Şimdi Ara

_ - ¯ Hyundai Accent Admire DH Klubü ¯ - _ SGT:17 Ağustos 2007 Cuma Saat 02:46 (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
0
Favori
122.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hmzycl

slm arkadaslar bende yenı accent Admıre 1.3 klımalı aldım 2005 model 27.000 km de boya degısen hıc bır parcası yok orjınal bı araba 14.500 ytl ye aldım stepnesı daha hıc takılmamıs bı araba nasıl sızce.bırde aynı motoru kullanan arkadaslar yakıt konusunda bılgı verırse sevıırım km de ne kadar yakıyor falan dıye

selam arkadaşım bende'de accent admira 1,3 klimalı 2005 model araç var araç 40.000 km de dün bakını yaptırdım 225 ytl bakım ücreti tuttu genel olarak arabadan memlunum en son yapmış olduğum hesaplamalara araç şehir içi 228 tl yakıyor.
    aracı işe gider gelirken kullanıyorun kullanmış olduğum yolun çoğu otoban
    aracı sıfır olarak aldım aracın olumsuz yanları yere yakın olmasından dolayı altının sürtmesi ,orjinalde kullanılmış olan pirelli lastikler yoldan içeri çok ses alıyor olması ,araç yazın yüksek hızlarda ( 130 km den sonra )klima açılırsa hareret yükseliyor bunlar şimdi aklıma gelenler ama sınıfına göre bence en iyisi .

herkeze kazasız belasız günler dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: yüksel69

quote:

Orjinalden alıntı: hmzycl

slm arkadaslar bende yenı accent Admıre 1.3 klımalı aldım 2005 model 27.000 km de boya degısen hıc bır parcası yok orjınal bı araba 14.500 ytl ye aldım stepnesı daha hıc takılmamıs bı araba nasıl sızce.bırde aynı motoru kullanan arkadaslar yakıt konusunda bılgı verırse sevıırım km de ne kadar yakıyor falan dıye

selam arkadaşım bende'de accent admira 1,3 klimalı 2005 model araç var araç 40.000 km de dün bakını yaptırdım 225 ytl bakım ücreti tuttu genel olarak arabadan memlunum en son yapmış olduğum hesaplamalara araç şehir içi 228 tl yakıyor.
    aracı işe gider gelirken kullanıyorun kullanmış olduğum yolun çoğu otoban
    aracı sıfır olarak aldım aracın olumsuz yanları yere yakın olmasından dolayı altının sürtmesi ,orjinalde kullanılmış olan pirelli lastikler yoldan içeri çok ses alıyor olması ,araç yazın yüksek hızlarda ( 130 km den sonra )klima açılırsa hareret yükseliyor bunlar şimdi aklıma gelenler ama sınıfına göre bence en iyisi .

herkeze kazasız belasız günler dilerim.

benım arabanın orjınal lastıklerı lassa mıratta nerden bılıyorsun dıyeceksın stepnesı daha hıc takılmamıs orj lassa mıratta.ve lastık sesı almıyor ıcerı hıc.lassa lastıgı tavsıye ederım ben kendım satıyorum pırellı lastıgı cok fazla sevmıyorum evet cok ıyı bı lastık degıl.aracının yakıtıda cok ıyı bence ben o rakamlara coktan razıyım valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmzycl -- 23 Ekim 2008; 17:25:17 >

