Şimdi Ara

_ - ¯ Hyundai Accent Admire DH Klubü ¯ - _ SGT:17 Ağustos 2007 Cuma Saat 02:46 (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
525
Cevap
0
Favori
122.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hamza kardes, benım araba 1.5 crdı. Bu arda yakıt tuketımlerınız nasıl ? gercı sehır ıcı ve sehırler arasına gore fark eder hele ıstanbul trafıgı. Trafıgı az olan sehırlerdekı sehırıcı yakıt tuketımlerı ıle ıstnabul dakı arasında epeyce farklı olur galıba,bırde ıstanbul da kopru trafıgıne takılırsanız seyreyleyın yakıt tuketımnı .Aracına LPG taktıran arkadaslar yakıt tuketımını yol bılgısayrında gorebılıyorlarmı ,LPG kıtınden dolayı goremıyorlardır dıye dunuyorum, kullanan arkadaslar bılgı verılerse sevınrım .
  • VALLA BEN ARABAYI ALDIM AMA DAHA BINIP YAKITINI OLCMEK NASIP OLMADI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmzycl -- 24 Ekim 2008; 16:05:43 >
  • Orjinalden alıntı: r-o-d

Ben zamanında çok uğraştım. Ama kimse yardımcı olmadı. Bu sene hiç vaktim yok. ÖSS canavarıyla yapacağım müsabakaya hazırlanıyorum. İnşallahta yenicem. Ama yine de vakit buldukça paylaşım yaparım.

abi öss de başarılar dilerim çok zor bir maraton seneye bende lise 4 olacağım öss canavarıyla bende kapışacağım inşallah sende bende kazanırız başarılar .
    sayfa sayısı ile ilgili elimden geldiğince uğruyorum foruma
    iyi akşamlar
    ROD

Teşekkür ederim iyi dileklerin için. Sanada başarılar. İyi çalış bu seneden başla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sakkaroz01

Allah zihin açıklıgı versın.Hangı bolumden gırıyorsun?fen, sozel gercı ben 20 yıl once gırmstım sınava. Sımdı kı sınav sıstemı nasıl? bılmıyorum, mutlaka epeyce degısıklık vardır,ama degısmeyen bır sey varsa o da sınav heyecanı ve stresı olmalı ama azımın ve calişmanın elınden hic bır sey kurtulmaz. İnsallah okumak ıstedıgın bolumu kazanırsın,sana öss de basarılar.

Teşekkür ederim. Evet sistem bayağı değişti. Ben Anadolu Teknik Lisede okuyorum. Sayısal 1 ve Eşit Ağırlık 1 den girebileceğim bölümler var.

Sınav sistemi: ÖSS 120 soruluk ilk bölüm ve 60 soruluk 2. bölüm olmak üzere 180 sorudan oluşuyor. Meslek liseleri, teknik liseler, i.hatip liseleri 120 soruluk ilk bölümü yapıyorlar. ilk bölüm fen1 mat1 türkçe ve sosyal bilgiler olarak ayrılmış ve her bölümden 30 soru. 2.bölümü ise düz liseler anadolu liseleri filan yapıyo.

• Sakkaroz01 hemserim oncelikle lpg nin yol bilgisayari bilgisini vereyim. yol bilgisayari sadece ve sadece benzin veya mazot icin yani orjinali icin olan bilgilerdir.

gelelim hoparlor takimina. eger simdilik orjinallerini degistirmek ve oldugundan daha kaliteli bir ses almak istiyorsan. yani anfi-sub isine girmek istemiyorsan sana tek onerim, Hertz marka Mid takimi. italyan mali, kaliteli baslari ve tizleri var, 16 inclik hem on hemde arka icin uyumludur. misir carsisinda 130-140 ytl civari ikili set satiliyor. kutu iceriginde 2 adet mid, iki adet tiz, ve 4 adet aqyristirici bulunuyor. sadece 1 set alip sadece onlere taksanda yeter, 2 set alip on arka degistirrisen zaten cosar. fiyat/performans araligi en iyi olan urun budur.

iyi aksamlar.
  • cLone hemsehrım verdıgın bılgı ıcın cok sagol,senın de tahmın ettıgın gıbı anfı-woofer işine gırmeyecegim sadece hoparlorlerı degıstırecegım,Hertz orjınal hoparlorden ıyı dıyorsun madem bende ondan alayıım.senın aracta beyaz ampulmu var? foto da oyle gorunuyor sankı, normal sarı ısıkmı?
  • Arkadaslar bızım aracların cogunda ABS fren sıstemı mevcut degıl,GP harıc tabı, araclarınız fren sıstemınden memnun'musunuz? yoksa ABS nın eksıklıgını hıssedıyormsunuz?yanı yagıslı havalarda keske ABS olsaymıs dıyormusnuz.
  • Bizim arabada var. İyi ki de var diyorum. ABS olmasaydı 1-2 kaza geçirebilirdik. ABS ve ESP çok önemli bence. Bi sonraki alacağımız arabada ESP olmasına dikkat edeceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sakkaroz01
    cLone hemsehrım verdıgın bılgı ıcın cok sagol,senın de tahmın ettıgın gıbı anfı-woofer işine gırmeyecegim sadece hoparlorlerı degıstırecegım,Hertz orjınal hoparlorden ıyı dıyorsun madem bende ondan alayıım.senın aracta beyaz ampulmu var? foto da oyle gorunuyor sankı, normal sarı ısıkmı?

