Şimdi Ara

Hyundai Accent Era 1.5CRDI Turbo Sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
10.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • merhaba, aracın bakımını yaptırdım tüm filtreler değişti. yağ olarak motul 8100 x-cess 5w40 kullandım. araç çok rahatladı ve atikleşti ama yine de eski performansını alamıyorum. alt devirlerde güç var fakat üst devirlerde tam vermiyor kesiyor gibi. hava debimetresinden şüpheleniyorum. ve son olarak bir süre düşük devir kullanınca 1500-2000 devri geçmeden. daha sonra ise gaza abandığımda egzozdan duman görüyorum hangi renk olduğunu tam anlayamadım ama büyük ihtimalle siyah bu normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 24 Eylül 2020; 2:0:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Siyah duman enjektör olabilir diye biliyorum .1 aydir benzinde kullaniyorum 5w40 tüketime bi nebze artirdi o yüzden 5w30 geçiçem gibi ama siyah duman enjektör sebep olma ihtimali yüksek gibi yada ben öyle biliyorum .İşin ehli birine göstermende fayda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    sürekli duman atmıyor uzun süre düşük devir kullandıktan sonra bir anda yükleniyorum atıyor sonra kesiyor hiç atmıyor. bir de şu sıralar özellikle yağ değişiminden önce de geliyordu rölantide hafiften lık lık sesi duyuyorum soğukken geliyor ısınınca geçiyor fakat çok ısındığında yine geliyor. acaba enjektörlerden biri mi işiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 24 Eylül 2020; 3:28:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mosasaurus

merhaba, aracın bakımını yaptırdım tüm filtreler değişti. yağ olarak motul 8100 x-cess 5w40 kullandım. araç çok rahatladı ve atikleşti ama yine de eski performansını alamıyorum. alt devirlerde güç var fakat üst devirlerde tam vermiyor kesiyor gibi. hava debimetresinden şüpheleniyorum. ve son olarak bir süre düşük devir kullanınca 1500-2000 devri geçmeden. daha sonra ise gaza abandığımda egzozdan duman görüyorum hangi renk olduğunu tam anlayamadım ama büyük ihtimalle siyah bu normal mi?
    İlk gazda ve gaza basış miktarını arttırdığınızda anlık duman atması normaldir benzinli değil dizel motorun karakterinden ötürü gelen birşey bu. Sabit hızda sabit devirde duman atmıyorsa sıkıntı yok

• Performansı içinde bir 0-100 deneyin fabrika verisi ile karşılaştırın diğer 0 100 videolarıyla karşılaştırın psikolojik olabilir güç kaybı

• Lık lık sesi lifter sesi olabilir, enjektörler şıkırtı sesi yapar

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    ilk başta 9.5 idi. daha sonra denemiştim 10.5 çıktı bu haliyle denemedim ama en kısa zamanda deneyeceğim.

enjektör temizleyici kullandıktan bir süre sonra duymaya başladım

• quote:

Orijinalden alıntı: mosasaurus

enjektör temizleyici kullandıktan bir süre sonra duymaya başladım
    Enjektörlerde sorun olsa yakabileceğinden fazla yakıt gideceği için sürekli kara duman atardı ve rölantide dengesizlik olurdu ama sizde öyle bir şikayet yok lık lık sesi pek çok yerden geliyor olabilir ustanın bakması lazım.

duman hala devam ediyor fakat aşırı değil ara sıra görüyorum, performans ise günden güne artmakta yakında uzun yol yapacağım o zaman belki tam eski haline dönebilir. bir de yakıtı aldığım yeri değiştireyim daha önce başıma gelmişti bundan dolayı olabilir.

• sorun hava debimetresi dün 30km boyunca 2bin devri geçmedim yol açılınca allah ne verdiyse abandım gaza arka taraf baya bi kara duman oldu. az önce motor soğukken debimetreyi söküp saf alkol ile iyice yıkadım. motor ısınana kadar düşük devir turladım sonra yine gaza asıldım azıcık duman bile görmedim. zaten araç üst devirde (3binden sonra hissettiriyor bir anda güç gidiyor ama devirleniyor yine de) böyle devam ederse yeni bir debimetre alıp deneyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 4 Ekim 2020; 14:12:59 >
  • sorunu hava debimetresini saf alkol ile iyice temizleyerek çözdüm içerisinden baya pislik çıktı. temizlik sonrası araç gaz yemeye, ve hiçbir şekilde duman atmamaya başladı. bu kadar uğraşın sebebi debimetreymiş.. sağolsun söküp temizlenmedik yer kalmadı araçta.. en sonunda çözdük. başına böyle bir olay gelen olursa mutlaka debimetreyi kontrol etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 9 Ekim 2020; 11:39:25 >

Vay be demekki hava akişini ayarlamayinca arac zorlaniyor fazla hava yada az hava ile arac sorlaninca yakiti fazla aliyor ve yanmamiş yakit egzozdan dişari cikiyor buda siyah dumana sebep oluyodu desene adina sevindim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 9 Ekim 2020; 11:51:9 >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    bir nevi öyle.. araç yarım gaza kadar tepkiliydi ama sonrasında yemiyordu boğulur gibi oluyordu ama yine de devir gidiyordu sona kadar.. son gaz yapınca ise hava-yakıt karışımını ayarlayamadığından ya zengin karışıma ya da fakir karışıma düşüyordu bununla beraber performans düşüşü oluyordu.

• Turbo basınç testi yaptırılmalı

Zten 1.500 TL'ye sıfır turbo takılır, çok kafaya takma, usta arzıa turboda der ise eğer TUrbocuya git

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    turbo 1.56bar basıyor turboda sorun yok. sorun hava yakıt karışımında. son olarak depodaki filtreyi de temizleyeceğim.

bence sat Hyundai alma bi daha

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.