• cLone hemsehrım Derya otomotıvın Tarsus da da subesı var. Yol uzerınde hemen sebze halının karsında Adana -Mersın yolunun uzerınde, zaten yolda levhaları var kac km kaldıgını yazıyor ve kolyaca bulabılırsın bonusa ve cardfınansa 4 dıger kartlara 3 taksıt yapıyor. Yılda 2 kez Hyundaı ındrım gunlerı var. Perıyodık bakımları o zamanlara denk getırırsen %25 daha avantajlı olursun, ılk ındırım mayısın son haftası 28-29 mayıs gıbı baslıyor 3 hafta suruyor 18-19 Hazıran gıbı bıtıyor 2. ındrım Kasımın son haftası baslıyor Aralıgın 17-18 gıbı bıtıyor oda 3 hafta suruyor %25 daha avntajlı oluyor bakımlar. Yanı 2. ındirım gelecek ay bu zamanlar baslar bakım zamanı yaklasan arkasalar ındırmı beklerse avantajlı olurlar.hmzycl arkadasım pirellı ıyı degıl demissın benım aracım da da pırellı P6000 var bence guzel lastık yol tutusu fılan gayet ıyı,benım oncekı arabamda lassa mırtta vardı yagmurlu havalarda zemın ıslak olunca cok cabuk kayıyordu lassa mıratta ile vırajlara cok cok temkınlı gırmek zorunda kalıyordum hemen arkayı bırakıyordu. Hem de yenı almıstım 4 tane mırattayı yol tutusu ozellıkle ıslak zemınde ıyı degıldı. Daha sonrakı arbamda bu kez Brıdgestone kullandım 4 tane B330 almıstım onun yol tutusu ıyıydi fakat cabuk balon yapıyordu 4 lastıgın 2 sı 1 sene ıcınde balon yaptı. 3 yıldır pırellı P6000 kullanıyorum ve memnunum.Memnunıyetımden dolayı 4 tanede kıs lastıgı aldım Pirelliden cıvılenebılr Q sersınden ama cıvıletmedım ve o halıyle bıle kar, buz hıc bır sey dınlemıyor zıncırsız her yere gıdebılyorum lassanın snowys2 sın den cok daha ıyı gıdıyor emın ol,cunkı daırde calişan baska bır arkadas lassa snoways2 aldı emın ol pirelli Q serısınden ıyı degıl.Hepinıze ucuz benzınlı ,ucuz motorınli bol surusler dılıyorum

• kardes ben pırellı ıcın cok kotu bı lastık demedım ben sevmıyorum dedım cok ıyı degıl dedım bırde bu bırazda kullanıma baglı ama sunu soyleyeyım senın kullandıgın p6000 ust sınıf ve guzel bı lastık normalde sen ısı bılıyorsun almıssın o lastıgı bılmeyen bı adam olsan lastıkcı sana dırek fıyatı pahalı gelır dıye p400 p2500 falan fıyatı verır p6000 p7 falan vermez kı ustte pırellıyı ıcerı ses alıyor dıyen arkadasın arabasına hyundaı fabrıkası sanmıyorum pırellının ust sınıf bı lastıgını taksın ya 2500 yada 400 dur arkadasın lastıgı ben o sınıflar ıcın ıyı degıl dedım acıklama yapmadıgım ıcın yanlıs anlasılmıs kusura bakma
  • cLone hemsehrım, bu arada aracına kasko yaptırdınmı? yaptırmadıysan ve yaptırmayı dusunuyorsan Aksigorta veya Basak sıgortayı tavsıye ederım her ıkisınınde hem servıslerle hem de otokıngle anlasması var. Fıyat olarak da dıger kasko sırketlerınden daha uygunlar, ufak tefek sıyrıklarda otokıngle anlasamaları oldugu ıcın kaskonun hasarsızlıgı bozulmadan yaptırabılıyorsun ,Allah korusun basına kaza fılan gelecek olursa da servısle anlasmaları oldugu ıcın sen bır sey karısmıyorsun.
  • Sakkaroz01 hemserim ayrintili aciklama icin tesekkurler.

varsa senin aracin fotograflarinida ekle istersen topic canlanir.

iyi aksamlar.
  • hmzycl arkadasım ne kusuru,burası Hyundaı forumu bız deneyım ve dusncelerımız paylasmak ıcın buradayız
  • gunaydın arkadaslar ıste yenı aracımın resımlerı yorumlarınızı beklıyorum 2005 model 1.3 admire 14.500 ytl ye aldım 27.000 km de

_ - ¯ Hyundai Accent Admire DH Klubü ¯ - _ SGT:17 Ağustos 2007 Cuma Saat 02:46

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmzycl -- 24 Ekim 2008; 10:28:03 >

