Aşağıdaki ürünün siparişini gerçekleştirdim. Ürün geldiğinde kurulum ve openwrt için tavsiye ettiğiniz paketler için tavsiye ve destek rica edebilir miyim? aliexpress.com 3285.31TRY 49% OFF|4x2.5G i226 i225 LAN 12th Gen Intel güvenlik duvarı N100 N5105 yumuşak yönlendirici NVMe endüstriyel fansız Mini PC HDMI2.0 OPNsense PVE ESXi| | - AliExpress https://tr.aliexpress.com/item/1005004864384920.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.4c593d12UVOa6s&gatewayAdapt=glo2tur |
Hystou P09 Fansız Mini PC Router İncelemesi (8. sayfa)
-
-
Merhaba, mt7915 ap desteklese bile önceden bahsetmiş olduğum gibi kartın üzerindeki dBm çıkış gücünü belirleyen minik çipler (FEM= front end module) vardır. Bu çipler laptoplar için üretilen kartlarda düşük güçte çalışmak üzere tasarlanmıştır. Çünkü kucağınızdaki bir cihazın yüksek radyasyon yayması istenmez. Fakat Access Point cihazlardaki wifi kartlarına daha yüksek FEM çipleri yerleştiriyor üreticiler vücuttan uzakta duran bir cihaz oldukları için.
Ayrıca antenlerde önemlidir, anten kalitesi menzil ve hıza doğrudan etki eder.
Dışardan alınan kart ve antenlerden pek fayda gelmez kısacası..
Benim Mini Pc'de 6 Lan portu var hocam, Kullandığım Unifi HD access point ile birlikte minik Poe Adaptörlerde verildi. Ben o şekilde kullanıyorum. POE switchte kullanılabilir elbet kalitesinden tavsiye ederim çünkü voltaj geçeceği için cihazlara zarar verme riski var.
Watchguard ve Palo Alto firewall cihazlarında eğer x86 mimarisi kullanılıyorsa kolaylıkla openwrt kurabilirsiniz. Bazen bazı üreticiler kurulmasın diye işi zorlaştırabilirler tabiki biostan falan bazı ayarlar yapmak gerekebilir net bişey söyleyemem. Arm cihazlarsa eğer openwrt için özellikle birisinin uğraşıp kurulabilir hale getirmiş olması gerekir.
-
Hayırlı olsun sorunsuzca teslim alır ve kullanmaya bir an evvel başlarsınız umarım hocam. Kurulumda yardımcı olurum elbet müsait olduğum vakit ama olamazsamda konuda anlatmıştım biraz eski sayfalarda bilgiler mevcut. Kullandığım paketler, transmission torrent, samba4, adguard home, sqm veya qosify bu kadar hocam. Sizde kendi ihtiyaçlarınıza göre sınırsız eklenti deryasından istediğinizi kurabilirsiniz. Openwrt forumları mükemmel bu konularda.
-
Üzgünüz, bu öğe artık mevcut değil!
son ürünü mü aldın? şu anda verdiğin linkteki modellerin hiçbiri için stok yok görünüyor. ilginç
bir de bu tip cihazların üzerindeki al. plaka acaip ısınır. senin modelde plaka üzerine fan yerleştirme imkanı yok görünüyor. içinde fan var mı, bakmış mıydın? umarım fansız almışsındır. bu tip cihazlarda fan çalışıyor ise yanında durabilmek için kulaklık takmak gerekebilir. neyse hayırlı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 22 Aralık 2023; 0:52:56 > -
amazonKingnovyPC Güvenlik Duvarı Mikro Cihazı, 4 Port i226 2.5GbE LAN Fansız Mini PC N100, 1* DDR5, 4GB DDR5 64GB NVMe, HDMI, DP, RJ45 COM, 4* USB Gigabit Ethernet AES-NI VPN Yönlendirici Openwrt Barebonehttps://www.amazon.com.tr/dp/B0C699QWQH?ref_=cm_sw_r_apan_dp_REDREJAD89RQ4VQ76XZZ&language=tr-TR
Bende de yukarıdaki linkteki ürün var. Evet dediğiniz gibi alüminyum kasa el yapacak cinsten ısınıyor ama CPU da bi o kadar ısınmıyor. Heatsink işini çok iyi yapıyor.
Dış tarafı çok ısındığı için içim el vermedi 😁 üzerine 12v fanı 5v ile çalıştırarak bi soğutma yaptım.
