyoruz. Portainer da port gözükme sebebi bu.
Home-assistant da ise kurulum komutu arasında dikkat edersiniz ki --network host komutu var. Bu ilgi container'ın ana cihaz portlarına doğrudan erişim yetkisi veriyor haliyle port gözükmemesi gayet normal. Bu bir sorun değil, home-assistant web arayuzüne bağlanmanız için engelde değil.
Verdiğim home-assistant komutlarına göre kurulumu yaptıktan sonra ortalama 5 dakika bekleyin ve ip_adresi:8123 portundan home assistant web arayuzüne ulaşabilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilgilendirme için çok teşekkürler.
-
Cihazı alacağım ancak yurtdışından gönderilir diye belirtiyor amazon ödeme ekranın herhangi bir gümrük vergisi vs. de çıkmıyor güvenemedim gümrükte takılıp geri dönmesin.Satıcı amazon olan yurtdışı siparişlerinde sıkıntı yaşamadım ancak burada satıcı amazonda değil gümrük vergiside gözükmüyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cihazı 3 hafta önce falan teslim aldım ben. Kesin olmamakla birlikte güncel bilgiyi vereyim size.
Ürün Çin'den geliyor. İstanbul da ortalama 10 günde teslim aldım.
Gümrük vergisi vs ekstra ücret çıkmadı ama son ana kadar çıkmasını bekledim. Gümrük memurunun iyi tarafına denk geldim herhalde bilmiyorum. Ürün İstanbul da Aras kargo ile teslim edildi tarafıma.
Birde ürünü 4gb ram / 64gb SSD diye aldım, 8gb ram / 128gb SSD çıktı. Birde gelen urun resimdekiyle birebir aynı değildi. +2 USB 2.0 , 1 5g sim kart ve 1 4g sim kart portu vardı.
Tabi bende bu şekilde oldu diye sizde de birebir aynısı olacak değil, süreç hakkında fikir olması açısından yazdım.
Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için ben Bursadayım. İstanbul gümrükten vergiyi öde gel al derlerse diye çekiniyorum biraz süreci tam bilmediğim için risk alıp sipariş etmeyi düşünüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Rica ederim. Valla gümrük işi şans gibi artık. Kendinizi her türlü olasılığa hazırlamalısınız.
Amazon.com.tr’de görünen fiyatın üstüne sonradan ödeme çıktığını sanmıyorum. Aklınızda şüphe varsa müşteri hizmetlerine sormamız daha iyi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hiç çekinmeyin hocam aliex... alırsanız zaten gumruk vergısını oduyorsunuz. Hiç endişe etmeyin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apexmaster -- 26 Kasım 2023; 19:44:36 > -
Size gelen cihazın portlarının olduğu açılardan resmini atma şansınız var mı? Aliexpress'te birkaç farklı tasarım var ve bazıları sade tasarıma sahipken kimisi biraz kötü görünüyor.
-
-
Arkadaşlar evde Türk Telekom'un altyapısını kullanarak 100mbps hızında yine firmanın verdiği routerı kullanıyorum. Sizlere şöyle bir sorum var. X86 mini bilgisayar alsam ve bu cihazın m2 slotuna mt7922 wifi 6 kart taksak evde ki routerdan kurtulup openwrt sistem ve aynı zamanda wifi 6 160mhz access point elde etmiş olur muyum?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezzar58 -- 17 Aralık 2023; 3:59:38 >
Merhaba, mini pclerin çoğundaki mini pcie arayüzü usb arayüzüne bağlı, pcie arayüzüne bağlı olmadığı için mini pcie wifi kartları çalışmaz. M2 slotuna takacağınız wifi kartları ise genelde laptoplarda kullanılmak için tasarlandığından wifi çıkış gücü düşüktür yani menzil çok kısa olur. Ayrıca intel kartlar access point olarak kullanılamaz.
Hal böyle olunca mini pc yanına ek olarak router veyahut access point almak daha mantıklı bir seçenek olacaktır. Ben Unifi HD kullanıyorum birden fazla adet. Mini pcye bağlı POE olarak sorunsuz ve stabil
-
M2 slotuna bağlanacak bir access point cihazların da kullanılan bir m2 kart bulmak mümkün olabilir mi? Böyle bir cihaz yapabilsek ömürlük olur sanıyorum. X86 bilgisayar için tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mıdır? Sizin cihazınız da ısınma sorunları bulunuyor mu? Herhangi bir soğutma takviyesi ne ihtiyaç duyuyor musunuz?
M2 olupta yüksek çıkış gücüne sahip bir wifi kartı görmedim duymadım hocam, varsa bile o kadar yüksek fiyata satılıyorlarki access point almak daha mantıklı oluyor. Son zamanlarda bu kartları sökülebilir yapmıyorlar sırf dışarda kullanılamasın diye router ve access pointlerin anakartlarına dahili gömülü olarak geliyor yani söküp başka cihaza takamıyorsunuz.
Isınma sorunuza gelecek olursam, fansız mini pc celeron işlemci olduğundan yazın kavurucu sıcaklarında bile 50 dereceyi geçmiyor. Unifi HD access pointler ise 70 derecelerde çalışıyorlar yazın ama bu değer gayet normal. 100 derece olmadığı sürece sorun olmaz.
-
-
Fazlasıyla iyi hocam, gigabit interneti serçe parmağında oynatır :) üstüne istediğiniz tüm ek uygulamarıda kullanırsınız. Tabii wifi için yanına ek cihazlarda alınması gerekecek unutmayın.
-
Mt7915 chip AP modunu destekliyormuş sanıyorum. Ayrıca evdeki ISS vermiş olduğu tp link ex20v cihazı access point olarak kullanabilirim sanıyorum. Ayrıca evdeki access point cihazlarınız için harici bir poe switch kullanıyor musunuz yoksa kullandığınız cihaz poe destekliyor mu? Ayrıca size bir sorum daha mevcut elimde watchguard T30 ve palı alto PA-220 model Cihaz var, bunlara openwrt kurma yöntemi araştırdım ama bulamadım. Sizce bu cihazlara openwrt kurulabilir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X