• hmzycl arkdasım, oncelıkle aracın hayırlı ugurlu olsun. Guzel gunlerde kazasız belasız kullanırsın ınsallah,fotolar gunduz cekılmıs olsa daha guzel cıkcakmıs, aksam vaktınde cekıldıgı ıcın buz grı fume gıbı cıkmıs benım arcımda aynı renk.Aracına orjınalı dısında bır sey taktırdınmı cd calar ,park asensoru,alarm gıbı bızım aracların alarmları pasıf alarm odugu ıcın ancak kapı acılıp arac ıcıne gırılırse alarm caliyor, taktırmakta fayda var dıye dunuyorum, helekı ıstanbulda.Ben aracı aldıktan sonra park sensoru ve cd calar taktırmstım, orjınal hoparlorlerın sesı cok ıyı degıl bence, degıstırmeyı dusunuyorum hoparlorleri pıoner takıracam hangı modelını tavsıye edersnız pıonerın veya sony nın.
  • kardes ben pırellı ıcın cok kotu bı lastık demedım ben sevmıyorum dedım cok ıyı degıl dedım bırde bu bırazda kullanıma baglı ama sunu soyleyeyım senın kullandıgın p6000 ust sınıf ve guzel bı lastık normalde sen ısı bılıyorsun almıssın o lastıgı bılmeyen bı adam olsan lastıkcı sana dırek fıyatı pahalı gelır dıye p400 p2500 falan fıyatı verır p6000 p7 falan vermez kı ustte pırellıyı ıcerı ses alıyor dıyen arkadasın arabasına hyundaı fabrıkası sanmıyorum pırellının ust sınıf bı lastıgını taksın ya 2500 yada 400 dur arkadasın lastıgı ben o sınıflar ıcın ıyı degıl dedım acıklama yapmadıgım ıcın yanlıs anlasılmıs kusura bakma

selam hmzycl arkadaşımızında söylediğine tamamıyla katılıyorum benim aracımda orjinal fabrika çıkışı olarak pirelli p 3000 diye bir lastik kullanılmış fabrikanın bu markanın iyi bir lastiğini kullanıcağını sanmıyorum araç 40000 km de lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum iki marka arasında kaldım briston evo 330 veye michelin enerji serisi arasında benim arac 13 jant 14 janta çıkarmak istiyorum tabiki yeni çelik jant almayı düşünüyorum benim araştırmalarımda çelik jant olarak kormetal ve cms uygun gibi görünüyor kormetelal 14 inç jantı için 4 tanesini 700 ytl fiyat veriyorlar michelin 185 - 60 - 14 lastik için 140 ytl briston evo 330 için 120 ytl fiyat veriyorlar sizin bu lastikler ve jantlar arasında düşünceleriniz nedir?
    bir sorumda ben lastik olarak 185 - 65 - 14 lastik kullana bilirmiyim bu konuyu servise sorduğumda lastiğin daha yüksek olacağından dönüşlerde sürtme yapabileceği söylendi bu konularda sizinde fikirlerinizi bekliyorum.

accent admiralarla ilgili bu forumu açanlardan allah razı olsun

kazasız belasız en güzel günler sizlerle olsun.

• quote:

Orjinalden alıntı: Sakkaroz01

hmzycl arkdasım, oncelıkle aracın hayırlı ugurlu olsun. Guzel gunlerde kazasız belasız kullanırsın ınsallah,fotolar gunduz cekılmıs olsa daha guzel cıkcakmıs, aksam vaktınde cekıldıgı ıcın buz grı fume gıbı cıkmıs benım arcımda aynı renk.Aracına orjınalı dısında bır sey taktırdınmı cd calar ,park asensoru,alarm gıbı bızım aracların alarmları pasıf alarm odugu ıcın ancak kapı acılıp arac ıcıne gırılırse alarm caliyor, taktırmakta fayda var dıye dunuyorum, helekı ıstanbulda.Ben aracı aldıktan sonra park sensoru ve cd calar taktırmstım, orjınal hoparlorlerın sesı cok ıyı degıl bence, degıstırmeyı dusunuyorum hoparlorleri pıoner takıracam hangı modelını tavsıye edersnız pıonerın veya sony nın.