ben bangir bangir muzik degilde kaliteli muzik dinlemeyi severim. o yuzden anfi-woofer bende pek sevmiyorum.

sony almaya gitmistim, pek onermediler. ki bir donem sony satiyordum ve sony kalitesini iyi bilirim. fiyat/performans dengesi iyi olan bir markadar. fakat pioneer onerdiler, ama pioneerde pahali olur hic o kadar para verme ayni kaliteyi daha ucuza al dediler. Hertz icin bmw lerin fabrika cikis hoparlorleri dediler. bende orda inceledim pioneer ve hertz i ozellikler kafa kafaya bu marka biraz daha ucuz. neticede aldim ve gayet de memnunum.

benim aldigim bu.
    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4420&k_id=680&kn=HERTZ

fakat dolardan dolayi fiyatlar resmen ucmus. simdi kim bilir ne kadar olmustur. aldiktan sonra da isini bilen birilerinede taktirdinmi kafan hic agrimaz. hangi markanin hoparlorunu alirsan al ama 3 kurus fazla ver temiz bir yere taktir. montaj cok onemli, verdigin para bosa gider.

• ampul olayina gelince. fotograf makinesi ile alakali, fotografta cok canli cikmis, parklar kisa far gibi gorunmus.

benim bir huyumdur, aldigim aracin ic-dis aydinlatmasini, calissin, calismasin komple yenilerim. eskilerini komple sokerim atarim yerine osram kaliteli ampuller takarim.
    dolayisiyla parklara beyaz dipsiz taktim. kisa-uzun farlarim orjinal sari. beyaz ampul pek tercih sebebim degildir. biraz zaman gecsin zaten xenon kit takacagim.

abs aslinda biraz acemi isi. usta olan abs olsun olmasin freni basacagi mesafeyi ve sertligi bilir. zaten yapilan arastirmalarda kaza aninda abs yi devreye sokacak kadar insanlar fren pedalina yuklenmiyorlarmis.

ha onceki aracim full du. abs si de vardi, bircok kez yagisli havalarda milim farkla beni kazadan kurtardi. ve bu araca gectigim zaman abs nin eksikligini cok hissettim ama alistim diyebilirim. zaten frenlerin kavramasi cok iyi, hic bosluk yok. bastin mi duruyor ama yuklendinmi kaydiriyor.
  • Ben de bır ara cyclone nın beyaz ampulunu taktırmıstım ,ama yagıslı havlarda baktım aydınlatması ıyı degıl. Çıkarttırıp osram ın 4000 kelvınlık ampulunu taktırdım, sısler de 4350 kelvın her ıskısıde sarı ısıkla beyaz ısık arası aydınlatma saglıyor ama daha cok sarı ısık gıbı ve aydınlatması cok ıyı, cıkardıgım beyaz ampul 8000 kelvın yazıyordu ama 8000 kelvin oldugunu zannetmıyorum ama beyaz ısıgı saglıyordu. Xenon taktırırsan 5000 kelvının uzerının yagıslı havalarda aydınlatmasının zayıf oldugunu duydum ama kullanmadıgım ıcın tam bılmıyorum ama beyaz ısık veren ampuller gercketen zayıf kalıyor.Yıne de taktırmadan ıyı arastırmanı tavısye ederım.
  • xenon, bi-xenon, beyaz ampul konusuna yeterince hakimim.

bir ampulde 3 adet deger vardir.
    - watt, urettigi guc miktari
    - lumen, urettigi isik miktari
    - kelvin, urettigi renk degeri

normal bir H4 1000-1650 lm uretirken, xenon H4 3200 lm ne kadar aydinlatma saglar. xenonda en iyi verimi 4150 K de alirsiniz. gercek aydinlik, gercek performans. zaten fabrika cikisli xenon araclar bu degerde verilir.

fakat gunumuzde xenon performanstan cok goruntuye yonelik oldugu icin, 6000 den tutun 12000 ne kadar xenon uygulamasi yapiliyor.
    fakat ben takarsam 8000 lik taktiracagim. zira 6000 lik kadar aydinlatma saglarken beyaz olan aracima yakisacagini dusunuyorum.

cami maviye boyali, beyaza yakin, performanstan uzak ampulleri ise sadece uzunlari desteklemek icin kullanirim. ki bizim araclar H4, onada gerek yok.

adanada osram night breaker satan bir yer bulamadim. eger siz biliyorsaniz almanizi tavsiye ederim. ben genelde osram ampullerimi praktikerden aliyorum.