CPU zaten ısınmıyordu, dışıda ısınmıyor artık. Mutlu mesuduz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
ben de fanlı bir model vereyim. (disk yok 6352₺ yurt dışı gönderim) sendeki cihaz win11 destekliyor mu? grafik özellikleri nedir? bu arada aşağıdaki link için iki türk kardeş yorum yapmış. okumadan almamak lazım. biri conta ve pompadan bahsedip küfür etmiş ama anlamadım..
muhtemelen disk olmadığı için ürünü arızalı zannetmiş olabilirler..
amazonWindows11 Pro Mini Masaüstü, 8GB / 16GB DDR4 RAM 512GB M.2 NVME SSD, 11. Nesil N5105 İşlemci, 4K 60Hz Çift Ekran, HDMI2.0, RJ45, USB2.0 USB3.0, Bluetooth5.0, Mikro (AB Tak 0Ghttps://www.amazon.com.tr/Windows11-Masa%C3%BCst%C3%BC-%C4%B0%C5%9Flemci-HDMI2-0-Bluetooth5-0/dp/B0CDM7X6SY?th=1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 22 Aralık 2023; 2:15:17 >
-
Destekliyor olmalı, architecture: x86_64 sonuçta. Linux mint + docker ile kullanıyorum cihazı.
İşlemci: Intel(R) N100
RAM: 7,9 Gb
GPU: Intel Corporation Device 46d1
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ürünü ben satın almıştım fakat satıcıdan stokta kalmadı iptal eder misiniz diye mesaj aldım ve siparişi iptal ettim. Aynı ürünü amazondan satın aldım ve kargoya teslim edildi. Gelmesini bekliyorum. n5100 CPU çok az güç tüketiyor, umarım bu dediğiniz kadar ısınmaz. Bir şirkette BT teknikeri olarak çalışıyorum, çok ısınırsa cihazın üzerine eski bir fan koyabilirim.
-
Hocam yaptığınız soğutmayı cihaza sabitlediniz mi? Yaptığınız fan montajının resmini paylaşmanız mümkün mü? Fan ile birlikte cihaz soğuk ve sessiz çalışıyorsa aynı uygulamayı yapmak isterim. 5v gücü cihazın usb girişinden mi aldınız yoksa cpu fan soketine mi bağladınız? Bilgi verirseniz sevinirim.
-
-
Sizin kullandığınız işlemci N100 ise benim satın aldığım N5100 ile aynı TDP değerlerine sahip. Cihazın dış kasası dediğiniz kadar ısınıyorsa soğutma için benimde bir fan düşünmem gerekecek. Kullandığınız fanın sesini gece sessizliğinde duyabiliyor musunuz? Bu cihazı router olarak kullanacağım ve 7/24 çalışacağı için merak ediyorum açıkçası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
12v fanı 12v ile çalıştırırsam evet aynı oda da sessizlikte gayet net duyuluyor ancak 12v fanı 5v ile çalıştırdığım için hiç ses duyulmuyor.
Aslında heatsink den dolayı işlemci hiç ısınmıyor önemli olan da bu zaten. Fan olmasa da olur da ben içim rahat etmediği için fan koydum.
Hatta size cihazın son 2 haftalık sıcaklık verisini de sunayım. 26 docker container 7/24 çalışıyor, heatsink olduğundan dolayı işlemci ısınmıyor. Üzerinde fan olmadığında da işlemci sıcaklık değeri bu seviyelerdeydi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
hocam ısıyı takip için kulladığınız program nedir?
-
Grafana dashboard'umdan bir grafikdi o. Kurması biraz zahmetli ama zevkli. Veriler "Netdata API" üzerinden alınıp "prometheus" veritabanında depolanıyor, buradan da "Grafana" ile verileri çekip görselleştiriyorum.
Netdata API -> Prometheus -> Grafana
Home-server'ı takip ettiğim dashboard'un tamamı şu şekilde:
Aşağıdaki makale aracılığıyla yapmıştım bende, nasıl yapıldığı anlatılıyor:
notedMastering Self-Hosted Monitoring: Netdata, Prometheus, and Grafana Unleashedhttps://noted.lol/netdata-prometheus-and-grafana/
-
teşekkürler
-
Bu sistem takibini çok beğendim. Cihazı teslim aldığımda openwrt için aynısını yapabilmeyi çok isterim ki netdataapi openwrt tarafına kurulabiliyor sanıyorum. Paylaşım için teşekkür ederim.
Selamlar arkadaslar, 6 ya da 8 adet 2.5 gbps portlu bir cihaza denk gelen olduysa link paylasabilir misiniz 😊 Cok tesekkurler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba, aliexpreste var bahsettiğiniz cihaz fakat fiyatı gümrük limitini geçtiği için türkiye seçiliyken gözükmüyor ilanlar. Farklı ülke seçerseniz görebilirsiniz. Bu durumda yapılabilecek bir şey yok maalesef. Almanyada tanıdığınız falan varsa oraya göndertip onların size getirmesini bekleyeceksiniz. Türkiye cehenneminde sıradan bir olay..
-
Arkadaşlar henüz cihazım gelmedi ama bu cihazı en iyi ve en verimli şekilde nasıl kullanabiliriz. Linux tarafına biraz yabancıyım. Bu cihaza ubuntu kurup docker üzerinden openwrt da çalıştırabilir miyiz? Farklı fikirleri olan var mı?
Bilgi icin cok tesekkurler. Ocak ayinda Atina’ya gidecegim, oraya kargo yapabilir miyim bir bakayim. Dediginiz gibi, bir mini pc icin bile girdigimiz hallere bak…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X