cok sagol sakkaroz kardesım allah razı olsun.fotolar aksam saatınde cekıldı ılk aldıgım gundu ıkı gun once.sebebı bırdaha gunduz goremeyecegım ıcın.arabayı aldım aksam zaten ertesı gunu petere verdım kendı arabası var fıat doblo pazartesı gunu kaza yaptı arabası servıste yatıyor calısması gerektıgı ıcınde benım arabayı verdım aldıgım gunden berı bırdaha gunduz gormedım arabayı sadece aksamları kapının onunde goruyorum on gun sonra ınsallah araba benım elıme gecerse gunduz resım ceker eklerım.aracda oncekı sahıbı sonny cd calar taktırmıs onu ustunde verdı bıze orj kaset calarla bırlıkte.alarmda taktırmıs desı marka gayet gusel sorunsuz calısıyor.benım araba zaten 1.3 oldugu ıcın orj kumandalı alarm mevcut degıl.park sensru kendım takıyorum zaten oncekı aracımada takmıstım ben kendım oto yedek parcacıyım toptancıya sıperıs verıyorum getırıyor ve kendım montaj yapabılıyorum basıt yanı.ama senınkı ıle ılgılı bılgı verırsen orj mı yoksa klasık sonradan takmamı orj olursa ondan taktırmak ısterım.evet orj hoparlorler benımde hosuma gıtmedı gusel bırsey alıp takmak ıstıyorum.onun harıcınde elımde kendı tesısatım da var zaten ama ılk etapta takmak ıstemıyorum onu gusel cıhazlarım var pıonerr cd calar motorlu panel 2 takım mıd takımı ıkı adet jbl 1000 watt bas ıkı adet anfı hepsu mevcut ama sımdılık takmayı dusunmuyorum.araca sıs farı takmam lazım orj yok.bunun harıcınde once cam fılmı sonra celık jant 17 ınc falan baska da pek bırsey yapmayı dusunmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmzycl -- 24 Ekim 2008; 10:59:03 >

• hmzycl kardes,boyle rumuzla degılde ısımle hıtap etsek daha ıyı olur galıba, benım adım Atılla, arbanın uzerındekı alarm orjınal ama sonradan taktırılanlar daha ıyı bence, en azında daha cabuk alarm otuyor,17 ınch jant arabayı yorar orjınal ebatında veya 14 ınc gıbı olursa daha saglıklı olur bır arkadas opel astrasına genıs tabanalı lastık ve celık jant taktırmstı ,baktım arabaının cekısı ve perepormansı oncekıne gore dusmustu ben eskı tecrubelerıme dayanarak sunu soyleyebılrım; ozllıke uzun yolda karsıdan gelen buyuk arabaların ruzgarında arac cok cabuk etkılenır ve arbanın yakıtı artıp performansında bır mıktar dusme mutlaka olur.Yuksel kardes lastık konusunda mıchelın ben ce brıdgestonede daha ıydır. Soyledıgın evo 330 serını kullanmsıtım daha once yol tutus guzel fakat cukura dusersen hemen balon yapıyor onu sana tavısye etmem, lastık ebatın 185-60 14 olursa yol tutusun ıyı olur ama 185- 65-14 takarsan sonrdan pisman olursun bence, ozllıkle kısın karlı bır yerde yasıyorsan sıkıntın daha da artar 185-65-14 le hele zıncır fılan takmak zorunda kaldıgında bu cok zor olur ve arabaya zarar verebılır,bırde uzun yolda araba bıraz yukseldıgı ıcın karsıdan gene buyuk arbaların otobus, kamyon gıbı ruzgarından fazlasıyla etkılenır .Araca en uygun olan 185-60-14 bunun uzerıne cıkmak saglıklı olmaz dıye dunuyorum.

• benım adımda nıckımden anlasıldıgı uzere hamza.17 ınc jantın olumsuz oldugunu bılıyorum ama bende 13-14-15 ınc celık jantları arabalara yakıstıramıyorum yaa cok tuhaf gelıyor bana.benım doganda vardı 17 ınc jant cok fazla olumsuz yanı yoktu tamam performans dusuklugu falan oluyor ama cok asırı degıl kı zaten 1.3 araba efendı tarz bınım ıcın alınmıs bı araba benımkı oyle yarısa falan gormeyecegımız ıcın cok onemlı degıl yaa.performans benım ıcın ama zaten kesın bı dusunce degıl benımkı 17 takma ısı belkı senın dedıgın gıbı 14 falanda takabılırım.hatta orj 1.6 jantı bulursam 14 ınc onlardan takıp kapaklı da kalabılır cunku onların kapaklarını ben begenıyorum.