• Ben osram cool blue sıparsı vermstım hepsıburada ya, nıght breaker gondermısler yanlıslıklabazı elektrıkcıler kendılerı bulnuduruyor, kanal kıyı boyunda Erhan oto elektrık var, onda her turlu xenon, sıs, klıma aklına ne gelırse var. Eger o taraflara yolun duserse Erhan oto ya bakmanı tavıse ederım.
  • siz kaca aldiniz ciftini. ve tahmini olarak erhan oto kac liraya satiyordur.

bu erhan oto petrol ofisi hizasindami, yoksa karsi taraftami.
  • Ben hepsiburada dan parklarla bırlıkte aldım. Ama cool blue sıparsı vermistım, geldıgınde baktım benım verıdgım cool blue degıl, osram nıght breaker , taktırdım ve hosuma gıttı parklarla bırlıkte almıstım o zaman ındırım vardı 30 ytl tuttu galıba kargoyla bırlıkte 36 ytl odedım .Erhan oto elektrık petrol ofsının oldugu degılde dıger tarafta ozen dolmuslarının gelıp gectıgı kopruye yakın. Erhan oto elektrık yazıyor sıslerın ampulunu onda almstım 4350 kelvınlık 50 ytl ye almıstım. Ledlı sıslerde vardı ama bizım arabalara olamadı o zaman kı ledlı model, belkı sımdı yenı ledlı modeller getırmistır, cunkı teknoljıyı takıp eden birısi ben sıslerın ampulunu alalı 2 yıl oldu.
  • cool blue bildigimiz cami maviye boyali performantan uzak saridan kurtulmus beyaz isik veren ampuldur.

aslinda night breaker gelmesi iyi olmus. bildiginiz gibi %90 na kadar daha fazla isik veriyor. fakat bir dez avantaji standart ampullere gore omru yari yariya daha kisa. bende xenon takana kadar guclu bir ampul takayim diyorum. night breaker %90 daha fazla isik alayim diyorum ama, diger yandan da %50 daha fazla isik veren silverstar mi alsam diye dusunuyorum.

rica etsem nightbreaker li far goruntusunu cekip koyabilirmisiniz. bizim kocaman farlarimizda naisl gorunuyor merak ettim.
    ben sisleri daha sokmedim ama bana H1 gibi geldi. siz degistirmissiniz, bizim sislerin yuvasi nedir.

birde ledli sis ampulu demissiniz. bahsettiginiz SMD Led teknolojisimi.
  • cLone hemsehrım suan Tufanbeylıdeyım,15 kasımdan oncede gelemeyecegım Adanaya,araba suan hanımda işerım dolayısıyla haftasonlarıda calişmak zorunda yım 15 kasımdan sonra rahatımben zıraat muhendısı olarak gorev yapıyorum ve suan da sekerpancarı işleme sezonu,bu donemde haftasonuda dahı olsa Adana ya gelme ımkanı yok malesef.Sısın numarası suan aklımda degıl ama ledelı olan sıs 100 ytl dı ama bizım aracın sıs kısmına oturmamıstı ve takılamadıgı ıcın ampulun ışıtmasını goremedım,Erhan otoya ugrarsan arac uzerınde ampullerı deneme ımkanın olacaktır ,ben denemıstımalmasan bıle yardımcı olacaktır emınım.LMD olup olmadıgı bılmıyorum cunkı 2 yıl once ledın ne oldugunu bılmıyordum fakat kucuk krıstaller gıbıydı hatırladıgım, yenı geldını soylemstı

• İnternet üzerınden siparıs verecek olursan butun ampul ve arac ıcın gereklı olan her seyı,www.magza24.com da bulabılrsın,ben daha once buradan otomatık kapı kılıtleyıci almstım. Arac caliştıktan 10 sn sonra kapılar otomatık olarak kılıtlenıyor,cocuklar ıcın ıyı oluyor.osramın butun cesıtlerını mevcut.
  • www.magaza24.com bır a eksık yazmsım
  • sakkarozun nereden geldigi anlasildi.

hemserim oyle gorunuyorki siz, ev-bark, coluk-cocuk sahibi, haliyle yasini basini almis birisisiniz. ozaman banada abi demek duser.
    gorevinizde size kolay gelsin.

ben bir ara erhan otoya ugramaya calisirim.
    iyi aksamlar.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.