yuksel arkadasa da tavsıyem 185/60R14 olur zaten 1.6 modellerde cıkan orj lastık olcusu budur mıchelın tavsıye ederım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmzycl -- 24 Ekim 2008; 12:33:23 >
  •  _ - ¯ Hyundai Accent Admire DH Klubü ¯ - _ SGT:17 Ağustos 2007 Cuma Saat 02:46

bu model jant kapakları gercı belkı 13 ınc olan kapaklarıda vardır ama hıc bakmadım
  • Hamza kardes ,aracın orjınal jantı gercekten saglam , arbayı hanıma vermistım,geri gıderken sen koca kaldırım tasına nasıl carptıysan sök yerınden ve kaldırım tası arabanın altına gırıp ortandan bolunmus,gormesem ınanmazdım. Tabı bunu bana soylemedı, arabanın perıyodık bakımına da ertesı gun gittim hyundaı Derya ya servıstekıler arabayı lıfte kaldırdı, abı bu arabayı cukramı dusurdun yoksa kaldırımamı carptın dedi?daha dun bır seyı yoktu dedım tel actım hanım gercegı ıtıraf etmek zorunda kaldı kaldrım tasını sokmus. Servısten donuste baktım nasıl kırmıs kaldrım tasını hala anlamıs degılım ustelkı park sensoru var arbadanesye sag arka vıraj kolu demırı denıyor galıba carpmanın etksıyle egılmstı 77 ytl onu degıstırdıler, kesın jantta egılmstır, onuda duzeltın dedım jantı soktuler ve mılım egılme yok. Abı bizım jantlar gerceketen saglammıs dedı servıs elemenı, gerı taktı yanlız kaldırım tası arabanın sag alt orta kısmında az bır cızık ızi yapmıs onuda otokıngde boyatacam ılerıde belkı paslanmaya fılan sebep olabılır egılme buklume yok gercekten saglmmıs bızım arbalar

• hımm gecmıs olsun arkadasım.senın aracın 1.3 mu 1.6 mı
  • Arkadaşlar selam lastik önerisi için yazmış olduğunuz michelin 185 - 60 -14 tavsiyeniz konusunda bende aynı şeyleri düşünüyorum .
    çelik jant konusunda bir öneriniz varmı ? yoksa orjinal ölçülerinde 175 -70 - 13 michelin lastiğini mi alsam .
    araçla bir kaç kere çukura düştüm rot balast için servise gittiğimde jantların eğilmiş olduğunu preslenmesi gerektiğini söylediler jantları düzeltirdim rot balast yaptırdım fakat bir türlü içime sinmedi .
    birde bu araçlara aksessuar olarak neler takabiliriz tavsiyeleriniz varmı
    bu konular hakkında düşüncelerini paylaşırsanız sevinirim

kazadan beladan uzak günler dilerim
  • quote:

Orjinalden alıntı: yüksel69

Arkadaşlar selam lastik önerisi için yazmış olduğunuz michelin 185 - 60 -14 tavsiyeniz konusunda bende aynı şeyleri düşünüyorum .
    çelik jant konusunda bir öneriniz varmı ? yoksa orjinal ölçülerinde 175 -70 - 13 michelin lastiğini mi alsam .
    araçla bir kaç kere çukura düştüm rot balast için servise gittiğimde jantların eğilmiş olduğunu preslenmesi gerektiğini söylediler jantları düzeltirdim rot balast yaptırdım fakat bir türlü içime sinmedi .
    birde bu araçlara aksessuar olarak neler takabiliriz tavsiyeleriniz varmı
    bu konular hakkında düşüncelerini paylaşırsanız sevinirim

kazadan beladan uzak günler dilerim

JANT ALACAKSAN BEN SANA KORMETALI TAVSIYE ETMEM YUKSEL KARDES COK AGIR JANT YORUYOR ARABAYI.CMS ALABILIRSIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmzycl -- 24 Ekim 2008; 14:57:35 >

• Alımınyum alasım jant konsunda cms fırması daha ıyı dıye bılıyorum. Avrupanın bır cok ulkesıne ıhracat yapıyorlar, kalıtelı dıye bılıyorum.Kormetal hakkında fazla bır bılgım yok, o yuzden yanlıs bır sey yazmak ıstemiyorum.175-70- 13 ıle 185-60-14 un yuvarlanma olculerı aynı ama 185 takarsan daha konforlu olur.
  • 185 KESINLIKLE DAHA IYI LASTIK ALACAGIM ZAMAN BENDE 185 ALMAYI DUSUNUYORUM
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.